Review: Lush cleansers (kerstcollectie 2013)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, waren wij twee van de lucky bastards die een prachtig pakket van Lush mochten ontvangen. Inmiddels zijn we een paar weken verder en hebben we een heel aantal producten uitgebreid uitgeprobeerd. Zo ook de cleansers “Let The Good Times Roll” en “Bûche de Noël”

Let The Good Times Roll

Ik heb al best wel wat cleansers van Lush geprobeerd, maar Let the Good Times Roll is absoluut mijn favoriet. Ik houd van zoete, snoepachtige geurtjes. Misschien niet om het hele jaar te gebruiken, maar voor het najaar vind ik het heerlijk. Eerst even een algemeen feitje over de cleansers van Lush: ze zijn anders dan reinigers die je misschien gewend bent. Het is een vaste substantie, er is geen water gebruikt om deze cleansers te maken en ze zitten in een potje, in plaats van in een flesje of flacon. Je pakt iedere keer een klein stukje, verdunt het met water en brengt het product aan op je gezichtshuid. Dat werkt dus eventjes anders dan je misschien gewend bent, maar ik vind het heel prettig.

Let The Good Times Roll ruikt naar koekjes, maar ook naar zoete popcorn. Het product is echt óngelooflijk zoet en je wilt het het gewoon opeten. Ik heb me al zo vaak moeten bedwingen om dit niet te doen! Vooral wanneer ik het product ’s avonds gebruik en ik met een beetje trek naar bed ga…ja, dan maak je het jezelf wel lastig met dit product. Maar: wat doet dit spulletje voor je huid? Dat is maar net hoe je het gebruikt! Je kan er namelijk voor kiezen om het puur als een facewash te gebruiken. In dit geval pak je een beetje van het product, verdun je het met water, smeer je het op je huid en was je het meteen weer af. Echter, de structuur van het product is zodanig dat je het ook als lichte scrub kan gebruiken. Hoe gebruik ik het product? De meeste dagen gewoon als facewash en ongeveer twee keer per week als uitgebreidere scrubbehandeling. Heerlijk! Wanneer ik het product als facewash gebruik voelt mijn huid gewoon lekker schoon en fris aan. Het product laat een licht verzorgend laagje achter op je huid, hetgeen ik met name voor ’s nachts prettig vind. Wanneer ik Let The Good Times Roll als scrub gebruik, voelt mijn huid superzacht aan!

Welke ingrediënten kom je tegen in Let The Good Times Roll?
Maïs meel (Zea mays), Glycerine (Glycerine), Talkpoeder (Talc), Water (Aqua), Maïsolie (Zea mays), Polenta (Zea mays), Kaneel poeder (Cinnamomum cassia), Parfum (Perfume), Gardenia extract (Gardenia jasminoides), Popcorn (Zea mays)
Het is een milde scrub met als basis maïsolie, polenta en maïzena.

Wat kost Let The Good Times Roll?
Per 100 gram kost dit product €10,95. Het potje dat je op de foto ziet bevat 50 gram en hier kan ik al heel erg lang mee toe. Een potje van 100 gram (dat ik zeker ga kopen! hallo, de winter duurt nog wel even) moet dus heel erg lang meegaan. Ik vind het in verhouding geen dure cleanser. Oh! bijna vergeten te vermelden: Let The Good Times Roll is één van de vele veganistische producten van Lush. We love Lush for that!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Bûche de Noël

Omdat we niet alle producten zelf kunnen testen, geven we heel vaak dingetjes weg aan vrienden en familie. Zo gaf ik een aantal Lush producten aan vriendinnetje Merlin en ook zij ging aan de test. Merlin probeerde onder andere de andere speciale kerst-cleanser, “Bûche de Noël.” De basis van deze cleanser is weer heel anders, namelijk: gemalen amandelen, gedroogde vruchten en…brandy! Die zag je niet aankomen hè?

Wat zit er precies in Bûche de Noël?
Amandelen, gemalen (Prunus dulcis), Kaoline (Kaolin), Glycerine (Glycerine), Satsuma, vers (Citrus reticulata), Cranberry, gedroogd (Vaccinium macrocarpon), Cacao boter (Theobroma cacao), Brandy (Brandy), Amandelolie, essentiële (Prunus dulcis), Vetiverolie, essentiële (Vetiveria zizanoides), Cederhoutolie, essentiële (Cupressus funebris), *Linalool (*Linalool), Cinnamal (*Cinnamal), Parfum (Perfume), Nori zeewier (Algae)

Hoe werkt het product?
Ik laat Merlin aan het woord: “Ik vind Būche de Noël erg lekker ruiken. Mijn gezicht voelt enorm schoon aan na het gebruik van dit product. Er zitten wat harde stukjes in, die werken als scrub. Mijn huid is normaal erg gevoelig, maar dit kan mijn huid gelukkig goed handelen. Het enige nadeel van dit product vind ik dat er ook wat grotere stukken in zitten – bijvoorbeeld stukjes zeewier – en hierdoor moet je uitkijken dat je niet teveel in één keer uit het potje pakt. Let The Good Times Roll is dus misschien een iets gebruiksvriendelijker product.”

Wat kost het product?
Bûche de Noël kost € 10,95 per 100 gram en is ook een veganistisch product.

Lush, je bent en blijft geweldig. Iedere keer verrassen jullie ons weer met fantastische veganistische producten. Let The Good Times Roll is voor mij echt een blijvertje, dus we hopen dat het product wordt opgenomen in het vaste assortiment. Lieve lezers, hebben jullie al producten uit de kerstcollectie 2013 geprobeerd? We zijn benieuwd! 

 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

8 gedachten over “Review: Lush cleansers (kerstcollectie 2013)

  1. Let the Good Times Roll lijkt me erg fijn! Leuk ook dat alles bij de Lush altijd zo lekker ruikt :)

  2. Bouche the noel koop ik elk jaar opnieuw, vind het een super fijne reiniger. Let the good times roll lijkt me ook een fijne reiniger.

  3. Volgens mij schreef Serena dat Let the good times roll in het vaste assortiment komt, yay :) Het is mijn favoriete product deze kerst collectie!

  4. Ik heb Let the good times roll en oh my wat is ie fijn! Wel iets te grof voor dagelijks gebruik, maar 3x per week na m’n gewone reiniging en mijn huidje is megazacht (en mijn neus ook heel blij, wat een geweldige geur ahhhhh)!

  5. Let The Good Times Roll; best thing evur!!
    Ruikt idd naar herfst en kaneel naar mijn mening en is super voor de huid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *