Project Positief Tag

Pannenkoekentaart

Stiekem vind ik tags invullen echt heel erg leuk. Het is een beetje  zoals je vroeger een vriendenboekje van een klasgenootje mocht invullen. Awesome vond ik dat. Gisteren had ik een lunchafspraak met de lieve Sophie van het populaire blog Naoki. Sophie is een echt blogvriendinnetje geworden de afgelopen jaren. We houden elkaars blogs goed in de gaten, volgens mij lezen we praktisch alles van elkaar. Vorige week plaatste Sophie de ‘Project Positief Tag’ die ze bij Dagmar Valerie had gevonden. De tag sprak me erg aan, omdat ik denk dat het vragen zijn waar iedereen zo nu en dan eens even bij stil zou mogen staan. Positief in het leven staan is heus niet altijd makkelijk. Als het iedereen zo ontzettend makkelijk af zou gaan, dan zou de wereld er heel anders uitzien. En juist daarom is het zo goed om bewust bezig te blijven met een positieve houding in het leven. Ik vulde de tag in en de antwoorden lees je hieronder!

Wat is je favoriete quote en waarom?

Ik zie dagelijks heel mooie quotes voorbij komen. Je weet wel, de bekende Pinterestplaatjes. Maar uiteindelijk is de quote die mij altijd is bijgebleven en die altijd waarheid is gebleken: “Alles komt altijd goed. (En zo niet, dan toch.)” Ik moet dit soms echt hardop tegen mezelf zeggen, omdat ik het wel eens vergeet. Dan loop ik te stressen om niks. Ik heb nogal de neiging om bij elk dingetje dat me tegenzit te denken: het leven wordt nooit meer leuk. Nouja, ik overdrijf nu een beetje, maar dat is precies waar ik heel goed in ben. Tegenwoordig gaat het trouwens best wel goed. Ik sta veel positiever in het leven dan een paar jaar geleden en ik kan me makkelijker over tegenslagen heen zetten. Maar toch, soms moet je jezelf gewoon even tot de orde roepen.

Welke droom zou je in je leven willen realiseren? Yes you can!

Ik vind dit een heel lastige vraag. Vroeger zou ik hebben geantwoord: ik wil beroemd worden. Inmiddels moet ik daar niet meer aan denken. Ook dacht ik vroeger dat ik de hele wereld wilde zien. Oké, ik heb heel wat bestemmingen op mijn wensenlijstje staan, maar ik ben gewoon geen wereldreiziger. Daarvoor ben ik veel te graag thuis. Wat betreft mijn werk: ik heb een geweldige baan in het onderwijs en ik ga iedere dag met plezier naar mijn werk. Daarnaast heb ik met De Groene Meisjes een te gekke hobby waardoor ik allerlei kansen krijg en waar ik ook nog een beetje mee verdien. Is er dan helemaal niks waarvan ik nog droom? Natuurlijk wel, maar het is niet dat ik daar heel erg mee bezig ben. Stiekem denk ik al mijn hele leven dat ik een boek ga schrijven. Waarover? Geen idee. Oh en nog een wens voor de toekomst: een groter huis, zodat ik meer dieren kan adopteren. Een hondje lijkt me ook heel leuk. En misschien ga ik wel weer een studie oppakken volgend jaar. Ach, ik weet het allemaal nog niet. Ik zie wel wat het leven me brengt!

Wat betekent geluk voor jou?

Tevreden en dankbaar zijn. Tevreden met mezelf en mijn leven zijn. Dankbaar zijn voor de mensen (en dieren!) die ik om mij heen heb, mijn goede gezondheid en alle fijne dingen die ik heb en kan doen.

Wie kan jou ontzettend opvrolijken?

Ik geef hier hetzelfde antwoord als Sophie: alle lieve dieren. Ik vind mensen soms echt heel stom. Dieren vind ik nooit stom. En nee, ik discrimineer geen enkel dier, want ik vind heus niet alleen katten leuk. En ook niet alleen babydieren. Ik vind echt álle dieren leuk. Trouwens, ik word niet altijd per se alleen maar vrolijk van dieren. Op de een of andere manier heb ik een of andere zwakte ontwikkeld dat als ik iets aandoenlijks met dieren kijk (een filmpje op YouTube bijvoorbeeld,) ik al na een halve minuut bijna begin te huilen. Ik ben echt een grote crybaby als het om dieren gaat.

B2umFHAIEAAU4yv.jpg-large

Dit veel te lieve plaatje kwam voorbij op het Twitteraccount van @BabyAnimalPics (echt volgen!) Door zo’n plaatje wil ik echt rondjes door mijn huis rennen. Zoveel liefde.

Voor wat mogen we je ‘s nachts wakker maken?

Oh, ik ben heel makkelijk. Ik ben binnen 3 seconden klaarwakker en helemaal klaar om aan de dag te beginnen, dus als je me nodig hebt: just wake me up. Maar ok, liever niet. Want ik waardeer mijn nachtrust natuurlijk wel heel erg. Voor eten hoef je me niet wakker te maken trouwens, dat hoeft voor mij niet zo ’s nachts. Voor goed nieuws wel. Stel, je bedenkt opeens om 3 uur ’s nachts dat je mij wilt verrassen met twee tickets naar Berlijn: I’m wide awake!

gif

Waardoor kreeg je voor het laatst een lachbui?

Een paar dagen geleden en het was om iets wat Jamie zei. Ik weet niet meer precies wat het was, maar het doet er ook niet toe. Wij lachen heel wat af. Never change a winning team!

Op welke prestatie ben je trots?

Op het feit dat het me al drie jaar lang lukt om iedere dag een artikel te schrijven voor De Groene Meisjes. Hobby’s volhouden en leuk blijven vinden is niet echt mijn ding. Vroeger deed ik aan toneel, oke, dat heb ik jaren lang gedaan. Maar dat is láng geleden. In mijn volwassen leven heb ik al zoveel hobby’s en bevliegingen gehad – en alles ging weer voorbij. Maar De Groene Meisjes bleven. Ook ben ik er trots op dat Jamie en ik in drie jaar tijd zo’n mooi netwerk hebben opgebouwd en dat er maandelijks zo’n 85.000 mensen ons blog lezen. Wow, dat zijn echt heel veel mensen!

Welke boodschap zou je graag aan anderen willen meegeven?

Laat een ander nooit bepalen wie of wat of hoe (of hoe níet) jij moet zijn. En dan heb ik het over uiterlijkheden, maar ook over wie jij bent als persoon. Een ander heeft absoluut niet het recht om jou te veranderen of om voor jou te bepalen hoe jij je zou moeten gedragen, of hoe je er uit moet zien. Je hebt het volste recht om 100% jezelf te zijn. Tegenwoordig roept iedereen heel hard heel openminded te zijn, maar daar zie ik niet dagelijks heel veel van terug. Laten we dus zelf het goede voorbeeld geven en onszelf en anderen accepteren en waarderen voor wie of wat ze zijn!

Heb jij ook zin gekregen om deze Project Positief Tag in te vullen op je eigen blog? Voel je vrij om de link hieronder te posten! Heb je geen eigen blog, maar wil je toch reageren op deze tag? Be my guest!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

23 gedachten over “Project Positief Tag

 1. Deze post geeft me zo’n BIG SMILE! Dit is heerlijk positief en erg reeël tegelijk. Fijnnn. Eigenlijk valt deze post ook in mijn ‘just what i needed, today’ categorie want ik ga vandaag iets belangrijks doen. Het is iets waar ik al een tijd over nadacht en gisteren tijdens yoga heb ik de knoop doorgehakt. Dus wederom bedankt GreenGirlz. Het is positief en geeft kracht want stiekem heb deze vragen zojuist ook beantwoord en realiseerde ik me dat ik er vaak onvoldoende aan denk. Time for a change!

  1. Het is positief en geeft kracht want stiekem heb IK deze vragen zojuist ook beantwoord en realiseerde ik mij dat ik er te weinig mee doe. Time for a change! (verbetering)

 2. Wat fijn om zo’n positief bericht te lezen, kon ik goed gebruiken vandaag. :) Ik zou het supertof vinden als jullie weer eens een lunch o.i.d. zouden organiseren voor jullie lezers, want dat zijn vast allemaal fijne mensen en ik zou jullie ook graag willen ontmoeten!

  1. Dat zouden wij ook heel leuk vinden! Op dit moment kan het helaas niet, vanwege enorme drukte op ons werk. Maar wie weet, over een paar maandjes… we houden jullie op de hoogte! :)

 3. Wauw wat ontzettend mooi geschreven en prachtige antwoorden, het heeft mij ontzettend geraakt. Echt zo’n mooie boodschap en wat mag je trots zijn op de prestaties! En mocht je je droom willen realiseren, ik werk bij een uitgeverij… :D Je weet mij te vinden! Lieefs Dagmar
  P.s. dit is de allerleukste verrassing om mee wakker te worden, heel erg bedankt! Ik weet niet wat voor moois de dag verder zal brengen, maar vandaag kan écht niet meer stuk <3 Dankjewel voor het invullen!

 4. Dit is fijn wakker worden, met zoveel positieve en ware dingen. Ik kan, als ik er langer naar kijk, een beetje huilen om dat plaatje van dat hondje. Wat een lievie. Maar ik heb dan ook vaak dat ik dieren veel leuker vind dan mensen.

 5. Hoera!!! Ik hou van positieve blogs/posts/quotes :) Heel aangenaam om te lezen en veel herkenbare stukken, vooral over de diertjes :)

 6. Wat leuk geschreven! Mooi om jouw antwoorden op de vragen te lezen! :D
  Ik vond hem zelf ook erg leuk om in te vullen, het zorgt ervoor dat je toch weer even herinnerd word aan wat geluk voor je betekent en je bewust kijkt naar waar je voor staat en wat je eigenlijk allemaal voor moois hebt gedaan in je leven. :)

  Ik heb hem een paar dagen terug ook ingevuld, als jullie het leuk vinden om te lezen : ) http://www.healthbeautymind.com/index.php/projectpositief-tag/

  (Ik post normaal geen links maar ik zie het nadrukkelijk staan dat jullie het wel leuk vinden nu dus ik voel me maar zo vrij om hem hier te delen ghehe)

  1. Ontzettend leuk om te lezen Celine! Bedankt voor het delen :)

 7. Mooi bericht! Wat mij altijd helpt indien ik negatief ga denken: count your blessings. En vanaf daar denk ik al heel snel aan onze drie poezekinderen. Dieren kunnen echt gelukkig maken.

  Wat betreft die lunch: wat een leuk idee! Ik kan me goed voorstellen dat jullie het al druk genoeg hebben, maar als het er van komt ben ik graag van de partij. :)

 8. Wat leuk om jouw antwoorden te lezen Merel! En wat lief dat je mij vermeldt, ik ben heel blij met blog vriendinnetjes zoals jij :)

  1. <3 Jamie en ik komen snel naar Den Haag voor een groene tour. X!

 9. Wat een leuke tag en wat een mooie antwoorden!
  Wat dat huilen om dierenfilmpjes betreft, dat heb ik ook heel vaak. Een vriendin van me noemt dat ‘emotioneel incontinent’. ;-)

 10. Dit komt echt op een fijn moment :) Ik ga vanavond lekker alle vragen invullen en blij zijn met de kleine dingen. Superleuk!

 11. Haha, tot voor kort zou ik bij die quote ook ‘Alles komt altijd goed’ geschreven hebben. Maar ik kreeg een goede vervanger in de schoot gegooid, dus ik deel hem even: “Everything will be alright in the end. If it’s not alright, it’s not the end!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *