Smoothie bowl met snelle granola

smoothiebowl1

In de zomer ben ik ik dol op smoothiebowls. Verse aardbeien, bessen, abrikozen… ik doe het allemaal met een bevroren banaan in de blender en eet dat het liefst elke dag, de hele zomer lang. Vandaag heb ik een meer ‘koud-weer’ variant voor jullie, inclusief een receptje voor super snelle granola. Let’s go!

smoothiebowl4

Deze smoothiebowl is o.a. gemaakt met kokosmelk wat hem super romig maakt. Als je niet van de koude ontbijtjes bent, kan je de bevroren bessen eerst laten ontdooien. Of je warmt het geheel even heel kort op in een pannetje.

Van de super snelle granola maak ik het liefst een hele grote mason jar vol. Ik bewaar deze in de koelkast en kan zo elke dag wat pakken zonder de keukenmachine steeds aan te moeten zetten. Eet je glutenvrij? Je zou de havermout ook kunnen vervangen met rijst- of quinoavlokken.

smoothiebowl2

Wat heb je nodig voor 1 flinke smoothiebowl?

1 rijpe banaan
100 gram bevroren blauwe bessen (+ extra voor topping)
250 ml kokosmelk (of andere plantaardige melk)
klein handje spinazie
1 theelepel chiazaad
2 eetlepels kokosrasp
2 theelepels pompoenpitten

snelle granola:
4 eetlepels havermout
4 grote verse dadels (of 5-6 kleine)
4 eetlepels kokosrasp

Wat ga je doen?

1. Doe de banaan, blauwe bessen, kokosmelk en spinazie in een blender en mix tot een romige en stevige smoothie.
2. Mix voor de snelle granola de havermout met de dadels en kokosrasp in een keukenmachine. Te droog? Voeg een extra dadel toe.
3. Schenk de smoothie in een kom en top met chiazaad, kokosrasp, pompoenpitten en wat van de granola.

smoothiebowl3  smoothiebowl5

Als dit geen instagramworthy plaatje is…? 

Ben je enthousiast geworden om dit ontbijtje morgenochtend te maken? Groot gelijk ;) We zouden het heel erg leuk vinden als ons laat weten wat je ervan vindt, via #degroenemeisjes op Instagram. Alvast bedankt voor het delen! 

Deze blogpost bevat affiliatelinks.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

22 gedachten over “Smoothie bowl met snelle granola

 1. Yum wat een heerlijk recept! En gelukkig inderdaad niet te koud want ik heb daar nu niet zo’n trek in. Wacht met smart op de lente :-)

 2. Ah, ik ben echt dol op smoothie bowls. Deze variant lijkt me ontzettend lekker, heel leuk met die snelle granola. Ideaal voor haastige ochtenden. Oké, misschien een beetje gek, maar wauw, wat een prachtig licht op deze foto’s zeg. Heel mooi!

 3. Bij smoothiebowls moet ik inderdaad altijd aan koude ontbijtjes denken, om het geheel eventjes in de magnetron te zetten vind ik dan ook super slim! Ik denk niet dat dat met alle smoothiebowls lekker is, maar met deze zou dat prima moeten lukken volgens mij! Keertje proberen, leuk recept!

 4. De smoothie van banaan , diepvries bessen en spinazie, is heel vaak mijn ontbijt, ik doe er dan ook nog tahin, 1 tl kokosolie en kokoswater bij. Inderdaad ook lekker met de granola jummie

 5. MMm, verrukkelijk! Dadels in de granola, dat vind ik echt een heel erg goed idee! Die ga ik ook maar eens maken denk ik! Wordt mijn moeder ook heel erg blij van ;)

 6. Hallo, lifesaver hier haha ;-) Wat ziet dat er heerlijk uit en ook echt vrij makkelijk te maken. Dit ga ik zeker weten proberen, aangezien ik wel het vertrouwen in mezelf heb dat ik dit moet kunnen maken (lees: klunzig toch in den treuren) en je volgens mij je dag niet beter dan dit kunt beginnen. Echt superfijn recept !

 7. Ah nee! Heb ik net de laatste rijpe bananen gebruikt voor koekjes. Ik wil dit namelijk morgenochtend eten, haha. Zo lekker ziet het er uit!

 8. Oh yes! Ik sla al jullie recepten standaard op op Pinterest, want ik heb nog nooit een recept van jullie gemaakt dat niet lekker was.

 9. Wat ziet dit er lekker uit zeg! En fijn dat je een beetje een bite hebt bij je ontbijt, vaak een smoothie alleen vind ik zo saai. Snel eens proberen dus :).

 10. […] voor gisteren, donderdag dus, had Jamie weer een lekker recept voor jullie klaarstaan: een smoothiebowl met een snelle granola! In het kader van ‘het voorjaar en de zomer komen er weer aan,’ proberen we toch ook […]

 11. Yummy yummy yummy! :D Nou viel het me op hoe ontzettend clean jullie vitamix nog is, wat is het geheim? Ik zou heeeeel graag weten hoe jullie hem schoon maken :)

  1. hahaha, goed he? Wat goed werkt, is om er water en wat afwasmiddel in te doen en dan te laten draaien. En de randjes goed schoonmaken met een sponsje! (en vooral: niet te lang wachten met schoonmaken, want dat is killing)

   1. Heel erg goed :) Superbedankt voor het antwoord, ik ga het proberen! :D

 12. Dit ziet er heel lekker uit, maar toch een vraagje: havermout is toch al glutenvrij, dus waarom dit vervangen door rijst- of quinoavlokken?

 13. Heb je misschien een goede vervanger voor de kokosrasp, die de granola net een beetje interessanter maakt (ipv het weg te laten dus)? Ik haaaaat kokos haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *