Review: Goed Zoet!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stel: je bent van plan suikervrij te gaan eten. Misschien maak je je dan wel de grootste zorgen over het feit dat je je geliefde taartje of koekjes moet laten staan. Dat hoeft dus helemaal niet! Het gloednieuwe bakboek ‘Goed Zoet!’ van Nanne Hogeland levert het ultieme bewijs: bakken kan prima zonder suiker. Lees in dit artikel onze review van het boek.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Laten we beginnen met vertellen dat Goed Zoet! geen vegan bakboek is. Er staan recepten met zuivel of eieren in. Echter, met één blik op de inhoudsopgave (waar alle recepten op een rijtje staan) wordt meteen duidelijk welke recepten bij jouw dieet passen. Eet je geen noten, gluten, geen eiren of geen zuivel? Of allemaal niet? Geen probleem, dit bakboek heeft voor iedere dieetwens iets te bieden. En wat alle recepten gemeen hebben? Er zitten geen geraffineerde suikers in!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En dat het heel goed mogelijk is om de mooiste creaties te maken zonder suiker, dat wordt al gauw duidelijk als we bladeren door de foto’s van prachtige taarten en cakes. Wij gingen natuurlijk op zoek naar de vegan recepten en kwamen onder andere deze fijne plaatjes tegen:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hoewel wij zelf niet per se strikt suikervrij leven (ja, nu tijdens de detoxmaand wel) denken we dat het heel belangrijk is om stil te staan bij onze dagelijkse suikerinname. Die mag best wel wat lager… heb jij dat ook? Door boeken zoals Goed Zoet! gaan we steeds meer inzien dat al die suikers gewoon niet nodig zijn. Niet voor je gezondheid, maar ook niet om lekker te kunnen eten. Je hoeft er geen taartje om te laten staan!

Wij worden erg blij van Goed Zoet! Het prachtig vintage vormgegeven hardcover boek Goed Zoet! kost €29,95 en is onder andere te koop bij bol.com. Go keukenprinsessen! (en prinsen, natuurlijk.)

Eet jij suikervrij of ben je dat van plan? Denk je dat je iets aan dit boek kan hebben? 

Dit artikel bevat producten die door een merk/webshop zijn opgestuurd. Bekijk hier onze disclaimer.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

10 gedachten over “Review: Goed Zoet!

 1. Ik eet niet suikervrij, maar ik probeer wel lekker gezond te leven. Dit boek zou een goede helper zijn! Leuk dat in dit boek allemaal suikervrije recepten gebundeld zijn, dan heb je keuze genoeg. Ik ga hem binnenkort eens inkijken bij de boekhandel :)

 2. Zo leuk dat er steeds meer boeken verschijnen met suikervrij bakken. Ik probeer zo veel mogelijk suikervrij te eten, maar in stress periodes (zoals nu examens) vind ik dat wel heel moeilijk. Het boek ziet er erg mooi uit, misschien wel een mooie aanvulling op mijn collectie!

 3. Suikervrij is tegenwoordig helemaal HIP.
  Het lijkt me een goed boek, maar zal het zelf (voorlopig)niet aanschaffen. Ik heb een paar andere kookboeken om mijn lijstje staan ;-)

 4. Ik eet al jaren suikervrij en dit boek gaat op mijn lijstje. Wel jammer dat (kook)boeken altijd zo prijzig zijn!

 5. yesss ik ben zo benieuwd naar dit boek! ik doe nu een suikerdetox maar mijn grootste hobby is bakken, dus deze moet wel in mijn keukenkastje komen te staan :)
  xo, cheyenne

 6. Fijn boek! Heb er al een aantal recepten uit gemaakt, erg lekker!
  Ps jammer dat je in de review verwijst naar bol.com en niet naar de ( plaatselijke) boekwinkel, die onze steun hard nodig heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *