Pindakaas chocolade bonbons


Zoals jullie weten zijn De Groene Meisjes groot fan van chocolade! (welke meisjes niet?) We hebben al twee keer eerder een recept voor bonbons geplaatst (hier en hier) maar volgens mij kan een meisje nooit genoeg chocolade recepten hebben!
Voor deze chocolaatjes liet ik mij inspireren door de bekende ‘Reese’s peanut butter cups’ because i love peanut butter & chocolate!

Wat heb je nodig voor 12 kleine bonbons?

– Een bonbonvorm (of voor grotere > een muffinvorm)
– 90 gram pure chocolade (of maak gebruik kokosolie, agave en cacaopoeder)
– 2 eetlepels pindakaas
– 2 theelepels vloeibare kokosolie

What to do?

1. Smelt 45 gram chocolade au-bain-marie of in de magnetron.
2. Doe de gesmolten chocolade in de bonbonvorm tot elk vormpje voor 1/3e is gevuld met chocolade. Zet de vorm 10 minuten in de vriezer.
3. Na 10 minuten haal je de harde chocolade uit de vriezer. Mix in een kommetje de pindakaas met de kokosolie. Leg in elk vormpje een theelepel pindakaas. Zet de vorm weer 10 minuten in de vriezer tot ook de pindakaas hard geworden is.
4. Smelt de andere 45 gram chocolade en giet dit over de pindakaas heen. Doe per bonbon een flinke theelepel en zorg dat je geen pindakaas meer ziet. Let op: de chocolade wordt heel snel heel hard omdat de pindakaas bevroren is.
5. Nog één keer in de vriezer voor minimaal 10 minuutjes en je kan eindelijk de chocolaatjes opeten. (Al had ik al zoveel chocolade en pindakaas gesnoept dat ik vol zat toen ze klaar waren.)

Uiteraard kun je de pindakaas vervangen door elke notenboter die je maar in huis hebt. Amandelpasta bijvoorbeeld. Hmmmm.

Hou jij ook zo van de combinatie pindakaas en chocolade?

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

19 gedachten over “Pindakaas chocolade bonbons

 1. Oeh jammie! Dat ziet er heerlijk uit, ben gek op pindakaas&chocolade! Bedankt weer voor zo’n tof recept!

 2. Hmmm die combinatie vind ik ook heerlijk! Leuk en makkelijk recept met ingredienten die ik vaak wel in huis heb, ga ik onthouden :)

 3. Yum! Dit ziet er echt lekker uit! :D & zo makkelijk terwijl het wel mooi presenteert! Thanks voor het idee :)

 4. De combinatie pinda en chocolade vind ik heerlijk, dus deze zal er zeker in gaan. Dank je wel voor dit recept!

 5. Mmm, wat een goede afsluiter van de dag om dit receptje nog even te zien. Morgen ga ik ze meteen maken! Dank!

 6. Jammer dat ik een notenallergie heb, maar ik denk dat ik dit recept eens ga uitproberen met speculoos! Lijkt me ook heerlijk!

 7. Lijkt me heerlijk, lust alleen geen kokos. Welke olie zal ik daarvoor het beste als vervanging kunnen gebruiken denk je?
  Lees al een poos jullie blog met heel veel plezier! Mega veel inspiratie op allerlei vlakken, bedankt dames!

  1. Danielle, ik zei gisteren dat je zonnebloemolie kon gebruiken, maar dit klopt niet. Het moet kokosolie zijn, want dat wordt hard in de vriezer. Extra vierge kokosolie smaakt erg sterk naar kokos, gewone kokosolie veel minder.

 8. Waar hebben jullie die bonbonvorm vandaan? Vind deze erg leuk namelijk!

  1. Ik heb hem van mijn moeder gekregen.. Als ik het goed zeg is hij van Tupperware!

 9. Deze chocolaatjes zijn echt heerlijk! Het jammere is dat de pindakaasvulling er na 5 minuten buiten de koelkast al uitloopt. Hebben jullie daar ook last van?

  1. Ik zou door de kokosolie en de pindakaas ook nog wat chocolade mengen zodat hij wat stijver word en blijft… Eerst smeltem en blijven roeren tot 45 graden en dan roerend de chocolade terig brengen naar 32, 33 graden voordat je hem gaat mengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *