Recept: Indiase Naan gevuld met “kipstukjes” en veggies

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Goedemorgen! Hier zijn je Groene Meisjes weer! Zoals beloofd plaatsen we deze (werk-)week iedere dag een recept. Hadden we hier altijd maar tijd voor! Het is zó leuk om te doen. Dit recept is heel geschikt als lunchgerecht. We kunnen je verzekeren dat je hier de rest van de middag op vooruit kan! Overigens, met een portie rijst erbij is het ook een prima avondmaaltijd. En wanneer je het ook eet, het is eigenlijk altijd lekker. En ook nog eens supermakkelijk om te maken, dus laten we maar meteen beginnen!

Wat heb je nodig voor 2 porties?

  • 4 kleine Naanbroodjes of 2 grote Naanbroden (let op: koop Naan bij Marqt of de biowinkel. Die je bij de reguliere supermarkt tegenkomt is niet vegan – er zit doorgaans yoghurt in – en daarbij komt dat Naan vaak stijf staat van de E-nummers.) 
  • 1 avocado
  • 1 pakje vegetarische kipstukjes (bijvoorbeeld van de Vegaslager, die vinden wij het allerallerlekkerst en deze zijn vegan!)
  • 2 handjes spinazie
  • een halve komkommer
  • 6 eetlepels plantaardig alternatief voor yoghurt (kies voor ‘naturel,’ en het liefst van Provamel, zonder suiker) 
  • 1 limoen
  • knoflookpoeder, zout en peper
  • verse koriander en munt

Wat moet je doen? 

  1. Bak de broden af volgens de aanwijzingen op de verpakking
  2. Bak de kipstukjes (kruiden of marineren is niet nodig)
  3. Maak de saus door het plantaardig alternatief op yoghurt op smaak te brengen met het sap van een halve limoen, wat knoflookpoeder, wat zout, peper en wat verse muntblaadjes. Dit alles naar smaak.
  4. Schil de komkommer en snijd in dunne plakken (of gebruik een dunschiller), doe hetzelfde met de avocado
  5. Beleg de broden met een laagje aus, spinazie, komkommer en avocado, kipstukjes en daarna weer saus
  6. Top af met verse koriander en serveer de broodjes met een kwartje limoen en nog wat extra saus

Zo simpel is het! Geniet ervan!

Ga jij dit recept maken? Dan vinden wij het superleuk als je het resultaat met ons wilt delen. Dit kan je doen door ons te tweeten (@degroenemeisjes) of door ons te taggen op Instagram (#degroenemeisjes.) We zien jullie graag daar! 

 

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

22 gedachten over “Recept: Indiase Naan gevuld met “kipstukjes” en veggies

  1. Lekker! De kipstukjes van de vegaslager zijn echt de beste! Zo vroeg op de ochtend lijkt me dit zelfs een prima ontbijt, hihi.

  2. Ziet er zoals altijd weer heerlijk uit:) Vind het echt leuk dat jullie laatste tijd weer zoveel recepten posten. Soms heb ik echt geen inspiratie meer voor eten, en dan zijn dit echt de redder in nood artikelen :) Liefs Svenja

  3. Leuk recept, alleen een vraagje: jullie eten toch veganistisch? Waarom gebruiken jullie hier dan vegetarische kipstukjes? (Vroeg het me gewoon af) :-)

  4. Ah, ik houd echt van deze receptenweek, ik ben dol op jullie recepten! Ook dit lijkt me erg lekker! Ik houd heel erg van avocado, en in combinatie met naan, yoghurt en kip lijkt dit me een perfect verwenlunch-broodje!

  5. Dat ziet er verrukkelijk uit… weet je, ik snap nog steeds niet waarom vegetarisch “vlees” niet anders benoemend word. Kunnen jullie die soorten “vlees” niet dopen met een fantastisch naam?! Ik bedoel, vegetarisch KIP? Het heeft niets met kip te maken en ik hou van kip maar niet voor op mijn bord.

    1. Wij hebben de naam niet bedacht ;) Zo heten die stukjes. ‘Kipstuckjes’ van de Vegaslager.

  6. Dit ziet er heerlijk uit! Ik kom zelf uit India en ben dol op Naan, alleen het naan wat we hier kennen is niet te vergelijken met echte naan :P De echte vind ik zo veel lekkerder.

  7. Fijn :) Ik was al fan van jullie currysalade met papadums en deze ga ik ook zeker snel maken!

  8. wat een heerlijk recept! en ik ben zo benieuwd naar die kipstuckjes, snel maar eens halen :)
    xo, cheyenne

  9. Ik heb al tijden zin om dit recept te maken maar nou woon ik in Utrecht en daar is geen Marqt. Weet iemand van jullie toevallig welke eco/bio winkel deze verkoopt? Want ik heb het tot nu toe nog in geen winkel gevonden alleen soorten met melk:(

  10. Wij gaan dit vanavond als hoofdgerecht eten! :) Ben heel erg benieuwd. Het lijkt me heel erg lekker!

  11. Net voor de lunch gemaakt. Kwam het recept tegen op zoek naar eens iets anders. Het was heerlijk, goeie combinatie. Wat walnootjes erbij gedaan. Ipv naan heb ik zelf een chapati gemaakt. Beetje speltmeel, wat zout, scheutje olie. Water toevoegen tot kneedbaar deeg ontstaat. Uitrollen en daarna in keramische koekenpan, zonder olie, langzaam bakken. Goed alternatief als er geen goede naan te vinden is in de buurt.

  12. Net gemaakt, echt heerlijk! Ik bak naanbrood altijd zelf (vegan yoghurt, bakmeel en knoflook), super lekker :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *