Review: Vegan For Her

vegan for her

Een tijdje geleden beantwoordde ik de vraag: “moet je als veganist veel afweten van voeding?” Ik zei toen: nou, nee hoor, je hoeft geen expert te zijn, maar het is wel handig als je een béétje weet wat je doet. Om heel eerlijk te zijn: ik ben niet bepaald een voedingsexpert te noemen. Ja, ik kan je alles vertellen over lekker eten, maar vraag je me iets over voedingsstoffen of vitaminen, dan verwijs ik je liever door naar iemand anders. Dat vond ik niet een heel goede eigenschap van mezelf en in het kader van mijn 2016-“educate yourself”- doel, vond ik dat het tijd was om hier iets aan te doen. Natuurlijk heb ik in het verleden wel boeken over voeding en de vegan lifestyle gelezen, maar ik ben nooit echt in de materie gedoken. Ik kocht het boek Vegan For Her en besloot het dit keer anders aan te pakken.

Vegan For Her werd me getipt door internetfriend Kim-Julie nadat ik op Instagram een oproepje deed over dat ik baalde van mijn gekwakkel met mijn gezondheid en dat ik nu toch echt eens wat meer over voeding en gezondheid wilde leren. Omdat Kim altijd goede tips heeft, besloot ik het boek meteen te kopen en daar kreeg ik geen spijt van.

Waar gaat Vegan For Her over?

Het boek is geschreven door Virginia Messina en toen ik het e-book opende op mijn iPad zag ik meteen: o wow, 400 pagina’s, dit is niet zomaar even een bladerboekje waar je zo doorheen bent. Achterin het boek staat een lánge lijst van bronnen die zijn geraadpleegd bij het schrijven van het boek – altijd een goed teken. Natuurlijk had ik voordat ik het boek kocht al even kort bekeken waar het boek nu precies over gaat. Ik zag namelijk dat Messina nog meer boeken over veganistisch eten/leven heeft geschreven, maar deze titel sprak me in het bijzonder aan. Waarom? Omdat het over de gezondheid van het vrouwelijk lichaam gaat.

En niet dat ik vind dat er zoveel onderscheid te maken is tussen mannen en vrouwen, of dat vrouwen heel anders zouden moeten eten dan mannen, maar laten we eerlijk zijn: we hebben onze dingen om rekening mee te houden. Zo hebben we onze menstruaties, eventuele zwangerschappen en eventuele borstvoedingen, we hebben de menopauze, een andere opbouw van huid, haar en nagels, en beide seksen zijn bevattelijker voor bepaalde gezondheidsissues.

Zo hebben mannen sneller last van prostaat en schijnen er meer vrouwen dan mannen diabetes te hebben. En dan hebben we het nog niet over alle (ernstige) problemen die je met je baarmoeder of eierstokken kunt hebben of over borstkanker… nou goed, ik wil hier geen ongezellig, onheilspellend verhaal van maken, maar je hebt een beeld. Wij vrouwen (lieve mannen die meelezen, volgende keer zal ik weer een boek bespreken dat iets meer van toepassing is op jullie,) zijn gezegend met fantastische lichamen, maar we hebben ook de verantwoordelijkheid om ons lichaam de zorg te geven die het verdient.

Dat is waar Vegan For Her over gaat. Alle gezondheidszaken waarmee vrouwen te maken krijgen, vanaf dat ze jong zijn, tot ze oude, fabulous en vitale omaatjes zijn geworden. En je raadt het al: het boek vertelt hoe een vegan dieet je gezondheid kan ondersteunen en zelfs sommige gezondheidsklachten kan laten verdwijnen. Ik vind het waanzinnig interessant. Ik ben Kim-Julie oprecht enorm dankbaar voor haar tip, want ik weet niet of ik het boek zelf zou hebben gevonden.

Hoe ik het boek lees

vegan for her

Ben ik Vegan For Her gaan lezen omdat ik specifieke gezondheidsklachten had of heb? Nee, dat niet. Zoals ik al zei, kwakkel ik al een tijdje een beetje met mijn gezondheid. Het lijkt wel alsof ik steeds alles wat er maar voorbij komt oppak. Dat is vervelend, maar niet levensbedreigend. Vorig jaar heb ik zeer ernstige menstruatieklachten gehad, waarbij ik onderzoeken moest ondergaan en direct de pil moest gaan slikken. Dat was ontzettend naar allemaal, maar gelukkig gaat het nu veel beter met me. (en ik wist niet hoe snel ik weer met die rotpil moest stoppen, maar dat is voor een andere blogpost) (als jullie hierover meer willen lezen, vraag er gerust naar!) Die menstruatieklachten moet ik wel in de gaten blijven houden, dus ik ben extra blij met het uitgebreide stuk dat erover wordt beschreven in Vegan For Her. Maar nee, ik ben het boek niet gaan lezen omdat ik ziek ben of iets mankeer. Ik ben gewoon geïnteresseerd in voeding en lifesyle en ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen.

Omdat ik veel lees, ben ik al gauw bang dat ik lees en lees en lees, maar het niet echt in me opneem. Dat gebeurt namelijk nog wel eens. En daarom lees ik dit boek stukje bij stukje. Dat betekent dat ik iedere dag een stukje lees. Het liefst een hoofdstuk, maar soms staat er al zóveel informatie in één hoofdstuk, dat dat al te veel is. Ik lees Vegan For Her met een notitieboek, een pen en een stift in de aanslag – ik maak voortdurend aantekeningen en heb inmiddels al een pagina of 12 volgeschreven in mijn notitieboek. Allemaal met punten uit het boek die ik wil onthouden. Het lijkt me erg handig om deze aantekeningen later terug te kunnen lezen, wanneer ik informatie nodig heb over een specifiek punt uit het boek.

Wat ik vooral enorm interessant vind, is om dingen op te schrijven over hoe een uitgebalanceerd vegan dieet eruit ziet. Wat moet je eten om voldoende van voedingsstof X binnen te krijgen? En waar heb je die voedingsstof voor nodig? Wat doet het met je lichaam? Wat gebeurt er als je een tekort oploopt?

Kan ik het boek aanraden?

100% YES. Maar echt: totally. Sterker nog, ik zou bijna willen zeggen: als je een vrouw bent en vegan eet, of wilt gaan eten, dan zou het bovenaan je leeslijstje moeten staan.

Messina legt alles zo ontzettend duidelijk uit. Zelfs ik , die echt heel weinig van voeding weet, begrijp alles. En als ik iets niet begrijp, dan zoek ik het op. Als ik een term niet ken bijvoorbeeld, dan google ik het. Immers: ik neem alle tijd om dit boek te lezen. De onderwerpen zijn stuk voor stuk ontzettend interessant. Een paar voorbeelden van de stukken die ik erg boeiend vond:

– sterke botten krijgen en houden
– vegan voeding en vruchtbaarheid
– voeding en borstkanker  (en ja, ook ‘het soja-dilemma’ wordt besproken)
– welke invloed voeding op je hormonen heeft
– je behoefte aan ijzer tijdens je menstruatie
– voeding en depressie

Los hiervan heb ik nog niet eens verteld dat het boek super veel gezonde recepten bevat, waarbij bij ieder recept precies staat aangegeven voor welke behoeften (aan voedingsstoffen) het recept geschikt is en bij welke kwalen/klachten het je zou kunnen helpen.

Ah jongens, ik ga maar gauw stoppen met raven over dit boek – ik ben fan en ik zou zo nog 1000 woorden kunnen schrijven over hoe blij ik ben met dit boek. Ik ben zelfs zo’n fan dat ik hierna Messina’s andere boek (Vegan For Life) direct ga lezen.

Je kunt het boek onder andere hier bestellen:

Vegan For Her hardcopy €14,99

Dit zijn affiliate-links. Deze linkjes maken het voor ons mogelijk om van De Groene Meisjes ons werk te maken, waar we heel dankbaar voor zijn. Dank voor jullie support en begrip!

Ik hoop van harte dat meer vrouwen iets aan dit boek gaan hebben, maar ik weet het eigenlijk wel zeker. Laat het me vooral weten als je dit boek ook gaat lezen, of straks hebt gelezen, want ik hoor heel graag wat jij ervan vindt! Gosh, we zouden een Groene Meisjes Leesclub moeten beginnen – er zijn nog zóveel boeken te bespreken! Goed, eerst dit boek maar eens. Laat vooral van je horen bij de comments, ook als je nog vragen hebt of als er specifieke onderwerpen zijn (bijvoorbeeld rondom de gezondheid van het vrouwelijk lichaam,) waarover je graag meer zou willen lezen op De Groene Meisjes. Be our guest! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

87 gedachten over “Review: Vegan For Her

 1. Jij weet het boek wel te verkopen. Ik word al bijna even enthousiast.
  Hebben ze het ook in het Nederlands of enkel Engelstalig?

  1. Ik geloof niet dat het er in het Nederlands is. Maar ik vind het zelf erg makkelijk te begrijpen in het Engels, zeker wanneer ik woorden op zoek die ik nog niet ken. Ik lees het boek langzaam, stuk voor stuk, maar dat doe ik eigenlijk altijd met dit soort boeken. Het is immers geen roman ;)

 2. Wat een ongelovelijke timing! Ik heb gisteren bloed laten prikken en ik ga vandaag een natuurdietiste inschakelen omdat ik vermoed dat ik door mijn (vega) voedingspatroon tekorten heb (want allemaal vage klachten). Ik ga zometeen op die affiliate link klikken en met je meelezen. Dankjewel!

  1. Ah wat goed zeg! Ik hoop dat je er iets aan hebt, want vage klachten moet je niet hebben!

 3. Oh wauw, dit lijkt me echt een onwijs interessant boek! Fijn dat er achterin zo’n lange lijst met bronnen staat, dat is inderdaad vaak een goed teken. Ik ga er vanavond meteen in beginnen!

 4. Lijkt me een interessant boek.
  En een goed idee om je boek op deze manier te lezen, met google, pen en notitieblokje in de aanslag.
  Misschien is dit voor mij wel dé manier om Engelstalige boeken door te ‘worstelen’!

  1. Oh ja dt kan zeker helpen! Ik merk tenminste dat ik er heel veel van leer, omdat ik woorden moet opzoeken die ik niet ken enzo. Dus het is dubbelop leerzaam :)

 5. Oh wat ontzettend interessant! Nu ben ik zelf geen vegan maar ik wil er zeker meer over lezen. Ik eet sowieso al een stuk minder vlees sinds mijn opleiding maar dit boek kan voor mij nog een aanvulling zijn. Heel erg bedankt voor de tip! En ik wil zeker meer van dit soort reviews, leuk :-)

 6. Dit boek klinkt echt heel interessant. Ik denk dat het zeker een goede aanvulling kan zijn voor mij. Misschien het overwegen waard om te kopen (via jullie affiliate-linkje natuurlijk ;) ). Bedankt voor de tip.

  1. Zeker doen! Veel leesplezier en dank voor je support :)

 7. Dit komt serieus op een perfect moment. Nadat ik gister Vegucaded heb gekeken, besloot ik dat ik meer boeken over veganisme en voeding wilde lezen. Maar help, welke boeken dan? Ik heb Eat to live en Skinny Bitch in mijn mandje gegooid, maar toch niet besteld…want schijnbaar moest ik nog even wachten en dit boek kopen! Ik ga ‘m nu bestellen! Via het linkje ;) thanks voor de uitgebreide review, ben erg nieuwsgierig nu!

  1. Nice! Ik vind dit boek persoonlijk veel leerzamer (en meer ‘legit’) dan een boek als Skinny Bitch :)

   1. Ja dat hoopte ik al! Ik wil echt informatieve boeken lezen, met bronnen en al. Deze lijkt me perfect om mee te beginnen :)

    1. Eat to live is ook echt een ontzettende aanrader! Dus als je hiermee klaar bent….

 8. Zeker mee eens dat er dingen zijn waar vrouwen rekening mee kunnen houden. Bijzonder dat dit boek daar onderscheid in maakt. Sowieso heel goed om je te verdiepen hierin. You go girl! Een mooi doel voor 2016 :). Nu je er aantekeningen bij maakt, zal het al helemaal lukken om het beter in je op te nemen. Fijn!

 9. Ik ben erg benieuwd naar dit boek en ook naar jouw verhaal (wbt je menstruatieproblemen). Sinds kort weet ik namelijk dat ik PCOS heb, heb jij dit misschien ook Merel?

  1. Nee, dat heb ik (gelukkig) niet en het gaat nu ook veel beter met me, gelukkig. Maar dit boek biedt zeker heel veel informatie voor dit soort onderwerpen!

 10. Klinkt interessant. Ik denk dat ik dit boek ga aanschaffen. Ik neig naar een ebook, ivm minimaliseren van mijn huis en opruimwoede etc.. Maar ik heb nog geen e-reader, welke e-reader heb je? Is het een aanrader?

  1. Dit is mijn iPad :) Ik vind dat erg prettig werken! (heb geen aparte e-reader)

 11. Inderdaad een fantastisch boek! :-) Ik zou overigens graag lezen over je ervaringen met de pil. Slik ‘m zelf al heel wat jaartjes en heb soms klachten, maar vind het lastig te bepalen of die nu met de pil te maken hebben of niet.

 12. Ik ga het boek ook maar eens bestellen denk ik. Ik eet nu 1,5 maand plantaardig en ik heb er al aardig wat over gelezen online (en documentaires gezien), maar een boek is toch ook wel handig om door te lezen.

  1. Zeker, vind ik ook. Altijd fijn om een naslagwerk te hebben :)

 13. Dank voor deze tip. Ik ben nog maar net “gestart” als Vegan, en zit nog in het midden van de sociale druk en de verleidingen. Jullie blog en snapshat inspireren me enorm en is op dit moment een ware steun. Dit boek gaat zeker helpen!

 14. Is het boek ook geschikt voor flexitariers? Want ik wil niet 100% vegan worden maar probeer wel meer te letten op wat ik eet en verbruik.

  1. Ja, dat lijkt me wel! Natuurlijk gaat het wel over vegan eten, maar ik denk dt je er veel elementen uit zult kunnen halen!

 15. Aaah tof!! Bedankt voor de tip!! Ik ga ‘m zeker (via jullie link:)) kopen!
  Ik ben erg benieuwd naar je blog over de pil. Ik ben vorig jaar ook na een nare ervaring met het spiraaltje (hormonaal ook) gestopt en heb daar ook veel over geschreven en gelezen. Mocht je het interessant vinden om meer over de cyclus etc te weten te komen kan ik je heel erg de docu The Moon Inside You aanraden (over menstruatie voornamelijk), en de boeken Vagina van Naomi Wolf (sowieso een aanrader voor elke vrouw, echt zó’n interessant boek!) en Taking Charge of Your Fertility, waarin de gehele cyclus en de werking van hormonen en de geslachtsorganen uitgelegd staan.

  Haha oke sorry ik word altijd een beetje té enthousiast over zulke dingen.
  Mocht je het leuk vinden om te lezen wat ik er over te bleren had: http://florainthegarden.nl/category/lichaam/maandelijks-verhaal/
  Niet om mijn blog hier te lopen spammen hoor. Maar voor mocht je het interessant vinden:)

  1. Wat een super goede tips! dankjewel. En ook dankjewel voor je support :)

  2. Oh help “The Moon Inside You”. Wil het zien alleen al om de titel. Ben altijd ongesteld met volle maan en verander echt in een metaforische weerwolf. Alle grapjes, alle grapjes. Maar dank ook van mij.

   En Merel, ik zou die blog ook graag zien!

 16. Het klinkt heel erg overtuigend!
  Sinds ik bijna voltijds vegan eet, zijn de hormonale klachten zeker niet verbeterd (zelfs in tegendeel :( )
  Dankje voor de leestip

 17. Yes, een De Groene Meisjes-leesclub: BRILJANT idee! Count me in. Dit boek klinkt als een dikke vette aanrader. Wat ik me wel afvroeg, aangezien het is geschreven in het Engels door een Amerikaanse madame (en om de een of andere vage reden heb ik dan vaak twijfels… als in: is dit weer zo’n boek dat bol staat van de hypes, gehuld in de Amerikaanse “you can do everything!”-mentaliteit… verder absoluut niks tegen USA of Amerikanen hoor, ik word vaak alleen een beetje kriebelig van het idee van een maakbaar lichaam/leven – maar das weer een heel ander verhaal…); enfin, mijn punt: hoe leesbaar is dit boek voor een broodnuchtere Hollandse meid? En zijn de recepten met ingrediënten die je kan vinden in supermarkt/biowinkel of moet je soms even op zoek? Don’t get me wrong, ik ben oprecht geïnteresseerd in dit boek! Want ik “flirt” steeds meer met vegan eten en dan lijkt het me heel handig om daar meer over te weten. Op het moment ben ik halverwege met lezen in De Vegarevolutie – ook heel fijn en lekker veel info :-)

  1. Nee joh, het is gewoon een gezondheidsboek ;) Nuchter en wetenschappelijk ;)

 18. Hoi, ik heb dat boek ook gelezen, en heb er enorm veel aan gehad.
  Als je geïnteresseerd bent in voeding en wat het met jouw lichaam doet, check dan ook ” the immune system recovery plan” https://store.kobobooks.com/en-ca/ebook/the-immune-system-recovery-plan

  Ik heb zelf een auto immuun ziekte, en heb besloten om niet alleen passief te doen wat de dokter zegt, maar ook zelf aan de slag te gaan met voeding en supplementen. En het helpt!
  Ze spreekt ook over een hele hoop vage klachten die , mits de juiste voeding, kunnen aangepakt worden.
  De auteur is dokter en vegetariër.

 19. Oh dit komt echt op het perfecte moment! Ben al een tijdje bezig met veganisme en gezondheid maar had inderdaad een beetje het gevoel dat ik eigenlijk niet zo goed wist waar ik mee bezig was. En vooral de hoofdstukken over hormonen lijken me heel leerzaam. Ik ga dit boek zeker kopen!

   1. Is dit boek bedoelt voor de ” jonge” vrouwen onder ons….gezien de problematiek van o.a.
    Menstruatie…etc. …

    Dus ik bedoel voor doelgroep tot….pak ‘ m beet 40 / 45 jaar??

    Wij willen als gezin meer veganistische gaan eten, eigenlijk nog niet echt begonnen, ben benieuwd
    Heb net uit de bieb Veggie voor starters meegenomen.
    Maar vind het nog lastig hier een goede weg in te vinden…

    1. Nee hoor, het is voor vrouwen van alle leeftijden. Zo is er ook een hoofdstuk over de menopauze, bijvoorbeeld.

 20. Lijkt me interessant! Ik wil ook weer bewuster met mijn voeding bezig gaan zijn, denk dat het door de winter komt maar voel me een beetje futloos de laatste tijd, alles lijkt meer moeite te kosten. Zou het boek er ook voor mannen zijn? Mijn vriend is ook vegan en hij zou het denk ik ook interessant vinden om zo’n soort boek te lezen!

  1. Nee, het gaat echt over de gezondheid van het vrouwelijk lichaam. Ik zou dan kijken naar Vegan for Life, het andere boek van deze schrijver.

 21. Thanks voor het linkje! Ik had dit al eerder als tip ergens gelezen en opgeschreven om aan te schaffen!
  Ik heb snel last van m’n darmen (wel een heeeel stuk minder doordat ik geen vlees meer eet!), maar daardoor wel extra geinteresseerd in voeding en hoe ik daarmee goed voor mezelf kan zorgen.

  Ik ga het boek zeker kopen nu!

 22. Oeh, een Groene Meisjes Leesclub! Lijkt me een topidee :D inmiddels ga ik dit boek vast aanschaffen, ik heb steeds van die kleine kwaaltjes waar ik eigenlijk wel eens van af wil :)

 23. Wat gaaf, je hebt me overtuigd! Heb net Dr Greger “how not to die” uit. Ook een aanrader :) Deze is de volgende!

 24. Ik zou een Groene Meisjes leesclub wel een leuk idee vinden! Een stok achter de deur om wat meer te lezen over dit soort onderwerpen. Maar dit boek gaat in ieder geval gelijk op mijn leeslijstje! :)

 25. Staat er ook specifiek iets in over vegan eten tijdens de zwangerschap en tijdens borstvoeding?

 26. Groene meisjes leesclub….. I would be IN! Dat klinkt zo leuk en vol inspiratie. Dankjewel weer voor deze goede tip. Fijn dat het puur gericht is op het vrouwelijk lichaam.
  Ik heb zelf ook menstruatieklachten en ben nu ook veel aan het lezen over hormoonhuishouding, dit zou weer een mooie aanvulling zijn!

 27. Besteld! Ik ben nog niet helemaal vegan, maar erg benieuwd. Thnx voor de leuke review.

 28. Haha, ik ben precies op dezelfde manier dit boek aan het lezen, elke dag een paar bladzijden en flink veel aantekeningen maken. Tijdens mijn miracle morning uurtje :-) Ik vind het ook een super interessant boek en ook al ben ik al een paar jaar vegan en heb ik veel gelezen over mijn leefstijl, leer ik toch weer vaak iets nieuws! xxx

 29. Ah wauw, dit komt echt op het goede moment! Ik ben in het proces van veganist worden (ben nu vegetariër) en ik wilde graag nog meer verdieping op het gebied van voeding. Ook heb ik sinds kort last van hormonale acne en dit komt mede doordat ik een aantal maanden geleden gestopt ben met de pil. Hier zou ik dan ook zeker een artikel over willen zien! En hopelijk staat er meer informatie over hormonen en voeding in het boek, en wellicht het effect op je huid ervan :)

  1. Ja is zeker het geval! de huid is een belangrijk onderwerp.

 30. Als je nog iets meer in dit onderwerp wil duiken dan is How Not To Die van Dr. Michael Greger echt een super goed boek!

 31. Weer zo een blog van jullie die me inspiratie geeft, positieve kriebels!!:) Heb het boek besteld via jullie linkje. Ben benieuwd, nu nog even geduldig afwachten!!

 32. Het “vrouwelijke lichaam”. Yikes.
  Jammer dat dit boek en daarmee deze post terugvalt op cisseksisme. Moge het duidelijk zijn dat niet alleen vrouwen borsten, eierstokken, en een baarmoeder hebben. Door het bestaan van transgender mensen op deze manier te negeren, dragen jullie onbewust mee aan transfobie.

  1. Sorry, het is op geen enkele manier mijn of onze bedoeling geweest om veroordelend te zijn of mensen buiten te sluiten. Ik weet ook niet zo goed hoe ik het anders zou moeten verwoorden, welke termen te gebruiken, enz. In ieder geval wil ik je laten weten dat wij met ons blog nooit, maar dan ook nooit, iemand zouden willen achterstellen. Mijn excuses voor het feit dat het zo is overgekomen.

 33. Wow, gaaf! Dit klinkt als iets wat ik heel interessant zou vinden. Het is dat ik net 3 boeken op bol.com heb besteld (whoops), maar anders zou ik deze gelijk aanschaffen. Volgende maand ga ik hem beslist kopen. Denk ik :D Trouwens, die impulsieve aankoop is aan jullie te danken. Damn your ‘zelfhulpboeken reviews’! ;)

 34. Hebben jullie trouwens de China Study al eens gelezen? Echte aanrader! Ik weet niet meer of ik destijds een review op jullie blog heb gelezen of ergens anders.

  1. Ja zeker! Echt een heel interessant naslagwerk. Ook wel een beetje het vegan boek onder de vegan boeken he ;)

   1. Jaa klopt! Het zou mij ook lichtelijk verbazen als jullie het niet kenden, maar ik wist het dus niet meer zeker :D

 35. Wat schrijven jullie altijd goed zeg! Ik wil dit boek echt heel graag lezen. Ik ben het hele schooljaar zo vaak ziek – nu weer. Om gek van de worden. Ik twijfel ook ontzettend of ik wel alle voedingsstoffen binnenkrijg (misschien moet ik dat eens laten testen) en vraag me soms af of het wel goed voor me is, hoe ik eet (ook vegan), omdat ik zo vaak klachten heb. Echt leuk dat je dit boek hebt gelezen en er zo’n enthousiast stuk over hebt geschreven, en ‘m zo aanraad! Alleen maar fijn om te lezen, vind ik. Liefs

  1. Dank voor je compliment! En zo te horen is het boek zeker iets voor jou!

  1. Oei, dat is wel lang zeg! En het e-book is geen idee voor je?

 36. Gekocht en superrrblij met je tip!!! Alleen al de eerste paginas zou ik verplicht leesvoer op school willen maken..want waarom zijn we vegan? Thanksss!!

 37. Hi Merel, zijn de links nog acties? Ik krijg namelijk hele andere prijzen wanneer ik erop klik. Als je er niks meer aan hebt, kook ik het boek misschien wel ergens anders.. thanks!

 38. Ik ga ‘m lezen!
  Ik baal er altijd van als het hele vegan gebeuren weer ter sprake komt,
  ik me niet kan ‘verdedigen’ met harde feiten.
  Ander fijn boek over dit onderwerp vond ik Boele Ytsma’s (tja dan wel een man) “Ik ben een planteneter”,
  ook super duidelijk, maar die moet ik nodig nog een keertje lezen want dat is niet allemaal blijven plakken,
  behalve dat ik het heel erg met hem eens was en nog meer het gevoel kreeg goed bezig te zijn.

  Heb dus ook dat probleem dat ik bang ben dingen niet in me op te nemen als ik veel lees.
  Fijne is dat je in digitale boeken markeringen kan maken en notities en die dan weer gemakkelijk in een overzicht kan zien.

 39. Hoi Merel,
  Jouw verhaal over de pil is bijna hetzelfde verhaal.
  Ik kon het zelf wel geschreven hebben, vandaar dat je blog me erg boeit. Jamner dat het boek niet in het Nederlands is maar ik ga het bestellen. Je hebt je geinspireerd dankjewel daarvoor. xM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *