Review: Zoete Zin

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toen ik dit boekje vorige week uit de envelop viste dacht ik meteen: wat ziet dit er zoet uit! Die cupcakes en banaantjes op de voorkant zien er echt uit om op te eten. Grappig genoeg zag ik daarna pas dat het boekje ging over suikervrij eten. Ik moet eerlijk zeggen dat ik eventjes een beetje teleurgesteld was. Ik heb al een paar boeken over suikervrij eten gelezen en iedere keer dacht ik weer; jaaaa, het is allemaal wel waar, maar hoe haalbaar is het? Maar omdat dit een lekker handzaam boekje bleek te zijn, gaf ik het toch een kans. Ik las het in een middag uit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zoete Zin is geschreven door Fidessa en Kirstin, twee vlotte, grappige meiden die je echt aan het denken kunnen zetten. Wat ik fijn vond om te lezen was dat de dames zelf ook vegetarisch en waar mogelijk veganistisch eten, dus ik wist meteen zeker dat de recepten mij aan zouden spreken. Dat was inderdaad zo! Maar laat ik eerst vertellen hoe het boekje is opgebouwd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zoete Zin begint met een flink hoofdstuk over het hoe-en-waarom van suikervrij eten. Wat doet suiker met je? Wat doet het met je als je géén suiker eet? Wat kan je verwachten als je gaat afkicken van suiker? Wat zijn goede suikervervangers en hoe weet je nou welke merken je kan ‘vertrouwen’ en welke niet? Naast dat het boek vermakelijk is geschreven, vond ik het ook bijzonder handig dat er duidelijke merkenlijsten in het boek zijn opgenomen. In deze lijsten vind je antwoorden op vragen als: welke gedroogde mango kan ik het beste kopen? Essentiële vraag, niet waar? Voor mij in elk geval wel, want ik ben gedroogdemangoverslaafde.

Wat ik leuk vind is dat het een lekker no-nonsense boekje is. Ik vind het wel jammer dat er geen foto’s in het boekje staan, maar dat hebben de dames gedaan om de prijs van het boekje (€9,95) laag te kunnen houden. Begrijpelijk! Het gaat uiteindelijk toch ook om de informatie en niet zo zeer om hoe leuk het eruit ziet. Trouwens, het boekje ziet er alsnog leuk uit, want er staan vrolijke illustraties van Fidessa in! Laten we nu even naar de recepten kijken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

zoals je ziet wordt het boekje al goed gebruikt

De recepten zijn verdeeld over de categorieën Zoete Start, Koekjes&Co, Snack Attack, Warm & Weldadig, Voor Chocoholics en Zoetekou. Mijn favoriete recepten? De sesamkoekjes en de frambozen-notendroom. Heerlijk waren ze beide! De rest moet ik nog proberen, dus daar kan ik nog niks over zeggen. Wat ik fijn vind is dat er gewerkt mag worden met rijststroop, één van mijn favoriete suikervervangers.

In het boek vind je ook een plan om 40 dagen zonder suiker te gaan eten. Daar ga ik zelf nog niet aan beginnen, maar ik heb wel de neiging om kritischer te kijken naar mijn suikerconsumptie. Dat kan absoluut heel wat tikjes minder. Ofwel: Zoete Zin heeft me aan het denken én aan het werk gezet!

Zoete Zin is onder andere te koop bij bol.com voor €9,95. Woon je in Amsterdam? Ook bij Vegabond, Hartje Oost en Ekodis kom je het boek tegen!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

223 gedachten over “Review: Zoete Zin

 1. Twee jaar geleden ben ik moeder geworden. Wij hebben toen besloten dat we wilde oppassen met suiker bij onze kleine meid. We zijn ons heel bewust geworden van wat we nu eten en drinken. Maar toch, ik blijf het lastig vinden om zonder suiker te zijn. Vooral als bakken je hobby is ;) dit boekje zou dan zeker welkom zijn! Mocht ik hem niet winnen dan denk ik er aan om het aan te schaffen. Bedankt voor de tip!

 2. Ik ben 50 kilo afgevallen en wil dit graag zo houden door een gezonde leefstijl waar suikervrij eten goed bij past. Daarvoor kan ik alle inspiratie gebruiken die er te vinden is

 3. Ik denk altijd dat ik gezond bezig ben, maar merk toch dat dit niet altijd zo is. Ik ben zeer benieuwd naar wat dit boek mij te bieden heeft. Ik heb laatst zelf het boek de vegarevolutie gekocht, en ben daardoor geïnspireerd geraakt om vaker dierlijke producten weg te laten. Hopelijk kan ook dit boek mij inspireren om ook suikers weg te laten en daardoor nog gezonder te leven. Jullie suikervrije recepten vind ik ook al erg inspirerend. Zo vond ik jullie muffins erg lekker! Ik ben blij dat er steeds meer boeken zijn over gezond en vooral leuk leven. Dat het niet saai grijs of lastig hoeft te zijn. Maar juist leuk sociaal en spontaan, iets wat bij mij past.

 4. Zelf gebruik ik vrij weinig suiker, maar het kan nog wel altijd minder. Sinds kort ben ik bezig mijn jongste dochter (15) bewust te laten zijn van haar eetpatronen, omdat ze klaagt over allerlei dingen. Veranderingen zijn onderweg, maar een boekje erbij om het te ondersteunen zou super zijn. Ze is gek op koken en met name bakken…

 5. Dag dames, wat een heerlijke winactie weer! :) Ik ben al een tijdje bezig met suikerarm eten, wat soms best wat creativiteit vraagt in combinatie met mijn bakverslaving. Toch houd ik vol, want suikerarm eten maakt het omgaan met mijn diabetes (type 1) een stuk makkelijker. Dit boekje kan me weer helpen aan wat nieuwe lekkere en leuke recepten, waarmee ik ook mijn omgeving kan laten zien dat je écht lekker (geraffineerde) suikervrij kan snoepen! ;)

 6. Wat ontzettend leuk, het boekje klinkt geweldig! Ik denk dat het boekje heel goed bij mij past, omdat ik bezig ben met een gezonde levensstijl en suikervrij eten daar goed bij past. Maar ik ben ook een enorme snoepkont, dus volledig suikervrij leven is ook wel een uitdaging voor mij ;-) Met dit boek, waarin allerlei lekkers en zoetigheden juist binnen een suikervrij eetpatroon passen, klinkt dus ideaal! Heerlijk en verantwoord snoepen, het klinkt veelbelovend!

 7. Klinkt als een leuk boekje!
  Ik probeer al een tijd suikervrij te eten, wat er regelmatig bij in schiet, dus ik kan nog wel wat tips en tricks/recepten gebruiken!
  En die voorkant.. krijg er honger van :)

 8. Een paar weken geleden las ik over dit boekje. Aangezien ik mijn boekenkast al vol heb staan met onhaalbare suikervrije boeken deed ik net als jullie de aanname dat dit de zoveelste in het rijtje zou zijn. Met deze review hebben jullie me echter toch getriggerd!
  Ik worstel al jaren met een ernstige suikerverslaving, de ene keer lukt het me goed om te minderen (suikervrij ben ik nooit) en het andere moment ga ik weer helemaal los. Het probleem is inderdaad ook het eindeloze gezoek in de supermarkt, en als werkende moeder van twee heb ik gewoon niet de tijd om alles zelf te maken.
  Kortom: ik kan wel weer wat hulp en te gebruiken! Zou top zijn om dit boekje te winnen!

 9. Wat een leuk boekje. Wat een leuk boekje! Ik eet al een tijdje suikervrij (althans, doe erg mijn best!) en merk echt dat dit verschil maakt. Dat haalt niet weg dat ik gek ben op zoetigheid, dus een boekje met lekkere (en verantwoorde!) recepten zou goed van pas komen!

 10. Zoals vele anderen ben ik niet eens zo’n enorme zoetekauw. Maar toch merk ik dat ik ongemerkt zoveel suiker binnen krijg, terwijl ik dat niet eens wil. De echte Die-hard Healthjunkies vind ik stoer, maar zo ver ben ik nog niet. Ik denk dat dit boek mij weer een beetje in de goede richting kan helpen. Oh en ik hou wel enorm van heerlijke gebakjes en taartjes voor anderen maken, dus op die manier kan ik ook anderen laten zien dat gezond eten best lekker kan zijn. :-)

 11. Ik ben sinds een paar weken bezig om mijn voedingspatroon goed onder de loep te nemen.
  Omdat ik veel vermoeidheidsklachten heb en vaak aan het eind van de middag een ontzettende drang naar eten had. Ik heb al veel suikerrijke dranken en tussendoortjes laten staan; ik vervang dit nu door water en fruit.Mmaar ik zou graag zo nu en dan toch wat zoets willen.
  Als dit dan suikervrij kan dan wil ik daar heel graag meer van weten!

 12. Yessss… van dit boekje word ik al blij als ik er naar kijk! Zo’n 8 weken geleden ben ik suikervrij gaan eten. Om me fitter te voelen, meer energie te krijgen. En ja hoor, dat werkt! Maarrrr… tips voor lekkere gerechtjes en heerlijke toetjes zijn dan wel heel handig! Dit boekje zou bij mij dan ook meer dan welkom zijn♡!

 13. Voorlaatste zin moet zijn hulp en tips ( lang leve de autocorrectiie !)

 14. Dank jullie wel voor de review! Ik zou het boekje graag willen winnen omdat ik mijn leef- en eetstijl ontzettend aan het veranderen ben, maar dat wel nog een beetje met ups en downs gaat. Het voorbeeld met minder suiker eten is een van de lastigste.. misschien kan dit boekje een houvast of wegwijzer zijn!

 15. Jippie, dat boek lijkt me geweldig. Wij eten als gezin met drie kinderen suikervrij en zo natuurlijk mogelijk. Dit voeren we ook door op school, waar tot onze grote spijt nog vaak het verkeerde voorbeeld wordt gegeven. Dus geven wij graag een voorbeeld en geven we heerlijke baksels mee. Hopelijk kunnen we dit boek gebruiken ter inspiratie.

 16. Sinds een tijdje probeer ik bewuster te eten; meer groente en fruit, vaker biologisch, geregeld vegetarisch en minder geraffineerde suikers. Ik vind het heerlijk om in de keuken te staan, maar doe vaak wel een beroep op recepten, waar ik dan soms een eigen draai aan geef. Dit boekje biedt weer een heleboel mogelijkheden om mijn zoektocht baat een gezondere leefstijl vorm verder vorm te geven en in te vullen!

 17. IIk word over 3 maanden moeder en wil gaan letten op hoeveel suiker ik binnen krijg. Maar ik zou dit boekje vooral willen winnen voor mijn zusje. Zij is door medicijngebruik aangekomen. Zij is nu heel gezond aan het sporten en zorgt dat zij gezond eet. Zo veel mogelijk suikervrij eten past in haar nieuwe eetpatroon. Dit boekje zou mijn cadeautje zijn aan haar, omdat ik zo ontzettend trots op haar ben!

 18. Door een suikerintolerantie bij mijn zoontje van 4 zijn wij nu aan het minderen met suiker. Het liefst zou ik hem helemaal suikervrij laten eten, maar dat vind ik erg lastig. Hopelijk kan dit leuke boekje mij verder helpen om het suiker inname bij mijn zoontje te verminderen. Ik ben er nog maar erg kort mee bezig dus alle hulp is welkom.
  Groetjes bianca

 19. Ik heb van het weekend het boek ‘100% Suikervrije basisboek’ uitgelezen en ik ben er zeer geinspireerd door geworden. Vanaf vandaag, ga ik van starte met fase 1. Ik hou van bakken, dus ook van zoet, vandaar mijn interesse in dit boek! Tevens volg ik jullie website altijd actief en wil graag net zo enthousiast als jullie worden over Zoete Zin! :) Het zou een hele mooie eyecatcher zijn in mijn pas nieuwe keuken!

 20. Vorig jaar heb ik een paar maanden cold turkey volledig suiker/honing/fruitloos gegeten in verband met gezondheidsproblemen en na die periode ben ik steeds weer meer suikers gaan eten. Ik pas nog steeds op, maar…. de verleiding is te groot. Ik ben inmiddels weer op weg naar minder, maar ik denk dat dit boekje me erg zou helpen bij suiker-loos blijven. Al is het alleen maar omdat ik dol ben op bakken :-)

 21. Ik vind het zelf niet zo lastig om met suiker te minderen (behalve dan tijdens mijn maandelijkse ‘down’, waar ik telkens weer aan herinnert wordt doordat mijn chocoladebehoefte een gigantische ‘up’ krijgt). Ik vind het voor mijn familie wel lastiger. Zij hebben het gevoel dat ik ze dingen ontzeg. Ik zou heel graag nieuwe recepten krijgen om ze het gevoel te geven dat ik ze juist dingen ontzeg als ik wel suiker zou gebruiken. En frambozennotendroom klinkt dan wel als een erg aantrekkelijk alternatief…

 22. Ik ben zelf al jaren een zeer matige suikergebruiker en vraag het boekje dan ook niet voor mijzelf.
  Mijn dochter gaat eindelijk haar suikerverslaving te lijf en daar ben ik heel blij mee. Zij heeft namelijk best veel klachten die gerelateerd zijn aan een overmarig suikergebruik. Dit boekje zou dan ook een mooie ondersteuning zijn en mogelijk een preventie tegen terugval. :)

 23. Wat een leuke actie! Ik ben me al een tijdje aan het verdiepen in gezonder eten en bewust leven en ben zo ook op jullie site terecht gekomen. Ik probeer minder suiker te eten, maar kan de chocolade en koekjes echt niet weerstaan. Ideeën voor lekkere trek kan ik goed gebruiken zodat ik verantwoord kan snoepen en dat is nou net wat ik nodig heb: gezond en bewust lekker eten. Met deze recepten kan ik mijn zoete zin wel tevreden stellen! :)

 24. Mijn oudste zoon (8) heeft veel gezondheidsproblemen en een groeiachterstand, zodat wij extra opletten met wat hij binnenkrijgt. Wij merken dat zijn gedrag erg negatief beinvloed wordt door suikers dus proberen hiervoor alternatieven te vinden. Hij komt wel op de leeftijd waarop het niet ‘cool’ is om overdreven gezond te eten dus we zoeken een manier waarop het ook nog lekker en leuk is. De schooldokter komt met bijzonder slechte ideeen dus ik ben benieuwd of we met dit boekje beter uit de voeten kunnen.

 25. Hoi Groene Meisjes!

  Wat lijkt me dit een leuk boekje! Zoetekauw en bakfanaat die ik ben, denk ik dat dit boekje mij goed zou kunnen helpen om de weg naar ‘minder suiker’ in te slaan. Het liefst bak ik elke week wel iets, en ik ben altijd op zoek naar lekkere recepten die ook nog een beetje verantwoord zijn. Mijn vriend en ik zaten er al een tijdje over te denken om eens een week helemaal suikervrij te gaan eten, aangezien er suiker in bijna alle verpakte producten zit. Misschien dat dit boekje ons daarmee van dienst kan zijn!

 26. Ik ben moeder van 2 meiden in een wat eten betreft een kieskeurige leeftijd. De oudste begint nu langzaam aan weer gezellig mee te doen, de jongste wordt steeds kieskeuriger. Wat echter ook nog een grote uitdaging is, is mijn man. Hij heeft de mening: “eten is eten”. Hij vindt het heel goed waar ik mee bezig ben, maar is voor zichzelf nog niet overtuigd. Dit boek zou dus zeker voor hem ook een uitkomst zijn!!! Daarnaast heb ik een leuke vriendinnengroep waar we recepten delen/uitproberen. Kortom ik zal veel gebruik gaan maken van dit boekje!!!

 27. Dit boekje lijkt me fantastisch. Ik zou graag zulke boekjes willen hebben. Heb het geld er alleen niet voor (arme student, haha). Evin, ik eet vrijwel geen suikers. Geraffineerde suikers dan, want fruit gaat er goed in. Ik heb inmiddels de leukheid van lekkere veganistische recepten maken uitgevonden. Dat wil ik zeker meer gaan doen. En daarmee mijn vriendinnen laten proeven dat ik absoluut wel lekker eet! Want suikervrij en veganistisch is absoluut wel lekker! :)

 28. Wat ziet dat boekje er leuk uit!!
  Ik ben net klaar met mijn 30 dagen zonder suiker en ik moet zeggen dat het me heel erg goed is bevallen: ik voelde me fitter, mijn huid werd er beter van én ik had minder eetlust. Het probleem is alleen dat ik voor mijzelf vind dat ik de schade een beetje mag inhalen, dus ben ik enorm aan het snoepen geslagen, de afgelopen dagen. (Heb me helemaal vol gestopt met de vegan goodies van Just like your mom op een festival)
  Het is dus weer tijd om aan de rem te trekken en de suikerinname drastisch te minderen. Dit leuke boekje met receptjes kan ik dus goed gebruiken voor suikervrije inspiratie!

 29. Ik ben nu bijna 6 maanden zwanger..en ben wel al bezig om zo min mogelijk
  Suiker te eten, alleen gaat het me niet zo goed af,omdat ik alles nu gewoon ECHT lekker vind haha
  En wil graag na of tijdens me zwangerschap het suikervrij eten echt gaan oppakken
  Om weer inshape te komen!! En me eigen weer super fit te voelen!
  Dus dit boek zou bij mij HEEEL goed van pas komen! :)

  Liefs carola

 30. Ooh wat leuk! Ik vind het super leuk om te bakken en zelf probeer ik al heel vaak dingen te veganiseren, gezonder te maken en/of suikervrij te maken, maar een boekje daar echt op geschreven zou super handig zijn. Over een tijdje is m’n kleine neefje jarig, ik wil iets voor m’n bakken, ik zou vast iets heerlijks kunnen vinden in dit boek!

 31. Wat jammer dat er geen illustraties in staan! Maar wel begrijpelijk, maakt het boek wel lekker betaalbaar. Het lijkt me een super leuk boek omdat ik nog vrij onbekend ben wat betreft suikervrij eten! Ik heb er nog niet zoveel verstand van maar zou er graag meer over weten en er bewust mee aan de slag gaan! :)

 32. Goedemorgen,

  Het ziet er inderdaad leuk, dat boekje. Ik zou hem graag ontvangen; ben sinds 2 maanden bezig met suikervrij eten, maar merk dat ik af en toe wel zin heb in zoet, maar dan natuurlijk gezond zoet. Dus dit boekje zou een welkome aanvulling zijn op mijn aanrecht voor goede inspiratie :)

  Groetjes Suus

 33. Door ziekte, maar ook door eten natuurlijk, ben ik ontzettend veel aangekomen (zo’n 40 kilo). Nu de ziekte met medicijnen onder controle is ben ik hard bezig om af te vallen. Eet gezonder, eet heel veel meer groenten en fruit, probeer vis te eten zo veel als mogelijk en natuurlijk wil ik minderen met suiker. Dat laatste gaat eigenlijk wel goed, maar toch heb ik af en toe een snack-attack. Wat zou er dan leuker en beter zijn dan snacks te maken uit dit suikervrije boekje?! Ik doe dus heel graag mee met de loting.

 34. Sinds ruim een jaar eet ik veel bewuster en gezonder.
  Lekkere tussendoortjes en baksels zonder suiker vind ik nog lastig, dit boek zou daar dus een welkome hulp bij zijn! :-)

 35. Lijkt me een ontzettend leuk boek! Ik zou dit goed kunnen gebruiken omdat ik al bijna 2 jaar ‘echt eet’, dus geen geraffineerde suikers, alleen biologische producten en zoveel mogelijk zelf maken; alleen heb ik het bakken niet onder de knie. Hier ligt niet mijn talent en kan ik dus goed wat hulp bij gebruiken!

 36. Omdat er tegenwoordig bijna OVERAL suiker inzit, heb ik wel wat hulp nodig! :)

 37. aaaaah leuk! De combinatie van lekker snoepen maar toch gezond eten is helemaal my cup of tea!
  (en doe naast dat kopje thee dan maar wat lekkers erbij uit dit kookboek;) )
  Waarom ik baat zou kunnen hebben bij dit boek? Hopelijk blijf ik dan af van alle lekkere dingen die vol zitten met suiker!

  Liefs

 38. Ik zou graag dit boek willen winnen. Samen met mijn twee kids probeer ik gezond te eten. Mijn zoon heeft adhd, mijn dochter kan ook wel minder zoet en ik heb reuma, voor mij genoeg redenen om ons zoete leven aan te passen. Enige handvaten zouden zeer fijn zijn!

 39. Rosanne van den Sigtenhorst schreef:

  JAA! Dit boek komt als geroepen: mijn vriend en ik hebben gister besloten (en ingezien) dat we iets aan onze eetgewoonten willen en moeten veranderen. Verschillende sites en diëten hebben gister avond de revue gepasseerd tot dat ik tot de conclusie kwam – diëten gaat niet iets constructiefs voortbrengen. We moeten onze levensstijl aan gaan passen, zonder al te gekke fratsen met “om 10:00 een appel” enz. Dus lang verhaal kort: GRAAG!!

 40. Wat een leuke review en wat lijkt me dit een leuk boekje! Ben zelf enigszins aan het experimenteren met bakken zonder suiker, maar dat is lastig hoor… Om dan de smaken goed te krijgen, pfff, ik blijf bakken (ook weer geen straf op zich, maar toch..). Waarom moeilijk doen als iemand anders het wiela al uitgevonden heeft?

  Groetjes,
  Christianne

 41. Ik zou dit boek graag willen winnen omdat we al best goed suikervrij bezig zijn, maar het vooral voor de 2 kids en 1 puber soms nog ladtig is. Zeker als ze kijken naar hun vriendjes. .. Dit boek geeft ze hopelijk de zoete versnaperingen waar ze soms zo naar snakken

 42. Zoete zin, altijd!!! Suikervrij, moet ik vaak hals-over-kop-nek-brekende stunten uithalen, wil ik die vinden bij een leuk tentje, bij iemand op bezoek, etc. Suikervrije inspiratie met een zoetje kan dus niet alleen ik gebruiken, maar het zal een feest worden om dit met iedereen te delen. Partyhoed op, toeters in de aanslag en gaan!

 43. Ben al zolang op zoek naar lekkere suikervrije recepten om mijn zoetekauwen eens iets lekkers te laten proeven zonder suiker. Dit mooie boek zou mij erbij kunnen helpen. Heerlijk om op verjaardagen een gezonde lekkernij ter serveren en een ieder bewust te maken van hoe lekker en puur iets kan zij zonder suiker. Dus ik zou zeggen kom maar op met dat prachtige boekje!

 44. Ik wordt binnenkort geopereerd en moet daarna suikervrij blijven eten. Maar lukt nog niet zo. Wellicht door dit boekje beter resultaat.

 45. Als moeder zijnde van 2 meiden van 3 jaar en 6 maanden zoek ik inspiratie voor gezonde lekkere suikervrije lekkernijen! In de winkel ziet mijn oudste dochter al die leuk kleurrijke verpakkingen van allerlei troeptussendoortjes en het is iedere keer een strijd om haar mee te krijgen zonder het lekkers (lukt nog wel….weleenswaar met gekrijs :) dit boekje is voor mij een uitkomst! Veel inspiratie om samen met haar de keuken in te duiken en ‘bakkertje’ te spelen!

 46. Ik eet al een poosje suikervrij, maar ben totaal inspiratieloos wat koekjes, taartjes enz. betreft. Zelf eet ik dan maar rijstwafels als ik echt iets wil snaaien, maar een suikervrij koekje of taartje is soms een beter alternatief om mezelf af en toe te verwennen.
  Ook krijgen onze kinderen door het gebrek aan inspiratie nu wel gewoon koekjes met suiker en dat zou ik dolgraag anders willen zien. Hopelijk win ik een van de boeken zodat we allemaal lekker suikervrij kunnen snoepen

 47. Omdat ik altijd zin heb in iets zoets, zou “zoete zin”een zinnige aanvulling zijn op mijn eeuwige zoettocht naar zinnige zoetigheden! Lieve zoet, Anna

 48. Hallo!
  Ik zou graag dit boek willen ondat ik vanwege mijn zoete trek steeds weer terugval
  In mijn suikervrije leven.
  Hopelijk geeft dit boek mij ideeën en recepten om toch af en toe
  Zoet te kunnen en mogen eten.

  Succes met de loting!

  Groetjes, irma

 49. Met 3 kids van 2,4 en 6 en veel gasten over de vloer, is het elke keer weer een kunst om lekkernijen te bedenken. Zo’n boekje op het aanrecht zal geweldig zijn! Ook om hun vriendjes en vriendinnetjes die langskomen gezond te verwennen en variatie te brengen!

 50. Ik doe mee! Ik heb een grote liefde voor bakken en ben sinds kort aan het experimenteren met suikervervangers. Dit boek zou heel erg goed van pas komen.
  Groetjes

 51. Jaaaa! Door de voedselallergie van zoon geconfronteerd met ingredienten in een product. Nu proberen zo natuurlijk mogelijk te eten. Daar is dit boek vast een mooie aanvulling aan!

 52. De laatste tijd ben ik een stuk gezonder gaan eten. Fruit, groente, superfoods, etc.
  Er is al zo’n 5 kilo af, yes!

  Nu wil ik graag een stapje verder, naar meer suikervrij. Ik vind het alleen lastig om mijn inspiratie alleen van Internet te halen. Zo’n boek zou perfect zijn!

  Succes met de win actie en ga zo Door!

 53. Oowh die zou ik zo graag willen winnen :)
  Ik probeer al jaren af te kicken van suiker maar na 3 wkn val ik weer terug.
  Mijn zoontje nu 17 mnd eet volledig suiker en e-nummer vrij en wil wel een goed voorbeeld zijn hihihi en dus niet meer stiekum snoepen.
  Dus jaaa please…..

 54. Na veel tobben met mijn gewicht, overgangsklachten(ik ben 61), vermoeidheid en nog veel meer gedoe ben ik 5 maanden streng suikervrij gaan eten. Het helpt!Ik ben 11 kilo kwijt, heb veel meer energie, mijn haar zit weer goed, mijn ogen staan goed. Wat een goede manier om goed in je vel te komen. Niet eenvoudig. Het kost veel tijd en aandacht om toch op een prettige manier te kunnen eten,het moet wel vol te houden zijn. Daarom lijkt dit boek me heel fijn. Je hebt hulp en recepten om door te gaan.

 55. Goedemorgen,
  Gisteren een heerlijk suikervrije traktatie gebakken na een tip van jullie (rabarber/aardbei brood) en dat smaakt letterlijk en figuurlijk naar meer. Vooral ook om de kinderen te laten proeven dat er niet altijd suiker aan te pas hoeft te komen.

  Groetjes Maud

 56. Hoi hoi….

  Ik zou graag een kansje op dit boek willen wagen daar ik een ontzettende zoetekauw ben en graag recepten uitprobeer maar voornamelijk ook omdat ik al 11 maanden lang dagelijks onder de uitslag sta en gek werd van de jeuk ofwel chronische netelroos. Na een lange weg huisarts/dermatoloog als laatste een orthomoleculair arts geraadpleegd en onder behandeling. Ik mag nu geen tarwe/ varkensvlees / cola EN geraffineerde suikers meer. Sinds 6 weken heb il dus een andete eetstijl.Gelukkig gaat het langzaam aan beter en geen jeuk meer dagelojks over heel mijn lijf.Maar het is wel je weg zien te vinden hierin dus dit boekje zou mij heel goed van pas komen! Fingers crossed dan maar! :-) groetjes Angeline p.s ben dol op jullie obtbijtrecepten e- book ook een fijne hulp

 57. Leuk! Ik ben al zeker 18 jr. vegetariër, dat ten eerste :-) en zo’n 2jr. geleden gestopt met roken (jippie! – en trots). Sindsdien ca. 10 kg. aangekomen… Dit boekje zou mij kunnen helpen wel lekkere dingen klaar te maken/eten, maar niet nog molliger te worden ;-) Leuk winactie!

 58. Wouw, leuk boekje. Ik maak graag kans. Een van mijn kinderen gaat binnenkort naar school waardoor ons snoepbeleid onder druk zal komen te staan. Jammer genoeg ben je als moeder die gezond wil voor de kinderen een vreemde eend in de bijt op het schoolplein en uiteindelijk worden de kinderen er op aangekeken. IK zou me dus heel graag verdiepen in lekkere alternatieven om te kunnen aanbieden. Ook voor mezelf haha want ik ben een enorme snoep kont en zou natuurlijk graag het goede voorbeeld geven. Leuke actie, groene meisjes! Ik ga duimen!

 59. Lijkt me hartstikke leuk om deze te winnen! Ik ben niet zo’n ster in bakken :-) maar wel gek op zoete dingen! dit boekje lijkt me leuk om mee te oefenen. Zeker nu ik een dochtertje (5maand) heb, en ik haar niet wil blootstellen aan zoete troep:-)

 60. Ah wat een gaaf boek, ik zal de winactie overslaan want ik eet al zo goed als suikervrij. Maar aanschaffen ga ik hem zeker!

 61. Lijkt me een super leuk en interessant boek! Ik heb eigenlijk altijd wel zoete zin, maar ik houd ook erg van gezond eten, lastige combi dus ben al een paar maanden wat aan het experimenteren met recepten zonder suiker van jullie site. Dit boekje zou een goede aanvulling zijn voor mijn inspiratie en kennis! Liefs!

 62. Vanessa Raffaela Sibma schreef:

  Geweldige winactie! Suikervrij eten is mij tot nu toe niet gelukt (ja, voor een aantal dagen). Wie weet lukt het met dit boek wel!

 63. Wow dat lijkt me een leuk en leerzaam/handig boekje. Ik ben zelf heel erg op suikers aan het letten, maar eet ook graag iets lekkers. Leuk dat jullie er 5 weg mogen geven. Ik doe graag mee. Groetjes Anita

 64. Ik eet sinds een klein halfjaar suikervrij. Hoewel het mij gemakkelijk afgaat, mis ik soms wat inspiratie. Met de basisingrediënten weet ik over het algemeen suikervrije recepten te maken, maar een beetje afwisseling is welkom. Voordat ik begon met suikervrij eten, bakte ik ongeveer 2 a 3 keer per week. Taarten, koekjes het maakte me niet uit. Gelukkig hoefde ik dit niet allemaal zelf op te eten, want ik woon met elf personen in een huis. Nu ik suikervrij eet, merk ik dat ik minder vaak bak. Ik vind suikervrij bakken lastiger, want taarten worden door het gebruik van ander meel sneller droog en ik zoet het liefst alleen met natuurlijke producten zoals honing. Ik hoop dat dit boekje mij (nog) meer wegwijs maakt in de wereld van suikervrij eten, want ook na een halfjaar leer ik nog steeds iedere keer weer wat bij! Hopelijk kan ik binnenkort mijn hobby weer oppakken door iedere week weer de keuken in te gaan!

 65. Dit zou zo geweldig zijn! Ik probeer al tijden van alle lekkernijen af te blijven en prent mezelf in dat ik niet zoveel suikers moet eten. Maar het roept me gewoon!! Misschien dat ik door middel van dit boek flink kan minderen en daardoor eens wat kilo’s kwijt kan raken.

 66. Wat een leuk boekje! Ik ben sinds een maand of 3 mijn suikerverslaving aan het tackelen en ik voel me veel energieker en beter nu. Ik ben goed op weg naar een veel gezonder leven, zonder suikerpieken en -dalen. De maaltijden heb ik inmiddels wel ‘in de vingers’, maar kan voor de zoete zin nog wel inspiratie gebruiken, dit boekje lijkt me dan ook hartstikke leuk voor de verwenmomentjes. Want zonder verwennerijtjes op zijn tijd wordt het leven wel erg schraal. Maar wel graag gezond genieten, zonder geraffineerde suiker.

 67. Ik heb altijd zoete zin! Misschien kan het boekje me wat suikervrij op weg helpen.

 68. Ik bak graag met mijn moeder suikervrije en veganistische baksels. Veganistisch omdat het uiteraard goed is (zeg maar alle redenen jullie wel bekend) en omdat zij lactose intolerant is (dan zit je bij veganistische producten altijd goed). Suikervrij omdat je dan met een gerust hart van je baksels kunt snoepen, lekker vaak iets lekkers kun maken en ervan genieten en geen energiedip hoeft te verwachten erna.
  Dit boekje zou een ideaal (verlaat) moederdagcadeautje zijn voor haar/ons ;)
  Liefs, Anne

 69. Jaaah. Heel graag winnen (en anders maar kopen)!!
  Voor mijn suiker-veslaafde-zusje die over 2 maanden gaat trouwen en graag wat kilootjes kwijt wilt (en buik- en hoofdpijn etc).
  Een prima hulpmiddel als mindset lijkt me!

 70. Met veel jongeren over de vloer wil ik ze laten proeven dat zoete zin anders kan! Daar heb ik dit boek graag bij voor zoete zin!

 71. Wat leuk dat er steeds meer boeken komen met suikervrije recepten.
  Ik zelf ben al een tijdje aan het proberen om mijn suiker consumptie te verminderen, maar sommige dingen zijn best lastig. Het lijkt me leuk om recepten uit dit boekje te kunnen maken!

 72. Mijn man en ik hebben beide een schommelende suiker, dus moeten erg oppassen met suiker. Ook moet ik zoutloos eten, dus dat maakt er alles niet lekkerder op. Als je dan lekkere dingen kunt maken zonder suiker is dat helemaal te gek. Dus ik zou het erg fijn vinden om het boek te winnen.

 73. Omdat ik veel voedselallergieën heb en daardoor zo clean mogelijk probeer te eten. Dit boek bevat ongetwijfeld ene hoop lekkere recepten waar ik wel wat mee kan!

 74. Dit lijkt me een ontzettend leuk en leerzaam boekje! Probeer altijd veel te maken van jullie recepten om zo veel mogelijk suikervrij proberen te eten. Dit boekje zou daar heeeeel goed bij helpen! :-)

  Liefs,

  Thirsa

 75. Mijn dochter van bijna 8 jaar heeft een intolerantie voor suiker. Al bijna 5 jaar leeft zij suikervrij. Voor haar is het een straf als zij toch producten met suiker krijgt. Haar ontlasting komt niet op gang en zij heeft dan enorme buikpijnen.
  Wat ik voor haar maak als iets lekkers voor bijvoorbeeld bij feestjes begint wat eentonig te worden (al klaagt zij niet!).
  Voor ons zou dit boekje een echte verrijking kunnen zijn!

 76. In de maand April heb ik al geprobeerd om suikervrij te eten. Maar dit bleek vaak toch nog best moeilijk en ik zou graag wat meer suikervrij willen gaan eten, dit boek kan mij daar prima bij helpen!

  xx
  Deniece

 77. Ik ben al vanaf mijn tienertijd diabetes en het laatste jaar krijg ik mijn bloedsuikerspiegel moeilijk onder controle. Waar mijn gezin lekker kan eten zonder na te denken voelt eten voor mij helaas niet altijd even spontaan. Altijd koolhydraten tellen, bloedsuiker prikken en afwegen of het wel of niet verstandig is. Met dit boekje hoop ik meer inspiratie te krijgen voor alternatieven om als gezin te genieten van lekkernijen die voor ons allemaal gezond zijn en voor mij minder koolhydraten bevatten.

 78. Ik zou dit zo graag willen winnen! Ik hou ontzettend van bakken en ik ben tegenwoordig bezig met gezonder eten, waaronder minder suikers. Jullie blog inspireert me hier enorm bij en ik heb al een aantal recepten geprobeerd! Toch vind in het heel lastig om bij het bakken geen suiker te gebruiken, dit boekje zou ik daarom heel graag willen hebben voor alle geweldige recepten en eindeloze inspiratie!

 79. Lijkt me een heel leuk boek! Aangezien ik ook probeer suikervrij te eten zou dit boek een goede (én lekkere, leuke) hulp daarbij zijn!

 80. Suikerziekte en problemen met suikerspiegel zitten bij ons in de familie. Maar, zoals wel vaker het geval is, crave je net naar datgene dat je lichaam eigenlijk moeilijk kan verdragen. Mijn oma heeft diabetes, mijn tante ook. Mijn jongere nichtje en ikzelf hebben last van een te lage bloeddruk. We hebben hiervoor net minder suikers nodig en meer zouten, maar zoetebekjes die we zijn grijpen we toch nog altijd naar die verleidelijke zoetigheden, met alle gevolgen van dien. Dit gaat gepaard met een appelflauwte of bloeddrukval op tijd en stond. Ikzelf krijg hier ook migraineaanvallen van en weet bijgevolg dus dat ik suikers (geraffineerde)best tot het minimum beperk, kan het helaas niet laten.
  Dit boek zou me dus zeer handig lijken (ook om nicht, oma en tante eens te verrassen zonder al teveel risico’s)om te kunnen genieten van zoetigheid zonder bang te moeten zijn voor mijn gezondheid.
  x

 81. Hey meiden,
  Wat een topactie weer. Toen ik jullie post zag van dit boekje dacht ik al gelijk die wil ik ook! Ik sta haast vaker te bakken als onder de douche(grapje) en wordt dan heel lief door mijn dochtertje (4) geholpen. Gezien wij suiker het liefst willen vermijden voor de kinderen en onszelf moet je gewoon heel erg creatief worden. Soms gaat dat goed maar meestal merk je dat je toch op de een of andere manier suiker binnenkrijgt. Daar baal ke dan natuurlijk ontzettend van. Met dit boekje hoop ik dat we daar een mooie ondersteuning in kunnen vinden. Keep up the gold work!

 82. Mijn zus had het een tijdje geleden erover, over suikervrij eten. Dat het beter is, het is niet dat ik wil afvallen maar minder geraffaneerd suiker eten. Het ging beter: minder hoofdpijn, meer energie. Maar het is moeilijker dan je denkt, ik hou van zoet en in bijna alles zit suiker in. En ik hou ook van koken en bakken en dan is zo’n boekje dan wel erg handig!

 83. Dit is wat ik zoek! Ik ben nu een maandje (bijna helemaal ) suikervrij. Ik voel me er inderdaad beter bij, veel minder dips tijdens de dag, gezonder en fitter. Maar zondag ( op Moederdag ) ben ik jarig. En een verjaardag zonder lekkers, dat kan ik mijn dochter van 4 echt niet duidelijk maken. Dus dit boekje is meer dan welkom!

 84. Ik ben dol op in de keuken staan. Heerlijk koken, maar vooral bakken is pure ontspanning voor me. Alleen al die hoeveelheden suiker die daar voor nodig zijn zou ik het liefst vermijden en ik denk dat dit leuke boekje me daar zeker bij kan helpen.

 85. Ik wil dit boek heel graag winnen! Ben bijna jarig (19mei) dus dit zou een perfect verjaardagsfeest kado zijn……. ;)

  Al een tijd bezig met suikervrij eten, het gaat redelijk maar er zijn altijd momenten waarin het wat moeilijker gaat. Dit boekje lijkt me heel handig en informatief! Vind er zelf ook heel lastig om suikervrij gebak te maken / vinden voor verjaardagen en ik hoop dat dit boekje me daar in kan helpen!

 86. WOW toen ik het plaatje zag op Facebook dacht ik: kan dit boek echt suikervrije recepten hebben? Ben gelijk doorgeklikt omdat gelijk nieuwschierig werd!! Wat zou ik dit boekje graag willen hebben… heb een dochter van 2 jaar en een zoon van 5 maanden en bij mijn dochter hadden we bewust besloten dat we haar suikervrij wilde laten opvoeden.. Maar wat is dat lastig zeg! Overal zit suiker in of word het haar gewoon aangeboden…. Ben zelf een enorme bak fanaat maar op dit moment vind ik het zelfs lastig om suikervrij te bakken…. Dus dit boekje zou mij zeker helpen in dit mooie process van het moederschap!
  Misschien wordt ik dan weer opnieuw geïnspireerd om het suikervrije dieet door te zetten want op dit moment vind ik het bij mijn 2 jarige dochter steeds en steeds moeilijker worden.. Maar met dit uitnodigende boekje zou het zoveel vergemakkelijken

 87. Goedemorgen Groene Meisjes,

  Met heel veel plezier volg ik jullie sinds een tijdje op instagram en ik kijk regelmatig op jullie site. Ook heb ik het kookboekje besteld, jummie wat een lekkere dingen!

  Ik ben steeds meer geïnterseerd geraakt in gezond eten. We hebben 2 jonge kinderen en ik probeer hun ook zo weinig mogelijk suikers te geven. En ik kan je vertellen, dat valt nog niet mee. Maar goed alle beetjes helpen.

  Dit boekje zou ontzettend helpen om mijn nieuwe weg te vinden in het gezonde eten. Alvast bedankt! Jullie recepten zijn in ieder geval geweldig. Afgelopen weekend jullie hummus en bananenbrood gemaakt, GE-WEL-DIG. Hopelijk kan ik met dit boekje mijn vriend ook overtuigen :-), dat suikervrij niet vies hoeft te zijn.

 88. Ik ben de laatste tijd steeds meer bezig met koken en bakken en probeer dit op een gezonde manier te doen. Wat is er dan leuker dan zo’n praktisch boekje met handvatten om dit nog verder uit te breiden. I’m in! :)

 89. Zou dit boek graag willen winnen om beter inzicht te krijgen. Zelf probeer ik steeds meer suiker vrij te eten maar ben een enorme zoetekauw dis dit maakt het voor mij echt heel moeilijk. Wel heb ik gemerkt dat ik me door minder suiker berer en energieker voel en dit vind ik heel belangrijk, mijn gezondheid staat echt op 1!! . Door dit boek hoop ik wat meer handvaten te hebben en gezondere opties zodat ik voor eens en altijd kan afkicken van suiker en me gewoon energiek blijf voelen!!

  Hiernaast ben ik bijna zelf afgestudeeerd als dietist en suiker is momenteen een hype en dit boek is zeker iets wat ik bij bepaalde mensen zou kunnen inzetten waarbij minder suiker eten erg bwlangrjjk

 90. Suikervrij ontbijten, lunchen en avondeten is eigenlijk best goed te doen. En toen mijn dochter nog niet op school zat waren de tussendoortjes eigenlijk ook geen probleem. Maar nu zit ze op school…. en het is bizar wat ze allemaal eet. De standaard is vooral zoet! Ik zou echt graag dit boekje ter inspiratie winnen. Zo kan ik mijn dochter(en haar vriendinnetjes)ook heerlijke tussendoortjes geven die wél verantwoord zijn.

 91. voor mijn dochter van 9 die erg van lekkers houdt … Ik zou graag op een positieve manier willen omgaan met het minderen van suiker door haar te laten zien dat er heel veel lekkere gezondere lekkernijen zijn :-)

 92. – Dreumes zoekt suikervrije lekkernijen-

  Ons zoontje, Vos, is 10 april 1 geworden. Nu mag hij volgens het consultatiebureau ALLES eten. Leuk, maar ga maar eens op zoek naar suikervrije lekkere koekjes of taartjes. Op zijn eerste verjaardag mocht hij los gaan op een slagroom taart, bij gebrek aan beter, maar daar willen we het graag bij laten. Het liefst staat er volgend jaar een suikervrij en biologisch taartje op tafel.

 93. Ziet er goed uit! Ik ben heel wat kilo’s afgevallen met een proteïnedieet, maar die komen er nu helaas gestaag terug bij. Ik probeer mijn eigen tussendoortjes nu te maken, maar ben er nog niet helemaal uit qua suikervervangers om mee te bakken. Soms zie ik door de bomen het bos niet meer. Dat boekje zou al een grote hulp zijn!

 94. Ik ben een moeder van 3 geweldige kids die dol zijn op zoetigheid (welk kind niet, nietwaar!??!!) Nu wil ik niet altijd maar nee zeggen en met behulp van dit boek kan ik ze zelf enorm verwennen zonder dat ze door hebben dat het gezonder is dan wat ze normaal snoepen! Lijkt me fijn!! :-)

 95. Ik ben vaak opzoek naar leuke, gezonde recepten en probeer anderen ervan te overtuigen om meer gezonde en suikervrije gerechtjes te eten. Dit kookboek zou mij hier heel erg mee helpen! Ben erg benieuwd! :)

 96. Heel leuke winactie!
  Ik ben al heel veel bezig met gezonde voeding , superfoods enz en sporten.
  Maar heb vroeger een suikerintolerantie gehad en ik wil me dus gewoon heel bewust zijn. Van suikers en me goed blijven voelen!

 97. Hoi hoi! sinds 1 jan 2014 ben ik (naast mijn studie) gestart als natuurvoedingskundige. Super leuk! Ik ben nog in de opstartfase en help nu mensen gratis aan een gezond voedingspatroon in ruil voor feedback op mijn aanpak. Nu kom ik natuurlijk ook mensen tegen met een “suikerverslaving”. Naast het bewust maken van wat suiker met je doet zou het heel gaaf zijn als ik ze nog meer leuke alternatieven kan laten proeven via dit boekje!

  Groetjes,
  Janne

 98. Hallo!!
  Ik vind het leuk om te bakken maar ik ben 30-40 kilo te zwaar. Dus ik moet mijn levensstijl te veranderen. Dit boek kan mij helpen met dat! Plus, ik leer Nederlands, dus het is een win-win!

 99. Te zwaar ben ik niet, maar het lijkt mij heel goed om wat beter om mijn suikerinname te gaan letten. Al die zoete cappuccino’s en boterhammen met hagelslag… dat mag best wat minder. Hopelijk kan dit boekje mij helpen!

 100. Wat een onwijs leuk boekje! Al een jaar eet ik vegetarisch en probeer ik zo veel mogelijk gezond te eten en suiker te mijden. Met zoete dingen blijft dat altijd lastig (ik ben gek op zoet) maar ik doe mijn best :). Ik merk dat ik meer energie heb nu ik veel bewuster bezig ben met eten iedere dag en dat ik me veel lekkerder voel. Dit boekje lijkt me een super middel om zelf gezonde (zoete) dingen te maken aangezien ik dol ben op koken en bakken!

 101. Ik ben gek op bakken maar ook op gezond eten! Dit boekje zou dus de perfecte uitkomst bieden! Ben ook bijna jarig en wil m’n familie, collega’s en vrienden graag iets lekkers en gezonds voorschotelen ;)

 102. Oeh!!! Ik zal dit boek heel graag winnen.
  Ik ben sinds een paar maanden aan het proberen suikervrij te eten. Dat gaat me aardig goed af. Maar… ik hou zo van bakken en van alles wat daaruit voortkomt. Taartjes, koekjes, toetjes… En mijn suikervrije recepten-voorraad is nog een beetje beperkt. En dit lijkt me een hele goeie aanvulling!!

 103. Beste groene meisjes,

  Waarom ik baat zou kunnen hebben bij dit boekje..

  Om de simpele reden dat ik nog steeds veel te veel suiker eet maar wel nieuwsgierig ben naar hoe ik dit kan verminderen.

  Groeten,
  Marije van Leeuwen

 104. Ik zou dit boekje heel graag willen winnen omdat ik veel allergien heb. Hierdoor heb ik mijn hele leven al last van eczeem. Door mijn suikerinname te verminderen verhelp ik al een groot deel. Ik hou ontzettend van bakken alleen heb ik af en toe geen idee wat ik als vervangers kan gebruiken. Hopelijk helpt dit boekje een beetje! Groetjes Kelly

 105. Ik zou heel graag dit boekje winnen omdat ik sinds een jaar of drie weet dat ik erg slecht tegen suiker kan. Ik heb een gevoelige suikerspiegel. Daar hou ik goed rekening mee maar ik vind het zo ontzettend leuk om lekkere dingen te bakken voor bij de koffie/thee en dat kan ik nu niet meer. Ik hoop dat dit boekje me daar weer mee op weg kan helpen op een goede manier :)

 106. Ik ben onlangs redelijk veel afgevallen, dit ging eigenlijk vrij gemakkelijk. Maar ik merk dat ik het de laatste tijd moeilijker heb om op gewicht te blijven. Met name omdat ik minder streng ben voor mezelf en mijn calorieinname iets verhoogd heb. Ik probeer zo bewust/gezond te leven, omdat ik me daar veel fijner bij voel. Dit boekje zou enorm helpen om op een goede manier om te gaan met snack-attacks.

 107. Na het eten altojd zin in zoet. Als ik minder suikerschommelingen zou hebben is dit beter voor lijf en leden.
  Dus zou ik graag dmv dit boekje hier een goede start mee maken.

 108. Het doet me denken aan een uitspraak van wijlen mijn vader, hij zei dertig jaar geleden al “Suiker is het witte gif “. Kort daarop overleed hij. Ik dacht dat hij me destijds al puber wilde pesten vanwege mijn ‘mollige’ omvang. En werd dus lekker recalcitrant en at nóg meer suiker. Had ik toen maar geweten hóe gelijk hij had. Het had een hoop ellende gescheeld. Ik hoef het boekje niet te winnen omdat ik inmiddels weet hoe slecht suiker is, dus ik hoop dat iemand het wint die het (nog) niet weet.

 109. Kijk! Eindeiljk een boek waar je wat aan hebt! Ik hou van snoepen en ben gek op koekjes, muffins, chocola, brownies etc. LOVE IT! Alleen is er één probleem…lang geleden is me verteld, na het volgen van een streng dieet, dat ik eigenlijk geen suiker moet eten, omdat dat slecht is voor mijn darm flora. Hier heb ik me een tijdje aan weten te houden, maar eenmaal op de middelbare school “verslaafd” geraakt aan alle zoete dingen die je je maar kunt voorstellen. Ik kocht vrijwel elke dag wel een zak snoepjes, rol koekjes of een reep chocola en dan ook nog veel energy drank. Na al meerdere jaren last te hebben van mijn gezondheid (ziekte van Pfeiffer, CMV, veel vermoeidheid en lusteloosheid)ben ik afgelopen oktober bij een natuurvoedingsdeskundige geweest en sindsdien heb ik het licht gezien! ;-) Ik eet nu veel gezonder, oftewel zoveel mogelijk veggies, glutenvrij, lactose-vrij en suikervrij als mogelijk! Ook eet ik véél minder vlees, gewoon omdat het niet meer hoeft van mij…. Alleen is het nog steeds een strijd voor me om suikervrij te blijven…zoveel verleidingen…wat te doen? Natuurlijk kan ik veel van internet halen en zeker via De Groene Meisjes, maar ik kan nog wel een extra steuntje in mijn rug gebruiken! Ik ben een studente die momenteel in Kopenhagen woont (errug dure stad), dus vind ik de recepten- en dieetboeken over suikervrij vaak iets te duur. Vandaar dat deze winactie helemaal geschikt is voor mij!! :-)

 110. Ik wil dit boek niet winnen voor mijzelf, maar voor iemand anders die ik er heel blij mee kan maken. Een hele lieve vriendin van mij (trompetgeschal en tromgeroffel…)eet al bijna een jaar suikervrij! En daar ben ik beste een beetje trots op. Ze staat het liefst uren in de keuken om taartjes, scones en andere lekkernijen te bakken… maar ik weet dat ze soms worstelt met het vinden van suikervrije recepten. Dit boek is haar reddende suikervrije engel :)

 111. Ik eet enorm graag koekjes, taartjes, cakes! Maaar helaas zitten ze meestal vol met (dierlijk) vet en suiker, daarom zoek ik steeds gezondere recepten! Ik heb dan ook heel benieuwd hoe je suiker kan vervangen in recepten =)

 112. Ik zou dit boek heel graag willen en dan niet alleen voor mijzelf, maar voor mijn hele familie! We zijn samen op vakantie geweest en kwamen er achter dat we allemaal steeds bewuster met eten, bewegen en leven bezig zijn. Omdat we nog aan het beginpunt van deze ontdekkingsreis staan kunnen we allemaal wel wat hulp gebruiken van dit inspirerende boek!

 113. Ja leuk! Ik hoop dat dit boek me wel helpt nog bewuster te worden mbt suiker en de consumptie ervan. Ik probeer het al wel maar heb net nog eveb extra zetje nodig merk ik. En een boek lees ik heerlijk op de bank of in bed.

 114. Oooh ik heb soms zo’n erge craving naar iets super zoets, ZOETE ZIN dus!!!

  Ik eet zelf al jaren vegetarisch en probeer ook gezond te eten… Maar af en toe komt dat kleine monstertje naar boven die ik voed met honderden vijgen, heel veel handjes rozijnen of een soya-bananen-maca-dadel shake. En als dat dan niet genoeg is maak ik vaak nog een mega bord havermout met allerlei zoet gedroogd fruit. Hierna voel ik me heel erg misselijk omdat ik kilo’s heb gegeten, maar was het nou echt lekker? Het is gewoon zo eenzijdig, mijn zoete snacks, ik voel niet echt voldoening. Wat betreft mijn maaltijden, daar heb ik geen problemen mee. Ik maak de lekkerste vega(n) maaltijden met bulgar, zoete aardappel, couscous, champignonnen, courgette, rucola, nootjes, zaden, kikkererwten, linzen… Maar ik heb gewoon wat inspiratie nodig wat betreft zoet eten. Zoete Zin zou ik heeeeeeel goed kunnen gebruiken!!!

 115. Wat lijkt mij dit een geweldig boek.
  Ik heb een dochter van 8. Een reuze zoete kauw.
  Lust bijna niks. Ik hoop in dit boek geweldig lekkere recepten en weetjes te vinden die ik kan maken en mijn dochter zo “stiekum” wat gezonder kan laten eten.
  Ik vind het geweldig om nieuwe recepten uit te proberen. Vooral bakken vind ik erg leuk en lekker. Wat zou het fijn zijn als we daar een nieuwe gezondere weg in kunnen vinden.

 116. Gewoon omdat gezondheid & welzijn uiterst belangrijk is voor ieder van ons! En we jammer genoeg vaak misleid worden door de media & de industrie op het vlak van suiker.

  Let’s all be sugarfree!

 117. Dit boekje zou ik wel graag willen winnen! Ben benieuwd naar alle informatie én recepten! We eten nog te veel suiker en zou dat heeeel graag willen minderen voor ons gezin. Ik hoop dat er leuke recepten in staan en dat ik ideeën op doe om ook mijn vier kinderen redelijk suikervrij te krijgen!

 118. Oh naar jullie review van dit boek keek ik echt uit, ik was zo benieuwd naar dit boek, nee ben zo benieuwd naar dit boek! ik ben mijn weg naar een suikervrij leven nog maar net ingeslagen dus tips en recepten zijn zeer welkom. Het boek ziet er zo lekker zoet uit, het maakt me dan ook nieuwsgierig naar de inhoud (en de recepten of course).

 119. Lijkt me een goede start om echt suikervrij te gaan eten. Ik wil het heel graag maar weet er nog te weinig vanaf. Als ik win inspireer ik daarmee ook een hoop mensen in mijn omgeving. Die volgen mij in mijn biologische, zuivelvrije, tarwe en suikervrije speurtocht. Dis een boekje mijn kant op betekent het begin van een olievlek ;)

 120. Ik probeer heel erg te minderen met suiker, en veel bewuster te gaan eten. Mijn vriend is echter compleet het tegenovergestelde, dus ik wil hem graag laten zien dat minder suiker ook lekker is!

 121. Hallo Groene Meisjes,
  Ik zou heel graag kans maken op het boek.
  Een jaar geleden heb ik van het ene op het andere moment besloten om de suikers uit mijn voeding te laten. Over het algemeen ging dit prima en had ik geen moeite met het laten staan van de producten.
  Ik vind het echter erg leuk om lekkere dingetjes te bakken, dat geeft me echt ontspanning en voldoening als ook andere mensen ervan kunne smullen.
  Nu ik hiervoor geen suiker wil gebruiken, vind ik het erg lastig om nog iets lekkers te maken, wat mijn omgeving ook lekker vindt! Hihi
  Het zou me enorm helpen als ik dit boekje vol met heerlijl recepten kan gebruiken om het lekkers ook zonder suiker te maken!

  Groetjes kyra

 122. Waarom ik baat zou hebben bij dit boek? Omdat ik helemaal wil stoppen met het eten van suiker, maar dat dit in de praktijk soms nog moeilijk is. In mijn nabije omgeving zijn er steeds meer mensen die (chronisch) ziek worden of kanker krijgen (wat deels door suiker gevoed wordt). Nu de dood zo dichtbij komt heb ik mijn hele eet en leef patroon omgegooid, en daar past suiker eten ook echt niet meer in. Een boek over suikervrij eten met tips en recepten zou ideaal zijn en net dat kleine duwtje in de rug geven om er volledig voor te gaan. Maar vooral helpen om het ook echt goed te doen. En niet alleen voor mezelf zou dit een erg fijne verandering zijn, ik zet mensen om mij heen ook graag aan het denken over gezond eten en hun eetgewoonten. Met dit boek zou ik een fijn naslagwerk hebben waaruit ik tips kan halen die ik ook aan vrienden/familie/zieken kan doorgeven.

 123. Ik ben totaal anders gaan eten sinds een half jaar en merk dat ik het toch nog heel vaak zoeken vind met name naar leuke zoete gerechten. Toetjes, taartjes, cupcakes etc. Hoe bereid je deze nou gezond maar dat het natuurlijk nog wel smullen is! Dit boek gaat mij daar vast bij helpen!

 124. Suikervrij eten lukt mij al maanden niet, ik ben heel benieuwd naar dit boekje!

 125. Dag dames,

  Wat een verrassend leuke winactie. Sinds drie maanden heb ik een suikerintolerantie en daardoor is mijn eetpatroon enorm aangepast. Gelukkig blijk je ook heel lekker te kunnen eten zonder suiker. Maar het blijkt een hele kluif om voedingsmiddelen met suiker te vermijden want suiker verkoopt (blijkbaar). Soms heb ik wel enorme zoete trek en juist voor die momenten zou ik graag dit boekje willen winnen.Ik lees jullie pagina met veel plezier en hoop nog lang geinspireerd te mogen worden door jullie informatie, tips en handige weetjes. Een hele vriendelijke groet, Marieke

 126. Wat een handig boek. Ik eet altijd suiker op mijn brood tussen de middag en energierijk fruit omdat ik het idee heb zonder suiker de dag niet door te komen. Zonder suiker, dat zou een hele gezonde verbetering zijn! Ik ben ook erg benieuwd hoe om te gaan met suiker die van nature in fruit zit.

 127. Owh ladies wat weer een gezellig zoete actie!!!
  ‘k Doe dramatische pogingen geraffineerde suikers uit m\n eetpatroon te verwijderen, omdat m’n gevoelige huidje daar zo goed op reageert. Maar ‘k vind het vaak nog best een hele puzzel! Man man man, ze knikkeren het ook overal in ;) En tja dan verval ik toch vaak weer in de bekende recepten, ik kan wel wat inspiratie tot variatie gebruiken ;) ‘k Krijg nu al zoete zin! nomnomnom!

 128. hello !

  wat een fantastische win actie is dit !
  Ik hou namelijk erg van bakken..
  maar ik loop alleen tegen het volgende aan.
  Mijn man houd erg van mijn baksels maar eet en drinkt al een tijdje suiker loos.
  waardoor hij lichamelijk onwijs reageert op de suiker in mijn baksels.
  Hij vind dan dus de smaak heerlijk. maar het lichamelijk effect van de suiker niet.

  Dus ik heb zeker weten heeelll erg baat bij dit boekje ! :D <3

  liefs mireille

 129. Wat een leuk boekje zeg! Mijn vriend heeft suiker en moet dus heel veel lekkere dingen overslaan. Het zou echt zo super handig zijn om dit boekje te hebben. Dan kan ik lekkere dingen voor hem maken!

 130. Hey! Allereerst, wat een leuke actie! Ik studeer Voeding en Diëtetiek en ben dus erg geïnteresseerd in voeding. Momenteel ben ik ‘De Voedselzandloper’ aan het lezen, wat mijn ogen heeft geopend. Vooral wat suiker in je lichaam aanricht greep mij aan. Ik wil zeker minder suiker gaan gebruiken, maar heb alleen geen idee hoe. Dit boekje zou daar de ideale uitkomst voor zijn! Zo kan ik ook vrienden en familie helpen om een gezonder eetpatroon te krijgen.
  Ik zou het erg leuk vinden om het boekje van jullie te ontvangen!
  Liefs, Kim

 131. Ohhh, wat een berg reacties! Maar ja wie heeft dat nou niet Zoete Zin!

  Ik hoop in het boekje recepten te vinden waar ik mijn dochters ook blij mee maak, we proberen alle koekjes in de winkel te laten en zoveel mogelijk zelf te bakken. We vervangen de suiker al door oersuiker of kokosbloesemsuiker en de bloem door meel (tarwe, amandel of spelt), maar ik wil nog wel een stapje verder…

  De afgelopen weken ben ik dit boekje al meermalen tegengekomen in de media, maar jullie review maakt mijn nieuwsgierig- ehm hebberigheid compleet ;)

 132. Wat een leuke actie! Ik ben helemaal geen zoetekauw, maar hou wel ontzettend van bakken! Vindt mijn vriend helemaal niet erg, de grootste zoetekauw die ik ken, maar zou wel leuk zijn als ik er zelf ook lekker van kan snoepen, zonder last van al dat suiker te krijgen.

 133. Sinds een tijdje ben ik nog bewuster gaan letten op wat ik eet, wat we binnenkrijgen. Ook als gezin. En ik merk dat ik me beter ben gaan voelen! Zowel lichamelijk als geestelijk vind ik dat er veel is veranderd. Zoveel, waardoor het eigenlijk makkelijker is om dit vol te houden omdat ik gewoon niet meer terug wil, dit is een grote beloning!
  Het boekje zou ik graag willen winnen om ook hierin nog meer terrein te winnen in mijn gezondheid :-)

 134. Oh WoW. Dit zou ik ook wel willen! Lijkt me leuk om te lezen en te proberen.

 135. Ik ben ook een enorme zoetekauw en kan dus wel wat inspiratie gebruiken om minder suiker te eten. Ik probeer dat al een tijdje en vaak gaat het een tijdje goed, maar op den duur zondig ik altijd wel eens. Dit kan een uitkomst zijn! Leuke actie :).

 136. Nobember vorig jaar is bij mij een allergie voor gluten maar ook voor snelle suikers geconstateerd. Direct na deze diagnose ben ik mijn leefstijl gaan aanpassen alleen mis ik nog een boek met suikervrije recepten! Dus hopelijk kan het winnen van dit boek mij verder helpen..

 137. Ik merk dat ik lichamelijk niet goed reageer op suiker en probeer ook zoveel mogelijk zonder suiker en zoetstoffen te eten. Helaas lukt mij dit nog steeds niet helemaal zoals ik zou willen en ik hoop dat dit boek mij hierbij kan helpen.

 138. Oh klinkt als een leuk boekje,
  Ik wil graag beginnen met suikervrij eten, maar ik vind het nog vrij moeilijk.
  Suiker lijkt wel in alles te zitten! Dus ik zou wat hulp in de vorm van dit boekje wel waarderen :)
  Emma

 139. Mijn moeder en ik zijn bezig met een veganistisch taartenbedrijf opzetten. Morgen hebben we onze 1e bestelling en deze is meteen glutenvrij en suikervrij (en vegan natuurlijk). En dat vinden we best even zoeken..
  Wat extra tips, informatie en recepten zijn daarom erg welkom! <3

 140. Dat suiker vergif is, daar ben ik al jaren van overtuigd. Dat stuk kan ik dus overslaan. ;o) Waar ik wel heel benieuwd naar ben, dat zijn de alternatieven. Ik mis ze wel hoor, de zoete toetjes, gebakjes, koekjes etc. De laatste tijd zie ik hier en daar wel wat leuke recepten op internet voorbijkomen. Verrassende combinaties van cacao en avocado enzo. Ik was al voornemens om eens een en ander te gaan uitprinten, verzamelen en dan eens aan de slag te gaan. Maar ik boekvorm, dat vind ik toch veel handiger. Dus ja, ik denk echt dat ik baat heb bij dit boek.

 141. Oh wat zou ik hier een blij Groen meisje van worden. Ik probeer al tijden op een gezonde manier af te vallen maar ik vind het zo moeilijk om dan lekkere tussendoortjes te maken die toch ook gezond zijn voor mij dat ik echt blij zou worden van dit boekje. Duim duim duim dus dat ik hier binnenkort iets lekkers uit kan gaan maken zodat het afvallen leuk blijft en ik het deze keer ook gewoon vol kan blijven houden.

 142. Omdat ik zo weinig mogelijk suiker probeer te eten
  en ik hier andere mensen ook wil van laten genieten en kan laten zien
  dat dit ook lekker kan zijn

 143. Ik ben veel bezig met mijn voeding en zo’n boekje als Zoete Zin zou mij nog meer informatie kunnen geven over een gezonde leefstijl. Ik ben er heel benieuwd naar. :)

 144. Hoi! Wat een leuke winactie. Ik zou dit boekje graag willen winnen, omdat ik een keukenprinsesje ben. Sinds ik ben afgestudeerd, heb ik meer tijd om in de keuken te staan. Ik probeer van alles uit: Indisch eten, koekjes en muffins (zowel met- als zonder suiker), glutenvrije snacks en dips en ik vind het leuk om mijn baksels te delen met anderen. Want eten doe je samen! Dat is gewoon gezellig :-)

  Groetjes

 145. Herstellende van een burn-out is mijn energielevel nog ver van wat het was. Om een begin te maken aan opnieuw een goede energielevel en een goede gezonde levenstijl, waar ik suikerinname al snel wil aanpakken, komt dit boekje goed van pas.

 146. Ik ben al een tijdje bezig geraffineerde suiker te vermijden en alternatieven te gebruiken. Het blijft moeilijk want jeetje het zit echt overal in!! Ik moet dus creatief zijn en daar kan ik wel wat hulp bij gebruiken ☺️

 147. Ik probeer al zo vaak mogelijk suiker te vervangen in gerechten… pannekoeken met agave, appeltaart met kokosbloesem, dus ik ben heel erg benieuwd naar dit boekje! Het zou me verder kunnen helpen op mijn suikervrij patisserie zoektocht dus het zou helemaal geweldig zijn als ik het kon winnen. :)

 148. Super leuk dit boekje als ik jullie review mag geloven! Ik ben super gevoelig voor o.a. suikers waar ik heel onrustig van wordt. Maar ik vind het o zo moeilijk het toch helemaal uit mijn eetpatroon te halen, zoete zin houd ik toch stiekem altijd wel :-) En omdat ik ook dolgraag bak, zouden de recepten mij wellicht net dat laatste zetje kunnen geven echt van de suikers af te komen. Make me happy!!

 149. Ik eet al een tijdje veel minder suiker dan voorheen. Het thuisfront heb ik alleen of niet kunnen overtuigen van het feit dat eten zonder suiker écht lekker kan zijn. Misschien dat het overtuigen met dit boekje een stuk makkelijker gaat?

 150. Nieuwe zoete recepten zonder suiker. Jaaaaa. Die wil ik zo graag. Dan kan ik fijn met alle ingredienten die ik ondertussen in huis heb gaan experimenteren. En dan ook nog uit een echt boek in plaats vanaf de laptop. Zo fijn een boek op de boekenstandaard in de keuken. Word al blij van het idee.

 151. Ik ben erg suikerverslaafd en wil hier dolgraag vanaf en hopelijk kan dit boekje met recepten mij hiervan af gaan helpen. Zo kan ik ook gezondere en verantwoordere snacks en tussendoortjes aan m’n meiden, man, en familie en visite geven. Ik ben qua eten al erg goed en gezond bezig maar wil supergraag suikervrij gaan leven, dat is m’n laatste zonde hihi.

 152. Ik heb een suiker-allergie en ben dus altijd op zoek naar recepten. Vaak valt het toch een beetje tegen, zeker bakrecepten. Dit boekje ziet er wel heel leuk uit en de ondertitel is veelbelovend . Daar word ik wel hebberig van!

 153. Oké een beetje ontmoedigd door de hoeveelheid reacties en mijn niet originele reden om te winnen.. Maar ik probeer het toch.

  Het lijkt me een leuk en informatief boekje, begin dit kar heb ik 12 dagen suikervrij geleefd, gewoon om te proberen. Nu is het niet iets wat ok helemaal uit ga bannen, maar ik ben wel heel erg geminderd. Nu heb ik net als een een aantal anderen hier een bijna 3-jarige peuter. Ik merk nog wel dat ik het met hem lastig vind om meer suikers uit te bannen. Maar als we samen lekkere dingen kunnen bakken, misschien lukt het dan ook met mijn moeilijke eter :-)

 154. Dit lijkt me een interessant boek, waar ik zeker iets aan zou kunnen hebben. Ik eet veel te veel suiker. Als ik stress heb grijp ik naar de chocolade. Wat tips om dit te makkelijk te vervangen zijn zeker welkom.

 155. Ik probeer gezonder te eten maar bijna alles wat ik eet is bereid met suiker. Dit komt doordat ik een onwijze zoetekou ben en iedere dag wel iets zoets moet eten. Vaak weet ik niet wat en kies ik toch snel voor die oh zo lekkere chocolatchipcookies (mmm!). Maar dit is natuurlijk heel slecht voor mijn dieet, zo val ik nooit af. Ik zou graag recepten willen voor zoet eten maar dan zonder suiker. :)

 156. Ik zou dit boek kunnen gebruiken, aangezien ik zelf minder suiker wil gaan eten, maar toch nog wel eens wil zondigen ;) en verder zou het naast mij ook superhandig voor mijn mams zijn. Ze heeft diabetes en ook al wordt hier suiker gebruikt, het is vele malen beter dan de bastard suiker die we nu gebruiken voor al onze baksels! Dus fingers crossed :)

 157. Leuk, ik eet sinds januari een stuk minder geraffineerde suiker. Het is moeilijk om in de supermarkt producten te vinden zonder suiker, het zit vrijwel overal in. Je ontkomt er bijna niet aan om zelf te gaan bakken. Ik vind het leuk om te doen, maar ben inmiddels wel klaar met bananenbrood…. Tijd voor nieuwe recepten!

 158. Leuke actie! Ik zou graag dit boek willen winnen, omdat ik graag wil minderen met suiker zonder lekkere zoete hapjes op te geven. De combinatie van informatie over suikervrij eten en recepten in het boek is heel handig voor beginners zoals ik.

 159. Wow dit klinkt super goed! Ik heb jarenlang buikpijn gehad en loop nu bij een dietiste: lactose intolerant en prikkelbaardarmsyndoom waarvoor ik een streng dieet moet volgen. Oa zonder suiker en boter en melk etc. Dit boekje zou me onwijs helpen om toch nog lekkere dingen te kunnen maken die aansluiten bij mijn nieuwe en soms frustrende dieet!

  Liefs shannon

 160. Klinkt als een super leuk boek! Ik ben zelf al bezig met minderen van suiker, wat redelijk goed lukt. Helaas heeft mijn moeder er nog veel moeite mee en probeert ze daarnaast af te vallen. Daarom zou ik het boek graag aan mijn lieve moeder willen geven :).

 161. Sinds vorige zomer suikervrij. Ik hou enorm van bakken en koken en hopelijk kan dit boekje mij nog meer inspireren :)

 162. Oh wat leuk! Ik zou dit boek graag willen hebben voor mijn vader, hij heeft diabetes en sinds kort heeft hij er ook jicht bij gekregen, dus nu moet hij allerlei diëten volgen. Niet echt iets om vrolijk van te worden dus nu hoop dat ik hem kan opvrolijken met dit (schattig) boekje.

 163. Wat een leuke win-actie weer!
  Ik eet samen met mijn vriend sinds half januari (zo goed als) suikervrij. Hier en daar een keer cheaten gebeurd nou eenmaal…
  Maar liever wil ik dat helemaal niet, want ik merk hoe fijn mijn lijf het leven zonder suiker vindt. Een boek met recepten voor de zoete trek zonder suiker is dus absoluut heel welkom in mijn huisje! Want zonder suiker leven is te doen, maar die zoete zin volledig elimineren? Dat is me nog niet gelukt ;)

 164. Ik ben vijftien jaar en ik volg jullie blog nu een paar maadjes! Ik kan natuurlijk niet zelf bepalen wat ik eet, want ik moet ook rekening houden met mn ouders natuurlijk ;) Maar ik zou dit boekje echt super graag willen winnen! Ik probeer wel op mn suikeriname te letten, maar t is best moeilijk. Zo’n boekje zou ik dus goed kunnen gebruilen. Ik hoop dat ik dit boekje win, want het is zeer welkom!

 165. Leuke actie! Het boekje lijkt mij heel erg leuk en handig! Vooral omdat ik altijd op zoek ben naar gezonde, lekkere en haalbare receptjes.Hier haal ik vast wat zomerse recepten uit ;)

 166. Zelf probeer ik al mijn suikerconsumptie te minderen.
  Als ik dit boekje mocht winnen,zal ik het kado doen aan iemand anders.

 167. Lijkt mij een ontzettend gezellig boekje :) ik houd ontzettend van koken en bakken. En dan is het wel ideaal als je ook eens wat verantwoords kan maken. En inderdaad wat bewuster met suiker omgaan, zonder het helemaal te vermijden, dat hoeft dan van mij ook weer niet.
  X

 168. Dit boek zal zeker een prachtig ereprijsje in de keuken krijgen als ik de trotse eigenaresse zou worden! Ik leef nu al een paar maanden suikervrij en ik kan vertellen dat ik die witte duivel niet mis in mijn leven. Moeder Natuur heeft genoeg zoetigheid ontworpen, waar ik dan ook lekker van kan genieten! ;) Nu ben ik ondertussen ook nog eens een echte fitnessfanaat maar zoals we allemaal weten betekent veel sporten dat je ook veel moet eten. Hier houd ik mij dan ook netjes aan. Als tussendoortje geniet ik vaak van wat lekker zoets zoals bananenbrood of een appeltje met pindakaas, maar eerlijk is eerlijk: ik wil ook wel eens wat anders. Toch is het behoorlijk moeilijk om elke dag weer wat nieuws te verzinnen: dit receptenboekje zou dan ook een fantastische uitkomst zijn voor deze lekkere suikervrije snoeperd!

 169. Eerst vlees/vis achter me gelaten, toen zuivel en toen kaas (Dat duurde wat langer dan de rest vd zuivel ;) ) Maar suiker? Dat is me tot nu toe niet gelukt :( Dit boekje zou daar enorm bij helpen! Ik gebruik juist vaak suiker om lekkere vegan dingen te bakken, ben benieuwd hoe dat ook zonder zou kunnen!

 170. Wat een leuke actie weer. Ik mag in principe geen suiker meer eten. Maar heb nog geen manier gevonden daar goed mee om te gaan. Love to read and use this book.

 171. Zelf ben ik nog jong (nog midden in de middelbare schoolcarrière), maar regelmatig merk ik dat ik veel buikpijn krijg van teveel (geraffineerde) suikers. Thuis ben ik ook niet met veel snoep en frisdrank opgevoed en het verschil met leeftijdsgenoten merk ik daarin ook sterk. Doordat ik die buikpijn weleens heb en graag wat minder suiker zou willen gebruiken, maar wel kunnen genieten van iets zoets, zou ik dit boek willen hebben.

 172. 10 jaar geleden ben ik erachter gekomen dat ik geen directe suikers mag. Hoewel ik er inmiddels heel goed mee uit te voeten kan ben ik altijd op zoek naar nieuwe tips of lekkere recepten. Dit boek is dan ook van harte welkom.

 173. Ja, ikke ajb! Tijdens de vastenperiode heb ik niet gesnoept, dus geen choco, chips en andere ongein. En ook geen alcohol. Ik kan niet zeggen dat ik direct het effect merkte, maar beetje bij beetje was ik minder moe. Fijn! Dit boek sluit daar mooi bij aan, want nu wil ik doorpakken en de suikers echt terugdringen. :)

 174. Danielle Bruijnesteijn schreef:

  Heb wat ruggengraat nodig…Dit zou een nieuwe rode lijn kunnen worden!!

 175. Lieve groene meisjes,
  Ik zou dit boekje heel graag winnen. Nu ongeveer anderhalf jaar geleden ben ik gestopt met het eten van suiker. Ik heb last van concentratieproblemen en had ergens gelezen dat geen suiker eten concentratiebevorderend werkt! Nu mocht het zo zijn dat ik een enorme zoetekouw ben en dus best wel moeite had met alle lekkere koekjes en taartjes en heerlijke baksels laten staan. Ik verzamel steeds meer lekkere recepten om het zoetekauwtje in mij tevreden te houden, maar ik merk dat ik het lastig vind om te bedenken welke siropen, zoetstoffen en andere suikervervangers ik het beste kan gebruiken. Je heb er tegenwoordig zoveel en helaas zitten hier ook een paar hele slechte tussen :( Met dit boekje hoop ik meer informatie te krijgen over welke producten ik het beste kan gebruiken, zodat ik weer zorgeloos kan genieten van al het heerlijks dat er te maken valt :)
  Liefs, Lieve

 176. Volgens mij is dit het Superboek die iedereen wil winnen!? Hi hi
  Nou hier nog 1 hoor! Ik sluit mij aan bij de rest, heb niets meer om aan toe te voegen, dus dan is het toy toy toy op goed geluk.

 177. Ik ben nu 3 maanden volhardend bezig om zonder suiker te eten, terwijl ik al 30 jaar zwaar suikerverslaafd ben! Hele dagen bracht ik door met mijn onverzadigbare honger. Een pak snickers was nog niet genoeg. Ik voel me zoooooooveel beter nu ik de bewuste keuze heb gemaakt voor een sukervrij bestaan. Het is alleen moeilijk echt lekkere dingen te maken. Koekjes blijven zacht, cakejes smaken toch net niet lekker en dat terwijl ik mijn kinderen ook zo graag wil verleiden tot suikervrij. Ik kan wel wat inspiratie gebruiken……

 178. Lekker suikervrije taartje bakken voor m’n zoontje.
  Zin in!

 179. Ik doe graag mee aan de winactie, heb al zoveel over dit boekje gelezen dus ben onwijs nieuwsgierig! Heb nu al zin om de keuken in te duiken om een lekker suikervrij tussendoortje te maken, wat goed uitkomt omdat ik toegevoegde suikers wil vermijden..

 180. Oeh ik doe mee, dit boek lijkt me heel leuk! Lekker veel inspiratie op doen. Ik ben al goed op weg met mijn suikervrije leven en het gaat me steeds makkelijker af. Toch ben ik nog niet 100% om en kan ik altijd wat nieuwe inspiratie recepten gebruiken om allemaal heerlijke dingen te gaan bakken. Jummie!

 181. Sinds ik gestopt ben met roken (ja echt!) kan ik grrrrr…maar niet van chocola en zoetigheid afblijven. Dus hard op zoek naar gezonde zoete alternatieven! Leuk boekje hoor!

 182. Ik blijf het moeilijk vinden om niet naar zoetigheden zoals chocolade te grijpen als ik me wat minder goed voel en eet dan al gauw te veel ervan! Ik merk dat ik dan juist me extra rot voel, mijn huid is minder mooi en ik krijg een energiedip ervan. Ik zou heel graag van deze verslaving af willen en gezondere opties aanleren!

 183. Ik kan er niet over uit hoeveel gezonder, fijner, mooier ik me voel nu ik geen suiker meer eet. Hoe goed het voelt om hier ‘nee’ tegen te zeggen en uit te vinden wat er allemaal mogelijk is ZONDER suiker. ZOVEEL! Ik kan niet wachten om er meer over te leren. En het liefst met behulp van dit boek :)

 184. hahaha aan de grote hoeveelheid reacties te zien wordt het een kleine winkans :) maar het boekje ziet er leuk uit, dus ik snap het ook wel! Ik zou ook heel blij worden van dit boekje, omdat ik meer zou willen weten over suikervrij eten en zou willen minderen in suiker / experimenteren met suikervrij, en dit boekje ziet er lekker toegankelijk uit. En anders kom ik het vast nog een keer ergens tegen, het is betaalbaar gelukkig ^^ wat ik meer waardeer dan foto’s van eten!

 185. Ik ben al zo vaak begonnen met suikervrij maar dan komen de kerstdagen of de paasdagen of een verjaardag of…… Jullie snappen het wel. Ik voel me altijd zo veel beter zonder suiker maar het gepuzzel met producten en recepten pfff. Dit boekje klinkt ideaal zeker een lijst met producten die je wel kan halen! Weer eens wat anders dan een lijst met dingen die je niet mag ;-)

 186. Omdat ik ook wil weten, welke gedroogde mango’s ik het best kan kopen (0:

 187. Beste Meisjes, het boek zou voor mij denk ik een goede aanvulling zijn op mijn dieet bij een zeldzame vorm van een neuroendocriene ziekte. Alle beetjes kunnen helpen.
  Succes met wat jullie zo goed bezig houd.
  Hartelijke groet
  Astrid Beekman

 188. Zodat ik straks gezonde traktaties kan maken die m’n kleine meisje uit kan delen. En ter ondersteuning in het omgooien van mijn levensstijl. En om heel eerlijk te zijn.. Kan ik wel wat hulp, info en inspiratie gebruiken

 189. Mijn man blijkt 26 jaar de chronische ziekte Lyme te hebben en blijkt nu ook overgevoelig voor gluten te zijn (en melk etc..). We proberen altijd al gezond te leven. Hebben ook een prachtige dochter Yvaine van 15 maanden en willen ook voor haar het beste. Nu mag mn man nog minder, terwijl we allebei van die snoepkonten zijn. Dit boek ziet er zoet & sweet ;) uit, ik ben erg benieuwd!

 190. Ik ben helaas de eigenaar van een slecht gebit. Mijn tanden zijn erg gevoelloh voor suikers en heb dan ook snel veel gaatjes. Het is voor mij dan ook zaak om op te letten om minder suikers te gebruiken, wat ik lastig vind want zoals ik vaker lees voelt het als een verslaving. Ik lees er al online aardig wat over en probeer wat suikkervrije dingen uit, misschien kan dit boek mij helpen van mijn suikerverslaving af te komen…

 191. Hoi hoi

  ik ben vanaf januari bezig met bewuster bezig te zijn met eten….vaak gaat het tussendoor nog de mist in. Ontbijt, lunch en avondeten gaat super goed maar die tussendoortjes he pfff haha. Na 10x bananenbrood en gezonde bountys te hebben gemaakt ben ik wel toe aan iets niews en ja ook de havermout koekjes heb ik al op verschillende manieren gemaakt. Dit boek lijkt megeweldig eb ik zal alle recepten stuk voor stuk proberen :)

 192. Meiden wat doen jullie dit met de site toch weer goed, en dat helemaal niet omdat het moet.
  Gewoon omdat jullie het leuk vinden en zodat veel mensen lekkere dingen kunnen verslinden.
  Zo ook weer uit dit fantastisch leuke boekje, ik doe graag daarmee een onderzoekje :)
  Eens lekker proberen of het allemaal lekker smaakt, en testen of het bij anderen in mijn omgeving ook een enthousiasme veroorzaakt!
  Lekker losgaan met deze receptjes, kom maar op met dat succes!

 193. Dag Groene Meisjes! Vandaag jullie site voor het eerst ontdekt en ik kan niet stoppen met lezen en haal een hoop ideeën op. Ik zit sinds een paar weken op een suikervrij dieet. De eerste week was moeilijk. Niet alleen mijn lijf wilde suiker maar ook boodschapen doen vond ik een drama! Alle pakjes lezen en erachter komen in hoeveel producten suiker zit. En nog meer troep. Eten dat ik mijn kinderen dus ook al een aantal jaartjes geef. Wij zijn om, ik voel me beter en ik haal nu ook veel voldoening uit koken en nieuwe recepten uitproberen. Maar zoetigheid zonder suiker is echt de volgende uitdaging voor mij! Wat zou dit boekje daar handig bij zijn. Keep up the good work! Liefs Marjolijne

 194. Na acht jaar lang zo een erge reuma gehad te hebben ben ik erachter gekomen dat ik ontzettend veel voedselallergieën heb. Inmiddels gaat het veel beter sinds ik een streng dieet volg. Eerst kon ik niet eens naar school, maar inmiddels studeer ik “gewoon” volledig en lukt dat het merendeel van de tijd. Ik besef me heel erg goed hoe slecht suiker is en ik vermoed dat mijn huidige reumatische klachten (vermoeidheid, stijfheid en pijn) in positieve zin zullen veranderen bij het verminderen van consumeren van suiker. Ik zou het dus heel tof vinden als ik met behulp van dit boekje deze stap kan zetten! Inmiddels heb ik al zo erg mijn voeding veranderd, dat ik toe ben aan een volgende gezonde stap!

 195. Oh ziet er super leuk uit!!
  Ik probeer al een tijdje suikervrij te bakken. Steeds kom ik dan heel fier aanzetten met mijn baksel bij vriendjelief. En dan komt het: toch niet hetzelfde als het echte he…
  Grrr! Ik ben overtuigd, nu hij nog, misschien kan dit boekje me er bij helpen ;)
  Groetjes

 196. Oh wat leuk! Ik ben bezig met een opleiding tot natuurvoedingkundige en zet deze kennis in om met mijn catering bedrijf gezonde, voedende voeding bij mensen thuis te brengen. Dit zou een top aanvulling zijn!

 197. Ik vind koken een beetje eng. Van veel dingen tegelijk doen raak ik in de war. Maar ik zou graag voor mijn lieve man, die binnenkort jarig is, een mooie taart bakken als verrassing. Echter, mijn man heeft diabetes, wat het nog wat ingewikkelder maakt voor mij. Dit boekje zou mij dan ook goed op weg helpen om keukenprinses te worden..of in ieder geval mijn man te verrassen ;)

 198. Yaaay, lijkt me leuk! Een boekje met zoete, suikervrije receptjes! En die sesamkoekjes moet ik maken. NU.

 199. Wat lijkt me dit een leuk boek ! En voor nog eens een leuke prijs ook.
  Ikzelf probeer ook zo weinig mogelijk suiker te eten.
  Dus recepten boeken komen altijd van pas.

  De sesamkoekjes ga ik ook zeker een keer proberen!

  Dat heb ik nog een vraag die niets met dit artikel te maken heeft.
  Zijn jullie bekent met Congee, ik wil dit namelijk gaan maken maar dan wel vegetarisch.
  hebben jullie dit al wel eens gemaakt zoja kunnen jullie mij het recept vertellen.

  Veel liefs,

 200. Hoi!
  Dit boekje zou superhandig zijn voor bij ons in huis.
  Ik woon thuis bij mijn ouders en met mijn zus.
  Mijn vader heeft laatst suikerziekte gekregen maar hij houd wel van lekkere dingen & wij ook!
  Het is dus heel moeilijk om iets te vinden wat we allemaal lekker vinden maar wat mijn vader ook kan eten! Dit boekje lijkt mij daar wel perfect voor!
  Genieten met zijn allen, dat is wel zo leuk!
  Groetjes.

 201. Dit boekje zou ik graag aan mijn dochter geven om haar te laten zien dat een leven zonder suiker veel gezonder en leuker is voor iedereen.
  Ze heeft ruim 15 jaar diabetes en in het begin van haar puberteit kwam ze er achter door veel zoet te eten en minder insuline te spuiten dat je flink kunt afvallen.
  Hierdoor is ze verslaafd geraakt aan zoet. Maar door veel zoet wordt ze ook snel boos en is ze vaak humeurig.
  Van de suiker af kicken is niet alleen goed voor onze dochter maar voor haar hele omgeving

 202. Wat een leuk boekje! Ik zou veel baat hebben bij dit boekje omdat ik al een tijdje probeer om gezonder te leven. Ik let meer op mijn voeding, en probeer meer vegan te leven. (officieel ben ik nu nog vegetariër). Ik heb af en toe zoveel zin in iets zoets, maar omdat daar vaak geraffineerde suiker in zit en soms ook nog dingen zoals zuivel, laat ik het toch staan. Dit boekje zou mij helpen om lekkere recepten te kunnen maken voor als ik weer eens zoete zin heb, omdat hier recepten in staan die wèl mag! :)
  Bedankt voor deze winactie.
  Liefs, Suzanne

 203. Ja ik wil dit boekje heel graag hebben. Ik ben bezig met het opzetten van een eigen lunchroom/koffietentje met zelfgebakken taarten zonder suiker. Ook voor de veganisten en mensen met glutenintolerantie zal er van alles zijn. Hopelijk zeer binnenkort in Rotterdam te vinden :)
  Nu vast oefenen met dit boekje zou zeer welkom zijn!
  Groetjes femke

 204. Oh, deze zou hier thuis goed van pas komen. Niet voor mij maar voor mijn vader. Mijn vader is helaas al een paar jaar werkeloos en mag door lichamelijke omstandigheden nu ook niet meer werken. Nu is het echter wel een heeeeel grote snoepkont en zien we hem met de dag dikker worden. En ja, dat komt overduidelijk door de suiker. Nu proberen mijn moeder en ik al het lekkers in huis al zelf te maken, maar meer inspiratie zou dus meer dan welkom zijn!

 205. Ik zie dat ik niet de enige ben die enthousiast wordt van dit boekje.
  Voor mij komt het boekje echt als geroepen. Vorige week heb ik besloten minder suiker te gaan eten. De afgelopen dagen ben ik er wel achter gekomen dat dat toch lastiger is dan ik dacht. Er zit echt bijna overal suiker in (shocking discovery). Het is best lastig te bepalen wat ‘wel’ en ‘niet’ mag.
  Daarnaast ben ik ook echt een zoetekauw, best lastig om dan minder suiker te eten. Recepten met lekkernijen zonder suiker klinken als muziek in mijn oren!
  Ik ga in ieder geval de sesamkoekjea uit proberen. Ben benieuwd!

  Groetjes, Marcia

 206. Oh wat leuk! Dit zou zo ontzettend handig zijn! Ik ben de laatste tijd erg bezig om mijn eetgewoontes een beetje te veranderen. Ik ben vegetariër en probeer alleen biologische producten te gebruiken. Daarom ben ik bezig mijn ouders een beetje over te halen, ik woon namelijk nog thuis en ben 16 jaar. Dit boekje zou erg van pas komen om ook aan mijn ouders en andere familieleden te laten zien hoe belangrijk en goed het is om te letten op wat je eet, omdat dat niet alleen beter is voor jezelf en je gezondheid, maar ook voor de wereld beter is.

  Ik vind het boekje er erg leuk uit zien trouwens! Leuke winactie!

 207. Hoi! Gisteravond at ik bij de Vegabond en zag dit boekje. Ik zou heeeel graag een vriendinnetje verrassen als ze langskomt. Ik bak graag en veel maar zou haar dolblij maken als ik eindelijk iets maak dat zij ook kan hebben, ze is een zoetekauw. Ze verdient het heel erg en kan t goed gebruiken, geloof me als ik dat zeg. Ik beloof alles eerlijk te delen^^

 208. Geweldige actie! Ook ik wil mijn suikergebruik drastisch verminderen. I.v.m. gewicht en bloeddruk. Dit boekje is dan een goede hulp en leiddraad. Ook handig voor de rest van het gezin. We houden allemaal wel van wat zoets en lekker bakken.

  Wie weet, kan ik met dit boekje zo gewicht verliezen dat ik in de zomer op het strand kan liggen en zitten in badkleding.

  Succes met kiezen, loten.
  Groetjes Leny

 209. Oh wat een leuke win-actie. Ik zag het boek laatst ergens nog liggen..en toen kreeg ik er al ZIN in! Waarom ik het boek wil winnen? Omdat ik mijn zin in zoet van nu wil veranderen naar zoete zin waarbij ik me niet schuldig bij hoef te voelen, maar happy en fit!

 210. begin van het jaar hebben we voor het eerst een detox week gehouden. wij (Gabriel -38, Dagmar-35 en Lina 2) zijn geswicht van honger stillen naar lichaam voeden. En nu zien we ineens ons klein meisje s’ochtends superfoods ‘snoepen’ en groene smoothies drinken. wij vinden het heerlijk om zo te leven. We zijn begonnen met een permacultuur tuin en zijn nu echt op zoek naar leuke boeken, die ons leven makkelijker maken om vooral zonder suiker te gaan leven. De kracht van het leven ligt niet in de suiker. Ik zou heel blij zijn, als dit leuke boek in ons keukenkastje mag wonen.

 211. Dit lijkt mij het perfecte boekje voor mij! ;) Ik heb begin dit jaar 40 dagen suikervrij gegeten. Dit was een stuk leuker geweest met dit boekje denk ik. Want zoete zin heb ik vaak genoeg gehad. Sinds die 40 dagen probeer ik nog steeds zoveel mogelijk suikervrij te eten. Alleen bij de zoete zin gaat het nog wel eens mis. Daar zou dit boekje mij volgens mij perfect mee kunnen helpen!

 212. Mijn zusje heeft suikerziekte in best ernstige mate. Met dit boekje zou ik iets lekkers kunnen maken,wat zij ook mag eten zonder dat ze daar superveel insuline voor hoeft bij te spuiten

 213. Lijkt me een fijn boekje! Ben sinds een maand of 2 ‘aan het minderen’ met suiker en dat gaat behoorlijk goed. Soms wel een dipje, maar over het algemeen mag ik niet klagen.

 214. Ik ben minder suiker gaan eten voor mijn jongste zoon, die heeft regulatie problemen en is hooggevoelig.

  Ik heb het gevoel dat het helpt. Alleen hij is gek op snoep en zoet…dus ik zou dolgraag dit boek willen winnen en kijken of we helemaal naar suikervrij kunnen, zonder het gevoel te hebben dat we niks lekkers meer kunnen eten!

 215. Wat een leuk initiatief om dit boekje te verloten!
  Ik zit inmiddels alweer dik een jaar op een streng suikervrij en suikervervangersvrij dieet. Ik was altijd ziek en vorig jaar kerst was het ergst voor mij. Met de bekende sugardips trok ik wit weg, totaal geen energie en was ik na het eten van ook maar iets met suiker ongeveer drie dagen ziek. Ernstige buikkrampen e.d. Tot gevolg. Om maar te zwijgen over de overige klachten. Artsen wisten het niet meer. Ik kreeg een tip om suikervrij te proberen, met hulp van een diëtiste heb ik de eerste zet gezet en knapte ik volledig op. Vervolgens ben ik langzaam maar zeker suiker en suikervervangers gaan vermijden. Tot ik alleen nog maar fruit en zelfgebakken koekjes met appelstroop/Diksap als zoetigheid at. Nu een jaar verder, heb ik weer energie voor 10 en niet meer zo erg ziek geweest! In september mag ik weer langzaam gaan uitbreiden met ahornsiroop en rijstsiroop. Ik kan niet wachten om eindelijk de koekjes te kunnen gaan bakken uit de boeken van Amber albarda en misschien ook wel dit boekje. Leven zonder geraffineerde suikers is voor mij prima te doen aangezien ik weet hoe ziek ik er van kan zijn. Er zijn genoeg lekkere keuzes en je word zelf ook erg creatief. Bakken kost niet veel tijd, als ik wil heb ik in een kwartiertje koekjes gebakken. Zo houd ik het suikervrije leven prima vol.

 216. Hallo Merel, Wat fijn dat je zo duidelijk schrijft. Eigenlijk zijn mijn vragen aan de schrijfsters van het boek. Maar weet niet goed hoe ik hen kan bereiken… Vanwege mijn ziekte van Crohn heb ik ook een intolerantie voor melkproducten en de meeste noten (pitten lukt wel). Denk je dat ik nog steeds voldoende mogelijkheden heb om de recepten uit dit boekje te kunnen maken? Bij voorbaat dank voor je hulp. Ik zou graag gezonder willen eten. Mvg, Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *