Plog 17 februari 2015

plog3

Gisteren, dinsdag, was zo’n leuke dag dat ik gewoon een plog (photo-blog) moést maken. Bereid je voor op een heleboel food en gezelligheid!

plog3

De dag begon, zoals bijna iedere dag eigenlijk, met warme havermout. Dit keer maakte ik het met noten en verse incabessen. (hierover later meer, superfood gallore, dus bereid je voor ;)) On top zie je wat speltmuesli. Erg lekker allemaal! Ik maak de havermout in een mini pannetje van Riess. Ideaal, want hij is precies groot genoeg voor één portie. Daarbij komt dat het pannetje pastelroze en dus heel erg cute is. Ben je benieuwd hoe wij havermout altijd bereiden? Check hier het recept voor een ultiem havermoutontbijt.

plog3 plog3

Nadat ik allemaal saaie huishoudelijke dingen had gedaan – afwassen, stofzuigen, was draaien, enz – was het tijd om een recept voor de site te maken. Ik bak regelmatig bananenbroden, zoals jullie misschien wel weten, maar ik had nog nooit een variant met citroen en kokos gemaakt. Ik kwam op dit idee doordat ik ergens in Nijmegen een heerlijk kokos-bananenbrood at. Beppie inspecteert de ingrediënten en vindt vooral de bananen interessant.

plog3

Pop is veel te druk met het bestuderen van de vogels op het balkon.

plog3 plog3

Na 45 lange minuten wachten komt dit heerlijke baksel uit de oven rollen. Het bananenbrood is zó lekker geworden! Het recept komt heel binnenkort vanmiddag (!) online.

plog3 plog3

Rond lunchtijd hadden we afgesproken met onze blogvriendinnetjes Serena, Larissa en Tara. We hadden elkaar alweer veel te lang niet gezien, dus we hadden een hóóp bij te praten. Dat deden we dan ook – urenlang. We wilden trouwens eerst naar het nieuwe Coffee and Coconuts, aan de Ceintuurbaan. Maar daar was het rond lunchtijd zo gigantisch druk dat we er onmogelijk een plekje konden vinden. (dat is wel vaker met nieuwe hippe plekken in Amsterdam. De eerste drie maanden moet je zo’n plek dan eigenlijk niet willen bezoeken.)

Uiteindelijk belandden we bij SLA, ook aan de Ceintuurbaan maar dan aan de overkant, waar we alle vijf een heerlijke salade samenstelden. Ik had een salade met veldsla, komkommer, pompoen, cherry tomaatjes, een dressing van sojayoghurt en kruiden, kiemen en vegetarische kip van de Vegaslager. Kokoswater erbij en je hoort je Groene Meisjes niet meer hoor. Oja, we dronken er ook nog een geweldige amandel-chocoladeshake en die was zo lekker dat we binnenkort thuis het recept gaan proberen na te maken.

plog3

Tara had haar selfiestick mee. Het bleek nog een hele operatie om een leuke foto met z’n vijfjes te maken, maar we denken dat het aardig is gelukt. Je kunt op de foto’s waarschijnlijk wel zien hoe gezellig we het met elkaar hadden. Tot heel snel weer lieve meisjes!

plog3

Niet op de foto: we brachten een bezoekje aan Tjin’s Toko. Dat zit namelijk om de hoek bij SLA en ze verkopen hier de beste corntortilla’s en dingen als chipotlepoeder en allerlei exotische kruidenmixen. We hadden eigenlijk helemaal geen zin meer om ’s avonds nog te gaan koken. Maar ja, de koelkast is leeg, want vandaag komt het groentenpakket weer. Omdat we bij SLA al zo’n grote salade hadden gegeten, besloten we het ’s avonds makkelijk te houden. We haalden een portie hummus bij Sir Hummus – ook in de buurt van de Ceintuurbaan. Van de eigenaar kregen we bij binnenkomst meteen te horen dat er al heel veel mensen via ons blog bij Sir Hummus terecht zijn gekomen. Wat te gek om te horen dat jullie iets aan onze tips hebben! We namen een flinke portie hummus mee naar huis en aten dit, met rijstwafels. Zo simpel, maar zo lekker!

plog3

Thuis gekomen werd ik he-le-maal excited, want mijn bestelde trui was binnengekomen. KALE staat erop. Ofwel: BOERENKOOL. Hij is lekker oversized en heel zacht en ooooh, ik ben er megablij mee!

En nu is het rond negen uur ’s avonds, typ ik deze plog en ga ik zo nog het recept voor bananenbrood uitwerken. Ik zal even op Facebook vragen of jullie het recept morgen willen lezen op De Groene Meisjes. Ik heb ook nog een ander recept klaar staan, maar dat kan natuurlijk ook overmorgen online… Hmm, ik ben benieuwd! (edit: jup, jullie wilden het recept graag vanmiddag online zien. Dus dat heb ik geregeld voor jullie!) 

Dit was echt een fijne dag. Ik heb het nodige gedaan, maar ook lekker kunnen ontspannen. Morgen is een drukkere dag, met een spannende afspraak en ook moet ik weer lessen voorbereiden voor donderdag. Op dit moment werk ik op maandag, donderdag en vrijdag. Ik ben minder gaan werken, omdat ik heel graag meer tijd in de Groene Meisjes wil steken. Ditzelfde geldt voor Jamie. Dan maar een minder hoog inkomen – dit is echt wat ons heel blij maakt!

Wat heb jij gisteren gedaan? En wat vind je van onze plogs? Stel dat we iedere week een plog zouden maken, wat zou je daarvan vinden? We lezen je reactie graag bij de comments onder dit artikel! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

60 gedachten over “Plog 17 februari 2015

 1. De trui, fantastisch!
  En ik ga zo hard naar Sir Hummus als ik terug ben in Nederland… Ziet er zooo lekker uit!!

 2. Gister heb ik de hele dag gewerkt. Voor nu nog 2 ochtenden dan heb ik een weekje vrij. Ik vind jullie plogs super leuk! Zou leuk zijn zo elke week!

 3. Wat leuk om jullie dag zo in foto’s te zien! Ik ben gisteren even gaan carnavallen en daarna de nodige vitamines naar binnen gewerkt met mijn nieuwe versapers (geweldig ding)

  1. Oh die kan je dan goed gebruiken ja! haha! :) Fijn dat je er blij mee bent!

 4. Elke week een plog lijkt me ontzettend leuk!
  Jullie maken zulke mooie foto’s, super leuk om naar te kijken.

 5. Jaaa ik vind plogs leuk! Om te lezen dan, niet om zelf te maken blijkbaar, kwam ik gisteren achter :’) Mooie foto’s! <3 En ik ben jaloers dat jullie gewoon even naar Sir Hummus kunnen gaan, zooo lekker.

 6. Wauw, wat een leuke dag! Zo in de weer zijn voor je job dat lijkt me erg leuk. Hier staat bananenbrood ook op de planning, het is er weer voor denk ik. ;)

  1. Jaaaaa je herkent hem! Queen B is mijn heldin, dus ik vond het extra tof om deze trui te hebben :)

 7. Leuke plog! En ik ben erg benieuwd naar het recept van het bananenbrood! Misschien is het hier al eens besproken, maar Merel wat heb jij een prachtige kleur haar! Ik neem aan dat het geverfd is? En zo ja, waarmee? met henna? Ik heb namelijk vannacht gedroomd dat ik mijn haar rood had geverfd, en het stond zo mooi dat ik erover denk om het maar eens te doen.

  1. Ah thanks :) Ik kleur mijn haar niet met henna. Vroeger wel gedaan trouwens en dat werkte op zich wel aardig .Maar ik ben heel onhandig en als ik dit soort dingen zelf ga doen, zit de verf overal, behalve op mijn haar ;) Ik laat het dus bij de kapper doen en de kapper werkt met zo natuurlijk mogelijke materialen. Wist je dat er groene kappers zijn? Zoals bijvoorbeeld MHOOM, in Amsterdam Oost!
   Rood haar vind ik zelf ook heel erg leuk. Heb het nu ongeveer een jaartje en ben er heel blij mee!

 8. Super leuke en gezellig blog! Ga daar ook eens mee experimenteren. Maar Merel je trui… Echt geweldig. Soort Amerikaanse high school sweater maar dan veel beter :-)

 9. Oei, dat ziet er uit als een heerlijk ontspannen dagje- ga zaterdag dat bananenbrood proberen, want jammie! Wat goed dat jullie allebei minder gaan werken om meer tijd in De Groene Meisjes te stoppen! Respect hoor, dat is een keuze die niet iedereen zou maken. Ik hoop dat alle positieve comments op De Groene Meisjes het vermagerde salarisstrookje meer dan goed maken!

  1. Dankjewel! We zijn ook heel blij met deze beslissing. Het is echt iets waar we heel veel energie van krijgen en dat is veel waard!

 10. Leuk om te lezen plogs, maar ik zou het om de twee weken doen. Anders is het een beetje teveel… Ik kan sowieso in elk artikel van jullie coole foto’s genieten :D

 11. Leuke trui. Ik heb een goede vriend zonder haar. Perfecte kado-tip.;-)
  En wat een heerlijke smuldingen weer. :-)

  1. hahahahhaah ik moest er even over nadenken, maar ik snap je :’)

 12. Wat een ontzettend leuke plog!
  Dat bananenbrood ziet erg goddelijk uit.
  Ik ben heel er benieuwd!
  Liefs Lonneke

 13. Nog een keertje :)
  Ik wilde zeggen dat ik die trui helemaal te gek vind!
  1 zielig puntje voor mij, huilie huilie. Laatst was ik bij SLA en als ik geweten had dat je daar om de hoek chipotle poeder kunt halen, was ik helemaal gek geworden. Daar ben ik al zo lang naar op zoek.
  Had ik het maar aan jullie gevraagd voor ik naar A’dam ging. De volgende keer ga ik het zeker halen!! Dank dames! Ga ik ook gelijk naar Sir Hummus, want dat klonk zaaalig.
  Ik vind het onvoorstelbaar knap vind hoeveel artikelen jullie in korte tijd maken en wat jullie allemaal op een dag doen. Vanmorgen lag ik lekker lui in bed dit artikel te lezen en het motiveerde me om actief aan m’n dag te beginnen. Keep up the good work! Ik geniet er elke dag van.

  1. Wat een lief berichtje! volgende keer moet je het ons laten weten als je naar A’dam gaat, dan kunnen wij je van tips voorzien ;)

 14. Heel erg leuk om deze plog te zien! Wat gaaf die trui met KALE erop. :D Die foto’s samen met de Verbon zusjes zien er heel gezellig uit. Ik ga gauw de andere blog lezen met het bananenbrood recept!

  1. WAAAAAHAHAHAHHAHAAHAHHA dit is het grappigste dat we vandaag hebben gezien :’)

 15. wat een mooie rode haarkleur heb je op die foto dat je de trui laat zien, volgens mij ben je geen redhead van nature en jullie kennende is het vast geen agressief chemisch smeerseltje waarmee je deze kleur gekregen hebt. Mijn onbescheiden vraag is dan ook uit welk pakje/kapperzaak/van welke website komt deze mooie kleur :-) Ik verf mijn haar rood met henna maar ben niet zo tevreden over de kwaliteit hiervan. Alvast bedankt, groetjes Barbara

  1. Hi Barbara, haha, je bent de tweede die het vraagt vandaag :) Je zou eens contact op kunnen nemen met Colette van MHOOM. Een groene kapper in Amsterdam (contact gegevens kun je vinden op haar website) Zij kan je alles vertellen over meer natuurlijke manieren om je haar te kleuren :)

 16. Ik zie nu pas dat je vandaag al eerder een compliment gehad hebt over je haarkleur en al antwoord gegeven hebt op mijn vraag, dus neem het compliment en vergeet de rest ;-) Fijne avond en bedankt voor jullie leuke blog, ik lees het met veel plezier. Groetjes Barbara

 17. Wat leuk, ik heb toevallig gisteren ook een plog online gezet. Natuurlijk ziet die er een stuk anders uit als die van jullie. Bij mij ging het namelijk om een dagje carnaval vieren ;) Altijd leuk om jullie updates te lezen en al helemaal eentje met een plog. Gezellig!

 18. Lieve Jamie en Merel,
  Ik vind jullie plogs heel leuk, ga er zeker mee door!!
  Verder vind ik jullie blog echt super leuk!!!!!!!!!!!!
  Heel knap hoe jullie dat doen naast jullie werk.
  Groetjes Hannah

 19. […] Gisteren dronken wij bij SLA een gezonde shake. Het smaakte naar een chocolademilkshake, maar dan met een beetje banaan en kokos, en we waren meteen verkocht. We keken snel op de menukaart om te zien wat er allemaal in de shake zat en besloten hem thuis na te maken. We hebben hem een beetje naar onze smaak aangepast  (en naar wat we nog in huis hadden) en vandaag delen we het recept met jullie. […]

 20. Merel, mag ik vragen waar je die trui besteld hebt? ik vind m zoooooo leuk!

 21. Heel leuk allemaal ! Dat bananenbrood rolt hier heel snel een keer de oven uit.

 22. Ik was woensdag bij Coffee & Coconuts. Ik heb er een cappuccino gedronken en de coconut pancakes gegeten. Die maken ze met amandelbloem, zó lekker! Echt een aanrader. En nog heel betaalbaar ook!

  1. Oh nice! Weet je ook of de pannenkoeken vegan (dus zonder zuivel en ei) waren? :)

   1. Er zit wel melk in, maar als ik me niet vergis kon je aangeven dat je graag andere melk wilt. Volgens mij zaten er geen eieren in

 23. Wat een superleuke plog! En ooh ja de salades bij SLA zijn echt goddelijk! De zoete aardappel burgers salade vind ik ook echt heerlijk! En wat een lekkere comfy trui is dat zeg : ) Mag ik vragen waar je die hebt besteld? :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *