Raw Vegan Pad Thai

Sinds gisteren zijn wij de gelukkige eigenaressen van een Spirali, een apparaat waarmee je heel gemakkelijk slierten maakt van rauwe groente en fruit. We zijn er heel blij mee! Zeker als we denken aan het naderende voorjaar en de zomer en alle bergen salades die we dan weer willen eten…awesome! Om het apparaat in te wijden, maakten we een overheerlijk recept van de Amerikaanse Youtube ‘Megan Elizabeth.’ Check haar YouTube kanaal en website voor nog veel meer delish recepten!

In het filmpje hieronder zie je precies wat je nodig hebt en wat je moet doen om deze goddelijke raw vegan Pad Thai te maken. Veel ‘kook’-plezier gewenst!

[youtube_sc url=http://www.youtube.com/watch?v=XJkFTQKYlP0 rel=0 fs=1 autohide=1 modestbranding=1]

Klik hier als je filmpje niet kan zien.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

32 gedachten over “Raw Vegan Pad Thai

 1. Ik ga echt even serieus overwegen ook een spiralizer te kopen. Je kunt er zulke mooie rauwe gerechten mee maken! Dit ziet er toch even een heel stuk leuker uit dan de zielige zelfgesneden courgette spaghetti die ik vandaag toevallig op mijn blog heb gezet haha!

  1. hihi, doen! :) We hebben al allemaal wilde plannen voor salades en fruitsalades. MMM!

 2. Je kunt ook gewoon een julienne schiller kopen. Daar kun je ook zulke slierten mee maken. Neemt minder ruimte in en is goedkoper. Handig als je keuken al prop vol staat met apparaten…..

  1. Hi Kim, je kan sliertjes maken met een julienneschiller, dat klopt. Wij hebben er ook een, maar ik heb mijn handen er al heel vaak mee opengehaald. Het leuke van de Spiralizer is dat het snel werkt en dat je er op 3 standen mee kan schillen, verschillende formaten slierten dus :)

 3. Wat leuk! Misschien ooit 1ntje kopen. Handig ook voor kinderen die moeilijke eters zijn.

  1. inderdaad! dat tipte een andere lezer ons ook al en we hadden er niet bij stil gestaan (vrij logisch, als je zelf geen kindjes hebt) … maar inderdaad, dit kon wel eens de manier zijn om kids aan de groente te krijgen!

 4. Ik had eigenlijk nog nooit gehoord van een Spiralizer, maar dat klinkt toch wel behoorlijk handig. Eerst maar even verder sparen voor een goede keukenmachine en wie weet, misschien daarna.
  Dit recept klinkt in ieder geval heerlijk!

 5. Ik ben nu al fan van Megan Elizabeth en van de spiralizer (ga hem voor mijn verjaardag vragen, iets realistischer dan de Vitamix haha)! Ben benieuwd naar jullie overheerlijke plannen voor salades! :D
  Heb gisteren jullie “Shortbread” gemaakt, mijn familie (eet niet graag hele vreemde dingen) vond het echt verrukkelijk! Ik heb er voor de feestelijkheid nog een toefje sojaslagroom op gedaan, zoete heerlijkheid alom!

 6. Ik vind het eerlijk gezegd nogal een overbodig apparaat.

  Je kunt toch ook sliertjes met de hand snijden? En als die wat minder dun/mooi/gelijkmatig/wat dan ook zijn, dan smaken ze volgens mij nog net zo lekker!

 7. […] langer leek het me een fijne toevoeging in de keuken om gezonde gerechten mee te maken. Dit artikel van de Groene Meisjes was de druppel. Na het lezen heb ik er meteen eentje besteld: de spiralizer […]

 8. […] langer leek het me een fijne toevoeging in de keuken om gezonde gerechten mee te maken. Dit artikel van de Groene Meisjes was de druppel. Na het lezen heb ik er meteen eentje besteld: de spiralizer […]

 9. Bij bol.com is de spiralizer goedkoper en daar hoef je geen verzendkosten te betalen.

  1. Hallo Wilma,

   Hoe heet de spiralizer bij bol.com? Ik kan hem nml. niet vinden

 10. Op bol.com kan ik de spiralizer niet vinden. Heeft het soms een andere naam? Of weet iemand waar ik de spiralizer in nl. kan vinden?

  1. Beetje late reactie op je vraag maar misschien nog handig voor anderen. Op bol.com is het de Spiral Slicer ‘Spirooli’.

 11. Spannend – ik heb dan wel al Pad Thai gemaakt met zucchini maar niet rauw (als ik heel eerlijk ben ook niet vegan, maar daar was ik sneller op gekomen dan raw) Wat een geweldig idee!

 12. Oooo, wat was dit een lekker gerecht!! Ik heb het ook met een julienneschiller gedaan, maar ik wil ook heel graag een spiralizer kopen. Ik hoor wel verhalen van afbrekende delen. Wie heeft er een die goed bevalt? Heeft iemand een goed advies?
  Alvast bedankt!!

 13. *jaloers*

  ik wil hem ook al heel lang.
  maar een kleine keuken en veel keuken apparaten.
  was aan het kijken voor de hand versie, maar daarbij krijg je niet zulke mooie slierten.
  maar toch gezien ik dit steeds overal tegen kom zal ik het ergens deze zomer toch niet kunnen weerstaan hem niet te halen :p

 14. Ik wil er ook graag 1 hebben! Alleen wil ik hem in de winkel kopen wil er niet op hoeven wachten haha. Kan iemand mij vertellen waar ik deze kan kopen in de winkel?

 15. Bij mij blijven mijn courgette-noodles zo waterig. Enig idee wat ik daartegen kan doen. Na het bakken komt er veel vocht vrij. Gisteren heb ik het laten uitlekken, maar toch gebeurde het weer en werd mijn pesto erg waterig.
  Moet ik de courgette eerst met zout bestrooien en dan uitknijpen?

 16. Ik zie even de ingrediënten niet… naast de koriander, is dat bosui? En wat zijn die blaadjes op die lepel?

 17. Goedemiddag,

  Is er iemand die het recept van de pad thai heeft uitgeschreven. Het filmpje is helaas offline gehaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *