SLA X De Groene Meisjes (met winactie)

de groene meisjes bowl

Al sinds het eerste filiaal van SLA geopend werd in Amsterdam aan de Ceintuurbaan (en dat is nu vijf jaar geleden) ben ik fan van het concept. Om heel eerlijk te zijn wist ik daarvoor niet dat salades zó lekker konden zijn. Een salade maken is niet zo eenvoudig als het lijkt. Een salade moet in balans zijn, de dressing moet écht lekker zijn en je wil ook een beetje verrassend zijn – want anders eet je al gauw rauwe bladspinazie met tomaat en komkommer. Zonder geitenkaas, voor de vegans onder ons. SLA heeft de kunst van het maken van een goede salade echt verstaan en al jaren vind ik hun salades de lekkerste die er zijn.

Nu heeft SLA zich door de jaren heen ook ontwikkeld. Waar er altijd al gewerkt werd met zoveel mogelijk biologische producten, heeft SLA nu het Eko-keurmerk gekregen, waardoor het menu 100% gecertificeerd is. Ik vind het zelf prettig (en lekker) dat SLA werkt met zulke goede producten. Ook daarmee onderscheiden ze zich van andere saladebars die ik ken.

Groene Meisjes bowl

de groene meisjes bowl

De verrassing was dan ook groot toen SLA mij vroeg of ik misschien zin had om een Groene Meisjes special te bedenken. Ehh… natuurlijk?! Ik bedoel, hoe cool is het om naar SLA te gaan en je eigen special te kunnen bestellen? Doe u mij maar één keer de Groene Meisjes. (ik heb dat inmiddels getest en het is inderdaad cool om te doen. Voelt goed.) Nóg leuker is het dat SLA een paar maanden geleden ook in Rotterdam geopend is, dus ik kan dit gewoon in mijn eigen stadje doen.

Omdat de Groene Meisjes special bij het najaarsmenu hoort, leek het me leuk om er een herfstige bowl van te maken. Het is daarom ook geen salade – er zit geen bladsla in – maar een lauwwarme bowl met couscous, warme kikkererwten en geroosterde groenten. Dat leek me lekker. De herfst in een bowl, dat idee.

Wat er precies in de Groene Meisjes bowl zit?

– volkoren speltcouscous
– groene linzen
– geroosterde aardappel
– geroosterde aubergine
– geroosterde pompoen
– geroosterde bloemkool
– warme chickpea curry masala
– romige kurkuma-kerrie dressing
– koriander on top

Ik had deze bowl net zo goed de ‘Selfcare DeLuxe bowl’ kunnen noemen, want dit is toch wel een beetje het toppunt van comfort food en je dagelijkse dosis groenten op een héél lekkere manier binnen krijgen? Hé, dat is belangrijk in het najaar! We moeten goed voor onszelf zorgen. Ik geef je graag die kind reminder.

De Groene Meisjes bowl kost €10,90 (wat ik niet duur vind voor een volledige maaltijd bestaande uit zoveel lekkere biologische ingrediënten) en is in alle 13 winkels van SLA in Nederland te bestellen tot eind november. Je hebt dus nog even de tijd, maar ik zou niet te lang wachten als ik jou was. Daar is deze bowl echt te lekker voor.

Je bowl delen met mij (en de rest van de wereld)

Mocht je de Groene Meisjes bowl nou bestellen en je maakt een foto (ja, doe!) en je wil hem delen op Instagram of Twitter (ja, doe!) gebruik dan #groenemeisjesbowl en #groenemeisjessla, zodat we de foto’s makkelijk terug kunnen vinden. Ik vind het leuk om jullie foto’s vervolgens weer door te plaatsen op mijn insta-story en natuurlijk ben ik enorm benieuwd naar wat jullie van mijn bowl vinden!

Win een lekkere lunch bij SLA

de groene meisjes bowl

Omdat ik natuurlijk wil dat zoveel mogelijk mensen gaan genieten van de Groene Meisjes bowl, heb ik geregeld dat ik een aantal lezers van mijn blog mag verblijden met een lekkere lunch. Dat betekent dat ik in iedere stad waar SLA zit drie lezers een waardebon mag geven. Heb je er al zin in?

Laat me dan in de comments onder de blogpost weten in welke stad (Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht of Haarlem) jij de Groene Meisjes bowl bij SLA zou willen gaan eten! Natuurlijk hoef je zelf niet in één van die steden te wonen. Misschien wilde je al een dagje naar (bijvoorbeeld) Utrecht gaan en komt het dan goed uit om te gaan lunchen bij SLA. Ik zou het wel weten als ik jou was – ik zou er zelfs een hele dag omheen plannen ;)

De mooie foto’s in deze blogpost zijn gemaakt door Bette de Wit. De knappe modellen op de foto zijn mijn collega’s Sabine en Jennie. Verder vind ik het belangrijk om te vertellen dat ik deze samenwerking met SLA belangeloos ben aangegaan. Ik word er niet voor betaald, ik vond het gewoon een grote eer en een mooie bekroning op 5 jaar lang salades van SLA eten :) 

Vertel, wie wil de Groene Meisjes bowl proberen? En waar? Laat het me weten in de comments!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

209 gedachten over “SLA X De Groene Meisjes (met winactie)

 1. Ah wat leuk! Nog een extra reden om vaker naar SLA te gaan :) Ik zou graag je bowl in Amsterdam samen één van mijn beste vriendinnen willen proberen!

 2. Twee weken terug ben ik voor het eerst naar SLA geweest met mijn vader, nadat we oma’s graf bezochten. Aangezien hij dat iedere maand doet, en ik daar 10 min vandaan studeer, lijkt het me een leuk idee om nog een keer samen te gaan.
  Hierna kunnen we er een middagje Utrecht aan vast plakken.
  Een papa-dochterdag gebeurt door overvolle agenda vrijwel nooit meer, zoals vroeger, dus dit lijkt me een leuke aanleiding en verrassing :)

  1. Hoi! jij hebt een lunch bij SLA gewonnen :)
   Ik ga je een mailtje sturen!

 3. Jaa, tof!! Wonend in Rotterdam en werkend in Amsterdam (en gestudeerd te hebben in Utrecht) heb in bíjna alle SLA’s al van de binnenkant gezien! ✨ Heel graag zou ik met mn bestie Silvana deze salad bowl in Rotterdam eten. Ik zit sinds maandag

 4. Ooh jammie, die ingrediënten ook: love it! Ik ga graag in Den Haag lunchen! ❤️

 5. Oh oops dat ging niet helemaal goed..

  Jaa tof!! Wonend in Rotterdam en werkend in Amsterdam (en heb gestudeerd in Utrecht) dus ik heb bíjna alle SLA’s wel van de binnenkant gezien! ✨ Heel graag zou ik samen met mn bestie Silvana deze salad bowl in Rotterdam gaan eten! Ik zit sinds maandag op een (medisch) dieet waardoor ik geen gluten, lactose en bepaalde soorten groenten en fruit meer mag.. voor een foodlover natuurlijk een mini drama. Deze bowl past PRECIES in dit dieet en zou ik super vinden om te proeven! 🤞🏻 FINGERS CROSSED!

 6. ohhh wat een droom dit zeg, je eigen bowl bij SLA! ik zou m heel graag proberen in Utrecht waar ik woon :)

 7. Oeh lijkt me mega leuk om iemand op date mee te nemen naar SLA in Amsterdam om daar de Groene Meisjes bowl te eten!! Klinkt in elk geval mega lekker <3

  1. Hoi! jij hebt een lunch bij SLA gewonnen :)
   Ik ga je een mailtje sturen!

 8. Nom nom nom!! Is Rotterdam klaar voor me ;) ik wil die bowl wel proberen!! Klinkt heerlijk!

 9. Jaaa dit klinkt echt heerlijk! Er zit zowaar een SLA in mijn straat (Utrecht), maar ik ben er nog nooit geweest #shame. De groene meisjes bowl doet me toch wel érg aan twijfelen, want ik ben fan van alles wat er in zit. Ik zou dus heel graag een waardebon winnen om ‘m uit te proberen!

 10. Amsterdam Zuid! Daar haal ik vaker mijn ontbijt, maar deze bowl klinkt echt als een warme knuffel die perfect is voor de komende tijd :)

 11. Jaa wat leuk! Ik zou de bowl graag in Utrecht uitproberen. Ik woon vrijwel om de hoek bij Sla maar ben er nog nooit geweest (studentenbudget 😅), dus dit zou een goeie reden zijn voor een eerste bezoekje!

  1. Hoi! jij hebt een lunch bij SLA gewonnen :)
   Ik ga je een mailtje sturen!

 12. Ja, ik wil ‘m graag proberen (stiekem wel zónder de koriander :p) in Den Haag !

 13. Oohh wat een heerlijkheid. Ik zou ‘m graag in Haarlem met mijn lieve zus testen!

 14. Ik zou hem graag in Haarlem willen proberen, wat super leuk jullie eigen bowl!

 15. Leuke samenwerking Merel! Ik zou deze salade graag mijn dochter van 4 willen eten in ons eigen Utrecht ❤️

 16. Jaaa! Ik ben ZO benieuwd, en zou heel graag de Groene Meisjes bowl bij SLA in Haarlem willen proberen!

  1. Hoi! jij hebt een lunch bij SLA gewonnen :)
   Ik ga je een mailtje sturen!

 17. Woon niet meer in Nederland maar geboren in Rotterdam en kom daar regelmatig terug. Dus Rotterdam please.

 18. Oeh, die klinkt heel lekker!
  Met een verhuizing (in Utrecht) en alle daarbij horende chaos en stress, ben ik wel toe aan een gezonde maaltijd (verhuizen = patat en pizza..) en natuurlijk aan een #selfcaredeluxe ;)

 19. Wat tof! Ik ben superbenieuwd en zou de bowl graag in Den Haag willen proberen.

 20. Ahhhh nu snap ik waarom de vis opeens van het menu is. Jammer maar begrijpelijk. Ik ben dol op sla. Ik ga meestal op de voorstraat in Utrecht :)

 21. Je eigen bowl, wat tof! Natuurlijk wil ik deze proberen en dan liefst in Rotterdam. Als Rotterdamse moet ik namelijk tot mijn schaamte bekennen dat ik bij deze nieuwe locatie van SLA (in eigen stad nota bene) nog niet ben geweest….. Daar moet maar eens snel verandering in komen!

 22. Wat gaaf, een eigen bowl met zoveel lekkere dingen! Ik zou hem heel graag gaan proeven in Utrecht :)

 23. Oh klinkt heerlijk! Ideaal om binnenkort mijn weekendje Hoek van Holland te combineren met Den Haag :)

 24. Super leuk, samen met mijn vriend! We gaan graag een dagje weg en vinden het dan leuk om nieuwe plekken te proberen om te gaan luchen of dineren. We zijn allebei vegetariërs en vinden het soms lastig om iets te vinden wat goed en lekker is. Wij zijn groot fan van Utrecht :)

 25. Leuk dit!! Hoe tof dat je je eigen bowl hebt, ben erg benieuwd naar de smaak :)

  Ik woon zelf in Haarlem, als ik het haal dan doe ik dat in Amsterdam. Dus ik moet Haarlem echt nog eens proberen!

 26. Ahhhh merel dit ziet er te lekker uit!! En prachtige foto’s. Ik zou ‘m heel graag in amsterdam willen eten 💗💗

 27. Jaaa, ik! Ik! Ik zou naar Den Haag gaan: bij die locatie ben ik eerder geweest en ik vind dat er een hele fijne sfeer hangt! En dan daarna even winkelen in de kleine straatjes erachter, met allemaal fijne boetiekjes :) En dan misschien daarna nog even terug voor een lekkere haver- of sojalatte? Elke kans om naar SLA te gaan moet je immers met beide handen aanpakken ;)

 28. o graaag! Ik ben nog nooit bij SLA geweest en deze bowl klinkt heerlijk! Die kom ik graag proberen in Rotterdam 😋😋

 29. Jaaaaaa! Leuk ik wil wel een lekkere salade eten. Welke stad maakt me niet uit. Mocht ik winnen dan laat ik me graag verrassen door de stad zodat ik daar verder op avontuur kan gaan!

 30. Ik ben eerlijk gezegd nog nooit naar SLA geweest, maar het stond wel op m’n lijstje. Helaas hebben we er hier in Leiden geen :(.
  Al die steden spreken mij wel aan, want ik ken iemand in elk haha zou een goede reden zijn om af te spreken.
  Maar ik ga toch voor Rotterdam, want daar kom ik vandaan en dan zou ik met mijn moeder samen gaan lunchen.

 31. O zo’n toffe samenwerking, wat leuk voor je! :)
  Ik zou wel eens een dagje naar Rotterdam willen komen (ben er nog nooit geweest :O) om lekker te gaan lunchen met de Groene Meisjes bowl bij SLA. Lijkt me een heerlijk herfstige combinatie trouwens, jum!

 32. Wat gaaf. Dit lijkt me toch het ultieme teken dat je het gemaakt hebt Merel, als er een saladebowl naar je vernoemd wordt. Ik zou hem heel graag een keer in Amsterdam willen testen :) Klinkt heerlijk!

 33. Klinkt goed, deze uitbreiding van gezonde slabowles! Ik ga graag met een lieve vriend of vriendin naar SLA in Den Haag!

 34. In Den Haag! Als Utrechtse (met net een super leuke eerste baan als dokter) kom ik nu niet zo veel buiten… Het lijkt het me heerlijk om binnenkort een keer uit te waaien aan het strand! Van de kou naar zo’n warme bowl is dan de ideale combi. :)

  1. Hoi! jij hebt een lunch bij SLA gewonnen :)
   Ik ga je een mailtje sturen!

 35. Ik ben, na een poos ziek thuis te hebben gezeten, sinds deze maand aan een nieuwe baan in Den Haag begonnen, en ik zou graag tijdens mijn lunchpauze bij SLA eten. :)

 36. Wat klinkt je bowl onwijs lekker! Kurkuma-kerrie en chickpea masala! <3 Ik zou de bowl graag eten in Haarlem, maar eigenlijk vind ik elke andere stad ook prima. Wat je zegt, hier ga ik graag voor op reis!

 37. Ik zou deze bowl supergraag willen proberen in Den Haag! Ik eet sinds 1,5 vegan en De Groene Meisjes is een grote inspriratiebron geweest (ook toen ik nog niet vegan, wel vega, at volgde ik deze blog al!) en nog steeds een motivatie om creatief te zijn en anderen te inspireren plantaardig te eten (en leven)!

 38. Ik ben sinds een half jaartje de gelukkige moeder van een heel lief jongetje. Sinds hij geboren is, eten we ook gezonder en bewuster. Ik zou heel graag een waardebon voor SLA Rotterdam winnen, voor een gezond middagje mama-tijd met een vriendin :-)

 39. Klinkt superlekker! Ik ben altijd op zoek naar lekkere restaurants waar een vriendin (geen gluten) en ik (geen melk) allebei iets lekkers kunnen eten en SLA Amsterdam klinkt als een goede plek :)

 40. Oeeeh heerlijk! Graag in Den Haag – perfecte lekkere herfstige krachtvoer voor mijn groeiende spruitje <3

  1. Hoi! jij hebt een lunch bij SLA gewonnen :)
   Ik ga je een mailtje sturen!

 41. Oehhh wat een fantastisch nieuws. SLA is sowieso een van m’n favoriete eettentjes. Ik zou je gezonde bowl dolgraag in Utrecht, m’n stadsie, proberen! Kan niet wachten op ‘het herfstgevoel’. Ik ga in ieder geval duimen :-)

 42. Ik woon zelf in België, maar zou hem graag eens proberen samen met mijn zussen die in de buurt van Utrecht wonen. In Utrecht dus😀😋

 43. Wauw zo leuk dat je je eigen special hebt! Het klinkt lekker. Ik heb nog nooit bij SLA gegeten, desondanks er veel filialen in Amsterdam zijn. Ik zou het graag eens proberen!

 44. Wat heerlijk! Ik zou deze salade heel graag met mijn moeder ( in Adam) willen delen die langzaams steeds meer en meer op de veganistische tour is en ik als vegan hier natuurlijk heel erg blij van wordt!

 45. Ik zou heeeel graag een heerlijke salade komen eten in inze geliefde stad Rotterdam met mijn vriendin Lotte. Een extra verrassing nu we bijna drie jaar samen zijn! :)

 46. Heerlijk!!!! Vooral al die lekkere geroosterde groentes. Ik zou graag in Amsterdam naar SLA gaan (en als toetje nog een smakelijk vegan taartje bestellen)….

 47. Lekker hoor! Ik ben nog nooit naar SLA geweest. Ik zou de bowl graag willen proberen in Utrecht!!

 48. Wat een leuke winactie en samenwerking! Inderdaad een kroontje het zware werk van vele SLAlades eten, haha. Ik zou heel graag een bowl willen uitproberen met mijn moeder in Haarlem (stiekem een van de mooiste steden van Nederland, met sowieso het mooiste station van Nederland). Groetjes!

  1. Hoi! jij hebt een lunch bij SLA gewonnen :)
   Ik ga je een mailtje sturen!

 49. Klinkt echt heerlijk en helemaal passend bij het herfstweer! Binnenkort een dagje haarlem op het programma, dus doe graag mee voor Haarlem :)

 50. Klinkt heel lekker, aubergine en pompoen. Ik zou deze bowl graag in Amsterdam willen proberen.

 51. Mjammmmm doe mij maar een SLA’tje in Amsterdam! Het filiaal op de Middenweg wil ik nog steeds eens bezoeken! Komt er maar niet van maar dit zou een goed excuus zijn ;)

 52. Deze bowl is de perfecte reden om een hapje te doen bij SLA in Rotterdam #loveit!

 53. Ohh klinkt echt superlekker! Die zou ik wel een keertje willen eten bij SLA in Utrecht :)

 54. Die klinkt heel lekker! Ik ga binnenkort met mijn beste vriendin een dagje uitwaaien aan het strand bij Den Haag, en dit lijkt me een perfecte lunch :)

 55. Jaaaaaaa. Ik zou heel heel graag met mijn beste vriendinnetje bij sla gaan eten. Zij woont nu in Utrecht en ik kom er nog altijd graag maar woon er helaas niet meer.
  Tijd voor een boel gezelligheid en genieten van die groene meisjes bowl 😋😍

 56. Hoe cool, je eigen bowl!
  Mijn vriend en ik zijn afgelopen weekend in ons eerste koopappartement getrokken. Hardstikke druk en stressvol. Dus na een dagje interieurshoppen in Utrecht zou jouw heerlijke bowl er goed in gaan! Goed voedzaam ook, dat is de afgelopen weken ook niet optimaal geweest.

 57. Je eigen special bij SLA, zo gaaf!! En wat klinkt hij lekker, echt als herfstig comfort food. Ik zou hem graag in Den Haag gaan eten met een lieve vriendin die net zo van gezond en vega eten houd als ik ☺️.

 58. Hee Merel,

  Deze zou ik graag met een vriendin proberen in Amsterdam als we weer eens naar de ijhallen gaan eens in de maand! Beide goed voor het milieu.

  1. Hoi! jij hebt een lunch bij SLA gewonnen :)
   Ik ga je een mailtje sturen!

 59. Pick me, me me pretty please :D ik moet alweer een tijdje echt even het kantoor uit met de lunch en samen met m’n collegaatje naar Manhattan (oftewel: het gebied rondom Station Amsterdam Zuid in de ‘volksmond’ :P ) om weer eens lekker buiten de deur te lunchen, it’s been too long! Hihi :) -xx-

 60. Wat heerlijk! Ik zou graag deze lekkere herfst bowl willen delen met mn vriend in Amsterdam! :-)

 61. Oeh! Ja. Wat klinkt dat verrukkelijk. Ik zag dat de SLA in Haarlem nieuw is (of hij is mij nog nooit eerder opgevallen, maar dat lijkt me niet). Ik wil het graag een keer proberen voordat ik ga apenkooien… o/* in de stad. Ja, echt, apenkooien voor volwassenen. Ik ben heel benieuwd.

 62. Ik ben nog nooit bij SLA geweest en de Groene Meisjesbowl is wel een mooie aanleiding om een keer te gaan. Natuurlijk in Rotterdam! :-)

 63. Ooo wat nice dit! Ik zou deze heel graag in mijn woonplaats Utrecht willen eten!

 64. Wauw, wat zal je eigen bowl bestellen een tof surrealistisch gevoel geven!
  Ik wil ‘m heeeel graag uitproberen in Utrecht, lievelingsstadje <3

  1. Hoi! jij hebt een lunch bij SLA gewonnen :)
   Ik ga je een mailtje sturen!

 65. Jaaa, leuk! Mijn vriend maakt altijd grapjes over de naam SLA en zegt altijd dat het naar hem vernoemd is (zijn voornamen beginnen met S.L.A.) en hij wil al een tijd daar gaan eten. We zijn er nooit binnen geweest, maar hoe leuk zal het zijn als we dan meteen een Groene Meisjes bowl kunnen eten! Dit zouden we dan in Haarlem willen doen :)

 66. Suuuper leuk, de bowl lijkt me echt heerlijk! Wat een lekkere ingrediënten! Ik ga binnenkort weer een dagje naar Rotterdam, dat lijkt me de perfecte combinatie :)

 67. Jaaa, in Utrecht! Wij zijn net om de hoek komen wonen, dus dat zou super zijn!

 68. oehhh zoooo leuk! Haarlem! Dan kan ik direct een mini citytrip doen!

 69. Super leuk! Mijn vriend en ik verhuizen volgende maand naar Rotterdam (vanuit Duitsland) en het lijkt me heerlijk om deze bowl uit te proberen!

 70. Wat ontzettend tof dat je dit mocht doen! Ik ben dus nog nooit bij SLA geweest terwijl ik gewoon in Utrecht woon, dus dit lijkt me een mooie gelegenheid om er eindelijk naar toe te gaan!

 71. Op de Ceintuurbaan, lekker in de buurt. Mijn favoriet. :) Is jouw bowl ook bij ekoplaza te krijgen trouwens?

 72. SLA is altijd goed! Ik zou graag de bowl in Den Haag willen proberen. Een gezonde maaltijd na werk :)

 73. Wat een leuke winactie! Ik hield ook nooit van salades tot ik bij Sla zo’n goedgevulde salade probeerde. Vind nu ook de bowls met warme ingrediënten heerlijk voor in de wintermaanden. Kom zelf weleens in Den Haag om te winkelen, dus wil graag daar met de winactie meedoen. :)

 74. Wat gaaf! Lijkt me ook een heerlijke ‘salade’. Ga ik zeker eens proberen in R’dam, maar nog toffer als dat kan via de actie.

 75. Wat is er nu een betere combinatie dan Sla versus De Groene Meisjes! Ik (healthy_yogagirl op IG) vond het zelf al een super idee toen ik hoorde dat Sla naar Rotterdam zou komen! ;-) Dus doe heel graag mee! 💚

 76. Oooh ik wil in Rotterdam, ben nog steeds uberhaupt niet bij SLA geweest

 77. Aangezien zowel SLA als ik nieuw zijn in Rotterdam, zou ik hem daar graag proberen :)

 78. Wow die bowl klinkt heel goed! Vanuit Groningen is Utrecht de dichtstbijzijnde, dus Utrecht :)

 79. Ohhohh wat een heerlijke ingredienten en wat een heerlijke winactie. Mijn lieve vriendin Hade woont in Haarlem en ik zou haar hier graag meenemen naar SLA!

 80. In Amsterdam op de middenweg in mijn oude buurtje! Oh en ben nooit bij Sla geweest, dus dit lijkt mij een mooie kans om het even uit te testen ha!:)

 81. Wauw wat gaaf dat je je eigen bowl hebt💫🌱 Die zou in uiteraard heel erg graag willen proeven, ben gek op geroosterde aubergine! Liefste in Utrecht☺️💕 Liefs!

 82. Jaaa ik zou supergraag op de nieuwe locatie in Rotterdam deze bowl uit willen proberen, hij ziet er in ieder geval al heerlijk uit!

 83. Jaaaa! De perfecte break van mijn werkdag. Op prima loopafstand van mijn kantoor bovendien. Uiteraard in Rotterdam, ons stadsie.

 84. Wauw Merel, wat gaaf een “eigen” bowl 🌿 én hij lijkt me verrukkelijk! Ik ben 1x eerder bij SLA Utrechtsestraat geweest en dat was top! Je inspireert mij om vaker plantaardig te eten en met dit soort gerechten lukt dat steeds beter!
  Ik heb zelfs mijn man (lees: carnivoor in hart en nieren 🙄) zo ver dat we élke maandag; onze “Veggie Monday” (plantaardig/vegetarisch) eten en zo dragen wij ook een steentje bij aan een betere wereld✨ en dat voelt goed! 🤗

 85. De bowl klinkt heerlijk! Ik zou hem graag testen in mijn hometown Haarlem.

 86. Oooeh, die klinkt heerlijk! Echt als een fijne, gezonde bowl die perfect bij de herfst past! Ik wil deze graag in Haarlem eten 💚

 87. Deze salade lijkt me zo lekker! SLA was altijd al mijn favoriet als ik naar Amsterdam ging. Gelukkig is er nu ook een vestiging in Rotterdam geopend (hoera hoera!). Dus Rotterdam voor mij :)

 88. Oh WoW jouw boel klinkt heerlijk. Ik zou m heel graag uitproberen bij SLA Den Haag!

 89. Ik heb er al zin in! Extra vitamientjes voor m’n baby in my belly in Utrecht samen met m’n mede preggo vriendin Desiree! Is there a better start!?

 90. Serieuze liefde voor SLA hier! Het liefst eet ik er elke week. En nu je gewoon je eigen variant hebt al helemaal. Heerlijk! Ik zou van de lunchpauze een momentje voor mezelf maken in Den Haag <3 Liefs je grootste Sparkle fan haha

 91. Wauw, supernice zo’n eigen herfst bowl!
  Ik wil ‘m graag proeven in Rotterdam met mijn lieve collega Yasmin :)

 92. Leuk! Ik zou graag weer een keer naar sla in Utrecht gaan..deze herfst bowl lijkt me heerlijk.
  Gezellig lunchen met mijn jeugd vriendin. En en passant nog n beetje shoppen

 93. Oh wat Leuk &lekker, krijg er al trek in. Ik zou graag naar Sla in Roffa gaan om de bowl te eten, gezellig met mijn dochter ;-)

 94. Samen met mijn vriendinnetje Gaby, wie mij ooit verSLAaaaaafd heeft gemaakt aan dit heerlijke eten en ik tegelijkertijd jaloers ben om de thuisbezorg service welke ze wel in Utrecht hebben maar niet in ons eigen stadje… zo jammer!

 95. Jaaa klinkt heerlijk!! Utrecht lekker gezond lunchen met een collega :)

 96. Ohhh, samen met mijn dochter Mirthe in Utrecht, waar ze studeert. Maar we reizen ook supergraag naar Rotterdam waar we vorig jaar op vakantie waren en we verrast waren: wat een leuke stad om in te dwalen.

 97. In Amsterdam is zoveel vegan junkfood te vinden, dat ik toch altijd junkfood bestel ipv SLA. Ik ben goed ziek geweest afgelopen week, dus zou wel weer wat vitamines kunnen gebruiken

 98. SLA staat al een tijd op het to-do lijstje van mn dochter er mij. Helaas is het er nog steeds niet van gekomen. Locatie maakt ons niets uit. Zoals je schrijft “We maken er gewoon een heerlijk dagje uit van”.

 99. Wat gaaf!!! Een lekkere groene bowl van de groene meisjes. Door heel het land, maar het liefst in den haag!!!

 100. Wat super leuk! En wat vet om je eigen saladebowl te hebben! Ik zou hem graag een keer proberen in Haarlem.

 101. Oh, jaaaa! Na deze zomer verhuist te zijn naar een stad met SLA, – Haarlem, ik ben zo verliefd op je, zo trots dat ik inwoner van jou mag zijn. – ben ik er gewoon nog niet binnen geweest! Oké, op één keer thuisbezorgd na tijdens de verhuizing, maar dat telt niet helemaal mee, toch? Toen was ik er immers niet binnen. Als noodgedwongen mega gezonde foodie (Mag geen zuivel, gluten, suiker en soja meer en was altijd al vegetariër. Wat overigens totaal nier zielig is, maar wat buiten de deur eten soms wel een uitdaging maakt), wil ik ook zo graag vriendlief laten zien hoe leuk SLA is, hoe het echt niet enkel voor duurzame dametjes zoals zijn vriendin is en hoe onvoorstelbaar lekker het is. – Hoewel, dat heeft hij misschien al een heel klein beetje toegegeven bij de thuisbezorgde SLA. –

  Hoe leuk zou het zijn als we lekker een dagje onze nieuwe stad kunnen verkennen en halverwege heerlijk bij SLA Haarlem kunnen lunchen? Dat is toch de ultieme duurzame-dametjes-droom?

 102. Wauw, dat klinkt geweldig! Ik zou heel graag een keertje bij SLA gaan eten in Amsterdam, want binnenkort plan ik daar een tripje naartoe voor een dagje fair fashion shoppen… Fingers crossed ;-)!

 103. Amsterdam! Ik kan niet wachten tot SLA ook naar het hoge noorden komt, dus tot die tijd maar ‘even’ op en neer!

 104. Yes!!! Klinkt zo goed die Groene meisjes bowl🤤. Ik krijg meteen zin in een dagje Utrecht met mijn zusje en een lunch bij SLA🌿

 105. Die foto van Jennie en Sabine is zo mooi en spontaan! Je creatie klinkt heerlijk. Mocht ik vaker in Nederland komen, zou ik het wel weten! Misschien dat ik deze thuis eens probeer na te maken. :-)

 106. Gefeliciteerd! Wat geweldig om voor SLA je eigen bowl te mogen maken, met je naam eraan. Als vegan wonende op het platteland van Portugal betekent lekker eten eigenlijk alles zelf maken. Uit eten gaan is voor de gezelligheid, voor het eten hoef ik het niet te doen. Dus als ik in Nederland ben is het heaven om heerlijk vegan te kunnen eten zonder zelf in de keuken te hoeven staan.
  Ik ga altijd graag naar Haarlem met mijn vriendin als ik Nederland bezoek, en het lijkt me super om samen met haar een Groene Meisjes bowl bij de SLA daar te kunnen eten :-)

 107. Ik ben zo benieuwd naar die bowl! Nu al dankjewel Merel, die salade maakt mijn me-time dagje in Rotterdam compleet!
  Ik zie het al voor me: vegan taart eten, babyspullen shoppen voor de mini in mijn buik, lunch bij SLA, en daarna helemaal verzadigd in de stoel bij de kapper.

 108. Oehh dit zou tof zijn om te winnen! Ik ga met mn beste vriendinnetje 2 dagen naar Rotterdam in november en een lunch bij SLA zou het helemaal afmaken. 🤞🏻
  En gouden tips voor andere vegan tentjes die op t moment booming zijn in Rotterdam zijn natuurlijk ook meer dan welkom 💚🌱

 109. Wat gaaf dat je je eigen bowl mocht creëren! Het klinkt echt als het ultieme comfortfood, nu al zin in. Het lijkt me super leuk om eens een dagje Haarlem te doen. Daar kom ik eigenlijk nooit, terwijl het niet eens zo ver reizen is met de trein. Het lijkt me super chill om daar de Groene Meisjes bowl te proberen tussen het winkelen door!

 110. Super gaaf, zeg! Die bowl wil ik zeker proeven. Een vriendinnetje uit Den Haag was al super enthousiast over SLA, dus ik neem haar zeker mee er om samen te gaan lunchen en te shoppen!

 111. Ben erg benieuwd naar de groene meisjes bowl. Ik ga graag af en toe naar Haarlem, daar zit de SLA vlak naast het station echt ideaal.
  Ik vind de combinaties vaak heerlijk, vooral die met tempeh mmm

 112. Lijkt me echt super lekker, ik ben er heel benieuwd naar. Ik zou hem in mijn eigen stad Rotterdam willen proberen.

 113. O heerlijk! SLA is altijd goed maar de combinatie die in de bowl die jij bedacht hebt zit is echt hemels! Ik wil graag met mijn zus genieten in Amsterdam!

  1. Hoi! jij hebt een lunch bij SLA gewonnen :)
   Ik ga je een mailtje sturen!

 114. Oeh super gaaf! Lijkt me leuk om hem te gaan proeven in mijn eigen stad, Rotterdam! :)

 115. Oe leuk! Het Teylers museum in Haarlem staat nog op het lijstje van mijn vriend en mij. Dus een lekkere lunch bij SLA zou de dag helemaal compleet maken!

 116. Het lijkt me super om een keer te proberen in Amsterdam. Gecombineerd met een bezoek aan een museum. Helemaal top !

 117. Wat tof Merel!

  Tot afgelopen zomer nog nooit bij SLA gegeten, maar toen ik een na een lange zomerdag in het park met een vriendinnetje daar een bowl kocht om weer in het park op te eten was ik om. Heerlijk. Ik zeg altijd dat ik niet van salades houdt, omdat het voor het grootste gedeelte uit sla bestaat en niet vult maar die van SLA zijn heerlijk, vullend en origineel. En dat was allemaal in Amsterdam. Nu ik net verhuisd ben naar de andere kant van Amsterdam en erachter ben gekomen dat er een vestiging super dichtbij zit wil ik daar graag weer heen!

 118. Leuk, ik hoor zoveel overal sla maar heb er zelf nog nooit gegeten.
  Ik woon precies tussen Amsterdam & Utrecht in.
  Dus 1 van deze 2 filialen zou fijn zijn.

 119. Ja!!! Sinds de geboorte van onze zoon gaan we niet meer zo vaak op reis als daarvoor 😬, om het een beetje te compenseren gaan we elke eerste week van de maand op lunch date in onze stad (Utrecht). Een keertje naar SLA zou super leuk zijn!

 120. Wat ontzettend cool! En hij klinkt zó lekker. Ik woon nu in Osnabrück, maar ben over een paar weken weer “thuis” in Haarlem, en dan ga ik natuurlijk graag die bowl proeven :D

 121. Aaah wat super lekker! Ik ben nog nooit bij SLA geweest, wilde er altijd al eens graag heen (want heeel veel goede dingen over gehoord) maar er zat er nooit een bij mij in de buurt. Tot er afgelopen zomer een in Rotterdam opende. Ik zou er zeker een keer met mijn vriend heen willen, hij is altijd nogal sceptisch over vegan eten (en eigenlijk alles wat gezond is) en ik wil hem juist laten zien dat vegan eten ook onwijs lekker kan zijn.

 122. SLA is fantastisch. Als vega-eter ben je op een gegeven moment wel uitgekeken op de geitenkaassalade met honingmosterddressing. SLA heeft ruime keuze, van smoothies tot soepjes, en natuurlijk de bowls.

 123. SLA is fantastisch. Als vega-eter ben je op een gegeven moment wel uitgekeken op de geitenkaassalade met honingmosterddressing. SLA heeft ruime keuze, van smoothies tot soepjes, en natuurlijk de bowls.
  Ik zou DGM-bowl graag proeven in Amsterdam.

 124. Jaaaa ik wil die heerlijke bowl wel in Utrecht uittesten samen met mijn niet vega(n) vriend die bij SLA als een van de uitzonderingen wel vegan wil eten..win-win!

 125. De herfstkaarten van SLA zijn altijd mijn favoriet! Mijn huisgenoot en ik zijn allebei weg van SLA en een lunch in Utrecht zou weer een goeie incentive zijn om gezellig wat samen te gaan doen! :)

 126. Dat klinkt heel erg lekker! Die ga ik bestellen in Utrecht. Ik zou het erg leuk vinden om een waardebon te winnen :)

 127. Aah klinkt zo heerlijk! Ik werk naast een SLA en ben er zo vaak voorbij gelopen maar met een studentenbudget toch steeds weten te weerstaan, maar misschien toch maar is mijzelf trakteren! Of winnen haha

 128. Dat klinkt heerlijk! Sinds ik van baan ben geswitcht, lunch ik helaas niet vaak meer bij SLA (Utrecht), maar dit is een goede reden om weer eens te gaan!

 129. Vorige maand ben ik naar Rotterdam verhuisd en nu de stad aan het (her)ontdekken. Het lijkt me waanzinnig leuk eh lekker om de Groene Meisjes special te proeven!

  Groetjes, Linda Commandeur

 130. Jaaaa in.Utrecht, heel graag! Deze geweldige stad waar ik nu 11 jaar woon en nooit meer weg wil kan nog wel wat meer vega en vegan gerechten en tentjes gebruiken (vergelijk met R’dam en A’dam) en ik zou dan ook heel graag de Groene Meisjes Bowl gaan testen om hem daarna overal uiteraard overal te promoten en Itrecht nog meer plantaardig te maken!

 131. Yessss eindelijk SLA in Rotterdam!
  Hoewel ik graag in Amsterdam kom, is Rotterdam toch praktischer. Helemaal voor het weekendje Roffa met Mn Bestie binnenkort!
  Jeeeeej!!

 132. Amsterdam! Ik eet nu sinds twee maanden vegan en mijn liefde voor groenten, sla en curry is mega groot geworden. Ik zou dolgraag mijn vegan-zijn vieren met een grote kom met SLA en geroosterde groenten!

 133. Sounds amazing!!!
  Rotterdam!
  Ik ben er één keer geweest in Utrecht ( was naar een vegan beurs gegaan)… vond het super lekker😍! Ik zou er met mijn dochter heen willen gaan, na het wandelen door de stad heb je een fijne 🥗 nodig.

 134. Den Haag, lekkerste salade bij Sla ooit gegeten, kan niet wachten (zelf komend uit de Javastraat Amsterdam) om daar mijn ‘ groene meisjes’ salade te eten!

  1. Hoi! jij hebt een lunch bij SLA gewonnen :)
   Ik ga je een mailtje sturen!

 135. Wat gaaf, je eigen bowl! En leuk om te zien dat je zo van 010 geniet. Ik heb de Sla in “mijn” stadje Rotterdam nog niet geprobeerd, dus 2 redenen om te winnen: Sla en de GM-bowl!!
  Xo Willemijn

 136. Wat Gers, je eigen slanbowl! Een droom lijkt me. Natuurlijk wil ik het ook proberen. Kijken of ik hem ook lekker vind haha en natuurlijk in 010, de mooiste stad van NL! Liefs Linda

 137. Al mijn favorieten zitten in deze bowl! Ik ben ontzettend blij met de warme bowls en ga hem graag proeven in Utrecht :)

 138. Heerlijk! Ik kom altijd bij sla Amsterdam Zuidas dus daar wil ik graag deze lekkere bowl smikkelen!

 139. Rotterdam! Dan kan ik na me zwangerschap verlof lekker gezond werken starten met werken

 140. Oh ohh wat ziet dat er lekker uit! Dat heb je echt goed gedaan zeg.
  Zou deze bowl maar wat graag proberen in Utrecht met een vriendin die daar vlakbij woont. Lijkt me werkelijk de perfecte herfstlunch

 141. Hoi Merel,
  Je hebt me erg nieuwschierig gemaakt naar deze salede bowl dus deze winactie kan ik zeker niet aan mij voorbij laten gaan☺️ Ik woon nu sinds 3 weekjes in den Haag en aangezien ik binnenkort mijn zus deze leuke stad ga laten zien , komt deze actie zeker van pas 😏

 142. Ikkeeee!! Liefst Rotterdam of Den Haag, want daar werk en woon ik, maar de andere steden lijken me ook leuk! Plan ik idd graag een dagje omheen.. Maak ik er een soort Sla-tour van. In ieder stadje een sla-schatje :)

 143. Wat tof! Het lijkt mij heerlijk om na een lange stagedag langs SLA (in Amsterdam) te fietsen om jouw bowl te mogen proberen! Ik ben écht gek op de salades van SLA.

 144. Oh oh Den Haag! Mooie stad achter de duinen, en nog leuker met een bezoekje aan SLA. Perfecte start voor een heerlijk dagje uitwaaien aan zee!

 145. Ik ben net verhuisd van Den Haag naar Wageningen en ik mis een SLA hier 😰 (hoewel dat wel flink scheelt voor mijn portemonnee 🙉) Lijkt me super chill om jouw bowl in Den Haag te proberen als ik weer eens mijn vrienden op zoek in den Haag!

 146. YASS.. ik ben echt echt dol op salade! Ik herinnerde me dat ik vorige jaar had besteld bij SLA in Amsterdam. Raad maar eens, ik werd gelijk verkocht! En dat het al tijdje in arotterdam gevestigd is, wist ik helemaal niet! Ik wil heel graag SLA-Merel proeven!

  1. Hoi! jij hebt een lunch bij SLA gewonnen :)
   Ik ga je een mailtje sturen!

 147. Ja wat leuk! Ik zou hem graag willen proberen in Rotterdam. 🤗

 148. Ik mis SLA in mijn nieuwe woonplaats Breda, maar gelukkig passeer ik dagelijks Rotterdam (dat toch ook stiekem mijn hart gestolen heeft) en daar zou ik graag met mijn lief ons nieuwe gezonde periode inluiden met deze heerlijke bowl met zoveel lekkers erin (kom graag keer bij je eten Merel haha). Zou mooie opkikker zijn voor mijn lief, die met burn-out thuis zit sinds kort en die ik graag zou verrassen! Fingers crossed nu maar! :-)

  1. Hoi! jij hebt een lunch bij SLA gewonnen :)
   Ik ga je een mailtje sturen!

 149. Ahhhh! Ik ben groot fan van SLA, regelmatig gegeten bij de vestiging op de Westerstraat. Maar ik wil graag eens de vestiging in Haarlem bezoeken om uit te proberen.

  1. Hoi! jij hebt een lunch bij SLA gewonnen :)
   Ik ga je een mailtje sturen!

 150. Heerlijk! Ik zou dan een keer een SLA in Amsterdam willen proberen!

 151. Het lijkt me heel tof om de bowl eens te proberen met mijn vriend bij SLA Utrechtsestraat!

 152. Heel graag zou ik je bowl eens proeven in Utrecht! Ik ben heel benieuwd, echt al mijn favoriete ingrediënten zitten erin 😍

 153. Het lijkt me lekker om uit te proberen bij SLA op de Utrechtsestraat!

 154. Wat een gave actie! Ik zou graag met mijn moeder in Rotterdam bij Sla willen eten, ben er eerlijk gezegd nog nooit geweest

 155. Ik wil wel in Utrecht bij SLA eten, dan ga ik niet alleen, maar dan neem ik mijn lieve oud-collega Stef mee. Dan heb ik gelijk een goede reden om weer eens koffie te drinken bij mijn lieve oud-collega’s.
  Stiekem mis ik ze wel een beetje, dus dit zou dan wel heel erg leuk zijn.

 156. Wat leuk!! Ik zou de salade graag in Utrecht uit willen proberen, samen met een vriendin die daar studeert :)) (Zelf zit ik in Groningen waar helaas geen SLA zit.. Maar dit is toch wel de perfecte reden om een dagje naar Utrecht te gaan!)

 157. Wat leuk! Ik zou de Groene Meisjes Bowl graag proberen in Utrecht samen met mijn vriend. :D

 158. Het liefste eet ik de salade natuurlijk in mijn eigen Leiden, maar ja daar is (nog) geen SLA 😢. Maar Amsterdam is ook leuk hoor, ik heb er graag een reisje voor over om weer eens van een lekkere salade bij SLA te kunnen genieten!

 159. Wat tof, je eigen salade op het menu bij SLA :-)
  Ik zou de bowl graag eten in Amsterdam, samen met mijn vriend en baby in mijn buik!
  Liefs!

 160. Ik zou heel graag gaan genieten in Amsterdam, om vervolgens met een verzadigd buikje fijn verder te brainstormen over ons hier als eerste geopende lokale ruilpunt van KrijgdeKleertjes. Daar komen zo vast nog meer mooie duurzame dingen van :).

 161. Ik kom heel graag de Groene Meisjes bowl bij SLA eten in Utrecht. Ik werk in Utrecht en ben erg benieuwd, straks wordt dit mijn nieuwe favoriete lunchplek!

 162. Hoi! Het lijkt me super om bij SLA Rotterdam samen met mijn beste vriendin de groene meisjes bowl te gaan proeven!

  1. Hoi! jij hebt een lunch bij SLA gewonnen :)
   Ik ga je een mailtje sturen!

 163. Jaaaaa, heerlijk! Wat leuk voor jou dat je dit zelf mocht bedenken en de ingrediënten klinkn heel fijn bij elkaar.
  Elke keer als ik langs loop of fiets denk ik ‘ah ik moet hier echt een keer naar toe’ maar nog steeds niet gedaan 🙄. Ik zou de groene meisjes bowl graag in mijn eigen stadje Rotterdam willen proberen!

 164. Jaaa SLA Rotterdam!
  Ik woonde in Amsterdam en ik maakte vaak een ommetje langs SLA in Amsterdam. Toen ik in Rotterdam kwam wonen miste ik SLA (en soortgelijke tentjes). Gelukkig gaat Rotterdam nu ook steeds meer de groene kant op <3. Volgende week heb ik tentamens en ik kan dan wel wat groen krachtvoer gebruiken.

 165. Dit klinkt als de perfecte herfstbowl, lijkt me echt heel erg lekker!
  Ik kom iedere week in Den Haag voor therapie en plak er dan geregeld een middagje door de stad wandelen en lekker-even-niks-moeten aan vast. De perfecte gelegenheid om ook even bij SLA Den Haag langs te gaan om jouw creatie te proberen :)

 166. Leuke actie en wat ziet de salade er lekker uit! Graag zou ik deze salade in Den Haag willen proeven en uiteraard Instagrammen om zo iedereen enthousiast te maken over de salade! Perfect voor als ik vanuit huis aan het werk ben en even naar de stad wil gaan om een luchtje te scheppen. Gelijk een heerlijke salade van SLA meepakken!

 167. Moet bekennen dat ik nog niet de kans heb gehad om naar SLA te gaan, maar als ik deze geweldige prijs win heb ik des te meer reden om zo snel mogelijk naar SLA Amsterdam te hollen!! Ik maak dus mega-graag kans :)

 168. In Utrecht!! Ik heb toevallig laatst met een vriendin die ik lang niet gezien heb afgesproken om binnenkort bij SLA te gaan lunchen dus dat zou perfect uitkomen :)

 169. Oeh, wat klinkt die bowl lekker! Ik zou het keileuk vinden om deze met een vriendin uit Rotterdam te gaan eten als ik eens bij haar op bezoek ben… Goede reden voor een dagje roffa!

 170. Ohhh wat klinkt dat lekker!
  Samen met mijn mama als ze in het weekend met de trein naar mij in Utrecht komt. Vaste prik dat we ergens gaan lunchen. Van de zomer met een SLA to go buiten in de zon. Nu binnen met een verwarmende herfst bowl, lijkt me heerlijk!! :)

 171. Ik ben nog nooit bij SLA geweest maar heb er al veel goeds over gehoord en gelezen. Ik woon in Groningen (helaas hebben we hier (nog) geen SLA maar ga binnenkort een dag naar Amsterdam. Het zou geweldig zijn om dan jouw superbowl te bestellen.

 172. Ik was vorige week in Rotterdam en ik ben niet gaan eten bij SLA, waar ik nu heel veel spijt van heb! Daarom lijkt het me leuk om eens terug te gaan en de De Groene Meisjes bowl te bestellen :-)

 173. Als mijn moeder vroeger zei dat we ’s avonds sla gingen eten, zakte mijn humeur richting nulpunt. Dus hoop ik nu dat SLA me een zonnig humeur gaat geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *