Swiss Grand Tour – deel 2

Swiss Grand Tour. Zwitserland, Schaffhausen. Een prachtige rit met uitzichten, koeien en heel veel bloemen. We deden een boottochtje langs de Rheinfallen, bekeken de watervallen en bezochten de kruidentuin bij het klooster. En aten natuurlijk heerlijk vegan. Lees alles over de leukste hotspots.
Swiss Grand Tour. Zwitserland, Schaffhausen. Een prachtige rit met uitzichten, koeien en heel veel bloemen. We bekeken de watervallen en bezochten de kruidentuin bij het klooster. En aten natuurlijk heerlijk vegan. Lees alles over de leukste vegan en groene hotspots.
IMG_0446

Inmiddels ben ik alweer een weekje thuis uit Zwitserland en ben ik over de ergste heimwee heen. Wat hebben we het goed gehad daar en wat was het relaxed – de eerste dagen wilde ik alleen maar terug. Gelukkig hebben we de foto’s nog.

IMG_0426 IMG_0440 IMG_0442 IMG_0438

Na twee dagen in Zürich was het tijd om onze huurauto op te halen en de Swiss Grand Tour echt in te gaan zetten. Zul je altijd zien dat wanneer je klaar bent om de stad te verlaten, je nog en heel leuk wijkje tegenkomt. Dit buurtje ligt achter het station en is, denk ik, behoorlijk hipsterproof. Tenminste, als ik mag afgaan op de street-art en de racefietsen. Maar, hoe gevoelig ik ook ben voor dit soort buurtjes, ik was erg blij om eindelijk op pad te gaan met de auto. We reden richting Schaffhausen, waar deel 2 van het programma op ons wachtte.

IMG_0504 IMG_0528 IMG_0531 IMG_0514

Wat je dan onderweg tegenkomt – wanneer je eenmaal van de snelwegen af bent – is echt ongelooflijk. Uitzichten, koeien en heel veel bloemen. Het is deze dag ook maar weer even gebleken hoe hysterisch ik kan worden van zoiets als een veld vol met bloemen. De auto moest meerdere keren ONMIDDELLIJK tot stilstand worden gebracht omdat ik met mijn camera naar buiten moest. Ja, ik had wel echt de allerbeste reisgenoot ooit bij me, kan ik geloof ik wel zeggen. Ik denk dat ik zelf gewoon doorgereden was, als mijn bijrijder zo hysterisch zou doen ;)

IMG_0449 IMG_0452 IMG_0460 IMG_0482

Op het programma: een boottochtje langs de Rheinfallen. Mooi, maar wel heel erg toeristisch. Een tip: zorg dat je vroeg gaat, dan is het allemaal prima te doen. Wij waren er voor 10 uur ’s ochtends en toen was parkeren nog geen probleem. Ook konden wij al snel op een bootje. Maar hoe later het wordt, hoe drukker het is en dan moet je je wel echt een weg door de mensen banen. En nog een tip: parkeer je auto op het verste parkeerterrein en volg de ‘wanderroute.’ Op die manier loop je een mooi stukje langs het water.

IMG_0534

Na het bezoek aan de watervallen was het tijd om in te checken in ons super chille hotel: Arcona Living. We konden meteen aanschuiven voor een brunchbuffet, dus dat was perfect. De hotelkamer was ongeveer even groot als mijn hele huisje in Amsterdam (ok, lichtelijk overdreven,) dus dat was allemaal méér dan prima. Niet dat we hier veel zouden zijn, want we doken meteen Schaffhausen weer in.

IMG_0584 IMG_0599 IMG_0567 IMG_0614

Een aanrader is de kruidentuin bij het klooster in het centrum. Signature look: Merel met telefoon in hand. (foto’s makend, uiteraard) Als Schaffhausen een heel drukke stad zou zijn, dan zou ik zeggen: breng een bezoekje aan de kruidentuin om even uit te rusten. Maar nee, Schaffhausen is behoorlijk rustig, dus dat is niet per se nodig. Toch een aanrader!

IMG_0641

We kwamen het Rhybadi openluchtbad tegen. Aan de voorkant zie je het niet, maar aan de achterkant zie je dat het bad middenin de rivier ligt. Cool!

IMG_0644

’s Avonds dronken we negroni’s en aten we vegan curry bij restaurant Güterhof, lekker aan het water. Op de kaart kom je voldoende vega, vegan en glutenvrije gerechten tegen, die netjes worden aangegeven met symbooltjes.

Daarna aten we ijs en keken we voetbal in een of andere foute Cubaanse bar. Maar daar zijn gelukkig geen foto’s van ;) Op naar deel 3 van de Swiss Grand Tour!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

10 gedachten over “Swiss Grand Tour – deel 2

 1. Oooh wat prachtig! Ik ben in Bern geweest een tijdje geleden en dat was ook echt zooo mooi. Ik wil ook weer terug!

 2. Gek misschien, ik vind Zwitserland heel mooi, maar ik voel me daar niet lekker. De Zwitsers zijn zo bezig met geld en leven zo gestructureerd, dat ik me daar erg ongelukkig voel. Het is niet mijn land, ga liever naar Oostenrijk of Noord Italië als ik naar de bergen wil.

 3. Wauw Merel wat een mooie foto’s en wat leuk dat je die deelt. Het is net of ik een beetje met vakantie ben als ik er naar kijk!

 4. Super leuke blogpost, mooie foto’s heb je weer gemaakt daar! Ben erg benieuwd naar deel 3 :)

 5. Wat een prachtige foto’s! Ik kreeg op slag een liedje uit The Sound of Music in mijn hoofd bij het zien van al die bloemen :P

  “Raindrops on roses and whiskers on kittens.
  bright copper candles , Warm woolen mittens
  Brown paper packages tight up with strings
  These are a few of my favorite things.”

 6. Prachtige foto’s!! Het lijkt mij heerlijk om wat langer in Zwitserland te verblijven.

 7. Mooie foto’s, zeker die van de weides met bloemen!
  Wij bezochten de Rheinfall ooit met de moto en inderdaad, eigenlijk iets te toeristisch om een heel erge aanrader te zijn. Ergens wel jammer, want puur op zich is die waterval natuurlijk wel prachtig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *