Recept: Cookie Dough Dip

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Klaar voor een nieuw en verslavend recept? Deze Cookie Dough Dip is alles wat je nodig hebt vandaag.

In Amerika koop je cookie dough zo in een rol, in de supermarkt. Je kan er plakken van snijden. Of gewoon de hele rol in één keer opeten. I’m tellin’ you babes: het is maar goed dat ik daar niet woon. Onlangs maakte ik dit ontbijt met mango ijs en cookie dough en dat was heerlijk. Dat kunnen sommigen van jullie inmiddels beamen, want we kregen veel berichtjes van mensen die het recept ook gemaakt hadden. Superleuk! Hoewel die cookie dough al erg lekker was, kon het toch nog beter.

Je kan namelijk ook een semi-vloeibare dip maken, die je kan eten met allerlei lekkere dingen. Zoals met aardbeien of partjes appel. Het is zo ontzettend lekker. Het is zacht, zoet, kleverig, chocoladerig… het is gewoon heerlijk. En het grappigste komt nog. Het is gemaakt van aardappel. No kidding.

Waar zouden we zijn zonder onze heldin Oh She Glows? (van het gelijknamige kookboek.) Echt hoor, Angela heeft ons al op zoveel goede ideeën gebracht. En dit is er ook weer eentje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat heb je nodig?

240 gram aardappel
7 eetlepels maple syrup
3 eetlepels cashewboter of amandelboter (organic, zonder suiker)
1/2 eetlepel vanille extract of 1/4 eetlepel vanillepoeder
snufje zout
stukjes pure chocolade (bijvoorbeeld Tony’s)

Wat moet je doen?

1. Schil de aardappels en snijd in stukken. Kook deze voor 20 minuten.
2. Doe de nog hete aardappels met de andere ingrediënten in de keukenmachine. Let op: alle ingrediënten behalve de chocolade!
3. Laat de keukenmachine een paar minuten draaien, tot het een mooie gladde massa is.
4. Zet de cookiedough voor ongeveer een uur in de koelkast. Top daarna af met stukjes chocolade.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

It’s that easy! Ongelooflijk hè, gemaakt van aardappel en zó simpel te maken?! Geniet ervan!

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

41 gedachten over “Recept: Cookie Dough Dip

  1. Wat een heerlijk recept! Nu eet ik geen aardappel en vroeg ik me af of gekookte zoete bataat ook zou werken?

    1. Hmm… wie weet! Al is een zoete bataat natuurlijk eigenlijk geen aardappel en is de structuur anders.

  2. Waar kan je die notenboter kopen? Dit lijkt me echt een fantastisch lekker tussendoortje :D

    1. Bij natuurwinkels! Ze hebben notenboters in allerlei soorten en maten en prijsklassen. Wij nemen meestal die van het merk Horizon.

      1. Oh bedoelen jullie gewoon cashewpasta, amandelpasta, gemengde notenpasta, enz? Dat ken ik wel! Groot fan van witte cashewpasta :D

  3. Klinkt lekker, moet ik zeker eens proberen! Maar is de aardappel echt niet proefbaar? Lijkt me namelijk heel vies! x
    (link verwijderd)

    1. Nee dat is het grappig, je proeft de aardappel helemaal niet terug! Dat komt denk ik doordat je er natuurlijk behoorlijk veel maple syrup doorheen doet. Ik was er ook bang voor, maar nee!

  4. Die van die aardappel had ik niet zien aankomen! Maar omdat jullie zo enthousiast zijn lijkt het me toch heel erg lekker ;)

  5. Ik ga vanavond lekker buiten eten met een vriendinnetje. Haar vriend komt wat later, dus dan kunnen we voor die tijd lekker snoepen van appel met deze dip. Jammie!

  6. Merel green goddess dit is YUMMM

    ik moet morgen naar een verjaardagspicknick met als thema ‘picknick at hanging rock’

    dit sublieme koekie dipje lijkt me ideaal om mee te nemen, toch?

  7. Ik dacht “hmmm dat deeg als dip eten, lijkt mij niet bepaald gezond.”, maar nu ik het recept hebt gezien denk ik “ik wiiiiiiil dat ook proberen en wel NU” :D

  8. Ohhh waarom kun je hier geen cookie dough in een rol kopen?? Shame. Moet snel eens naar de USA blijkbaar ;)

    En dit recept ga ik eens uitproberen, grappig ook met aardappel!

  9. Ik had al eerder een cookiedough recept geprobeerd, die was op basis van kikkererwten, en eerlijk gezegd vond ik die niet zo lekker. Misschien deze wel… we gaan het proberen.

  10. Wat voor soort aardappel hebben jullie gebruikt? Je hebt namelijk verschillende soorten, vastkokend en kruimelig. Geeft een andere structuur en smaak.

    1. Dat weet Jamie helaas niet meer, maar het was een bio zak van Albert Heijn…

  11. Aardappel cookie dough, te gek! Dat moet geprobeerd worden!
    Ik vraag me af of je er ook koekjes van kunt bakken, of denk je dat het ‘deeg’ daar te nat voor is?

    1. grappig he? Nee, dat kan niet. Het is echt een vloeibare dip.

  12. Aaah het ziet er zooo heerlijk uit! Totdat ik las dat er aardappel in moest en dat lust ik helaas niet. Zou zoete aardappel ook werken denk je? Behalve dat de kleur anders zou worden haha :). Misschien hoef je er dan ook niet zoveel maple syrup doorheen te doen, scheelt ook weer

    1. Zoete aardappel lijkt mij geen succes. Heel andere structuur (slap en draderig) en smaak… maar je kan het natuurlijk proberen ;)

  13. Weet je toevallig ook of je amandelboter kunt vervangen door bijv geurloze kokosboter?

    1. hmm, ik denk het niet. Amandelboter is een beetje als pindakaas. Kokosolie gaat smelten. Of juist stollen.

      1. Geen idee of het lekker wordt, maar waarom probeer je het niet gewoon? ;)

  14. Notenboter kan ik niet vinden. Wel notenpasta, maar dit is waarschijnlijk niet hetzelfde?

  15. Ik maak het met kikkerwten i.p.v. zoete aardappel/aardappel. Ook heel erg lekker;)

  16. zou honing ipv maple syrup ook kunnen ? klinkt erg yummie!! zal strakjes zeker es uittesten

  17. Wooohh..Eerste keer dat ik een reactie MOET achterlaten! Heb dit vandaag gemaakt…ON-GE-LOOF-LIJK lekkah!
    Heb wat dadels toegevoegd in plaats van de syrup (leek me nog wat caramelliger).. super!
    Een geweldige site met veel inspiratie en motivatie..dankjulliewel hiervoor!
    *LOVE

  18. Na het lezen van het mooie artikel in het Parool heb ik jullie blog weer eens doorgesnuffeld.

    Dit recept leek me wel wat, want ik had toevallig nog wat aardappels over en ik ben gek op cookie dough. Net toen ik het goedje aan het vermalen was, stopte mijn draadloze staafmixer er mee. De substantie was gelukkig wel al redelijk homogeen, maar behoorlijk dik en ik besloot om het in te vriezen om er ijs van te maken. De mannen in huis vonden het niet geweldig, maar de dames hebben zitten smullen. Ik had ‘A-grade’ ahornsiroop en die is heel mild van smaak. De mannen moesten denken aan marsepein. Als ik het nog eens maak, wil ik ‘C-grade’ siroop gebruiken, want die is veel sterker van smaak en daar houd ik wel van.

    We zijn trouwens ook nog op de fiets gestapt om te lunchen bij Venkel. Prima eten hoor. Dank voor de tip!

    Ga vooral door met jullie inspirerende blog!

    1. Wat super leuk om te horen dat je meteen van alles bent gaan uitproberen/toepassen Ingrid! Welkom op ons blog :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *