Review: Sour Supreme – Tofutti

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De Mexicaanse keuken is al jaren mijn favoriet. Chili, taco’s, wraps, ik ben er dol op. Vooral als je alles zelf maakt met verse producten, of wanneer je gaat eten in een goed Mexicaans restaurant. Aiiii, ik heb er nu alweer zin in. Vroeger at ik het allerallerallerliefste wraps met vegagehakt, guacemole, een lading geraspte kaas én.. zure room. Sinds ik vegan eet is het gedaan met de pret. Grapje. Het is maar beter dat ik die mega maaltijd niet meer eet, want echt heel erg gezond is het natuurlijk niet. Toch was ik wel heel erg benieuwd naar de zure room van Tofutti. En omdat ik jullie natuurlijk ook op de hoogte moet houden van alle vegan goodies die er zijn (kuch, ik offer me wel weer op ;)) testte ik het product voor jullie.

Allereerst: wat is het? Sour Supreme is een 100% plantaardige zure room van het veganistische merk Tofutti. Het is te koop op veggiedeli.nl en kost €4,59 voor een bakje van 225 gram. Ja, dat is veel duurder dan dierlijke zure room uit de supermarkt, maar goed, ik hoef denk ik niet uit te leggen waarom dit zo is. Als jij een veggie bent die af en toe een lekkere vervanger wil eten, weet je gewoon dat je soms wat meer geld kwijt bent. Aan jou de keuze of je dit het waard vindt of niet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maar als er geen room in deze zure room zit, wat zit er dan wel in? Dat vroeg ik me ook af. Veggiedeli geeft het antwoord (net als bij alle andere producten die ze verkopen, overigens) en er zit in: water, koudgeperste plantaardige oliën (soja-, palm-, en olijfolie), maltodextrine, soja-eiwit, tofu, plantaardig melkzuur, biologische suiker, stabilisatoren (johannesbroodpitmeel en guargom, cellulose, xanthaangom, carrageen), emulgator (plantaardige mono- en diglyceriden) en zout. Kortom; 100 procent vegan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik at de zure room bij een heerlijke Chili Sin Carne. It was lovely. De room is niet per se heel zuur, zoals ik me herinner van de ‘echte’ zure room uit de supermarkt van vroeger. Maar het is in alles een heerlijke toevoeging op zo’n Mexicaanse maaltijd met pepertjes en chilikruiden. Het hoort er gewoon bij! Vooral in combinatie met de avocado. Ik kon er voor kiezen om er ook nog nepkaas bij te eten, maar dat leek me wat teveel van het goede worden. Ik ben het niet meer gewend, dus dit is al heel wat. En ik heb ervan genoten!

De structuur (of zeg je textuur?) is gelijk aan die van echte zure room. Dat was even gek! Het is dus een heel gelijkend product, alleen vind ik de smaak wat minder zuur. En dat vind ik eigenlijk wel heel erg lekker!

Zoals ik al schreef is Sour Supreme te koop bij Veggiedeli, waar je de hele maand juni en juli nog 5% korting krijgt op je bestelling als je onze code “Meisjes5” gebruikt. Maak er een goed gebruik van! Heb je onze review van de Wilmersburger vegan kazen al gelezen? Misschien zit daar ook nog iets voor je tussen. Verder heeft Veggiedeli een enorm assortiment aan heerlijke veganistische treats en essentials, dus die code kan je vast goed gebruiken!

Liefs,
Merel

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

10 gedachten over “Review: Sour Supreme – Tofutti

 1. Wat een fijne vervanger :)
  Ik ga eens kijken op de website, misschien zit er wel wat voor mij bij, thanks voor de korting!

 2. Ik ben ook gek op de mexicaanse keuken! Vooral quasidillas vind ik altijd heel erg lekker, nu kan ik niet goed tegen kaas en eet ik het nooit maar het is ook lekker met andere dingen er tussen als groenten en sausjes :) en daar past deze room dip ook wel goed bij :D

 3. Bizar dat ze dit soort dingen na kunnen maken. Maar wel fijn voor alle veganisten in de wereld :)

 4. wat ‘apart’ dat ze hier ook een vervanger voor hebben! In positieve zin natuurlijk, heel fijn voor de veganisten! Maar ik sta er een beetje van te kijken haha, had het niet verwacht zeg maar!

  1. :) Oh joh, je hebt geen idee! In Amerika heb je vervangers voor ALLES. Dat is dus ook mijn ultieme droom.

 5. Ik probeerde laatst de gewone cream cheese van tofutti maar ik kan er helemaal niks mee! Het smaakt eerste instantie naar plastic, en dan komt de verschrikkelijke nasmaak nog! Brrrrr

 6. Oh, ik kan niet wachten op mijn bestelling als ik dit lees. Had gisteren al een heerlijke (ja, dat zeg ik zelf) Indiase ‘gehaktschotel’ (vega-gehakt van de Makro is als enige vegan!) gemaakt met allerlei verse en gebrande kruiden en de zachtste tuinbonen – daar paste de zure room goed bij! Vanwege de staking wordt het pakket maandag verstuurd.
  Ik geloof onmiddellijk dat het genieten gaat worden!

  1. oeh, klinkt heerlijk! ben benieuwd naar je bestelling en hoop dat het morgen of dinsdag binnenkomt!

 7. Ik maak zelf “zure room” met cashew noten.

  Eenvoudig, en echt lekker.

  Ook een prima basis voor bijvoorbeeld knoflooksaus, en niet zo gruwelijk duur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *