Tip: lovely foodblogs

foodblogs

Van Foodblogs kan ik nooit genoeg krijgen. Scrollen door prachtige foto’s en heerlijke recepten, dat verveelt nooit. Iedere keer doe ik weer nieuwe inspiratie op en vandaag wil ik dat met jullie delen. Daarom deel ik een aantal foodblogs die ik op dit moment intensief volg.

 

Schermafbeelding 2013-10-20 om 11.22.55

Vriendinnetje Jori is hartstochtelijk fan van het blog Oh Dear Drea. We liepen laatst over de markt en ik zag verse artisjokken liggen. Je weet wel, van die enorme gevallen waarvan je niet goed weet wat je ermee moet. Jori: “Wacht maar! Drea weet raad!” Ik had geen idee over wie ze het had, maar het bleek een foodblogger te zijn. En wat voor één! Ik ben natuurlijk meteen het blog gaan bekijken en ja, ik snap nu Jori’s liefde voor Drea wel. Volgens mij is het een heel lief en tof meisje, of eigenlijk een vrouw, met een te gekke bloemetjesbank en heerlijke vegan recepten. Ze voedt haar dochtertje, Marlowe, veganistisch op en hoewel ik niet heel erg veel met kinderen heb, vind ik het toch leuk om dit te lezen. Drea zegt zelf dat ze geen goede schrijfster noch fotograaf is, maar dat haar cooking wonderful is. En dat is het zeker. Trouwens, haar teksten en foto’s vind ik ook heel prima!

Wat je zoal tegenkomt op haar blog:

Schermafbeelding 2013-10-20 om 11.26.18

How To Cook An Artichoke. Jep, Drea wist inderdaad raad. (ik moet het overigens nog uitproberen hoor!)

Schermafbeelding 2013-10-20 om 11.25.06

Hometour met bloemetjesbanken. LOVE it.

Schermafbeelding 2013-10-20 om 11.23.03

What Marlowe Eats over hoe je je kindje veganistisch en gezond kan opvoeden.

 

 

Schermafbeelding 2013-10-20 om 11.30.52

In de categorie “jaloersmakend perfect: My New Roots van Sarah Britton. Velen van jullie zullen haar al kennen, want Sarah is een echte foodguru. Wat zij kookt en fotografeert is gewoon pure perfectie. Dat wij niet de enigen zijn die dit vinden blijkt wel uit haar bezoekersaantallen: het blog trekt maar liefst een kwart miljoen lezers. Dat is iets waar wij alleen maar van kunnen dromen! Een Canadian girl die nu in Kopenhagen woont, met heel veel kennis over voeding en de wereld overvliegt om overal lezingen over voeding te geven. Hallo droomleven.

Waarom My New Roots so lovely is:

Schermafbeelding 2013-10-20 om 11.33.24

Raw Brownies

Schermafbeelding 2013-10-20 om 11.33.39

Sushi met quinoa

Ik denk dat we niet heel veel meer hoeven te zeggen? My New Roots is geweldig.

 

 

 

 

Schermafbeelding 2013-10-20 om 11.21.44

Laten we het iets dichterbij huis zoeken: Rosalie Ruardy  (een meisje uit Rotterdam) ontdekte ik onlangs bij toeval. Mijn oog viel op haar prachtige fotografie en je weet het, dan heb je mij al. Rosalie’s recepten zien er heerlijk uit, zo gezond allemaal! Ik vroeg Rosalie naar haar beweegredenen om een foodblog te beginnen:

“Je goed voelen en schoonheid komt van binnenuit. Gezond eten, de juiste biologische keuzes maken en een mooie balans vinden tussen heel gezond en af en toe ‘zondigen’. Van elke dag superfoods eten tot het in balans brengen van je hormonen, van suikervrij leven tot jaarlijkse juice detoxes… Er is zoveel informatie te vinden! In mijn reis naar de ‘beste versie van mezelf’ neem ik mijn lezers graag mee. Ik deel recepten, lees boeken en deel mijn bevindingen, volg gezondheidscursussen en test verschillende kookgadgets. Dit allemaal om mensen te inspireren ook de beste versie uit zichzelf naar boven te halen. Je hebt maar 1 lichaam, wat je ermee doet bepaal je zelf. {weetje: in november start ik het blog ook in het Nederlands, op rosalieruardy.nl – is nu nog rosalieruardy.tumblr.com}”

Twee van mijn favorietjes:

Schermafbeelding 2013-10-20 om 11.22.03

Peanutbutter Oatmeal.

Schermafbeelding 2013-10-20 om 11.21.31

Salade met bulgur, granaatappel en munt.

Tof om te zien dat er steeds meer Nederlandse foodies komen die laten zien dat gezond eten superlekker kan zijn!

We hopen dat jullie deze blogs net zo leuk vinden als wij!  Veel leesplezier gewenst :) 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

13 gedachten over “Tip: lovely foodblogs

 1. Oeh ik ga maar gauw ontbijten want jeetje wat een heerlijke foodfoto’s. Ik kende ze nog niet dus ga zeker een kijkje nemen.

 2. Ik kende nog geen een van deze foodblogs, leuk! Dank voor de tip :) Vooral de laatste spreekt me erg aan, fijne foto’s!

 3. Jeej voor nieuwe foodblogs :) Ik ken ze allemaal niet, snel een kijkje nemen. Ik krijg er meteen honger van een nog maar net wakker…
  .

 4. Bedankt voor de tips! De woonkamer met bloemenbanken ziet er supertof uit.

  Ik lees zelf ook graag deze blogs (ik hoop dat linkjes mogen):
  Two peas and their pod – http://www.twopeasandtheirpod.com/. Zij is vegetariër en hij niet en samen publiceren ze veel zoete recepten maar ook veel salades en maaltijddingen. Ze hebben ook een categorie vegan & glutenvrij (zoet en hartig).
  Ook Oh She Glows vind ik supertof, maar die kennen jullie vast al.
  Gluten Free Girl and the chef – niet vegan, wel glutenvrij. http://glutenfreegirl.com/
  Warm vanilla sugar – vegetarisch, maar ook een categorie vegan. http://warmvanillasugar.com/recipes/

 5. Wat erg leuk om te zien welke blogs jullie volgen en interessant vinden!
  Ik ben het meest aangetrokken tot Drea’s blog. Ik vind vooral de maaltijden die ze voor haar dochtertje maakt erg inspirerend, en ook haar fantastische interieur, bloemenbanken en al! :)

 6. Oh *kwijl* Foodblogs, en zéker die met mooie foto’s en toffe teksten zijn een verslaving. Kan ik een hele dag mee zoek maken!

 7. Leuk leuk!

  Mooie foto’s allemaal. Ga zeker eens een kijkje nemen :). Foodblogs blijven ook echt mijn favoriet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *