Review: Zonder Suiker (met winactie!)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een tijdje geleden reviewden we het boek 100% Suikervrij voor jullie. Bij de review zat ook een winactie en de reacties waren overweldigend: zoooo veel! Je kan de review hier terug lezen. Van uitgeverij Kosmos kregen we vervolgens het boek “Zonder suiker” (van Anne Marie Reuzenaar) opgestuurd, zodat we de beide boeken met elkaar konden vergelijken. Dat is nog eens een leuk onderzoekje!

Natuurlijk wilden we dat doen en vandaag delen we met jullie wat we van het boek vinden. Allereerst laten we jullie een aantal beelden zien, zodat je weet hoe het boek eruit ziet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In het kort iets over het boek: waar gaat het over? Zonder Suiker gaat, je raadt het al, over een leven zonder suiker. Uitgaande van het feit dat er steeds meer gezondheidsklachten, overgewicht en andere aanverwante nadelige dingen voorkomen, behandelt dit boek de vraag hoe je deze klachten kan bestrijden met een dieet. En dan wil dat in dit geval niet zeggen dat je letterlijk op een dieet moet, maar dat je suiker uit je voedingspatroon zou moeten schrappen. Waarom, vraag je je misschien af? Omdat suiker een grote boosdoener voor je gezondheid is. Daar kunnen we onderhand bijna niet meer omheen. Wat doet suiker zoal met je lichaam? Het verstoort je bloedsuikerspiegel, je kan er gemakkelijk aan verslaafd raken, je krijgt er overgewicht van, evenals een verminderde weerstand, darmklachten, emotionele problemen en een verstuurde hormoonbalans. En dan noem ik nog maar een paar voorbeelden.

Kortom: overal maar suiker aan toevoegen, wat tegenwoordig natuurlijk wel de norm is, is helemaal niet goed voor ons. Een inwoner van Nederland eet zo’n 40 kilo suiker per jaar. Dat is redelijk insane om te bedenken, toch?! Het zou veel beter voor ons zijn om alleen natuurlijke zoetmiddelen tot ons te nemen, denk aan fruit, stevia (dit is een plantje waarvan de bladeren tot zoetmiddel worden verwerkt) of kokospalmsuiker. Deze zoetmiddelen brengen onze suikerspiegel niet zo heftig uit balans en kunnen verder ook geen kwaad voor onze gezondheid. Het is natuurlijk even wennen als je gewend bent alles met suiker te eten en te drinken. Het kan zelfs behoorlijk afkicken zijn, maar uiteindelijk went je lichaam toch ook weer vrij snel aan minder suikers. En als je je dan stukken beter voelt, zeg eens eerlijk, dan is dat het toch wel waard?

Wat heeft het boek te bieden? In ieder geval een heel duidelijk overzicht van en een verhaal over waarom suiker niet goed voor je is, hoe je het zou kunnen vervangen en wat dan de voordelen voor je gezondheid zijn. Zonder Suiker bevat een aantal handige lijsten, waardoor je in 1 oogopslag ziet wat je beter kan vermijden en welke keuze je dan kan maken. Erg handig. Wij vinden Zonder Suiker wat zakelijker dan 100% suikervrij en daarmee is Zonder Suiker volgens ons ook iets duidelijker. Overigens, ons spreekt de stijl en lay-out (ja, dat vinden wij erg belangrijk) van 100% Suikervrij absoluut meer aan, dus voor beide boeken is iets te zeggen. Beide boeken zijn prima naslagwerken voor onze lezers die meer willen leren over een suikervrij dieet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Echter, voor de kookliefhebber heeft Zonder Suiker toch wel twee extra pluspuntjes.Het boek bevat namelijk maar liefst 120 recepten, voor ieder moment van de dag, zonder suiker. 100 % Suikervrij heeft ook recepten, maar het zijn er minder. Niet alle recepten zijn vega of vegan, maar daar is altijd wel een mouw aan te passen is onze ervaring. Het enige nadeel vinden wij dat er geen foto’s bij de recepten staan, zodat je niet weet hoe de gerechten eruit moeten komen te zien.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En het tweede pluspunt: het boek bevat twee speciale hoofdstukken, een over kinderen&suikervrij leven en een over sporten&suikervrij leven. Heel specifieke onderwerpen dus. Met name het hoofdstuk over kinderen zal bij veel mensen in de smaak vallen, omdat het nog best een lastig onderwerp is; je kind suikervrij opvoeden.

Zonder Suiker kost €16,95 en is onder andere te koop bij bol.com, via deze link. Volgens mij staat het boek in de top 100 van boeken zonder verzendkosten, dus doe daar je voordeel mee!

Winactie – Let op: de winactie is gesloten! 

Kortom, ook over Zonder Suiker zijn we enthousiast en zeggen we dat het zeker een aanrader is voor onze lezers. En zoals dat bij de Groene Meisjes werkt: als wij enthousiast over iets zijn willen we dat graag met jullie delen. Daarom doen we ook voor Zonder Suiker weer een winactie! We verloten, net als bij 100% Suikervrij, 1 exemplaar onder onze lezers. We hopen dat jullie weer in grote getale zullen reageren!

Wat moet je doen om kans te maken op het boek?
* Volg ons op Facebook.
* Volg ons via Bloglovin.
* Laat een reactie achter waarin je vertelt waarom jij dit boek graag zou willen winnen.

Let op: laat een reactie achter onder een geldig e-mailadres, zodat wij je kunnen bereiken. Wij mailen je als jij de gelukkige winnaar bent. Ontvangen we binnen 3 dagen geen reactie van je, dan gaat het boek naar iemand anders die we er blij mee kunnen maken.

Veel succes!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

106 gedachten over “Review: Zonder Suiker (met winactie!)

 1. Ik ben nu een tijdje aan het proberen suikervrij te eten. Soms mis ik nog info. met name inderdaad hoe ik mijn kinderen minder suiker kan laten eten. Dit boek lijkt me een geweldige hulp en inspiratie en ik zou erg graag mee willen doen aan deze actie.
  Ik had jullie al geliked opfacebook en volg jullie blog al via feeds.

 2. Leuk leuk leuk! Weer een goed boek. Ik vind het interessant om achtergronden te weten over waarom suiker (of iets anders) niet goed voor je is. De combinatie met recepten vind ik dan helemaal geweldig (net als kyra’s kitchen). Mijn kast staat vol boeken waar ik iets van leer. Mijn vriend vind het jammer genoeg niet zo belangrijk, vind dat ik overdrijf. Heb hem wel eens kyra’s kitchen onder zn neus geschoven en merk dat hij het wel interessant vind om te lezen. Waarom ik dit boek zou willen is ook een beetje om die reden, zodat hij ook om gaat. En voor mezelf… ik moet nog steeds van mn suikerverslaving afkomen, zucht.
  Volgen doe ik jullie al :)

 3. Ik ben sowieso heel nieuwsgierig naar alles wat met eten te maken heeft! Daarom ga ik ook voeding studeren en dit is een mooi boek om alvast te leren over suikervrij eten!

 4. Dit boek zou ik graag willen hebben! De laatste tijd heb ik veel last van hoofdpijn, buikpijn en mijn darmen en ik heb het idee dat dit door teveel suiker komt. Om zomaar suikervrij te gaan eten,vind ik moeilijk. Daarom dat dit boek een uitkomst kan zijn voor mij ::

 5. Toen ik een half jaar geleden resoluut stopte met suiker eten, kreeg ik echt afkickverschijnselen. Dit was voor mij hèt teken dat geraffineerde suikers gewoon niet goed voor je lichaam zijn. Nu eet ik af en toe nog geraffineerde suikers, maar omdat ik een half jaar gelden zo geschrokken ben van wat suiker met je lichaam doet, wil ik dit graag weer afbouwen. Natuurlijk kan ik dat ook zonder boek, maar het effect van een extra steuntje in de rug/voet achter de deur in de vorm van dit boek kan geen kwaad!

 6. Omdat ik veel last heb van vermoeidheidsklachten probeer ik op mijn suikerinname te lette. Dit ging heel goed maar door de verbouwing eten we toch weer te vaak kant en klaar en is ook nog eens mijn steviaplantje dood gegaan.
  Dit boek zou een mooie stok achter de deur zijn om weer wat beter te gaan eten.

 7. Ik probeer al een tijdje suikervrij ( of suikerarm) te leven maar soms is het toch moeilijk. 75% van wat er in de supermarkt ligt is een no go. Ik ben vooral benieuwd naar de recepten!!

 8. Oeeh nice! Dat liken had ik natuurlijk al lang gedaan en ook op Bloglovin’ zijn jullie voor mij geen onbekende.

  Ik zou het graag willen winnen omdat als ik veel suiker eet ik een soort eczeem plek krijg op mijn hoofd en dit ontzettend irritant vind.. Omdat ik toch wel erg van zoet houd zou ik graag willen leren hoe ik gezonder kan eten en dat mijn huid mij ook wat liever gaat vinden ;)

  Liefs

 9. Ja, wilik! Want ik zou zo graag zonder suiker willen eten, zonder vermoeidheid en zonder schommelingen in mijn suikerspiegel. Maar hoe??

 10. Wat een super leuke actie. Dit boek zou ik heel graag willen winnen. Niet alleen voor mijzelf maar juist ook voor mijn 2 kinderen, de een heeft autisme en gebleken is dat voeding daar wel dergelijk een verschil in kan maken. Dus nadat we over gegaan zijn op bio, veel vega (niet alles maar wel 3 dagen minimaal per week) en aan het experimenteren met suiker vervangers is dit de aanvulling die ik zoek. Geweldig. Daarnaast is het voor dochterlief ook goed tegen haar puberale buien en bijbehorende acne. Dus wie weet maak ik een kansje.

  Fijn weekend!

 11. Ik loop nu al een hele tijd (zeg maar gerust jaren) in en uit het ziekenhuis met veel klachten waar artsen geen oplossing voor vinden. Ik heb ernstige darmproblemen, lever die niet h

  1. Ik was nog niet klaar.. Oeps! Een niet goed functionerende lever, alvleesklier, nieren en zo kan ik nog wel even doorgaan. Extreem vermoeid voor iemand die net 26 is. Ik ben zelf nu heel erg zoekende in wat ik betreft voeding kan veranderen. Ik eet nu al 2 weken geen gluten-, lactose- en suikervrij. Juist op deze zoektocht zou een boek als dit erg handig zijn!

 12. Vandaag wordt mijn tweede dag suikervrij! Ik volg jullie via Facebook en Twitter en jullie hebben me aangezet om zo suikervrij mogelijk te gaan leven. Ik maak graag kans op het boek.

 13. Dank voor deze fijne blog!

  Ik ben shiatsu therapeut en heb zelf geëxperimenteerd met afkicken van suiker, suikervrij eten en daarna weer suiker eten om het verschil te merken. En dat is aanzienlijk! Daarom eet ik nu nagenoeg suikervrij (behalve op feesten en partijen) en voed ik mijn kinderen suikervrij op.

  Ik zou graag het boek willen winnen om mijn shiatsu cliënten nog beter te kunnen voorlichten over suiker. En om mijn kinderen behoedzaam een suikervrije toekomst te kunnen inloodsen. Want nu ze nog klein zijn, en dicht bij hun smaak staan, is dat erg makkelijk. Maar wat als ze straks zakgeld krijgen en met hun vriendjes de supermarkt ingaan…

 14. Na mijn vakantie wil ik graag een maand zonder suikers gaan eten om erachter te komen wat geraffineerde suikers voor mijn lijf doen. Dit boek kan daar een mooie aanvulling zijn. Dus ik waag graag een kansje!

 15. Ik ben al een tijdje bezig met ongeraffineerde voeding. Dat gaat met ups en downs. Omdat ik weer behoorlijk last van vermoeidheid en pijnlijke gewrichten heb zou een boekje met duidelijke uitleg en receptvoorbeelden bij mij erg welkom zijn zodat ik wat meer houvast heb :-)

 16. Leuke blog! Super dat jullie dat allemaal bekijken en onderzoeken. Ik eet zelf zo goed als suikervrij, en als er zoetstof iasan is het rijststroop, agavesiroop of palmsuiker. Maar ik heb nu een dohtertje van bijna 4 mnden. Nu mag zij daselijk lekker beginnen met geoente en fruit, maar toch ben ik nu al bezig met haar voeding over een jaar. Tenslotte is het ng steeda de normaalste zaak dat kids in winkels, op feestjes en als beloning snoep krijgen. Bij mij niet, maar heo ga ik hier verantwoord mee om? Het boek zou een super combi zijn met het boek van kyra” wie slim is moet gezond eten”.

 17. omdat ik de weddenschap een maand zonder suiker (en hopelijk erna een leven zonder) met dit boek op mijn sloffen win!

 18. Ik ben heel benieuwd naar het boek, met name het hoofdstuk ‘sporten & suikervrij leven’! Ik sport meer dan 8 uur per week en binnen de sportwereld wordt vaak aangeraden om veel suikers te eten om toch aan je caloriebehoefte te komen. Heel verwarrend, want ik ben zelf juist in de overtuiging dat suikers niet goed voor je lijf zijn!!

 19. Hoi hoi, ook ik doe graag weer mee aan de winactie. Ik probeer vanuit mezelf zoveel mogelijk suikervrij te eten, maar weet nog niet exact waar ik allemaal op moet letten. Het boek lijkt me super interessant. Dank jullie wel voor de review!

 20. Hoi Groene Meisjes

  Ik wil dit boek graag kado doen aan mijn zusje. Zij is al jaren vegatarisch maar zit niet lekker in haar vel en eet veel te veel suiker en kampt overgewicht. Sind een paar weken is ze begonnen suikervrij te gaan eten, maar dat is natuurlijk erg lastig. Ik zou haar graag dit boek kado doen om haar te ondersteunen en te laten zien dat ik trots op haar ben. Helaas zit ik deze maand (wederom) niet zo ruim in mijn budget en dus zou het me heel goed uitkomen als ik deze via jullie zou kunnen winnen!

 21. Wat weer een heerlijke review van jullie ladies, echt top! Ik zou dit boek heel graag bij jullie winnen, grotendeels voor de recepten. Ik merk dat ik dingen toch soms zo heerlijk vind om op papier te hebben in plaats van op de pc. Ik zit al heel lang in de knoop met mijn lijf, en heb sinds een jaar of 3 ook een hoop klachten die toch wel aangeven dat het anders moet. Maar, die knop omzetten, pfff… Wat is dat lastig! Als je dan wat meer recepten hebt, is het ook wat makkelijker om lekker ontbijt te maken, of een lunch. En voor de kids een hoofdstuk is ook helemaal super natuurlijk, dat ben ik eigenlijk ook nog niet echt tegengekomen. Heeeeel graag doe ik mee dus :) Via bloglovin volgde ik jullie al een poos, nu ook via FB :)
  Helemaal leuk!
  Ik ga vast zitten duimen draaien ;)

 22. Ik probeer eigenlijk al jaren minder/geen suiker te eten, maar het is zo verslavend voor me dat als ik toch suiker eet het hek meteen weer van de dam is! En ik zou graag mijn kinderen gezond te eten willen geven, tips hoe ik dat kan doen zijn ook zeer welkom. Dit boek zou ik dus erg graag willen lezen! Ik ga nu duimen dat ik win :)

 23. Goede review, ik ben erg benieuwd geworden naar het boek. Vooral de vegetarische recepten!

 24. Wat leuk weer! Erg goed dat er de laatste tijd veel meer over (gezonde) voeding in het nieuws is. Blijkbaar komen mensen toch meer in opstand tegen de industrie, of in ieder geval willen ze het heft in eigen handen nemen. Zelf ben ik ook altijd heel veel met voeding bezig en vind ik het ontzettend interessant om daarbij uit te zoeken hoe alles in elkaar zit: hoe werkt de industrie, waar komt het geld vandaan en waar gaat het naartoe? Maar ook vind ik het interessant hoe het menselijk lichaam werkt, wat we echt nodig hebben en wat we moeten vermijden. Ik merk ook dat mensen over het algemeen wel open staan voor een gesprek over voeding, zolang je de toon van het gesprek neutraal houdt en niet aanvallend of verwijtend. In ieder geval, ik ben erg benieuwd naar dit boek en doe graag mee! Volg jullie al via al kanalen :)

 25. Ik volgde jullie al op FB, maar nu ook op Bloglovin… Ik wil echt heeeel erg graag dat boek winnen.. :)
  Ben nu ongeveer 2 maanden bezig met gezonder eten, heb mijn eet-stijl compleet omgegooid. Soms is het best lastig om suikervrije recepten te vinden, en al helemaal om aan andere mensen uit te leggen waarom ik dit doe (‘ Neehee, ik ben niet op dieet’ etc..) en ik denk dat dit boek me kan helpen! Zou het super gaaf vinden als ik ‘m win!

 26. Ik probeer zo min mogelijk suiker te eten, maar ik merk toch nog wel dat ik er lichtelijk aan verslaafd ben… daar wil ik vanaf!!! Dit boek zou me zeker kunnen helpen.

 27. Super!! Als ik hem win, dan pas ik hem gelijk toe op mn zoontje (en mezelf) om hem zoveel mogelijk suikervrij op te voeden. Ik ben benieuwd of er recepten instaan die ik kan meegeven voor de creche.

 28. Zoooo, als ik jou stukje lees over het boek, moet het echt een goed boek zijn!! Ik zou heel graag het boek willen winnen. Ben heel erg benieuwd naar de recepten en waar je de suiker uit kan laten. Ik hoop dat je hem mag winnen. Groetjes Rianne

 29. Lijkt me een fijne handleiding! Ga kijken of ik hem bij de bieb kan lenen :)

 30. Na 100.000 pogingen (ongeveer ;-) ) om gezonder te leven en af te vallen, ben ik wel weer toe aan wat nieuwe inspiratie. Ik ben heel benieuwd naar het hoe en waarom van suikervrij leven. Dit boek lijkt me een mooi hulpmiddel om weer een stapje verder te komen voor mijn gezinnetje en mezelf.

 31. Geweldige vergelijking! Ik eet al 13 jaar (sinds mijn 18e!) geen suiker. Lijkt me geweldig om het boek te winnen! :-)

 32. Oh ja, wat superinteressant is dit! Het lijkt me zooo moeilijk om suikervrij te leven, maar je ziet dat steeds meer mensen het wel doen, om wat voor reden dan ook. Ik voel me niet ongezond in mijn suikerige bestaan, maar ik ben toch wel benieuwd hoe het is om minder suiker te gaan gebruiken, en zo ook de behoefte aan zoetigheid wat te downsizen. (kies mij, hup hup)

 33. Sinds vier maanden moet ik glutenvrij eten. Doordat je dan heel erg met voeding, de etiketten en het zelf maken van eten bezig bent, schrok ik weer eens van wat er allemaal in ons voedsel zit. Heel graag zou ik mijn voedingspatroon nog gezonder maken door zo min mogelijk suiker. Dit boek had ik al op het oog, jullie recensie bevestigd mijn idee erover. Graag maak ik daarom kans op het boek! Ik kende jullie site nog niet, via facebook ontdekt dus ook meteen geliked.

 34. Het lijkt me vooral interressant door de hoeveelheid recepten. Nu moet ik best lang zoeken voor recepten op internet. Op facebook en bloglovin volg ik jullie al!

 35. jaa! dit boek zag ik in de groene passage liggen.. lijkt me een hele fijne om te hebben.
  ondanks dat ik eigenlijk nooit direct suiker gebruik en veel zelf probeer te maken blijf ik trek krijgen in dingen met suiker! het lijkt me goed om dit boek door te lezen en meteen recepten zonder suiker uit te kunnen proberen.

 36. Goh, wat en interessant boek! Ik denk dat ik het echt heel erg moeilijk zou vinden om suikervrij te eten. Volgens mij heb ik wel een flinke suikerverslaving te pakken… Tegenwoordig ben ik wel bezig met gezonder eten en meer bewegen, maar suikervrij weet ik niet of dat me zou lukken hoor…

 37. Leuk zeg! Ben veel met gezonde voeding bezig zeker omdat ik borstvoeding geef aan mijn dochter van drie maanden. Zo krijgt zij de juiste voedingsstoffen binnen en raak ik de laatste zwangerschapskilo’s kwijt. Ook als mijn dochter straks hapjes krijgt, wil ik die suikervrij en zo natuurlijk mogelijk maken. Daarom hoop ik dit boek te winnen!

 38. Ik maak graag kans om dit boek te winnen! Ik volg jullie op Facebook en op Bloglovin’. Iets wat ik graag een keer zal willen doen is een week geen suiker eten, wat jullie ook hebben gedaan. Het liefst eet ik ook zo weinig mogelijk suiker, omdat het niet goed voor je is en we nu allemaal addicted zijn aan suiker. Met dit boek en de recepten kom ik al een stuk dichter bij het ‘minder suiker’ eten. Een collega van mij eet nu al 3 weken geen suiker, ik hoop dat mij dat ook een keertje lukt!

 39. Boeken winnen is altijd leuk :-) ik vind het zo moeilijk om suiker te minderen. Probeer het wel maar zeker aan het einde van de werkdag heb ik zo’n suiker craving.. Zo lastig.

  Maar de reacties lezend gun ik het eigenlijk heel erg aan het zusje van Daphne de Groot.

  Groetjes Sytske

 40. Hoii!! Ik zou dit boek supergraag winnen! Ben al een tijdje jullie aan het volgen (wisten jullie al) en veel andere blogs waarvan er ook een aantal schrijven over suikervrije voeding. Dit boek leert meer dan alleen recepten en dat vind ik erg nuttig. Mijn moeder had het vroeger al over de “suikermaffia” en ik wil heel graag door het leven met veel minder suiker dan op dit moment! Daar kan dit boek mij heel goed bij helpen!

 41. Zelfgemaakte suikerloze havermoutkoekjes aan het verorberen as we speak – nom nom! – maar nog meer recepten en informatie is ongelooflijk welkom!
  Liefs

 42. Ooh dat boek wil ik erg graag winnen! Ik sta al een tijdje op het punt om het boek mee te nemen, maar ik zit nog te twijfelen tussen deze en 100% suikervrij in 30 dagen. Dit boek lijkt mij geweldig en een extra steuntje in de rug om deze zomer toch echt suikervrij te gaan eten (en ik hoop stiekem dat zo’n boek er voor zorgt dat ik mijn familie daar in mee kan nemen, zij eten namelijk wel erg erg veel suiker, maar willen van mij niet altijd aannemen hoe ongezond dat is..;) ).
  Ik hoop heel erg dat jullie mij uitkiezen!! ;)

 43. Ja, ook ik wil heel graag dit boek winnen! Ik zou graag wat gezonder en suikervrij willen eten. Ik heb een vermoeden dat ik aardig verslaafd ben aan suiker (en mijn vriend helemaal). Ik wil graag een candida infectie voorkomen. Ik weet alleen totaal niet waar te beginnen, dus daarbij is dit boek natuurlijk ideaal!

 44. jaren geleden heb ik een chronische candida infectie gehad die ik uiteindelijk heb overwonnen met een suiker- en gistvrij dieet. Maar suiker is weer teruggeslopen en ik voelde me eigenlijk beter zonder. Dus voor de inspiratie zou ik het graag winnen

 45. Hoi!
  Ik zou het boek heel graag winnen omdat ik en mijn vriend een onwijs stressvl leven hebben en we(vooral mijn vriend)snel naar zoete dingen grijpen voor wat energie. Ik weet dat dit verkeerd gedacht is, je krijgt neit werkelijk meer energie van suiker, maar ik weet niet zo goed wat een alternatief zou kunnen zijn.
  Ik ben zo benieuwd naar dit boek!

 46. Oeeh ik doe graag mee! Ik volgde jullie al op facebook, maar nu dus ook op bloglovin’.

  Ik zou graag het boek willen winnen, omdat ik erg nieuwsgierig ben hoe dat in zijn werk gaat. Ik zou het graag willen proberen, eten zonder suiker, maar ik weet niet zo goed hoe je moet beginnen. Op internet kun je natuurlijk vanalles opzoeken, maar even snel naar een boek grijpen is natuurlijk tien keer makkelijker en leuker :)

 47. I’m in! Ik wil dit boek winnen, omdat ik nu bezig ben met afvallen en daar hoort natuurlijk gezonde voeding bij. Dat is soms helaas nog wel moeilijk. Zeker met ouders die ook niet heel veel van gezonde voeding weten en bij alles maar zout en suiker erin strooien. Ik hoop dat dit boek mij dan ook wat bewuster gaat maken van hoe slecht suiker eigenlijk is en ik zo mijn ouders ook een beetje kan overtuigen en ze ook wat gezonder gaan leven.

 48. Wat een leuke winactie weer! Lijkt me echt een geweldig boek om eindelijk eens van die suikers af te komen. Ik volg jullie natuurlijk op facebook en bloglovin!

 49. Ahh wat leuk weer! Ik lees echt steeds vaker over een leven zonder suiker en het klinkt best goed, ik ben opgevoed met veeeeel suiker (grieks gebak en zo) en besef eigenlijk steeds vaker hoe slecht het kan zijn. Zou het dus graag willen proberen :)

 50. Al heel mijn leven een gevecht met suiker, dit boek lijkt me goede eye-openers te kunnen geven!

 51. Zware sugarholic hier…! Hoewel ik mij goed bewust ben van de schadelijke effecten van suiker, overtuigd het supermarktmonster mij nog te vaak om gewoon lekker een pak koeken, chocolade of andere zoetigheid mee te nemen. Dit boek zal voor mij een escorte in de supermarkt zijn, een lichtpuntje in de suikerberg, een reminder waarom ik beter (w)eet. Please pick me…!

 52. Ik volg jullie via Bloglovin en Facebook. Ik zou dit boek graag winnen omdat ik geïnteresseerd ben in gezond leven en gezonde voeding.

 53. Jaaaaaa, leuk leuk leuk!
  Ik had op de vorige ook al gereageerd, maar kwam er teleurgesteld achter dat ik niet gewonnen had. Jammer ): toch fijn dat ik een tweede kans krijg!
  Ik zou dit boek graag winnen omdat ik erg geïnteresseerd ben in suikervrij eten. Zoals ook al in het vorige bericht van mij stond: in mijn familie zit suikerziekte, zowel type 1 als 2. De kans dat ik dit krijg is ook groot, ik moet goed op mijn gewicht letten en daar komt goede kennis van geraffineerde suikers natuurlijk ook goed van pas! Daarnaast zou ik het gewoon heel leuk vinden me erin te verdiepen, al lacht iedereen me in mijn familie hard uit. Maakt niet uit, ik doe gewoon mijn eigen ding :D
  En natuurlijk volg ik jullie op bloglovin en Facebook (:

 54. Voor mijn gewicht en chronische gezondheidsproblemen eet ik nu al veganistisch maar zou daar graag nog suikervrij aan willen toevoegen!

  Liefs :)

 55. Count me in! Ik probeer al een tijdje op eigen houtje te minderen met suiker, maar ik kan wel wat extra hulp gebruiken. Vooral de recepten spreken me wel aan, omdat ik vaak bijvoorbeeld de hoeveelheid stevia tov suiker niet zo goed kan inschatten. Ik volgde jullie al op facebook en bloglovin en blijf dat met plezier verder doen. ;)

 56. Wat een super leuk en interessant boek! Ik eet nu al een tijd suikervrij maar ik ben soms zo inspiratieloos wat betreft recepten en daar zou dit boek denk ik goed van pas bij komen!

 57. Lijkt me echt een handig boek, zeker omdat suiker zo vaak verdoken zit in veel voeding (die waarschijnlijk sowieso wat minder gezond is).
  Tegenwoordig lukt het me best goed om minder suiker te eten. Alleen sommige dingen, daar blijf ik van snoepen (the shame!).

 58. Zonder suiker! Zoveel al over het boek gehoord, dus enorm nieuwsgierig. Dus zou het boek heel graag willen winnen en meteen mee aan de slag gaan!
  Ik heb een enorme suikerverslaving en de dagen zonder suiker zijn heerlijk voor mijn lijf. Alles beweegt dan beter, mijn hoofd is rustiger, maar het volhouden met variatie vind ik moeilijk. Dus hierbij die ik graag mee aan het meedingen naar het boek.

 59. Als wannabe gezonde zoetekauw experimenteer ik zelf met recepten door suiker weg te laten of te vervangen door bijv. agavesiroop. Met wisselend succes, moet ik zeggen. Handige suikervrije recepten zijn dus erg welkom! Ik zou heel graag dit boek willen winnen.

 60. Super, dat ze zoiets gemaakt hadden!
  Mijn grootvader heeft zijn been verloren door suikerziekte.
  Hierdoor heeft mijn mama ook een beetje schrik dat haar dit zal overkomen.
  We proberen dus al regelmatig zonder suiker te koken, tof initiatief!
  Leuk ook om jullie recensie hierover te lezen!

  Groetjes

 61. Zoetekauw, dat is wat ik ben. Helemaal zonder zoet lijkt me ontzettend moeilijk. Een inspiratiebron als dit boek kan ik heel goed gebruiken. Mijn zoontje van zes heb ik lang “suikerarm” kunnen houden maar hij heeft inmiddels de smaak te pakken. Wij kunnen met dit boek dus ons voordeel doen.

 62. Wow! Ik word er enthousiast van. Wegens allerlei vage klachten (wie heeft dat niet?) ben ik de laatste maanden mijn eetpatroon aan het veranderen en voel me er beter bij. Geraffineerde suiker laten staan is daar een onderdeel van. Ik voel me inmiddels langzaamaan beter en energieker! Het boek wil ik cadeau doen aan mijn man. Misschien en hopelijk dat hij na het lezen hiervan snapt waarom al die suikers niet goed zijn en hij zich zo uitgeblust voelt. Voor mij zouden de vele recepten een cadeautje zijn. Ik sta graag in de keuken maar vind het nog wat lastig om zonder suiker te bakken, kom hier nog niet helemaal aan uit… Dus count me in voor de winactie!! :)

 63. Ik doe mee, ik heb alles gedaan, Ik wil dit boek graag winnen, omdat ik probeer af te vallen en hopelijk helpt dit boek mij om gezonder te eten.
  gr. Tanita

 64. Dat ziet er een leuk boek uit! Goed dat er veel uitleg in staat over suikervrij eten/leven en ook nog eens de specifieke onderwerpen ivm sport en kinderen. Ik heb zelf nog geen kinderen, maar denk er wel al aan dat ik ze zo gezond mogelijk wil opvoeden later. Ik ben op het vlak van voeding een beetje van het principe ‘wat je niet kent, kan je niet missen’. Ik zou dus geen snoep, koekjes (tenzij zelfgemaakte waarvan ik weet dat ze gezond zijn), … aan mijn kinderen geven. Dit klinkt misschien wat drastisch, maar dit zal hen niks tekort geven, want je hebt dit alles niet nodig. En als ze iets ouder zijn kunnen ze wel eens een snoepje of koekje eten, maar bvb een kind van 2 jaar snoep geven, dat snap ik niet zo goed. Het kindje beseft het toch niet, maar eens hij/zij het gegeten heeft, gaat hij/zij het wel vaker willen.
  Verder vind ik het ook heel handig dat er zoveel recepten instaan! Je ziet het dus, ik ben fan! En ik zou dit boek natuurlijk graag winnen!

 65. Ik zou heel graag het boek winnen, ik heb veel last van migraine en een slechte huid, zonder suiker eten kan voor verbetering zorgen heb ik gelezen.

 66. Hi groene meisjes,
  volg jullie met veel plezier! Leuke review en goeie actie! Ben erg benieuwd naar het boek, maar ga het kopen, want tegen al deze wensen om het boek te winnen kan ik niet op :) probeer met regelmaat mijn suikerinname te minderen, maar helaas pindakaas heb ik de wilskracht van een winegum! Benieuwd of het boek motiveert om het toch weer een kans te geven.

  Liefs, Willemijn

 67. Ik eet sinds oktober nagenoeg geen suiker meer en voel me daar goed bij! Ik inspireer andere mensen graag om ook minder of geen suiker meer te eten. Dit doe ik nu af en toe al door suikervrije taarten, koekjes e.d. te bakken en te delen. Ik mis nog wel een goede theoretische kennis over waarom suiker zo slecht is en kan zeker nog meer recepten gebruiken om mensen te overtuigen!

 68. Ik zou dit boek dolgraag winnen! Bij de vorige winactie (100% suikervrij in 30 dagen) heb ik helaas niet gewonnen, maar ik zou nog wel graag meer leren over minder suiker gebruiken. Deze vakantie wilde ik gebruiken om meer te lezen over suikervrij maar ook over ‘groener’ eten en dat boek zou er zeker bij helpen. Het lijkt me ook ideaal dat er zoveel recepten in staan, zodat je er langzaam in kunt groeien en inspiratie op kunt doen. Mijn reactie bij de vorige winactie is zeker nog van toepassing, vandaar dat ik deze hieronder kopieer. Dit lijkt misschien lui, maar ik heb het toen helemaal vanuit mijn gevoel verwoordt en het voelt alsof ik wat oversla als ik het nu nog eens probeer te doen. Hier komt ie:

  Wat een goed stuk! Ik reageer niet onder mijn gebruikelijke account, omdat ik (nu) liever (nog) niet heb dat dit stukje aan mijn website gelinkt wordt. Dit aangezien ik even heel eerlijk ga zijn!

  Vorig jaar ben ik depressief geweest en al vanaf dat ik studeer (nu 4 jaar, maar stiekem ook wel vanaf daarvoor) heb ik enorme eetbuien altijd. Dit jaar ging het eigenlijk weer goed met mij mentaal, maar toch ben ik het hele jaar wel een beetje dipperig geweest. Dit kan natuurlijk komen door vorig jaar, maar ik besefte me net dat het hebben van een suikerverslaving zeker mee kan spelen. Ik zat net te huilen, puur omdat de symptomen zo op mij van toepassing waren.

  Uiteraard heb ik al verscheidene pogingen ondernomen om af te vallen, van shakes tot sonja bakker tot mijn gezonde verstand gebruiken, telkens viel ik terug. Deels omdat ik een mentale eter ben (=vreetbuien bij emoties, die bij mij nogal eens wisselen.. suikerverslaving anyone?), maar ook omdat ik ga trillen als ik weinig energie heb of zoals ik het zelf altijd zeg ‘ik moet nu even iets zoets/met suiker’. Soms word ik zelfs licht in mijn hoofd, en dan heb ik echt niet weinig gegeten die dag. Gewoon boterhammen met gezond beleg in plaats van dikke lagen chocopasta, thee zonder suiker of zoetjes maar gewoon zo, geen frisdrank/sapjes maar water, ga zo maar door. En dan realiseer ik me door dit stuk ook nog dat ik dan al veel teveel nutteloze suikers naar binnen werk (aangezien die dus in meer producten zitten dan ik denk). Ook vraag ik me dus nu af waar ik in hemelsnaam mee bezig ben qua voeding, maar ik weet niet goed hoe ik het kan veranderen.

  Clean eten lijkt me ook zoiets geweldigs, eten wat goed voor je is, dingen zelf maken, kijken wat voor troep nou eigenlijk echt in alle producten zit. Op dit moment ben ik echter niet sterk genoeg om dat (alleen) te doen en uit te zoeken, dus dat is iets voor later. Ik denk echter wel dat ik een suikervrije challenge kan doen (of op z’n minst kan proberen), of niet eens een challenge maar gewoon minderen op de goede manier.

  Ik denk dat het moeilijkste voor mij wordt om op de verborgen suikers te letten. Wanneer ik een eetbui heb prop ik alles in mijn mond wat op mijn pad komt en dat zal me ook tegen gaan werken. Desondanks denk ik dat (deels) suikervrij eten hier juist bij kan helpen, op de lange duur, maar het kan.

  Sorry voor dit lange stuk, maar ik wilde het toch even met jullie en de lezers hier delen! Hoe het ook gaat, ik wil dit boek sowieso hebben. Natuurlijk hoop ik dat ik hem hier zal winnen, maar anders koop ik hem lekker zelf :D Liefs

 69. Ik zou het boek zoooo graag winnen! Ik moet van mijn dokter beginnen letten op mijn suiker. Ik heb tevens een intolerantie tov bietsuiker. Het liefst wil ik suiker bannen uit mijn kasten. De alternatieven Stevia, honing, fruit heb ik al ontdekt. Maar wat is er nog? Mijn kindjes vragen ondertussen al naar een ‘snoepblaadje’ (een blaadje van de Steviaplant) ipv naar een suikersnoepje. Wat ik wel sterk vind! Maar ik wil zoooo graag nog bijleren, zodat ik niet hoef te verwateren als iemand een suikerbommetje eet.

 70. Ik probeer de laatste tijd steeds meer zonder suiker te eten, maar heb nog niet zoveel recepten, het boek zou dus erg van pas komen.

 71. Hoi ‘Groene Meisjes’,

  Wat leuk! Laatst was ik bij mijn oom en tante. Mijn tante houdt van gezond en biologisch eten, dus ook suikervrij!
  Het lijkt mij leuk (en ik denk dat mijn tante het ook leuk vindt) om dit als verrassing te geven (krijgen).
  Het lijkt mij namelijk een erg leuk interessant/inspirerend boek!
  Dus ik denk dat het boek wel van past zal komen!

  Liefs

 72. Ook ik zou het boek heel graag winnen :)

  Sinds een tijd eten we biologisch en proberen ook zo min mogelijk suikers binnen te krijgen.
  Maar soms sluipt het er toch bij in, ik wil dit niet meer.
  Ook niet voor ons zoontje van 3.

  Maar iets lekkers af en toe is toch wel lekker.
  Dus zou graag zelf lekkere dingen maken maar dan zonder die vieze suikers.
  Als ons zoontje bij opa en oma is krijgt hij wat lekkers MET suiker en kleurstoffen, wij willen dit niet. Ook al is het maar soms.
  Al die rotzooi in dat kleine lijfje :(

  Zou zo graag een mooi boek hebben zodat ik wat inspiratie heb om door te zetten om nu echt zonder suikers te gaan leven.
  En lekkere dingen kan maken om ook mee te geven als de kleine naar opa en oma gaat.

 73. Wat leuk! Bakken is een van mijn favoriete zondagmiddagbestedingen en zonder suiker kom ik niet verder dan havermout-choco-banaan-koekjes (en laten we eerlijk zijn, die zijn lekker, maar ze wegen niet op tegen selfmade vegan brownies MET ladingen suiker).

  Zou het boek dus graag willen winnen ter inspiratie (en ben bereid om een gelukt taartje te komen brengen, ik woon ook in Oost! haha)

 74. Mijn zus eet vreselijk ongezond, denk vet en veeeeeel suiker, en eerlijk gezegd maak ik me zorgen om haar. Als ik haar hier de consequenties van vertel wil ze me niet geloven en wuift het weg. Misschien helpt dit boek haar wel de gezondere weg op, en meteen nog extra tips voor mijzelf natuurlijk ;)
  Duimen maar!

 75. Super leuk! Ik doe aan een keto dieet, wat inhoudt dat je zoveel mogelijk koolhydraten vermijdt. Suikers en koolhydraten gaan hand in hand. Dus ik zou graag meer willen lezen over hoe suiker precies werkt zodat ik niet alleen maar een dieet volg, maar precies weet hoe mijn huidige levens- en eetstijl in elkaar zit en waarom het precies werkt.

 76. Als suiker later ontdekt was, zou het op de dopinglijst staan ;) Of op de lijst van harddrugs…

 77. Wat leuk, kan ik gelijk goed gebruiken als ik mijn nieuwe kamer in trek. Ipv een studentenleven vol fastfood, een buikje vol met overheerlijk gezond eten.

 78. Suikervrij én winnen, twee van de belangrijkste dingen in het leven ;) Daarom, dus.. En had ik suikervrij al genoemd? Heel belangrijk!

 79. Oh wow, Jaaa dit boek wil ik nog heeel graag lezen. Ik heb het een tijdje terug al vast gehad in de winkel, maar had pas de voedselzandloper gekocht en wat andere voedingsboeken. Ik ben me nu heel erg op het suikervrije aan het richten en vind het erg interessant. Ik zou graag kans maken op dit boek. Ik volg jullie sinds kort ook op facebook :) Bedankt voor de kans. xxx Anita

 80. Ik ga voeding en dietetiek studeren en ik vind het interessant om meer te leren over bijzondere diëten etc. Met dit boek kan ik zelf ook proberen om suikervrij te leven.

 81. Hey Groene Meisjes!!!

  Met heel veel plezier volg ik jullie, erg inspirerend!!!!
  Ben al een tijdje ” Healty ” bezig maar zou nog veel better kunnen!!
  Het boek zou daarbij goed van pas komen.
  Veel succes met jullie ondernemers-duo!
  HappyWeekend
  Jo

 82. Hoi Groene Meisjes!

  Ik leef nu bijna een jaar suikerarm en merk dat ik de laatste tijd weer wat meer ‘zondig’. Zeker nu ik op vakantie ben, laat ik me af en toe verleiden tot een ijsje of pannenkoek. Een boek als dit zou me zeker weer op het goede pad kunnen brengen ;)

 83. De laatste tijd ben ik bezig met het zo clean mogelijk eten, het blijft een lastige opgave aangezien er bijna niks te koop is en je altijd zelf aan de slag moet, een boek zal daarom de ideale naslagwerk zijn voor goede ideetjes ;)

 84. Ik zou heel graag minder afhankelijk willen zijn van suiker! Ik gebruik het nu echt om een boost te geven aan mijn stemming en dat wil ik niet langer. Het boek zou echt een goede steun zijn om te proberen hierin verandering te brengen. Ik ben echt benieuwd naar de tips en hoop op een gezonde manier mijn stemming en energieniveau in balans te brengen.

 85. Gezond en puur eten vind ik enorm belangrijk. Suiker is vergif, daar ben ik van overtuigd. Ik vermijd de inname ervan. Maar ik vind het best lastig en ik kan wel wat recepten gebruiken. Overigens schijn ik ook een verhoogde kans op diabetes te hebben en dat is voor mij natuurlijk extra reden om uit te kijken met die troep.

 86. Ik zou het boek graag willen winnen omdat mensen hypoglykemie Nog steeds niet zien als een vorm van diabetes en dat is het wel!Ik hoop dat ik met dit boek aan andere kan laten zien dat suiker zoveel met je lichaam doet dat het je lichaam letterlijk kan stoppen of hyper maken. Ik hoop hiermee mensen om mij heen meer te leren over suiker

 87. Ik doe mee met de actie :) Ik zou graag dit boek willen winnen, omdat ik al een tijdje bezig ben met geen/nauwelijks suiker te eten. Als ik suiker eet, krijg ik daar hoofdpijn van. Ik ben dol op bakken, maar in veel zoete en lekkere recepten zit suiker. Ik vind dat erg jammer en moeilijk om te vervangen. Ik hoop met dit boek dat ik lekkere recepten kan gaan maken zonder suiker.

  Liefs,

  Lysanne

 88. Ik doe ook mee met de winactie! Ik heb een poosje geleden al een poging gedaan om suiker drastisch te minderen en merkte toen dat mijn lichaam wat last kreeg van ontwenningsverschijnselen en ben daarom gestopt. Ik wil het graag nog een keer proberen en denk dat dit boek mij hierbij zal kunnen helpen.

 89. Omdat ik al jaren vaak pittige hoofdpijn had ben sinds 4 1/2 maand zoveel mogelijke zonder geraffineerde suikers gaan eten en drinken; ik was verbaasd over het resultaat. Maar ook dat er in zoveel producten suiker is verwerkt. Ik kan nog wel wat advies gebruiken o alternatieven te vinden en ik denk die in dit boek te vinden.

 90. Ik zou erg graag in dit boek willen duiken! Vooral het hoofdstuk sport en voeding spreekt mij erg aan, ivm met mijn werk als danseres. Ik probeer al geruime tijd me te verdiepen in een gezonde, groene levensstijl die goed bij mij zelf aansluit, en goed voelt. Suikervrije voeding sluit hier zeker bij aan! ik heb al menig boek doorgespit van Thrive van Brendan Brazier tot het meest geniaalste kookboek ooit van Peter Berley (the modern vegetarian kitchen), van 100procent gifvrij van Julia Kang tot mynewroots.blogspot.com Maar ik weet zeker dat dit een welkome aanvulling is in mijn kast en vooral in mijn kennis en inzichten!

 91. Wat leuk! Ik zou dit boek heel erg graag willen winnen. Met vallen en opstaan probeer ik nu al jarenlang suikervrij (/suikerarm) te eten. Nu ik bijna twee maanden geleden ben gestopt met roken is dit helaas helemaal de soep ingevallen en ben ik alweer vier kilo aangekomen. En nee, dat zijn geen spieren. Ik ben heel erg op zoek naar informatie en inspiratie om weer suikervrij te gaan eten (en niet door weer te gaan roken!) en daarom zou ik heel erg blij zijn met dit boek.

 92. Ik ben 17 jaar en heb (al jaren) ernstig overgewicht. Hoewel ik het niet graag toegeef, weet ik dat mijn kindertijd zwaarder is geweest dan het eigenlijk zou moeten zijn. Dat overgewicht stond dan ook vrij laag op mijn lijstje van zorgen. Nu ik ouder word, en meer voor mezelf leer denken, groeit mijn zelfvertrouwen en gaat het langzaam steeds beter met mij. Sind ongeveer een jaar probeer ik ook om beter met mijn lichaam om te gaan. Ik moet zeggen dat ik het extreem moeilijk vind. Ik hoop dat het boek me misschien een beetje op weg helpt, mocht ik winnen.

 93. Ik volg jullie! Ik zou dit boek graag winnen, omdat ik wil uitproberen of ik door suikervrij eten minder klachten van mijn chronische darmziekte colitis ulcerosa krijg. Dat zou zo fijn zijn.

 94. Ik volg jullie op bloglovin’ en heb het bericht en de facebook geliked!
  Zelf zou ik het boek graag willen winnen, omdat ik een beetje over mijn gewicht in zit.
  In een jaar ben ik van 56/57 kilo naar 64/65 kilo gegaan. En dit merk je vooral aan mijn gezicht/benen/billen/buik.
  Ik woog eerst heel weinig omdat ik weinig eetlust had door mijn medicijn. Nu ik daarmee gestopt ben kan ik bergen eten en honger hebben.
  Het probleem is dat ik juist geen zin heb om gezond te eten omdat ik het meestal niet lust. Dus met dit boek zou ik lekkere gezonden recepten kunnen maken!
  Ik zou er super graag 1 willen winnen, zodat ik weer good in shape kan zijn!

 95. Oeh, dit is nou écht een boek waar je iets aan hebt lijkt me. Vooral het lezen van etiketten vind ik lastig, omdat suiker in allerlei stiekeme gedaanten overal in zit. Ik zou graag beter willen worden in het doorgronden van al die etiketten. Bovendien woon ik in de States, het land van suiker en vet, dus een hulpmiddel kan ik wel gebruiken!

 96. Ik doe mee!
  Ik zou graag het boek winnen omdat ik een echte zoetebek ben, maar toch benieuwd ben naar de dessertjes zonder suiker! :)

 97. Mijn broertje heeft sinds kort een vriendin met een suikerallergie. Ze is best vaak bij ons (supergezellig!) en het is gewoon lastig om (vooral lekkere) dingen voor haar te kopen. Als wij ’s avonds lekker een koekje bij de thee nemen, hebben we voor haar vaak alleen een droog crackertje; niet echt gastvrij!

  Ik zou dit boek heel graag winnen zodat we voor haar ook eens iets súperlekkers op tafel kunnen zetten, en om zelf ook te gaan minderen met suiker. Het probleem is dat ik er veel te weinig vanaf weet, en dit boek zou me daar fantastisch bij kunnen helpen!

 98. Beste lezers, allemaal weer superbedankt voor het meedoen! De winnaar heeft inmiddels een mailtje van ons ontvangen. We hebben weer een aantal leuke winacties voor jullie in petto, dus let goed op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *