Review: VeggieKidz

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hoewel wij natuurlijk zelf geen ervaringsdeskundigen zijn – we hebben beide immers geen kinderen – kunnen we het ons goed voorstellen dat het misschien wel eens lastig kon zijn als je je kinderen vegetarisch of vegan wilt opvoeden. Dat het heel goed mogelijk is, weten we. Maar we kunnen ons best voorstellen dat je als ouders met wat vragen zit, zoals: hoe komt mijn kind aan genoeg voedingsstoffen? En we weten ook allemaal dat kindjes vaak niet de grootste groenteliefhebbers zijn, dus hoe gaan we dat probleem tackelen? Waarschijnlijk is het grootste probleem opgelost door gewoon lekker jong te beginnen met het voorschotelen van allerlei smaken, maar dan nog kan je misschien wel wat inspiratie gebruiken. Voor deze ouders is VeggieKidz een zeer geschikt kookboek!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een mooie quote van één van mijn helden, Jonathan Safran Foer. Hij schreef het boek Dieren Eten. Foer voedt zijn kinderen zelf ook vegetarisch op, dus hij weet vast waarover hij het heeft.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

VeggieKidz is een zeer uitgebreid en compleet naslagwerk dat allerlei onderwerpen behandelt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Je kindje bewust opvoeden. Hoe doe je dat? En welke voedingsmiddelen zou je eigenlijk altijd in huis moeten hebben? In welke groenten zitten de meeste voedingsstoffen?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat we tof vinden is dat het boek er ook zo leuk uit ziet, zodat je met je (iets oudere) kinderen het boek samen kan lezen. Vrolijke plaatjes van allerlei soorten groente en fruit maken het boek (en dus ook het vegetarisch eten) wel érg aantrekkelijk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ook de recepten spreken tot de verbeelding. Verdeeld in categorieën als ontbijt, lunch, traktaties en tussendoortjes en allemaal voorzien van vrolijke, kleurrijke foto’s. Hopelijk krijgen veel ouders, ooms, tantes, neven en nichten zin om de keuken in te duiken met de kleintjes. Het is hartstikke leuk om samen een gezonde maaltijd te maken!

Extra pluspunten voor dit boek, want er staan nuttige tips van Kyra de Vreeze in. Kyra zien wij als een autoriteit op het gebied van gezonde voeding, want ze weet echt héél erg veel. Daarbij komt dat ze met voeding bezig is op een manier die ons heel erg aanspreekt: genieten van eten, maar altijd streven naar de meest gezonde versie. Dat betekent dat Kyra geen prefab producten zal aanprijzen, maar alles zelf maakt. We like!

Heb jij kinderen of verwacht je een kindje? Of ben je misschien een trotse oma, tante of neef en wil je een steentje bijdragen aan de gezonde (eet-)opvoeding van je kleinkind, nichtje of neefje? Dan is VeggieKidz echt een topcadeau!

VeggieKidz kost €17,99 en is onder andere verkrijgbaar bij bol.com.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

8 gedachten over “Review: VeggieKidz

  1. Dit is een mooie uitdaging. Na het lezen van Dieren Eten had ik me serieus voorgenomen ook voor de kinderen vegan te koken maar in praktijk komt het er helaas toch op neer dat ik voor manlief en de kinderen normaal kook en voor mezelf vegan…. Meer omdat wat ik eet ze absoluut niet lusten, zeggen, ze maar dit boek ziet er echt top uit met voldoende inspiratie!

  2. Dankjewel Groene Meisjes, voor jullie mooie review! We hopen veel moeders te inspireren zoveel mogelijk voor groen te gaan met hun kinderen, ook via onze blog. Hopelijk maken we samen met mooie blogs zoals die van jullie de wereld een beetje mooier en groener. Tot bij Viva Las Vega’s!!

  3. Dit boek spreekt me enorm aan. Mijn kinderen eten een deel van de week vegan, maar ik kook ook nog wel met kaas/eieren/zuivel of met biologisch vlees. Vaak stel ik me de vraag of ze alle voedingsstoffen wel voldoende binnen krijgen. Dat maakt ook dat ik het lastig vindt om helemaal vegan te gaan.
    Dit boek lijkt me een mooie aanvulling op mijn kookboekenrepertoire en ik ga zeker in de winkel eens kijken of het wat is. Bedankt voor de review!

  4. yeaah ik ben 16 en het is zo irritant dat er mensen geen rekening met mij en ben die 4 is houden dus dit boek komt erg handig uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *