Recept: XXL Green Superfood Smoothie

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Je Groene Meisjes drinken bijna dagelijks een smoothie. Als het er een dagje niet van komt, missen we het meteen. Dan halen we het goed in, door XXL smoothies te maken met alle soorten fruit en groente die we in huis kunnen vinden. Zo ontstond ook deze grote groene smoothie. Omdat ik op Instagram (@merelgroenemeisjes en @jamiegroenemeisjes) regelmatig de vraag krijg of ik de recepten van de smoothies zou willen plaatsen, schrijf ik dit receptje even voor jullie uit. Dat kan ik natuurlijk niet bij alle smoothies die ik maak doen, daar heb ik helaas geen tijd voor. Maar vandaag is dit groene monster voor jullie!

Ik gebruikte de volgende superfoods:

 • goji bessen
 • chia zaden (veel vitamines en omega-3 vetzuren)
 • maca poeder (vitamine B1,B2, C en E, gaat hormoon schommelingen tegen)
 • chlorella poeder (heeft een krachtige, reinigende werking in het lichaam)
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Verder gebruikte ik spinazie, banaan, kiwi’s, citroen en rijstemelk. Wil jij deze smoothie ook maken? Let goed op!

Dit heb je nodig:

– 1 banaan
– 2 kiwi’s
– het sap van een halve citroen
– twee handjes verse bladspinazie (of biologische bladspinazie uit de vriezer)
– 1 eetlepel chiazaad
– 1 theelepel chlorellapoeder
– 1 theelepel macapoeder
– een scheut biologische rijstmelk (je kan ook water of sap gebruiken)
– een paar gojibessen voor on top

Blend the morning away baby!
Tip: blend eerst de spinazie met de rijstmelk. Op deze manier voorkom je dat je straks stukjes spinazie in je smoothie terugvindt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het kan zijn dat je even moet wennen aan de geur en smaak van chlorellapoeder en macapoeder. Vind je het echt heel vies? Begin dan met een halve theelepel van elk. Ook zal de smoothie wellicht op je tong prikkelen, maar dat komt door de kiwi en de citroen. Je bent natuurlijk vrij om zelf te experimenteren met allerlei soorten fruit en groente. Leef je uit!

Deze XXL Groene Superfood Smoothie geeft je de boost die je nodig hebt om je ochtend door te komen. Ook een goed idee om deze smoothie te drinken na het sporten, zodat je weer even kan oploaden. Kortom: deze smoothie is eigenlijk altijd een goed idee. Geniet ervan! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

16 gedachten over “Recept: XXL Green Superfood Smoothie

 1. Lijkt me perfect om de dag mee te beginnen! Ik heb al een hele tijd geen smoothies meer gemaakt, terwijl het echt ideaal is. Thanks voor de tip ;-)

 2. Lekker! Ik vind smoothies zo fijn!

  Chlorella vind ik qua smaak niet zo’n succes. Daarol neem ik dat in tabletvorm. Spoelt lekker gemakkelijk weg!

 3. Daar was ik zelf nooit op gekomen, leuk! Ik ga het eens proberen. En macapoeder, dat moet ik maar eens ergens vandaan zien te toveren, het klinkt wel erg goed en veelbelovend.

 4. Je sluit af met ; kortom deze smoothie is altijd een goed idee. Helaas niet voor iedereen. Ik heb nl ook een pot maca poeder hierstaan nadat ik erover had gelezen. Echter heb ik ook een schildklier probleem en dan is t niet verstandig op maca te gebruiken. Ik ga hem dus dan maken zonder de maca…jammer genoeg

  1. Ah! Dat wisten we niet. Goed dat je het zegt, dankje!

 5. Heerlijke combinatie weer! Eigenlijk is een groene smoothie met spinazie altijd goed. Favoriet bij mij is ook spinazie, banaan, mango en citroen!

  1. Mee eens! Ik gebruik altijd bevroren spinazie blokjes en bevroren mangostukjes. Stukken goedkoper :-)

 6. Dat is toevallig, ik maakte vanmorgen bijna dezelfde.
  1 1/2 banaan
  1 kiwi
  1 pruim
  Halve zak spinazie( zo’n 150 gram)
  Ts maca
  Ts chlorrela
  Tb maple syrup
  1cup water.

  Yummm
  Als tip voor mensen die chlorrela te overheersend vinden. Begin met spirulina, die is een stuk zachter van smaak.
  Ik gebruik bijna nooit chiazaad in mijn smoothies, omdat ik die al door mijn beker warme “melk” roer, samen met een Tb gemalen lijnzaad en een Tb kokosolie. Dit drink ik iedere ochtend om mijn medicijnen mee weg te spoelen.

 7. Klinkt goed! Ik moet inderdaad heeel heel erg wennen aan die poeders, en wilde ze eigenlijk helemaal niet meer nemen (oeps hihi) maar misschien dat ik toch nog een nieuwe poging waag:)

 8. Ik heb groene smoothies drie dagen geprobeerd, maar ik krijg ze in mijn keukenmachine niet echt glad en dat vind ik toch goor (nog los van de smaak dus). Ik durf er geen blender voor te kopen, omdat ik de smaak ook niet yummie vind. Ik lust geen banaan, maar dat zorgt wel voor een overheersende smaak tegenover spinazie of boerenkool. Niet voor mij. Ik hou het bij veel groenten en fruitsap;-)

 9. Moeten de gojibessen eerst geweekt worden in (heet) water? Ik vind ze zo hard als je dat niet doet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *