Recept: banaan- raw cacao – cashew – almond smoothie

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Of ik geen kortere naam voor deze smoothie kon bedenken? Ehm.. nee. Eigenlijk niet. Ik dacht eerst aan ‘peanutbutter-chocolate smoothie maar dan anders,’ maar dat maakte het al niet veel beter. Dus nouja, we houden het hier maar bij. Ik heb dus een smoothie met amandelmelk, bananen, rauwe cacao en cashewnotenpasta gemaakt. Het was delish, alsof je een heel luxe milkshake drinkt. Mmm!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat heb je nodig voor 1 smoothie?

 • 2 bevroren bananen
 • 1 eetlepel rauwe cacao
 • 1 eetlepel cashewpasta (of pindakaas, ook lekker natuurlijk)
 • 1 theelepel kokossuiker – heb je geen kokossuiker in huis? voeg dan bijvoorbeeld wat stevia toe!
 • 1 glaasje (ongezoete) plantaardige melk, zoals amandelmelk

Tip1: Je kan deze smoothie natuurlijk ook met niet-bevroren bananen maken, maar dat is echt minder lekker. Geloof me maar.
Tip2: Als je voor gezoete (amandel-)melk kiest, laat dan de kokossuiker achterwege.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dit is een echte killersmoothie. Hij is machtig en vult enorm goed. Ook geven de bananen en de rauwe cacao je wat extra energie, dus het is een goede om je dag mee te beginnen!
De cashewpasta die ik hier gebruik komt van Candy Talking, een klein bedrijfje dat lekkere vegan jams en notenspreads maakt. Ze verzorgen ook catering! Als je op de link hierboven klikt, kom je op hun Facebookpagina terecht.

De cashewpasta is door Candy Talking naar ons opgestuurd. 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

12 gedachten over “Recept: banaan- raw cacao – cashew – almond smoothie

 1. Ah, dit moet je inderdaad echt met bevroren bananen maken, die zijn zó lekker! Ik heb afgelopen week ook weer voor het eerst een banana soft serve gemaakt, en oh, wat heb ik er van genoten, het is zo geweldig lekker!

 2. Lekkerrr, bij mij staat de hazelnootpasta (Horizon) te knipogen… zal ook niet heel vies zijn denk ik zo ;)

 3. Zijn smoothies echt lekkerder met bevroren bananen? Wil ik toch wel eens proberen. Misschien een gekke vraag hoor, maar hoe vries je ze dan precies in, in de schil of in stukjes in een diepvrieszakje? En voor hoelang/hoelang kun je ze in de diepvries laten? Ja nog nooit gedaan, je weet wel :P

  1. Jaaaa smoothies worden echt nóg veel lekkerder met bevroren bananen! Het maakt de smoothie instant fris en natuurlijk lekker koud.
   Helemaal geen stomme vraag Karin. Zo werkt het: je schilt de bananen, snijdt ze in stukjes, stopt ze in een vriezerbestendig bakje en laat ze een nachtje bevriezen. Of een hele dag. Dan zijn ze wel klaar om te gaan blenden! Misschien zijn ze zelfs een beetje te hard bevroren (check wel even of je blender een ‘harde’ stand heeft, zoals een ice-crushing stand) en dan kan je ze weer even een beetje op temperatuur laten komen. Delish! Probeer maar :)

 4. Ik gebruik vaak de “vergeten” , al wat bruine bananen om in te vriezen.De gesneden plakjes leg ik dan los op bakpapier en dat vouw ik dicht.Heb je een handig plat pakketje in de vriezer,dat overal tussen of op past en je kunt de plakjes makkelijk los halen van het papier.In een bakje vind ik ze teveel aan elkaar plakken.Zeker als je maar een paar stukjes nodig hebt voor een shake.
  De shake ga ik zeker eens proberen.Klinkt jammieeeeee !!!1

 5. Wat een goed idee Ellen, om de plakjes banaan op bakpapier te leggen. Bij mij plakken ze ook altijd aan elkaar als ik ze in een bakje doe.

  Ik heb de cacao-noten smoothie net gemaakt. Heerlijk, smaakt als lekker dikke chocolademelk.

  De andere twee smoothies heb ik ook al vaker gemaakt. Maar omdat ik altijd vind dat een smoothie zo snel op is, heb ik een variant bedacht op de kersensmoothie. Ik doe soja-yoghurt in een kom met stukjes banaan en kers (niet bevroren uiteraard), samen met wat nootjes, een lepel cacao en wat cacaonibs.
  Hebben jullie niet het gevoel dat je veel langer kunt genieten van dezelfde ingrediënten als in een smoothie, maar dan gewoon etend met een lepel ? Na een smoothie, denk ik altijd: ik wil meer, meer ;)
  Terwijl ik na een kom yoghurt met fruit, helemaal vol zit.

 6. Net gemaakt, met pindakaas en zonder kokossuiker en alsnog super lekker. Dit ga ik zeker vaker maken! :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *