Pasta arrabiata met walnotengehakt

arrabiata1

Het is alweer een tijdje geleden dat ik jullie heb beloofd dit recept met jullie te delen. Kun je het je nog herinneren, in deze blogpost, van 13 maart, over je vegan dieet een kickstart geven? Ik sprak met Lisa Steltenpool, de auteur van De Vegarevolutie en Kickstart, en vervolgens mocht ik een recept uit het boek met jullie delen… maar het kwam er maar niet van. Vandaag hoop ik dat goed te maken ;)

Ik geloof dat dit gerecht Lisa’s lievelingseten is. Of in elk geval haar favoriete gerecht uit het boek – extra reden om het binnenkort eens te maken. Het is een pasta arrabiata en zelf eet ik deze pasta echt heel erg graag. Echter, de toevoeging van het walnotengehakt kende ik nog niet, dus dat is iets om binnenkort eens even te checken.

Lisa zegt over dit recept:

‘Een goede pasta is altijd lekker, maar deze pittige pasta is absoluut mijn favoriet. De klassieke combinatie van knoflook, chilipeper en tomaat om arrabiatasaus te maken is heerlijk! Ironisch genoeg betekent het Italiaanse woord ‘arrabiata’ in het Nederlands ‘boos’, verwijzend naar de pittigheid van het gerecht. Maar met de bite van het walnotengehakt en de romige textuur van de avocado word je er allesbehalve boos van!’

Pasta arrabiata met walnotengehakt (2 porties) 

Wat heb je nodig? 

3 gegrilde paprika’s
1/2 avocado
2 el tomatenpuree
1/2 rode peper
150 g volkorenpenne
Snufje zout

1 ui
4 teentjes knoflook
1 el olijfolie
4 tomaten
40 g walnoten
Zout & peper naar smaak

Optioneel: geroosterde pijnboompitten en edelgistvlokken

Wat ga je doen?

1. Neem een keukenmachine of maatbeker met staafmixer en doe hier de gegrilde paprika, avocado, tomatenpuree en rode peper in. Mix tot een gladde saus en zet apart.

2. Kook de volkorenpenne gedurende 7 minuten in kokend water met een snufje zout. Bewaar na het koken één koffiekopje aan kookvocht en giet de rest af.

3. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een hoge koekenpan en fruit de ui en knoflook. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en doe deze in de pan. Hak de walnoten grof en voeg deze na 5 minuten samen met de apart gezette saus en het kookvocht toe. Meng het geheel goed. Meng ten slotte de penne met de saus en serveer in diepe borden. Voeg naar smaak zout en peper toe. Garneer eventueel met geroosterde pijnboompitten en edelgistvlokken.

arrabiata2

Dankjewel voor het delen van het recept, Lisa! En voor jullie: houd de Groene Meisjes goed in de gaten, want binnenkort mag ik ook nog een leuke winactie met Lisa’s boek doen! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

28 gedachten over “Pasta arrabiata met walnotengehakt

  1. Geniaal om een gehakt alternatief te maken van walnoten! Je moet er maar op komen, ben wel heel benieuwd nu hoe dit smaakt dus ik ga het een keertje maken. (:

  2. Oh dat ziet er superlekker uit! Ik heb al eens een bolognese met “walnootgehakt” gemaakt (volgens een recept van The Honour System) en dat was heerlijk, maar zo’n pittige saus maakt het volgens mij nóg beter. Lisa is echt een talent!

  3. Klinkt lekker om de avocado door de saus te doen! Ik hussel het meestal in losse stukjes door het eten, maar het gevaar is dan dat ik de helft van de avocado al heb opgegeten tegen de tijd dat de pasta klaar is :P

  4. Ik heb toevallig nog wat soja gehakt liggen, dus doe ik dit er gewoon samen met de walnoten bij! Vanavond maken. Zin in!

  5. Mmm, arrabiata is echt mijn favoriet. Ik ben altijd supergelukkig als ik dit op een menukaart spot! Ik heb Kickstart, en vreemd genoeg heb ik dit recept nog niet klaargemaakt… Een goeie schop onder mijn kont dus!

  6. Zojuist gemaakt. YUMMIE!!! Dank voor dit heerlijke recept, deze komt in het vaste repertoire :-D

  7. Dit gerecht knapt enorm op als je oregano en kappertjes toevoegt!

  8. Hoi,

    Misschien een stomme vraag. Maar gebruik je gegrilde paprika uit een potje of grill je ze zelf?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *