Plog 11 februari 2015

plog 2

Na de leuke reacties op onze plog van afgelopen zondag, besloot ik (J) er vandaag weer eentje te maken. Het was een leuke en vrij rustige dag, maar het leek me toch leuk om jullie ‘mee te nemen!’ Benieuwd naar wat ik vandaag zoal heb beleefd?

plog2

Om 7 uur werd er al aangebeld: BeterBio werd bezorgd! Ik kreeg weer een krat vol lekkere biologische groenten en fruit. Dit keer zaten er kiwi’s, regenboogwortelen, chinese kool, veldsla, appels en nog veel meer in. Dat wordt weer juicen en nieuwe recepten koken!

plog1

Na 100 jaar ging ik weer eens naar een yogales. Ik heb een tijdje veel aan yoga gedaan maar sinds een paar maanden niet meer. Phoe, het was pittig! Ik was al veel minder lenig en tijdens de warrior had ik het even moeilijk. Na deze les heb ik wel weer zin gekregen om het op te pakken!

IMG_2559

Voor de yoga-les had ik al wat bloedsinaasappels en kiwi’s gegeten, maar daarna had ik weer erg trek. Ik kookte wat boekweit in amandelmelk en at er blauwe bessen, tahin en lijnzaad bij. Omdat ik zoveel trek had nam ik 2 porties, hihi.

IMG_2563

Gezellig youtube filmpjes kijken met Beppie!

IMG_2565

Beppie & Pop hebben altijd een vast ritueel. ’s Avonds maken ze soms ruzie, ’s middags slapen ze en ’s ochtends kijken ze altijd samen naar de vogels buiten. CUTE! Liefste katten van de wereld.

plog5

Op mijn to-do list stonden veel huishoudelijke dingen zoals afwassen, stofzuigen, koelkast schoonmaken etc. Ik doe het liefst altijd al deze klussen in 1 keer, dan ben ik er maar vanaf. Ik zet altijd een muziekje op om het wat leuker te maken voor mezelf. Deze keer was het Daft Punk. We’re up all night to the suuuuun…. (naast de platenspeler zie je een hele stapel boeken liggen. Dit zijn allemaal boeken die we opgestuurd krijgen om te reviewen voor ons blog. Niet alles komt voorbij op de site, maar wel veel!)

IMG_2560

Eén van mijn lievelingssnacks: dadels van Yogi&Youssef!

plog3

Ik moest ook mijn kledingkast opruimen. Nu hangt alles weer een beetje georganiseerd.

IMG_2574

Als lunch maakte ik een simpele salade van sla, paprika, kikkererwten, citroensap en currykruiden. Dit is echt de maaltijd die ik altijd eet als ik geen inspiratie heb of geen tijd.

IMG_2593

Na al het opruimgeweld was het tijd om naar Hartje Oost te gaan. Merel & ik hadden een hele gezellig afspraak waar we jullie volgende week meer over gaan vertellen. (SPANNEND!)

plog6

Het is nooit lastig voor mij op te zien welk glas ook alweer van mij was… Gewoon checken of er roze lippenstift op zit ;)

plog7

Meh, geen zin om te koken! Dan maar even pizza halen bij La Fucina, de lekkerste pizza van Amsterdam Oost. Dit keer maakte de eigenaar pizza met aardappel & rozemarijn en zongedroogde tomaat met pesto. Jums! Echt een geweldige ontdekking, deze vegan pizza’s.

IMG_2597

’s Avonds gingen we naar het Bellevue theater voor wel een heel origineel toneelstuk. De titel was ‘Troep’ en je raadt het al: het stuk ging over opruimen en toe kunnen met minder. Hoe toepasselijk voor ons! (wij zijn sinds december met een groot opruimproject bezig en bloggen hier regelmatig updates over) Het was een ontzettend grappig en pijnlijk herkenbaar stuk van toneelgroep Firma MES. Je kunt het stuk in verschillende theaters door het hele land bekijken. Check de website van Firma MES voor de speellijst.

Fijne dag vandaag! Vanmiddag komt er een tweede artikel online, dus we zien je dan graag weer terug op De Groene Meisjes!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

22 gedachten over “Plog 11 februari 2015

 1. Wat leuk! En die katten doe me zo hard aan de mijne denken. Voor geen geld van de wereld zou ik ze kunnen missen.

 2. Die platenspeler wouw <3. Mooi!! Maar dat terzijde ;). Hele leuke plog! Gebeurt tenminste wat haha. Druk dagje zo te zien. En pizza met appel? Hmmm zou het in eerste instantie niet kiezen, maar ben nu wel heel nieuwsgierig.

 3. Leuke plog! Dat toneelstuk lijkt me erg leuk. Ik ga kaartjes bestellen :).

 4. Liefde en hartjes voor rustige dagen! Ik werk parttime en op mijn rustige dagen probeer ik ook altijd zo veel mogelijk huishoudelijke klusjes gedaan te krijgen. Heel fijn vind ik het als ik alles van mijn to do lijstje kan afstrepen. Daar word ik serieus happy van!!

  Ik ben wel erg benieuwd wat jullie besproken hebben bij Hartje Oost, spannend! Ook voor ons. ;)

 5. Ik vind je katten echt fantastisch <3 Ik zou ook echt niet meer zonder de mijne kunnen!
  Leuk trouwens deze plogs, om een beetje mee te kijken in jullie leven :D

 6. he even een vraag je op jullie pizza zit pesto. hoe maak je die zonder kaas? ben benieuwde mijn moeder maakt wel eens pesto maar in al respeten die ik gezien heb zit er kaas. ik zou graag willen weten hoe je hem zonder kaas maakt.

  1. Niet alle pesto is met kaas. De biologische pesto van de AH is bijvoorbeeld vegan, ook de pesto van Xenos. Je kan het natuurlijk ook zelf maken in de keukenmachine met basilicum, pijnboompitten, olijfolie, zout en knoflook!

 7. Leuk weer een plog! Wat lief die foto van Beppie & Pop samen. <3 Dat toneelstuk klinkt erg interessant, leuk over zo'n onderwerp.

 8. Wauw, wat een geweldig lekker plogje! Ik vind jouw ontbijt er heerlijk uitzien. En je hebt gewoon een platenspelers: heerlijk! Lekker vintage :D

  1. Ja haha, dat klopt! Zou zomaar eens uit 1 fabriek kunnen komen ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *