Recept: nicecream met apfelstrudel

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eigenlijk heb ik helemaal geen goede herinneringen aan apfelstrudels. (Of is het apfelstrudeln?) Het enige dat ik me er namelijk van herinner dat is dat ik een keertje heel erg ziek ben geworden van een apfelstrudel die ver over de datum bleek te zijn. Uit een kerstpakket van mijn vader, of iets dergelijks. Maar toen ik een recept  voor een raw-vegan apfelstrudel tegenkwam dacht ik: die ingrediënten bij elkaar klinken zó lekker, ik moet het nog een kans geven. And so I did.

Het werd geen échte apfelstrudel natuurlijk, want dat is met (blader-)deeg en warm uit de oven. Als ik dat zou doen, zou het niet meer raw zijn natuurlijk. Ik ontbijt ’s ochtends erg graag met fruit en zoals velen van jullie wel weten staat de banana softserve (ook wel nicecream genoemd) hier regelmatig op het menu. Ik dacht: ik maak een apfelstrudel topping en doe dit óp de nicecream. Het beste van twee werelden!

De apfelstrudel vulling maak je een avond van tevoren, zodat het een nachtje in de koelkast lekker kan intrekken en zijn ding kan doen. De volgende ochtend haal je de bananen uit de vriezer, maak je er nicecream van in de keukenmachine en schep de vulling er bovenop. Delish!

Wat heb je nodig voor twee porties?

1 appel (ik koos voor een biologische appel en ging gewoon voor het soort dat in de aanbieding van was bij de natuurwinkel)
6 grote (medjool) dadels
een beetje water
een beetje vanille (vers uit de peul of raw biologisch vanillepoeder uit een superfoodwinkel)
een flinke snuf kaneel
een handje rozijnen
zoveel bananen als je wilt, voor de softserve

We weten dat er meestal vragen komen over producten die vervangen ‘moeten’ worden, dus bij deze:
dadels zou je kunnen vervangen door vijgen, maar dan wordt het wel minder zoet. Je kan van allerlei soorten bevroren fruit nicecream maken, dus bijvoorbeeld ook van mango of rood fruit, als je geen banaan lust. De rozijnen kan je weglaten als je die niet lust. De appel kan vervangen worden door peer, maar dan is het een peerstrudel en geen apfelstrudel ;)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat moet je doen? 

  1. Snijd de appel in kleine, dunne plakjes. Ik heb de appel van tevoren geschild, omdat ik geen stukjes wilde.
  2. Doe de dadels (zonder pit, uiteraard) met een scheutje water in je keukenmachine of blender en laat draaien tot het een lekker sausje geworden is.
  3. Voeg een klein beetje vanille en een flinke snuf kaneel toe en laat nog eventjes draaien.
  4. Schep de saus over de appel, voeg de rozijnen toe en schep het geheel goed door. Ik bewaarde het mengsel in een glazen pot in de koelkast.
  5. De volgende ochtend haal je de bananen uit de vriezer, maak je softserve in je keukenmachine of blender en schep je de apfelstrudel er bovenop.

Geloof ons, het is alsof je taart zit te eten. Dit is zo zo zo zooooo lekker! Bijna niet te geloven dat dit raw, glutenvrije, vegan én suikervrij is. We horen het heel graag van jullie als jullie het recept ook geprobeerd hebben. Geniet ervan! 

Tips nodig voor het maken van de perfecte banana softserve? Check dit artikel dat we eeen tijdje geleden geschreven hebben!

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

12 gedachten over “Recept: nicecream met apfelstrudel

  1. Whats up are using WordPress for your blog platform?
    I’m new to the blog world but I’m trying to get started and create my own. Do
    you require any html coding knowledge to make your own blog?
    Any help would be really appreciated!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *