Super snelle curry

curry3

Voor een romige curry mag je me altijd wakker maken! Vandaag deel ik mijn simpele go-to recept dat ik graag maak als ik minder tijd of zin heb om te koken. Deze curry zet je binnen 30 minuten op tafel. Eerlijk gezegd: het ziet er misschien niet zo appetijtelijk uit maar de smaak is geweldig.  Rode chilipasta, kokosmelk, ananas, bloemkool en aubergine…. jum!

curry1

Dit is een makkelijk basisrecept, je kunt natuurlijk verschillende groenten en kruiden gebruiken. Bijvoorbeeld (zoete) aardappel, courgette, groene erwtjes etc.

Let er bij het kopen van een rode currypasta op dat je een vega(n) variant koopt. In ’traditionele’ currypasta vind je vaak vissaus. De currypasta’s die je in de supermark vindt zijn vaak veganistisch maar ik raad je aan om het altijd even te checken! Als je het echt goed wil doen maak je je eigen currypasta. Maarja, ain’t nobody got time fo’ that ;)

curry2

Wat heb je nodig voor 2 porties?
1 stukje verse gember, fijn gesneden
2 teentjes knoflook, fijn gesneden
1 grote bosui (of 2 kleine), gesneden (+ extra voor garnering)
100 ml groenten bouillon of water
halve kleine bloemkool, in roosjes
halve aubergine, in blokjes
6 sperziebonen, door midden gesneden
200 ml kokosmelk
1/2 – 1 eetlepel rode currypasta
1 theelepel sojasaus
snufje (kokos)suiker
3 plakken ananas (uit blik), in stukjes gesneden
gekookte rijst voor 2 personen

Wat ga je doen?
1. Verhit een scheutje olie in een kleine soeppan of grote wok. Bak de gember, knoflook en bosui voor 3 minuutjes.
2. Voeg de bouillon, bloemkool, aubergine en sperziebonen toe. Breng de bouillon aan de kook en laat 5 minuten zacht pruttelen tot de groenten wat zachter zijn geworden.
3. Schenk de kokosmelk erbij en voeg de currypasta, sojasaus, suiker en ananas toe. Breng dit opnieuw aan de kook en laat net zo lang staat totdat de bloemkool gaar is.
4. Eet met gekookte rijst, bosui, gesneden peterselie of koriander en rode chilivlokken.

curry4

Ook een curry fan? Dan ga je blij worden van dit recept! Laat je het me weten via instagram via #degroenemeisjes als je hem hebt gemaakt? Leuk!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

19 gedachten over “Super snelle curry

 1. Ik maak toch altijd zelf currypasta. Dan weet ik toch echt precies wat erin zit. Ik ga eens bloemkool in de curry doen!
  Liefs xx

  1. Heb je een super lekker rode curry pasta recept? Ben nog steeds op zoek naar HET recept! Merci!

 2. Ja, liefde voor curry’s! Is inderdaad altijd jammer dat ze niet zo fotogeniek zijn, maar dat vind ik bij deze nog meevallen hoor. :) Kan ook komen doordat ik een beetje verslaafd ben aan aubergine trouwens…

 3. Ananas in een curry, dat klinkt zo lekker dat ik het opeens gek vind dat ik dat nog nooit geprobeerd heb! :P

 4. Het is eerder garnalenpasta dan vissaus dat als niet vegan-ingrediënt in currypasta zit… maar zelf maken blijft het lekkerst! ik hou zelden een recept aan voor curry, maar gebruik aan groenten wat ik nog heb. aubergine sperzieboon vind ik wel een lekkere combinatie (liefst met groene currypasta en zoete aardappel bij), of bloemkool-erwtjes met tomaat in de saus. vanavond rode linzencurry!

 5. De combi aubergine en bloemkool werkt inderdaad zo goed in curry! Ik moet zeggen dat ik er nog nooit ananas bij heb gedaan, maar daar kan vast niet veel fout mee gaan. Lijkt me heerlijk :)

 6. Hoi! Ziet er zo goed uit! Maar mijn vraag is, kan ik ook iets anders gebruiken dan (pittige) curry pasta? Ik lust het wel, maar mijn huisgenoten worden daar niet zo heel blij van. ?

  1. De currypasta geeft wel echt de smaak van curry. Je zou ook een mildere variant kunnen gebruiken of gaat het echt om de currysmaak? Dan is het misschien niet het goede gerecht ;)

 7. Ow wat ziet dat er lekker uit! En zo snel klaar!

  Jammer altijd dat currypasta inderdaad garnalen bevat. Ik koop de currypasta bij de Ekoplaza (uit zo’n plat zakje), want die bevat geen garnalen :)

 8. Wat een heerlijke curry lijkt me dit! En wat een prachtige foto’s!!!

 9. Hee, op zoiets zat ik al een tijdje te wachten. Fijn recept, als ik ’t hebt gemaakt hoor je ’t! Dankjewel :-)

 10. Heerlijk! Rode curry pasta van Blue Elephant is super – zit ook gewoon geen rommel in ;-)

 11. Hier was ik naar op zoek! Ik vind de fotos juist wel heel mooi en smakelijk! Ik krijg vanavond iemand te eten (non vegan) en dit lijkt me het ideale recept om op tafel te zetten! Nu nog even een goeie rode curry pasta vinden..

 12. Heerlijk! Ik heb courgette gebruikt ipv aubergine. Ontzettend lekker, echt zitten smullen. :-)

 13. weet iemand een goed merk of plaats in Amsterdam waar je vegan Curry paste kan kopen??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *