So T.[ea][ime] Cocktails @ SkyLounge Amsterdam

skylounge

Je Groene Meisjes zijn niet vies van goede en bijzondere drankjes. En al helemaal niet als deze genuttigd worden in de fantástische SkyLounge (onderdeel van DoubleTree Hilton Amsterdam Central hotel) met uitzicht over heel Amsterdam. Als het dan gaat om cocktails, die ook nog eens van thee worden gemaakt (ja echt!) en er worden heerlijke vegan hapjes bij geserveerd, nou, draag ons maar weg hoor! Gisteren hadden we de eer om een cocktailtasting by So T.[eam][ime] te mogen bijwonen. En hoewel wij eigenlijk helemaal niet zo van die luxemeisjes zijn,  konden we dit toch niet weerstaan. I mean: comes with the job, darlings.

Allereerst iets over So T.[ea][ime]. Dit is het ‘geesteskind’ van Odette Schoonenberg, Thijs Willekes en Thomaz Letnik. Beide heren worden door Odette liefkozend de ‘T’s’ genoemd, hetgeen natuurlijk nogal toepasselijk is in dit verhaal. Wat doet So T.? Ze maken thee. Of eigenlijk moeten we  zeggen dat ze ‘infusies’ maken, want er komen geen theeblaadjes aan te pas. Kijk maar eens hoe geweldig het eruit ziet:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het leuke is: de thee is eetbaar. Je kan de thee dus rustig onder in je kopje laten drijven en het vervolgens opeten. En alsof dat al niet leuk genoeg was, bedachten Odette en de twee T’s dat het geweldig zou zijn om theecocktails te gaan serveren. Iets wat in het buitenland al wel gebeurde, maar in Nederland nog een vrij onbekend gegeven is. Tarik Assaad, wereldberoemde cocktailshaker en in dienst van de SkyLounge, kwam in Nederland nog niet eerder een thee tegen die geschikt was om echt goéde cocktails mee te maken. Todat hij So T.[ea] proefde. Dit bleek thee van een kwaliteit te zijn waar hij graag mee zou werken. En zo geschiedde. Kijk maar:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Van links naar rechts zijn dit de Aida theecocktail, de Magic Elixer theecocktail en de Fountain of Orange theecocktail. Ziet het er niet geweldig uit?!

Wat zit er zoal in de cocktails? 

Aida is een alcoholvrije cocktail, met onder andere hibiscus, appel, gekonfijte papaja, vlierbloesem, rode bessen en korenbloem. Ook zit er frambozenpuree, limoensap en cranberrysap in. Dit was meteen al onze favoriet. Nog voordat we de rest hadden geproefd. Aida is niet te zoet, heerlijk fris en roept herinneren aan vakanties aan tropische stranden (in een vorig leven, I guess) op. Heerlijk!

Magix Elixer is gebaseerd op appel, dragonfruit, rood fruit en vlierbloesem. De thee is gecombineerd met vodka citroen, Creme de Banana, Cointreau en Bacardi. Een pittige jongen, kunnen we wel zeggen. Behoorlijk zoet ook wel, maar toch nog wel lekker fris.

In de Fountain of Orange kom je mango, ananas, sinaasappel, mandarijn, aardbei en saffloer tegen. Saffloer lijkt veel op saffraan en geeft dus een duidelijke kleur af. De alcoholische toevoegingen in deze cocktail zijn Galliano, Liquor 43 en Cointreau. Deze cocktail doet ons denken aan de drankjes die we vroeger wel eens dronken, toen we eigenlijk nog geen alcohol mochten, maar het lekker stiekem toch deden. Brings back memories!

Het is toch wel een heel bijzonder idee dat de basis van deze cocktails thee is. Tarik legde ons uit dat de thee wel 2 uur moet koken/trekken voordat deze op z’n allerlekkerst is om te gebruiken in een cocktail. Kortom, het is een cocktail waarvoor je de tijd moet uittrekken.. maar dan heb je ook iets heel bijzonders!

Hadden wel al gezegd dat we ook heerlijke hapjes geserveerd kregen? Het klinkt bijna oneerbiedig om ‘hapjes’ te zeggen, omdat ik dan toch spontaan denk aan (vega) bitterballen en blokjes kaas met een augurkje erop. Nou, daar hebben de ‘hapjes’ bij de SkyLounge vrij weinig mee te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

… quinoasalade in een gouden doosje?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

.. of tempura gemaakt van verse groente?

En dan hebben we de helft nog niet eens laten zien. Overigens was het binnen een paar minuten geregeld toen we hadden aangegeven graag veganistisch te willen eten. Geen enkel probleem, binnen een paar tellen stonden er speciale gerechtjes voor onze neus. Zeker een tip dus, als je ook eens een theecocktail gaat drinken bij de SkyLounge! (je schijnt hier sowieso heerlijk te kunnen eten, dus dat moeten we ook maar eens gaan checken)

De theecocktails van So T.[ea][ime] staan nu op de cocktailkaart van de SkyLounge. Dit moet toch een behoorlijk trots moment zijn voor de bedenkers van de thee! Deze zomer zitten wij op het terras, het liefst ’s avonds op een warme zomeravond, met een Aida theecocktail in onze hand. We hebben er nu al zin in! Tot die tijd kunnen we lekker zelf experimenteren, want we kregen een pakketje mee naar huis om zelf een cocktail mee te maken. So T.[eam][ime] is te koop in de So PR Shop en kost tussen de €3,50 en €5,95. Er zijn zes smaken verkrijgbaar, waaronder de drie smaken die in de cocktails die wij hebben geproefd verwerkt zitten.

Heel afgezaagd ga ik jullie nu het uitzicht vanaf het terras van de SkyLounge nog even showen. Het is gewoon te mooi om het niet met jullie te delen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Mooi he? Moet je je voorstellen hoe het uitzicht is op een zonnige, heldere dag! (of ’s avonds, als je alle lichtjes van Amsterdam ziet branden)

Heb jij ooit een theecocktail gedronken? Wat vond je ervan? En als je het nog niet kende, wat denk je ervan? 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

4 gedachten over “So T.[ea][ime] Cocktails @ SkyLounge Amsterdam

  1. Wat bijzonder! Ik heb nooit een theecocktail gedronken, het lijkt me zeker het proberen waard.

  2. Leuke coctails zeg!!! En ook niet heel duur (of het moeten ieniemienie glaasjes zijn)
    Mooie tip, laat die zomer maar komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *