Review: Chef

851433-chef-movie-poster

Normaal gesproken zijn jullie gewend om hier product- en boekreviews tegen te komen, maar vandaar hebben we een filmreview voor jullie! Gisteren gingen we naar de film Chef en deze vonden we zó leuk (één van de leukste films van dit jaar) dat we het vandaag even met jullie willen delen. Een feelgood film over eten, hoeveel beter wordt het?

Chef gaat over Chef Casper (gespeeld door John Favreau, tevens de schrijver van de film) die een “beetje” vast zit in het restaurant waar hij als chefkok werkt. Een beetje is een understatement; eigenlijk kan Casper geen kant meer op. Hij kookt al jaren hetzelfde, hoe graag hij ook anders zou willen. Zijn baas (Riva, gespeeld door Dustin Hoffman) is erg behoudend en wil dat het menu blijft zoals het er al jaren uitziet. Wanneer de belangrijkste restaurant-recensent van LA langskomt, gaat alles fout. Casper heeft een fantastisch nieuw menu in gedachten, maar zijn baas keurt het af. Het resultaat? Een verschrikkelijke recensie, met alle gevolgen van dien.

Na allerlei uit de hand lopende misverstanden op Twitter besluit Casper met zijn ex-vrouw en zoontje mee te gaan naar Miami. Hier krijgt zijn ex-vrouw (gespeeld door the amazing Sofia Vergara, a.k.a. Gloria uit Modern Family) Casper zo ver om een oude foodtruck op te kopen. De foodtruck – een awesome ding uit de jaren 80 – wordt omgebouwd tot een kleurrijk en rijdend Latin food restaurant. Compleet met salsamuziek uit de speakers op het dak. Het avontuur kan beginnen; samen met collega Martin en zoontje Percy maakt Casper een roadtrip langs een aantal steden, zoals South Beach, New Orleans en Texas. De heerlijke sandwiches, beignets, yucca fries en burgers vliegen je om de oren en de foodtruck wordt (uiteraard) een groot succes.

In deze film komt alles voorbij: foodbloggers, de invloed van social media, lekker eten (let op: Chef Casper is wel heel gek op vlees, dus schrik niet van een stuk varken hier en daar) en fantastische muziek. Zelfs onze geliefde Vitamix blender heeft een klein gastrolletje gekregen! De acteurs zijn geweldig, het verhaal is grappig en ontroerend, kortom; de perfecte feelgood movie. De film duurt vrij lang (bijna twee uur)  maar je zou willen dat hij vier uur duurde. Je wordt compleet meegesleept in de sfeer, door de muziek en het lekkere eten dat je bijna kan ruiken. Het is misschien wel voor het eerst dat de liefde voor koken en eten zo mooi op groot scherm wordt uitgedrukt. De passie waarmee Chef Casper kookt is aanstekelijk. Wij zijn niet verbaasd als er na deze film een enorme run op foodtrucks komt. Je verlaat de filmzaal in elk geval met 1) trek, 2) zin om een roadtrip te maken en 3) zin om te dansen.

Bekijk hier de trailer:

Chef draait op dit moment in veel bioscopen. Wij keken hem bij de pas geopende Filmhallen, maar we zagen dat de film inmiddels ook in Pathé draait. Wie van jullie heeft de film al gezien? En wie is van plan hem te gaan kijken? Veel kijkplezier!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

23 gedachten over “Review: Chef

 1. Ik was al van plan om te gaan, jullie enthousiaste review bevestigt mijn voornemen!

 2. Oh toevallig heb ik deze film gister ook gekeken, werd er zo vrolijk van :)

 3. Ik heb hem vrijdag gezien. Wat een heerlijke film. En ja je krijgt zeker trek van deze film :-)

 4. Leuk om dit te lezen, want ik wil de film heel graag zien! Hij lijkt me zo leuk :D Ik houd sowieso van films die over eten gaan, het beste van beide werelden. Zoals Julie & Julia bijvoorbeeld, zo kneuterig :D

 5. Leuk, ben heel benieuwd. En stukken varken maakt me niks uit, zolang ik het zelf maar niet hoef te eten. Morgen naar de film, yay!

 6. Ohh deze klinkt wel erg leuk, ik was niet van plan om er naar toe te gaan omdat het mij niet zo aansprak maar nu ik dit lees ben ik wel erg benieuwd!

 7. Ik had nog helemaal niets gehoord over deze film. Hij lijkt me erg leuk, en een film over eten is sowieso goed. Ik vond om die reden Julie & Julia ook geweldig.

 8. Jaaa zo leuk deze film! Wat mij betreft hadden ze wel een foodtruck bij de bij de bios mogen neerzetten, na de film had ik zoveel trek! Gouden handel ;)

 9. Hoor goede verhalen over deze film! Lijkt me een leuk verhaal, dus GS zeker een slachtoffer zoeken om mee te kunnen kijken :)

 10. Ik heb deze film gezien en ben het compleet……met jullie eens!
  De film sleept je mee, mijn vrouw en ik kregen ontzettende trek en ik heb bijna mijn hele werkende leven in de keuken door gebracht en de emoties en passie voor eten klopte helemaal. Geweldige leuke #feelgoodfoodmovie. De soundtrack moet ik echt hebben, heerlijke muziek in de film..aanrader voor iedereen!
  Ps. Leuk geschreven jullie stukje!

 11. Leuk, leuk leuk! De hoofdrolspeler is dezelfde acteur die Monica in Friends een eigen restaurant aanbood. Nerdfact, haha.

 12. Zo leuk!Dank jullie wel voor de tip! Wij zijn inmiddels fan van de foodtruck en van Jon Favreau!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *