Sajoer

sajoer2

Gisteren stapten we in de trein naar Rotterdam Blaak, om éíndelijk de Markthal eens te bezoeken. Het werd eens tijd! Wat een heerlijk weer en wat een geweldig dagje was het. Het was zonnig, de terrassen zaten vol en we bezochten weer eventjes onze lievelingsplekken in de stad. Rotterdam is en blijft fantastisch. Hierover later meer in een vlog. Vandaag nemen we je (in fotovorm) mee naar Sajoer – sap&sla bar in de Markthal. Een regelrechte nieuwe hotspot, als je het ons vraagt!

sajoer5 sajoer6 sajoer4 sajoer7

Alleen al van de kleuren, de mooie vormgeving van de bar en de hele look van Sajoer werden we enorm enthousiast. We waren niet de enigen, want er stond constant een rijtje mensen op een slowjuice te wachten. Een goed teken!

sajoer1

Jamie dronk een ‘Shrek’ (met een heleboel spinazie) en Merel een ‘Energy,’ met een boel wortels en gember. Beide sapjes waren ontzettend lekker en verfrissend. Slowjuices zullen ons nooit gaan vervelen – ook al hebben we zelf een slowjuicer en maken we regelmatig zelf sapjes. Een sapje buiten de deur is toch altijd weer even anders en het is vooral zo lekker luxe dat iemand anders het voor je maakt.

sajoer3

Sajoer serveert niet alleen sapjes, maar ook salades en gebakjes. Niet zomaar gebakjes, maar de overheerlijke geweldige vegan gebakjes van Sue! Je hebt ze misschien al eens voorbij zien komen op ons blog. De gebakjes van Sue zijn hemels. We zouden natuurlijk je Groene Meisjes niet zijn als we er gisteren niet eentje hadden genomen. Jamie koos de ‘Key Lime’ en Merel ging voor de ‘Snickers.’ Wat kunnen we zeggen? It’s delish!

Nog tot 1 augustus zal Sajoer in de Markthal te vinden zijn – daarna vertrekken ze weer naar een andere locatie, want ze werken op pop-up basis. We raden je zeker aan om voor die tijd nog eventjes langs te gaan, want de combinatie Markthal en Sajoer is natuurlijk dubbele winst!

Ben jij al in de Markthal in Rotterdam geweest? En kende je Sajoer al? We horen het graag van je en ook zijn we benieuwd wie van jullie een bezoekje aan de sapbar gaat brengen! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

21 gedachten over “Sajoer

 1. Haha, leuk dat het groene sapje ‘Shrek’ heette. Ziet er heerlijk uit allemaal! Ik ben nog niet bij de Markthal geweest, moet ik maar eens gaan overwegen! :)

 2. Ohhh wat ziet dat er ontzettend leuk uit. Zo kleurrijk en vrolijk! Ik kan me voorstellen dat jullie er enthousiast van worden. Doe mij maar een anti-virus sapje. (Ik begin niet ziek te worden hoor, maar i looove sapjes met bleekselderij. En nu we het toch over bleekselderij hebben: loopt jullie slowjuicer ook snel vast als je bleekselderij perst en is het dan een heel gedoe om dat ding weer schoon te maken, òf ligt het nou gewoon aan mij?) Fijne zondag!

  1. Ja echt he? een kleurenbom! Is ook echt over nagedacht, want íedereen gaat natuurlijk een foto maken van zijn sapje op die leuke roze tonnen! :)
   Bleekselderij in sapjes is heerlijk – gek genoeg lust ik het zo gewoon niet. Raar he? Nee, wij hebben geen last van vastlopende bleekselderij.. maar wel eens met andere groenten hoor. Soms gaat het wat makkelijker, soms wat lastiger!

  2. Ik heb hetzelfde probleem met bleekselderij, komt denk ik door de draden. Mijn oplossing is om kleine stukjes te snijden en tegelijk met ander fruit of andere groenten in de juicer te stoppen.
   Met ananas heb ik trouwens hetzelfde probleem…

   1. Hey, dan zou het inderdaad door de draden kunnen komen. We zouden dan eigenlijk rabarber ook eens moeten proberen. (of kun je dat niet rauw eten? hmm..)

    1. Rabarber kan je wel juicen! Alleen de stengel, niet de blaadjes ;) jum!

 3. Hebben jullie toevallig ‘burgertrut’ net naast de hal ontdekt? Super lekker en alomburgers, salade Tc. Met super aardi personeel. Leuke, Rotterdams hippe tent! Aanrader.

  1. Leuk he? We zijn gisteren niet geweest, omdat we het niet konden laten om naar ons lievelingsrestaurant Spirit te gaan (hihi, daar gaan we áltijd naartoe als we in Rotterdam zijn,) maar we zij bij Burgertrut geweest toen ze nog in de Witte de Withstraat zaten en toen vonden we het ook al heel tof. Dus we gaan zeker de volgende keer een lekkere veggie burger eten!

 4. Ik woon vlak naast de markthal en kom regelmatig bij Sajoer. Zulke lekkere sapjes. Jammer dat ze er maar tot 1 aug zitten. Hopelijk verhuizen ze niet te ver weg haha.

 5. Wat een vrolijkheid en gezelligheid! Ik ben nog niet in de Markthal geweest. Mijn moeder daarentegen wel. Zij vond het ook hartstikke leuk en gezellig! Volgens mij moet ik binnenkort ook maar eens gaan en zeker een bezoekje brengen aan Sajoer!

 6. Ik ben nog niet naar de markthal geweest, maar het staat wel al een tijdje in de planning! Mijn moeder woont in Rotterdam, dus bij een volgend bezoekje zouden we daar eens heengaan :D

 7. Ik woon heel dicht bij Rotterdam en ik ben nog nooit in de Markthal geweest. Ook Villa Augustus staat nog op m’n lijstje. Shame on me :(

  1. Zou ik ook zijn als ik jou was! Rotterdam is geweldig.

 8. Moet – heen – nu! Dit klinkt zo leuk en ik wil al zo lang weer eens naar Rotterdam. Het komt er alleen maar niet van. Ontzettend onterecht! De volgende keer zal ik Sajoer zeker niet overslaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *