Powerfood – Rens Kroes

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdagmiddag hadden wij de eer om bij de boeklancering van het eerste boek van Rens Kroes aanwezig te zijn. De afgelopen tijd heeft de Friese blondine (en mijn god, wat is ze mooi) keihard gewerkt om een boek met tientallen ‘powerfood’ recepten samen te stellen. We laten je vandaag een preview van het boek zien en vertellen je er meer over.

Laat ik beginnen met het volgende: Powerfood is geen vegetarisch kookboek. En dus ook geen vegan kookboek. Er staan bijvoorbeeld recepten met vis of eieren in. Logisch, want Rens eet zelf niet vegetarisch – dan kan je niet verwachten dat haar boek wel vega is natuurlijk. Maar waarom vinden we het dan toch de moeite waard om dit boek aan jullie te laten zien?  Omdat er genoeg veggieproof recepten in dit boek staan. Recepten die al vegan zijn of die met 1 aanpassing vegan te maken zijn. En laten dat nou net de recepten zijn die ik er het lekkerste uit vindt zien!

Rens heeft een jaar in New York gewoond en heeft zich daar laten inspireren door de eetcultuur. Dan hebben we het obviously niet over de fastfood-beweging, maar over de vele ‘healthtrends’ die daar jaren geleden al speelden en die hier nu pas een beetje om de hoek komen kijken. Denk aan rawfood, chiapudding, bananenbrood, groene smoothies… Kortom: dat waar wij ook al twee jaar over bloggen en wat nu écht een hit dreigt te gaan worden. Dit boek laat je zien hoe je alles zelf kan maken. Je hebt helemaal geen afhaalrestaurant of kant-en-klare poederzakjes nodig, je maakt het gewoon lekker zelf.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het boek is lekker overzichtelijk ingedeeld.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat denk je van deze raw koekjes, als vervanger voor de welbekende oreo’s?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Met deze crackers wil ik asap aan de slag!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hoewel dit ontbijtje ook mijn naam roept!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Natuurlijk staan er ontzettend veel leuke foto’s van Rens zelf in dit boek: check dat lichaam. Ongelooflijk!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Misschien handig als je nog niet zo bezig bent met gezonde voeding: dagmenu’s.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En een uitgebreid overzicht van alle powerfoods die Rens in haar keukenkastjes heeft staan – en dus ook gebruikt in haar recepten.

Naast dat de recepten er heerlijk uit zien en ik spontaan zin krijg om te experimenteren in de keuken, spreekt Rens’  visie mij ook heel erg aan. Ze heeft voor zichzelf (en voor cliënten, want Rens is naast blogger en kookboekenschrijver ook healthcoach) een ‘Holy Triangle’ gevormd: volgens Rens moet de combinatie van gezonde voeding, voldoende beweging én ontspanning voor een happy life zorgen. Ik denk dat ze wel eens groot gelijk kon hebben!

Persoonlijk vond ik het leuk om te horen (tijdens de boekpresentatie) dat Rens gezonde voeding met de paplepel ingegoten heeft gekregen. Haar opa was de eerste biologische boer van Friesland, haar oma was kruidenvrouw en haar moeder is ook voedingsdeskundige. Kortom: gezonde voeding is iets waar ze mee is opgegroeid. Maar ook al is het misschien een soort vanzelfsprekendheid, je zult toch altijd zelf voor je eigen gezondheid moeten blijven zorgen. Ik vind het mooi om te zien dat Rens hier heel nuchter in staat; je moet gewoon gezond eten, goed bewegen, maar ook goed ontspannen. Dat is een mooie basis. Om de recepten uit dit boek te maken heb je geen dure superfoods of gekke ingrediënten nodig; alles zo puur mogelijk, dat is de boodschap.

Jullie lezen in deze review ongetwijfeld wel dat ik behoorlijk enthousiast ben over dit boek. Ik heb nou eenmaal een zwak voor mooie kookboeken en ik lees ze alsof het literatuur is. Daarbij komt dat ik een paar recepten heb gezien waarmee ik het liefste morgen nog aan de slag ga. En dat ga ik ook doen trouwens, want ik heb alles toevallig al in huis!

Powerfood kost €19,99 en is vanaf vandaag (!) onder andere te koop bij bol.com.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

51 gedachten over “Powerfood – Rens Kroes

 1. Ziet er super interessant uit! Ook met die dagschema’s! Vind Rens echt een hele inspirerende prachtige vrouw! :)

 2. Het zal vast een leuk boek zijn, maar ik vind het echt nonsens dat er foto’s in staan van die dame in haar onderbroek. Voegt m.i. helemaal niks toe.

  1. Haha, nu lijkt het een beetje alsof je denkt dat het hele boek vol staat met foto’s van Rens in lingerie. Het is welgeteld 1 foto. Op de rest van de foto’s heeft ze ‘fatsoenlijke kledij’ aan hoor, wees maar niet bang ;)

   1. Nee hoor, dat denk ik niet, noch heb ik problemen met vrouwen in lingerie. Het gaat mij erom dat ik het idee krijg dat dit boek een vehikel voor Rens is ter zelfpromotie. En dat vind ik onzin.

 3. Het is misschien een beetje kinderachtig, maar ik krijg altijd zin om gezond te koken enz als ik mooie inspiratie zie, dus dat zit wel goed met dit boek.

 4. Ik bedoel eigenlijk: ik krijg dan pas zin om gezond te doen, vind het heel moeilijk omdat uit mezelf te doen. Jullie helpen daar trouwens ook behoorlijk aan mee :-D

  1. Ohnee hoor daar is niks kinderachtigs aan, dat kennen heel veel mensen denk ik wel ;)

 5. Wat een prachtig meisje is ze, dit boek lijkt me echt heel leuk! Behalve de inhoud vind ik ook de vormgeving zo tof~:)

  1. Vind ik ook! Dit is een boek waar je als foodblogger alleen maar jaloers op kan zijn!

 6. Het ziet er allemaal heel mooi en ook lekker uit, maar ik zit ook niet zo te wachten op een modereportage en lingeriefoto’s eerlijk gezegd. Voegt inderdaad echt niks toe. Smaken verschillen, maar voor mij maakt het dat ik dit boek niet hoef te hebben zelf.

  1. Haha, nu lijkt het een beetje alsof je denkt dat het hele boek vol staat met foto’s van Rens in lingerie. Het is welgeteld 1 foto. Op de rest van de foto’s heeft ze ‘fatsoenlijke kledij’ aan hoor, wees maar niet bang ;)

 7. Wat een leuk boek om te zien. maar volgens mij kotm het in grote lijnen wel overeen met Amber Albarda.

 8. Ik krijg ‘m vandaag waarschijnlijk binnen, ik ben zo benieuwd! Ik ga denk ik het hele weekend in de keuken staan :)

 9. Mijns inziens verkoopt dit boek alleen omdat ze zusje van is. Maar leven naar dit boek maakt geen doutzen van je en zelfs geen zusje van. Let wel, ik gun dit meisje zeker haar boek en wil zeker geen gefrustreerde zeikerd zijn, ik ben echter bang dat het boek weer een duit in het zakje doet wat betreft een verkeerde standaard, of uberhaupt een standaard in het vrouwen beeld. Is dat wat we willen?

  1. Ik geloof niet dat ik érgens in het boek heb gelezen (noch in de review heb geschreven) dat je door het eten van deze gerechten een lichaam als dat van Doutzen of Rens krijgt. Het zijn gewoon gezonde recepten, waar je een fit lichaam van krijgt. MITS je natuurlijk daarnaast ook sport en gezond eet.

   1. Haha, nee dat staat er natuurlijk niet, maar de impliciete boodschap is het wel. Als Rens een ‘maatje meer’ was geweest dan hadden die foto’s er nooit ingestaan, hoe gezond en sterk ze verder ook was geweest. Een ideaalbeeld verkoopt nu eenmaal. Dat neemt overigens niet weg dat het lekkere en gezonde recepten zijn, hoor.

    1. Ik snap gewoon écht niet waar jullie je druk om maken. Natuurlijk staan er foto’s van Rens in het boek. Het is toch ook haar boek? Toen Monique van Loon (van Culy.nl) haar boek maakte hoorde ik er niemand over, terwijl daar ook tig leuke foto’s van haar in staan. Of wat dacht je van de boeken van Rachel Khoo? Ook allemaal foto’s van haar… Ik snap het gewoon niet, waar mensen zich zo druk om maken. Ik vind het gewoon een leuk boek, met vrolijke foto’s en heerlijke recepten. And that’s it :)

     1. Volgens mij maken jullie je drukker dan ik :-)

     2. Nouja, daarover verschillen we dus in mening en dat is wat mij betreft geen punt. Zoals ik schreef was het niet bedoeld om te zeiken, meer om het gesprek aan te gaan. Maar goed, zo via internet communiceren blijft een dingetje en ik heb geen idee of datgene wat ik bedoelde goed is overgekomen. Misschien moet ik het zo zeggen: haar boek heeft op mij hetzelfde effect als sommige magazine’s hebben. Ik lees jullie blog bijvoorbeeld juist omdat het er hier wat realistischer aan toe gaat. (al snap ik niet wanneer jullie slapen;))
      Misschien had ik het in het geval van dit boek bij het verkeerd eind, dat wil ik voor het gemak in het midden laten. Maar het feit dat er genoeg vrouwen zijn met een verkeerd zelfbeeld is iets waar ik me zeker “druk” over kan maken, want het is niet nodig. En ik ben er gewoon van overtuigt dat er marketingmensen zijn die hier gebruik van maken en dat is wat mij betreft erg jammer.
      Goed, ik hoop niet dat mijn reacties je in de weg hebben gezeten, dat was namelijk totaal niet mijn opzet! Ik hoop oprecht dat mensen plezier hebben aan dit boek, ik laat deze alleen aan me voorbijgaan. :)

  2. Nog voor dat ik wist dat ze “het zusje van” was volgde ik Rens en haar recepten al (ben misschien wat traag van begrip). Het interesseert me echt niet dat ze het zusje van is … zo zie ik haar ook niet. Ik vind haar recepten erg leuk om te maken en ook erg lekker!

 10. Mij lijkt het een heel mooi én inspirerend kookboek, heb ‘m gelijk gekocht! Fijn om er in jullie blog meer over te kunnen lezen. En ach, die paar foto’s van Rens zijn nog best draaglijk ;)

  1. Zo is het ;) Geen reden om jaloers te zijn of wat dan ook, het zijn gewoon prachtige en vrolijke foto’s in dit boek!

 11. Nu begint het toch wel heel erg te kriebelen… Groeide het geld op mijn rug maar net zo hard als m’n kruidenplantjes.

 12. Gelijk besteld. Vooral die dagschema’s vind ik persoonlijk heel fijn. :) Mijn kookboekencollectie begint langzaam uit de hand te lopen….

  1. Veel plezier ermee! En same here met die kooboekenverslaving, maar ik gebruik ze ook echt! :)

 13. Tja. Ik zou hem ook niet kopen omdat er veel foto’s van haar in staan. Dat voegt niets toe voor mij. Ik vind het zelfs niet fijn. Ik zie op bovenstaande foto’s al twee foto’s van haar in lingerie. Niet 1. Natuurlijk mag ze zelf beslissen maar ik mag als koper beslissen wat ik koop en niet. Amber Alberda spreekt mij meer aan.

 14. Ben ik dan de enige die die foto’s dus echt heel erg leuk vind?
  Rens vind ik fantastisch, lekker nuchter en realistisch!
  Boek is onderweg :)

  1. Nee hoor, helemaal niet :) Ik vind de foto’s ook hartstikke leuk, vrolijk en mooi. Ik heb er totaal geen ‘dit is zelfpromotie’ (maar trouwens, het ís toch ook haar boek? in heel veel boeken staan foto’s van de schrijver zelf, vind ik juist leuk) of jaloerse ‘dit is toch nooit te bereiken’ gedachten bij. Ik vind het gewoon een leuk boek: KLAAR. :)

 15. Haha god ik leef echt onder een steen. Ik had al wel wat van dit boek gehoord en toen las ik hier in de comments ‘omdat ze het zusje van is’. En toen dacht ik huhhh wie daaan?? Maar oké, er gaat nu een belletje rinkelen. Ik ben weer helemaal up to date ;) Ik vind het boek er geweldig uit zien, mooie vormgeving! Jullie reviewen veel te leuke boeken, ik wil ze allemaal :D Eerst nog even door m’n studieboeken ploeteren helaas :(

 16. Door jullie review boek gekocht en heb de hele nacht niet kunnen slapen omdat ik in mijn nopjes was – zin om ermee aan de slag te gaan! :-)

 17. Dit boek ziet er geweldig uit! Ik houd ontzettend van de powerfoods en gezonde maar heerlijke recepten! Ik vroeg me alleen af, voordat ik het boek bestel, of de ingrediënten die gebruikt worden enigszins student vriendelijk zijn qua prijs? Dat vind ik namelijk het nadeel bij veel gezonde recepten, dat het eigenlijk onbetaalbaar wordt als je de ongezonde dingen gaat vervangen met gezonde varianten!

  hebben jullie wat voorbeeldjes toevallig? :)

 18. Dat lijkt me een heel leuk boek. En het zijn prachtige foto’s en ze is een mooie meid. Why hide it? Ik vind het juist heel leuk dat gezond en biologisch eten nu een grotere doelgroep aanspreekt, door het leuk en mooi te houden. En niet suf en geitenwollensokken-achtig. Hij staat op mijn whishlist!

 19. Oh het boek ziet er zo mooi uit, ik krijg hem volgende week! Ben heel erg benieuwd naar alle recepten, ga lekker in de keuken staan en alles uitproberen.

 20. Dank voor de review en het delen van foto’s van het boek, het boek ziet er echt prachtig uit. Ik ga ‘m bestellen :)

 21. Ik heb het boek, en vind het er prachtig uitzien. De recepten zien er tof uit en ik krijg er meteen de kook kriebels van maarik vind wel dat er veel superfood benodigdheden zijn. Ik weet van een boel recepten bij god niet waar ik de ingredienten ervan moet kopen en als ik t online kan kopen zie ik wel dat een aantal dingen gewoon behoorlijk aan de prijs zijn. Ik had het mooi gevonden als ze dat ook had benoemd van dit of dat product kun je het beste kopen bij de toko of bij winkels als de tuinen o.i.d. want laten we wel wezen, half nederland (ik dus ook) is een powerfood/superfood newbie en kan om die levensstijl op te pakken best een groter zetje in de goede richting gebruiken.

 22. prachtig boek, mooie meid en heel inspirerend! ik kwam op jullie blog omdat ik het boek al had, maar nieuwsgierig of iemand al iets had uit geprobeerd, Het boek is zeker een aanwinst! De inhoud is niet vergelijkbaar met de boeken van amber, die vind ik ook heel mooi, maar meer leerzaam. Van het boek van rens krijg je zin om al de recepten uit te proberen! Veel succes, mooie blog!

 23. Hoi! ik heb het boek ook al een paar weken in huis en echt al wel tien dingen gemaakt. Heerlijk!!! Ik was nu bezig met de raw oreo’s te maken, maar het lukt me niet. Het deeg plakt niet aan elkaar. Doe ik wat verkeerd of mist er soms een nat ingredient (kokosvet?). Iemand een idee? Heb nu een bakpapiertje op mn keukentafel liggen met allemaal gruis van het “deeg”. Lekkere bende dus haha.

 24. Ik vind het een heel leuk boek. Lekkere recepten, het boek is goed ingedeeld en het is leuk om te lezen. En wat betreft de foto’s die zijn hartstikke mooi. Als er ergens foto’s van iemand in bikini staan dan zijn er ook geen problemen en nu wel, je ziet alleen een onderbroekje en een buik.

 25. @marjolein je kunt veel producten kopen bij de tuinen, ekoplaza en de body en fitshop

 26. Een oud artikel kwam weer eens naar boven op jullie FP page. En inderdaad, ik snap ook echt niet waar mensen zich druk om maken! Je bent een lekker wijf en je hebt een leuk boek, lekker promoten die handel! En ik heb het boek al een tijdje en heb bijna alles al een of meerdere keren gemaakt. En wat ik vooral tof vind is dat mijn leerlingen haar recepten ook zo lekker vinden! Ik heb ooit een keer de cupcakes en de sour balls gemaakt en daar wordt regelmatig naar gevraagd. En dat is bijzonder als je je bedenkt dat de gemiddelde middelbare scholier snackt met dorito’s of een roze koek ;).
  Tof boek en kan m iedereen aanraden!

 27. Beetje een gekke vraag maar.. weet iemand waar die onderbroek/ kort broekje met die soort van rozen erop van is? Die ze aanheeft bij die foto waar ze haar shirt omhoog heeft?

  Hoor het graag!!

 28. Super leuk boek. Al heel wat heerlijke recepten gemaakt. Het lukt mij alleen niet om de crunchy crackers te maken. Het deeg plakt niet. Kokos olie gaat er “nat” in, toch? Iemand een tip? Alvast bedankt.

 29. Ja meer water toevoegen voor de crackers, dik heb ik gedaan en ze zijn erg lekker

 30. Ja meer water toevoegen voor de crackers, dit
  dit heb ik gedaan en ze zijn erg lekker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *