Recept: pizzabroodje met hummus en veggies

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toegegeven, ik heb mooiere creaties op de foto gezet. En oké, dit recept pakte totaal anders uit dan ik gedacht had. Het is zogezegd ‘een recept met een verhaal.’ En eigenlijk is het ook nog eens recept en een review ineen. Nou, voordat ik een kwartier van je tijd verspild heb met praten over wat voor recept dit is; laat ik maar beginnen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We testten een aantal producten van het grappige merk “Jip&Jij.” Het is een merk dat is ontwikkeld door een voedingsdeskundige, Janneke. Het zijn grappig vormgegeven producten, lekker retro, die stuk voor stuk erg gezond zijn. Niet alle producten zijn vegan, maar de producten die wél vegan zijn stuurde ze naar ons op. Dankjewel Janneke! Ik testte dit Skinny Meel.  Het is een mix van amandelmeel, kikkererwtenmeel en sojameel en het is geschikt om een pizza mee te bakken. Nu komt het verhaal. En eigenlijk is het een heel kort verhaal hoor. Ik ben heel slecht met pizzadeeg. Ik kan best wel wat dingen bakken en koken, maar er zijn twee dingen die mij nog nooit goed gelukt zijn. Pizza en pannenkoeken. Ik kan geen pannenkoeken bakken nee, sneu he? Anyhow, pizza’s lukken dus ook nooit zo goed. Normaal gesproken gebruik je dan van dat super elastische (bomvol met gluten) witte pizzadeeg en dan lukt het nog wel een beetje. Maar met dit deeg van Jip&Jij, nope, het ging niet gebeuren. Ik deed precies wat er op de verpakking staat: 5 eetlepels water, een bol vormen, een uur in een kom met een vochtige doek eromheen. Maar ik pakte de bol na een uur en nee, het lukte niet om hier een fatsoenlijke pizzabodem van te maken. Zou dus heel goed aan mijn (ontbrekende) skills kunnen liggen.

Het deeg ruikt een beetje merkwaardig. Ja, ik weet ook niet hoe ik het anders moet zeggen. Het heeft ergens wel die typische pizzadeeggeur, maar ook weer niet. Het  voelt ook een beetje anders aan. Minder elastisch in ieder geval. En het was dus wat lastiger uit te rollen. Dus ik besloot maar gewoon vrede te hebben met het idee: het wordt een lullig broodje in plaats van een pizza, maar ach, als de smaak maar goed is.
Ik besloot er een pizzabroodje van te maken. Maar niet zo’n standaard tomatensaus-ui-champignons broodje. Nee, ik ging voor een Midden-Oosterse variant met hummus en gegrilde paprika. Ik vroeg mijn vader of dit hem lekker leek en toen zei hij: voeg nog wat artisjokken toe. Dit antwoord was te verwachten, want mijn vader’s lievelingsgroente (en ook 1 van die van mij) is artisjok. Dus ok, dat deed ik. Samen met nog wat uienringen. Het broodje ging zo’n 18 minuten in de oven en geloof me: het was echt heel erg lekker. Ook al ziet het er misschien niet heel overtuigend uit, het was écht een lekkere lunch.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat heb je nodig? 

1 zakje skinny meel van Jip&Jij (of je maakt op een andere manier pizzadeeg)
2 eetlepels hummus (het lekkerste is het als je het zelf maakt, bijvoorbeeld volgens dit recept.
2 artistjokkenharten in stukken gesneden (uit blik, want ik heb ze nu nog nergens vers gezien)
gegrilde paprika (je mag zelf weten hoeveel)
een klein uitje in ringen gesneden

Wat moet je doen?

1. Bereid het pizzadeeg volgens de instructies op de verpakking. Maak er een pizzabodem of broodje van. (kuch)
2. Besmeer de bodem met hummus. Rijkelijk graag.
3. Beleg met gegrilde paprika, uienringen en artistjok.
4. Voeg een snufje peper toe voor wat extra smaak.
5. Bak het broodje of de pizza af. Ik deed: 18 minuten op 220 graden.

Nogmaals: niet mijn beste creatie, maar ondanks dat toch heel erg lekker! Ik ga nu verder experimenteren met pizzadeeg. Ik wil toch echt een perfecte pizza kunnen maken. Het liefst glutenvrij. Uitdaging! Heeft iemand suggesties voor me? 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

13 gedachten over “Recept: pizzabroodje met hummus en veggies

 1. Ten eerste: super mooie nieuwe layout hebben jullie! Vind het erg vrolijk en helemaal bij jullie passen! Ten tweede: het pizzabroodje ziet er heerlijk uit :) Die komt op het ’to cook’ lijstje ;)

 2. Jullie nieuwe layout is awesome! Echt heel mooi!
  Het broodje heeft een iets mindere layout dan jullie blog, maar het klinkt wel alsof het erg lekker is. Fijne zondag!

  1. helemaal mijn idee! hummus en artisjok, waar zouden we zijn zonder?

 3. Ik zag afgelopen week verse artisjokken liggen bij de Lidl. Veel verschillende recepten ben ik al tegen gekomen, maar ik heb eigenlijk nog steeds geen idee hoe ik het moet bereiden/eten.

 4. Artisjokken! Mijn lievelingsgroente! En nu in het seizoen (hier in Italië tenminste). Ze kunnen ze hier zó lekker klaarmaken…gestoofd met knoflooken kruiden vind ik ze t lekkerst. Zal ik een recept mailen?

 5. Jeetje wat een leuke layout! Dit lijkt mij zo lekker en eerlijk gezegd vind ik het er ook wel lekker uitzien..haha! Snel eens uitproberen, zo’n hummuspizza :)

 6. Ziet er heel erg lekker uit! Gekke vraag misschien maar waarmee maak en bewerk jij die prachtige foto’s? Al mijn foodie-pictures (iphone 5) zien er zo sjaakie uit! Ik heb laatst een uber lekkere (gezonde) pizza van kikkererwtenmeel gemaakt! Tip misschien? http://grittel.nl/2014/03/01/eten/

  PS: ik ben groot fan van jullie blog, het inspireert me enorm! Ennnnn nog hartelijk gefeliciteerd met jullie mooie nieuwe lay-out! Past er helemaal bij en maakt het geheel nog meer af.

  Gr.

  Grittel

  1. Hi Grittel, dankjewel!

   Ik maak mijn foto’s met een (digitale) Olympus Pen camera. Een tussenmoddel tussen spiegelreflex en compact. Daarna bewerk ik ze, als het nodig is, in iPhoto. Daarmee verhelder ik de kleuren soms een beetje, maar heel veel meer skills heb ik niet, dus ik bewerk eigenlijk heel weinig.

   Thanks voor de tip van het pizzadeeg!

 7. Het ziet er wel lekker uit hoor!
  Ik heb van de week verse artisjokken bij Lidl gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *