Saladebar Crop (Utrecht)

crop6

Afgelopen woensdag, ja toen het zo bloedheet was, ging ik (M) met vriend Tasos naar Utrecht om te gaan eten bij Crop. Soms heb je gewoon iets in je hoofd en dan moet het gebeuren. Maakt niet uit dat het dan een gevoelstemperatuur van 64 graden is, je gaat gewoon. We hebben er geen spijt van gekregen! We laten je vandaag zien hoe Crop eruit ziet en wat je er zoal kunt eten.

crop1 crop7

Ik had al foto’s op Instagram voorbij zien komen en wist dus al dat Crop en hippe tent moest zijn. Met een tof interieur, de letters ‘Crop’ in gras aan de muur en een fijn terras. Wat ik in real life te zien kreeg klopte précies met de foto’s. I like it here. Sowieso vind ik Utrecht leuk. En al helemaal dit stukje Utrecht (Biltstraat) Er zitten echt een heleboel leuke tentjes in deze buurt en ik denk dat ik binnenkort terug moet om nog meer te ontdekken. Maar laten we het eerst over Crop hebben.

crop4 crop5

Crop is, zoals de naam misschien al doet vermoeden, in principe een saladebar. Maar je kunt er ook koffie drinken en taartjes eten. Het komt erop neer dat je er de hele dag terecht kunt. Wij gingen er om een uur of vijf naartoe en deden eerst een drankje. Ik koos natuurlijk voor de jonge Thaise kokosnoot, want als dat ergens op de kaart staat, ben ik om.

crop3

Na een uurtje bijkletsen gingen we aan de slag met het samenstellen van onze salades. Hiervoor kregen we een handig lijstje waarop we mochten aanvinken waar we zin in hadden. Een normale of een grote salade? Welke groenten? Welke dressing? En willen we er nog toppings op? Wat ontzettend relaxed dat je gewoon eventjes rustig naar je lijstje kunt kijken, terwijl je aan tafel zit. Ik haal vaak salades bij SLA, die ik ontzettend lekker vind, maar ik krijg altijd een beetje keuzestress als ik aan de bar sta te bestellen. Al die opties! Zo’n blaadje maak het heel overzichtelijk en je hoeft niet te haasten. Erg handig bedacht, Crop!

crop2

Ik koos voor een grote salade met een heleboel veggies, zoals krieltjes, gegrilde paprika, olijven, mais, avocado en komkommer. Als dressing ging ik voor een (dunne/bijna vloeibare) hummus. Erg lekker allemaal! Tasos ging voor iets met kikkererwten, linzen, bietjes en tomaat. Het zag er ook heerlijk uit!

De salades worden gemaakt van biologische en uiteraard verse ingrediënten. Ik vond de salade lekker, maar niet per se heel erg origineel. Zo was er als vulling de keuzemogelijkheid tussen kip, tonijn en geitenkaas. Ik eet alle drie niet, dus mocht ik een groente extra uitkiezen. Maarja, extra komkommer staat niet helemaal gelijk aan vlees, vis of kaas, vind ik persoonlijk. Ook vind ik het jammer dat er geen plantaardige optie bij zit, om het geheel iets origineler te maken. (denk bijvoorbeeld aan falafel, tofu of tempeh)

De prijzen van de salades vind ik netjes: €7,50 voor een normale salade, €9,50 voor een grote. Een prima prijs voor een lekkere, biologische maaltijd! Ook kregen we een lekker grote kan kraanwater met komkommer erin. Fijne service!

IMG_4421

Na het eten wandelden we naar de Oude Gracht, om een lekker ijsje te eten bij Venezia. Deze ijszaak serveert ijs vanuit een Volkswagenbus, super tof. Ik koos voor pure chocolade sorbet en framboos-munt sorbet. Tasos ging ook voor pure chocolade sorbet en citroen-basilicum sorbet. Heerlijk!

Ik vond het erg leuk om eens bij Crop gegeten te hebben en als ik weer eens in Utrecht ben en trek heb in een salade, zal ik zeker aan dit tentje denken. Voor all you healthy foodies in Utrecht: ga Crop proberen als je dat nog niet hebt gedaan!

Crop
Biltstraat 1, Utrecht
Facebookpagina Crop

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

9 gedachten over “Saladebar Crop (Utrecht)

  1. En als je een volgende keer de Biltstraat helemaal uitloopt richting centrum zit in de Voorstraat (net voorbij de bioscoop) restaurant Gijs. Kan je heeeel lekker eten met o.a. veganistische opties op de kaart. Hangt qua sfeer een beetje tussen fastfood en gewoon restaurant in. Is ook echt een aanrader :-)

  2. Ah daar is het verslag al! Leuk, zelf je ingrediënten kunnen kiezen is echt iets voor een health foody als ik :p

  3. Ziet er allemaal lekker uit! Voor iemand die zo kieskeurig is als het om eten gaat als maar kan, is een eigen salade met ingrediënten samenstellen wel fijn :)

  4. Ziet er leuk uit zeg! Zo fijn dat er steeds meer salade bars komen. Bij de meeste lunchzaken komen ze niet verder dan een verlepte geitenkaassalade. Ik vind geitenkaas echt zó smerig! Die keuzestress herken ik maar al te goed..mijn vriend wordt er soms helemaal gek van. Ik kan gewoon niet bedenken wat ik wil eten. Dit met die blaadjes zou voor mij al een stuk beter werken haha. Nog erger…ik bekijk heel vaak menukaarten op internet haha. Dan kan ik van te voren bedenken wat ik wil :p

  5. Leuk!
    Ik woon in Utrecht en ben er een paar keer voorbij gefietst. Nu ga ik het zsm proberen.

    1. Zeker doen! Maar kies wel een minder warme dag uit, want het is BLOEDHEET in het restaurant haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *