Het is sinds begin mei weer rabarbertijd! Grote kans dat je een bos in je groentepakket heb ontvangen of dat je ze in de supermarkt hebt zien liggen. Maar wat moet je er nou mee maken, anders dan rabarbercompote? Vandaag deel ik een super simpel recept voor rabarber flapjes: appelflappen, maar dan anders!
Dit recept is ideaal als je spontaan gasten krijgt. Het is binnen 10 minuten gemaakt. Bij mijn gasten vielen ze erg in de smaak!
Bak je liever niet met kristal of rietsuiker? Dan zou je het kunnen proberen te vervangen met kokosbloesemsuiker of oerzoet. De smaak zal dan natuurlijk wel anders worden. Let extra op dat de hapjes niet aanbranden want kokossuiker krijgt dan een erg bittere smaak.
Wat heb je nodig voor 8 stuks?
8 velletjes plantaardig bladerdeeg (ik gebruikte 1 groot vel en sneed die zelf in vierkantjes)
200 gram rabarber (anderhalve grote stengels)
150 gram suiker
30 gram amandelmeel (of doe 30 gram amandelen in een keukenmachine)
1/2 theelepel amandelextract
2 eetlepels sojamelk
handje geschaafde amandelen
poedersuiker
Wat ga je doen?
– Verwarm de oven voor op 200 graden-
1. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg daar 4 vierkantjes bladerdeeg op.
2. Snij de rabarber in stukjes en mix met het suiker, amandelmeel en amandelextract.
3. Verdeel de rabarber-suikermix over de 4 vellen en leg de andere velletjes er boven op.
4. Duw de randen met een vork. Besmeer heel licht met wat sojamelk en besprenkel met de geschaafde amandelen.
5. Zet 15 minuten in de oven en let goed op dat ze niet aanbranden!
6. Laat eventjes afkoelen en besprenkel ze dan met wat poedersuiker. Geniet ervan!
Rabarber in huis halen en bakken maar! Laat je het me weten via instagram (#degroenemeisjes) als je ze hebt gemaakt? Vind ik leuk!
Dat ziet er heerlijk uit! En het is weer eens wat anders.
Wat fijn, een recept met echt de groente van het seizoen. Leuk inderdaad om het te maken voor als je onverwachts gasten krijgt en toch iets leuks wilt serveren!
Looks good! En lekker makkelijk om te maken!
Ha, wat een goed idee! Ik vind rabarber heerlijk maar heb inderdaad geen idee wat ik er mee moet maken, behalve compote dan :)
Mmm, rabarber! In combinatie met aardbeien ook erg lekker. :-)
Wauw, dat ziet er lekker uit! Nu maar hopen dat ze in m’n volgende groentepakket zitten, zodat ik deze flappen kan maken :)
Bij mijn vrijwilligerswerk hebben ze heel veel rabarber in de tuin staan. Ze weten nooit wat ze er mee moeten (en ik dus ook niet). Nu hebben we een doel voor onze rabarber :P Ziet er lekker uit!
I <3 rabarber, in alle soorten en bereidingen!
Mijn lievelings is rabarber met aardbeien en banaan gekookt, maar het is ook heerlijk als het rauw wordt meegebakken bovenop een cake.
Ik moet bekennen dat ik al jaren denk dat ik rabarber niet lust. Vroeger kon je me niks viezer dan dat voorzetten.. Maar misschien moet ik het toch weer een kans geven ;)
En anders kan ik altijd nog dit recept gebruiken om er ander fruit in te doen! Abrikozen bijvoorbeeld. Jullie hebben me op ideeën gebracht!
Super benieuwd naar hoe dit smaakt, want ik ben eigenlijk altijd een beetje bang gebleven van rabarber sinds dat ik klein was haha. En ik ben niet de enige zie ik hierboven haha. Mooi project voor het komende weekend. Thanks voor de tip! ♥
Ik ben dol op rabarber. En die foto van de stengels zou ik zo boven mijn bed hangen!
Ziet er ontzettend lekker uit, ik ben heel benieuwd hoe de rabarber erin smaakt!
Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit rabarber op heb, maar dit klinkt als een ideaal recept om het een keer te proberen :D. To be continued ;)..
Eerlijk gezegd heb ik nog nooit eerder iets met rabarber gedaan, mijn moeder was er altijd dol op. Het ziet er op de een of andere manier ook niet uitnodigend uit om eens lekker mee aan de slag te gaan in de keuken, maar misschien moet ik dat beeld toch eens veranderen!
Ziet er echt lekker uit! Zou je een idee hebben voor een glutenvrije variant?
JUMMM wat ziet dit er lekker en mooi uit! Ik ben net veganistisch gaan eten, dus ik denk dat ik maar heel vaak een kijkje op jullie blog ga nemen :)
Liefs Sonia
Lijkt me heerlijk!
Rabarber mmmmmmm. Ik vind dat zo ontzettend lekker! Het was laatst in de aanbieding bij de Albert Heijn, dus ik heb toen meteen maar een bosje meegenomen om er compote van te maken. Deze flapjes lijken me ook leuk, lekker snel klaar voor als je gasten hebt!
Lijkt me erg lekker! En wat een mooie foto’s! :)
Ziet er lekker uit! Waar koop je dat deeg?
Eigenlijk wilde ik wachten met rabarber trekken tot maandag om dan een middag de keuken in te gaan om compote te maken. Maar ik denk dat ik nu niet kan wachten en morgen de eerste stengels trek. Ziet er er lekker uit!
Goed idee om rabarber daarvoor te gebruiken :)
Mmm, wat lekker, eens wat anders dan appelflappen!
Waar haal je vegan bladerdeeg?
[…] weken. Wat dacht je van deze 3 smoothiebowls? Deze nootjes met balsamico en rozemarijn? Of deze rabarberflappen? (weer eens wat anders dan appelflappen ;)) Genoeg kookinspiratie voor het weekend, denk ik […]
Mmmm keilekker!! Zou ik eens met volkorenbloem zelf kruimeldeeg (bladerdeeg kan ik ni) maken voor dit receptje? Ik heb altijd constipatie, dus moet veel vezels eten!
Heel makkelijk om te maken en het ziet er heel goed uit. Alleen ze komen toch nog te licht uit mijn oven?! Het bladerdeeg lijkt niet gaar…
Probeer het 5 minuten langer. Ik heb het 20 minuten in de oven gedaan en bij mij was het wel goed bruin en gaar
Succesvol recept. Erg lekker en zo makkelijk!