Recept: mango ijs met cookie dough

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik werd laatst wakker met de gedachte: ik heb zin in een taartje. Maar omdat ik geen zin had om een taart te maken, of om te wachten om ergens een taartje te scoren, bedacht ik iets anders. Ik keek naar wat ik nog in huis had, gooide wat bij elkaar in de keukenmachine en zie hier het resultaat: mango ijs met cookie dough. Het ziet er niet uit als een taartje, maar zo smaakt het wél.

Met dit recept maak je een ontbijt voor één persoon. Tenzij je een kleine eter bent, dan kan je het misschien delen met iemand… maar dit is zó lekker dat je waarschijnlijk alles in je eentje wilt opeten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat heb je nodig? 

1 bevroren mango (uiteraard uit de schil, of anders kant-en-klaar uit een doosje uit de supermarkt)
een klein scheutje plantaardige melk (ik gebruikte havermelk)
wat geweekte cashews (zet ze een nachtje in een bakje water)
een handje havervlokken (eventueel ook geweekt)
2 eetlepels kokosrasp
2 medjool dadels
wat stukjes pure chocolade (hak het fijn)

Wat moet je doen? 

1. Eerst gaan we cookie dough maken. Dit doen we door de havervlokken, de cashews, kokos, dadels en chocolade in de keukenmachine laten draaien tot het een lekker kleverige massa is geworden. Je kan er eventueel kleine balletjes of chunks van maken, maar ik vond het lekker om het gewoon over het mango ijs te verbrokkelen.

2. Spoel je keukenmachine eventjes schoon en doe nu de mango met het scheutje melk erin. Laat draaien tot het een mooie glad ijs is geworden.

3. Schep eerst het ijs in een bakje. Cookie dough on top! Enjoy :)

Tip: het beste resultaat behaal je door de cashews én de havervlokken te weken van tevoren,  zodat het allemaal lekker plakkerig wordt. Ook medjool dadels zijn een must: deze zijn goed sticky en houden alles bij elkaar. Daarbij komt dat ze het deeg lekker zoet maken, waardoor je geen ander zoetmiddel nodig hebt. Kan je niet aan medjool dadels komen en heb je minder plakkerige dadels? Voeg dan een scheutje ahorn siroop toe om hetzelfde effect te krijgen.

Hoe ziet jouw ontbijt eruit vandaag? We horen het graag van je als je dit recept hebt geprobeerd! 

 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

16 gedachten over “Recept: mango ijs met cookie dough

 1. Dit ziet er goddelijk uit!!!! Ben trouwens ook op zoek naar zulke houten bakjes. Kan je deze bij Ikea o.i.d. kopen?

  1. vast wel, al hebben we het niet geprobeerd natuurlijk… dus gewoon even testen! ik zou de vijgen dan wel even weken van tevoren, dan plakken ze beter.

 2. Mm lijkt mij erg lekker . Ook lekker als een verfrissend tussendoortje .

 3. O, o, o, wat doen jullie me aan, dit móet ik gewoon gaan maken! Ik ben al een aantal jaar helemaal gek op home made banaanijs, in de zomer eet ik het bijna iedere dag. Dit mango-ijs ziet er ook heerlijk uit, zeker met die cookie dough! Leuk bedacht, en ook erg fijn dat het hartstikke gezond is. Thanx meiden!

 4. Wat een goed alternatief voor taart! Echt, wooooah dit klinkt zo waanzinnig lekker! Ik ga het snel eens uitproberen.

 5. Oeh, heel fijn! Ter garnering en extra touch is een grote snuf kaneel ook een fijne toevoeging!

 6. Dit ga ik zeker proberen te maken!

  Vraagje er staat doe het in de keukenmachine, gebruiken jullie daar de Vitamix voor ? Ik twijfel namelijk of ik de Vitamix aan zal schaffen of de Thermomix. Die is een stukje duurder maar kan ook meer.

  Ik heb inmiddels mede door jullie ook de Spiromat aangeschaft, van een leuk apparaat is dat zeg! Super blij mee!
  x

 7. Vanmorgen ontbeten met dit fantastische gerechtje. Ik heb kokosmelk gebruikt voor het mangoijs. Extra tropisch! En omdat ik geen pure choco in huis had, raw cacao nibbs gebruikt. Inmiddels staat er weer een bakje klaar met havermout en cashewnoten om te weken, dus je raadt het al waar ik morgenochtend mee ontbijt!

 8. Jammie! Zit nu met een kom van dit hemelse ijs voor mijn neus. Bedankt voor het recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *