Review: Detoxbox

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wie onze Detox-updates van de maand juni heeft gevolgd, heeft misschien ook wel gelezen dat ik (M) overwoog om nog een paar dagen ’te sappen.’ Ik wist het nog niet zeker, maar het leek me eigenlijk wel heel leuk om te doen. Toen ik benaderd werd met de vraag of ik een Detoxbox wilde testen, moest ik er toch nog heel eventjes over na denken. Had ik er wel zin in? Zou ik het wel redden? Ik besloot de uitdaging gewoon aan te gaan en dronk drie dagen lang alleen maar sappen. Wooohoo! Benieuwd naar hoe me dit bevallen is?

Allereerst zal ik even iets vertellen over de detox die ik gevolgd heb. Het is een programma van Detoxbox en de naam zegt het al: zij leveren boxen met detoxes erin. Dat wil zeggen: de sappen die je nodig hebt voor een detox. Nu kan je kiezen voor verschillende termijnen. Zo kan je een lichte detox van een dag volgen, of voor twee (perfect voor een weekend) of drie dagen gaan. Je kiest dus een pakket dat bij jou past. Ik ging voor drie dagen en koos een gunstig moment uit. Dat gunstige moment was voor mij in een rustige vakantieweek waarin ik gewoon thuis was en weinig afspraken had. De enige afspraak die ik had was een eetafspraak met een vriend, maar dat is verrassend goed gegaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hoe werkt het? Je vraagt een pakket aan en geeft aan wanneer je zou willen starten met de detox. De avond van tevoren wordt de doos aan je deur geleverd. Je spreekt een tijd af die jou uitkomt, zodat je zeker weten thuis bent. Maak je koelkast van tevoren leeg, want er moeten heel wat flesjes in komen te liggen! De sappen zijn netjes gekoeld en gestickerd, dus je weet precies welk sapje je wanneer ‘moet’ drinken. Het is een heel compleet pakket, met ook nog een paar bio citroenen (zodat je je dag met water met citroen kan beginnen) en rietjes. Het is zo’n grappig idee dat je gewoon kan denken: dit is alles wat ik nodig heb voor de komende drie dagen. Ik hoef niks te doen, ik hoef niks in huis te halen, hoef niet naar de winkel, heerlijk! Van tevoren en tussendoor krijg je mails van Detoxbox met aanmoedigende teksten en tips. Ook zit er in de doos een boekje waarin precies uitgelegd wordt welke juices je hebt ontvangen, wat erin zit, waar het goed voor is, enzovoorts. Prima service!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het dagprogramma ziet er als volgt uit: je begint de dag met water met citroen, gevolgd door een groene smoothie. Vervolgens drink je over de dag verspreid drie sappen. En daarna sluit je ’s avonds de dag af met een cashew-chai melk. In alle flesjes zit 500ml slowjuice, dus je krijgt aardig wat vocht binnen op een dag. Natuurlijk drink je verder ook nog gewoon water en kruidenthee. Tussendoor eet je in principe niet, tenzij je echt omvalt van de trek en heeeeel graag op iets wilt kauwen. Dan mag je wat rauwkost of fruit nemen. De kunst is om je heel rustig te houden. Geniet van een paar dagen rust, hang achterover, houd een filmmarathon, lees boeken. Hoe minder inspanning, hoe minder je verbrandt en hoe minder trek je krijgt. Toch kan de behoefte om te kauwen best groot zijn, dus een wortel op z’n tijd kan dan al als een traktatie voelen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hoe zijn de sappen? Daar kan ik kort over zijn: die zijn stuk voor stuk erg lekker. Mijn lievelingssap was er eentje met wortel en kurkuma. Heerlijk zoetig en fris vond ik deze! Maar ook de juice met komkommer en mint kon ik erg waarderen. De cashew-chai milk vond ik ook erg lekker, maar wel een beetje herfstig. Deze zou ik in een ander jaargetijde denk ik meer kunnen waarderen. Met geen enkele juice had ik een ‘moet dit?’ gevoel, dus dat is een goed teken. Als je dan alleen maar drinkt, dan wil je ook wel graag lékker drinken.

Hoe vond ik het om alleen maar juice te drinken? Ik vond het allemaal erg meevallen. Ik ga niet zeggen dat ik totaal geen trek had – dat had ik namelijk best wel – en ik ga ook niet zeggen dat ik dit langer dan drie dagen zou willen doen. Sterker nog, ik zou eigenlijk aanraden om een tweedaagse detox te doen. Met de af- en opbouwdagen ben je dan toch ook al aardig wat dagen bezig. Maar het is goed te doen. Zeker omdat alles zo netjes en goed voor je geregeld is en de sappen erg lekker zijn. Nu ben ik sowieso een groot smoothie- en juicefan, dus ik vond het erg leuk om dit te proberen. Hoe het met die eetafspraak ging? Tja, daar zit je dan, met je flesje cashewmelk. Echt heel bevredigend is dat natuurlijk op dat moment niet. Maar ik vroeg mezelf wel af: waar gaat het nou eigenlijk om? Om de gezelligheid. En de volgende keer dat ik weer met hem afspreek, eet ik gewoon gezellig weer mee. Misschien kan ik dit soort dingen sowieso vrij goed in een bepaald perspectief zien, aangezien ik als vegan zijnde wel eens vaker in dit soort situaties kom. Is er iemand jarig op het werk? Ben ik vaak de enige die géén traktatie eet. Het went. Je bent niet zielig als je niet eet. Je kan altijd eten, als je dat wilt. Dan scoor je maar een banaan ergens. Dus nee, het voelde niet ‘zielig.’ Het is maar drie dagen, deze detox. Wat is drie dagen nou helemaal?

Hoe voelde ik me? De eerste dag was ik wat shaky en futloos. Dat is normaal. Ik deed het rustig aan, kwam bijna de deur niet uit en gunde mezelf gewoon wat rust. Op de tweede dag ben ik gewoon naar de sportschool geweest en dat ging prima. Op de derde dag deed ik niks anders dan anders en was ik eigenlijk alweer vergeten dat ik aan het detoxen was. En toen was het alweer klaar. De dag daarna heb ik het heel matig gehouden met eten. Fruit, groente, salade, een soepje. Pas de dag daarna heb ik weer speltbrood en glutenvrije pasta gegeten. Dat af- en opbouwen ging dus eigenlijk heel prima. Ik heb me niet heel anders gevoeld dan normaal. Ik heb sowieso best wel heel veel energie de laatste tijd en dit werd niet meer of minder, op de eerste dag na dan. Ik merkte wel dat ik me heel helder voelde. Ik kon goed nadenken – beter dan nu bijvoorbeeld – en ik voelde me heel licht. Je voelt je helemaal niet opgeblazen, hebt niks zwaar op je maag liggen, enzovoorts. Een lekker gevoel!

Mijn tips voor als je wilt gaan detoxen:
– kies een paar rustige dagen met niet al teveel verplichtingen uit
– kies voor sappen die je echt lekker vindt, zodat het geen straf wordt om deze te drinken
– bouw goed af en op
– verwacht geen wonderen, want daarvoor is het echt te kort
– kies voor een pakket waarbij alles voor je geregeld wordt en neem het er een paar dagen lekker van!
– gun jezelf een extraatje, zoals een bezoekje aan de sauna, een avondje bioscoop, een massage of iets anders waardoor jij goed kan ontspannen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat kost het volgen van een detox via Detoxbox? Dat verschilt natuurlijk per pakket. Dit zijn de prijzen:

– 1 daagse detox: €34,95
– 2 daagse detox: €69,95
– 3 daagse detox: €99,95

Dit zijn vrij gemiddelde prijzen voor een detox – tenminste, zoals ik de pakketten van verschillende bedrijven ken. Wel kan ik zeggen dat deze detox zeer uitgebreid is, met een smoothie, 3 sappen en een cashewmelk. Bij veel andere detoxen drink je echt alleen maar sap en soms ook maar 3 flessen per dag. Verder moet je bedenken dat er iemand voor jou met een slowjuicer al deze sappen maakt, ze naar je huis komt brengen en jij een paar dagen niks hoeft te doen. Als je alleen al uitrekent wat het kost om alle groente en fruit (biologisch!) in huis te halen om zelf met je slowjuicer in de weer te gaan, dan zal je niet veel goedkoper uitkomen.

Maar natuurlijk kan ik het begrijpen als er mensen zijn die zeggen: een detox vind ik veel te duur. Of: een detox vind ik sowieso onzin. Dat kan en dat mag. Ik geloof zelf wel in de werking van zo’n kuur. Even je lichaam tot rust laten komen, lekker veel vitamines binnen krijgen. Ik zie het als een schoonmaakbeurt voor je lichaam. Maar wat jij daarvan vindt, is natuurlijk helemaal aan jou!

Als je meer wilt weten over Detoxbox, dan verwijs ik je graag door naar www.dtxbx.nl

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

21 gedachten over “Review: Detoxbox

 1. Ik kan me voorstellen dat het veel voor je lichaam doet. Het lijkt me ook echt wel fijn, zo’n licht gevoel in je buik / maag, even geen troep. Maar tegelijkertijd vind ik het heel moeilijk om dan een geschikt moment te kiezen! En inderdaad, ik vind het behoorlijk prijzig, maar wel ontzettend relaxed dat alles dan zo goed geregeld is.

 2. Ik heb twee weken geleden de 3-daagse detox van de JuiceMaster Jason Vale gedaan. Simpel, app downloaden (3 euro als ik me niet vergis) en zelf alle sappen en smoothies met mijn nieuwe JuiceMe en blender gemaakt. Ook prima te doen en wat mij betreft een aanrader!

  Maar de sapjes thuis bezorgd krijgen klinkt stiekem ook wel heel lekker hoor!

 3. Een paar dagen sappen is inderdaad fijn, heb ik ook wel eens gedaan. Ik lees zoveel enthousiaste verhalen over deze Detox-box! Het lijkt me inderdaad heel chill dat alles voor je klaarstaat en dat je zelf niets hoeft te doen. Maar toch vind ik het best prijzig… in ieder geval boven mijn budget.

 4. Je vertelt over hoe je hebt weer hebt opgebouwd, maar hoe zag je afbouw eruit? Ongeveer hetzelfd (maar dan andersom..)?

  1. De 2 dagen van tevoren heb ik het rustig aan gedaan op eetgebied. Ik at voornamelijk fruit en groente, dronk al smoothies en hield het ’s avonds ook rustig met avondeten.

 5. Hoi, Ik heb een vraagje. ik vind detoxe een heel tof onderwerp maar ik vraag me af wat nou de gemiddelde tijd is voordat je detoxed. Ik had me herrineren van jullie maand detox dat je toen pas na een x aantal dagen je beter voelde. Zal dan een 1/2 daagse sappen kuur al voor een detox zorgen is mijn vraag?

  1. Hi Denise ,

   De ene detox is de andere niet. Wij deden een milde detox van een maand, waarin we geen suiker, tarwe, cafeïne en alcohol namen. Dit is natuurlijk een sappenkuur. Je eet niet, je drinkt alleen maar groente en fruit en dat is veel heftiger. Wanneer je een sappenkuur van een week doet, kan het niet anders of je valt af en hebt best pittige detoxverschijnselen. Bij onze detoxmaand duurde dat wat langer, omdat het mild was. De eerste tijd merk je dat je je wat minder goed gaat voelen. Minder goede huid, hoofdpijn en moe. Maar met onze detox knapte dat na een paar dagen al op en kwam er juist heel veel energie voor terug. Ik heb nog nooit langer dan 3 dagen een sappendetox gedaan, dus ik kan er niet over meepraten. Wel heb ik eens van een man gehoord die een maand lang sappen dronk. Hij voelde zich de eerste week vreselijk, maar de laatste 3 weken echt geweldig…. ieder lichaam reageert ook weer anders he!

 6. Interessant om een keer zo’n detox te doen. Gewoon een keertje extra naast dat je oplet om gewoon dagelijks al die vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Misschien ga ik het eens proberen ja (al is het wel een beetje kostbaar).

 7. Ziet er ontzettend goed en lekker uit! Ik zou zelf wel een detox willen proberen, gewoon kijken hoe het bevalt! Ik ben zelf ook echt een smoothie fan, alleen jammer van de cashew, daar ben ik namelijk allergisch voor..

  Ik vind jullie blog trouwens fantastisch! Dus bij deze hebben jullie een nieuwe volger erbij!

  Liefs,
  Pauline

 8. Hele goede review, leuk om te lezen! die cashew chai melk klinkt erg lekker!

 9. Even een tegenberichtje over de prijs, ik vind het absoluut geen hoge prijzen voor zoveel flesjes puur en biologisch sap, thuisbezorgd, met nog een boekje en andere info erbij!

 10. Hallo!

  Weten jullie misschien waar de website is gebleven? Ik was al een tijdje geinteresseerd, maar ik zie nu dat de website niet meer bestaat…

 11. Klopt het dat dit niet meer bestaat? De link werkt ook niet meer..

  1. Dat klopt inderdaad! Helaas! Check sap.je eens voor goede alternatieven :)

 12. Klopt het dat deze site niet meer werkt / bestaat?
  Hebben jullie over andere sap detoxes goede verhalen gehoord?

  1. Klopt, deze site bestaat niet meer. Check Sap.je eens!

 13. Hallo, ik zou graag de detox kuur voor drie dagen willen bestellen. Alleen het lukt niet echt met de link die jullie erbij gezet hebben. Ik ben benieuwd hoe ik het nu kan aan pakken?! Ik hoor het graag!

  Groetjes,

  Marloes Mourik

 14. Medisch gezien is detoxen onzin. Detoxificatie gebeurt via je nieren en lever. Kun je sapjes drinken wat je wilt, daar gaat het niet sneller van. Gewoon genoeg drinken op een dag (en dat hoeft echt niet per se water te zijn wat je nieren betreft) en voldoende fruit/groente (2-3 ons van beide per dag, niet de hele dag door), meer kun je qua snelheid van detoxificatie niet doen. Er zijn natuurlijk wel schadelijke stoffen waardoor je lever en nieren meer moeten werken, maar zolang je niet te veel alcohol drinkt of giftige dingen eet (en dan heb ik het over boven de ADH eten wat het voedingscentrum betreft) kun je wat voeding betreft weinig meer doen.
  Als je dan toch zo nodig de hele dag groente en fruit wil eten, kun je het beter gewoon zo eten dan uit een blender (en al helemaal als een ander het voor veel meer geld in een blender heeft gestopt). Meer vezels, beter behoud van vitaminen en het vult meer zodat je minder honger hebt. Voor je lijf is het echt niet per se beter als het vloeibaar is.
  Slanker wordt je er ook niet per se van, tenzij je minder kcal naar binnen werkt dan je verbrandt.( Zelf zou ik wel wat vocht kwijtraken waarschijnlijk, met zo’n fructose-overladen dieet).

  Het is natuurlijk niet een probleem om sapjes te drinken (tenzij je zwanger bent en heel veel sapjes met vitamine A naar binnen werkt bijvoorbeeld), maar ga niet aankomen met ‘detoxen’.

  Er zijn wel artsen die beweren dat vasten af en toe goed voor je kan zijn, maar die bedoelen niet ‘detoxsapjes’ drinken.

  Ik heb 6 jaar medische opleiding en ontvang hier geen geld voor, dus ik zou mij geloven i.p.v. al die juiceverkopende bedrijven zonder medisch inhoudelijke achtergrond, die bakken met geld verdienen, maar zelf weten natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *