Tutorial: Galaxy nails

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In mijn Insta-weekoverzicht heb je het al kunnen zien: ik heb een lesje nailarten met mijn getalenteerde studenten van de Grimeschool gedaan. Supertof was het! Eén van mijn studenten, Mandy, is ontzettend goed in galaxy nails. Zo te lezen aan jullie reacties op de foto’s op Instagram wilden jullie graag weten hoe je dit soort nagels maakt. Zoiets had ik al verwacht, dus ik heb tijdens dat Mandy bezig was foto’s gemaakt en vandaag leggen we je stap voor stap uit hoe het werkt! Deze nailart is niet moeilijk, maar je hebt er wel een beetje geduld voor nodig. Mandy en ik laten je zien welke dierproefvrije producten je kan gebruiken om deze te gekke nailart te maken. Ook heb je geen ingewikkelde hulpmiddelen nodig, gewone huis, tuin en keukenspulletjes zijn genoeg. Veel plezier!

Wat heb je nodig?

1 schuursponsje
1 latex sponsje
cocktailprikkers
basecoat, topcoat
goed dekkende witte nagellak
eventueel: een witte striper
een zwarte of heel donker blauwe of paarse lak
een metallic/olievlek lakje in een matchende, donkere kleur
galaxy kleurtjes, zoals gele, zeegroen, paars, donkerblauw, roze en glitterlak (geschikte merken: China Glaze, Zoya, Barry M, Sparitual, Etos, Hema)
eventueel: losse glitters

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stap 1 : scheur een klein stukje van het schuursponsje af. Een schuursponsje geeft een iets grover effect. Prik dit stukje spons aan een cocktailprikker. Op deze manier maak je je eigen nailart tools! De rest van de sponsjes-op-stokjes maak je met stukjes latex spons. Je hebt ongeveer 5 sponsjes-op-stokjes nodig.

Stap 2: lak je nagels eerst met een doorzichtige basecoat om te voorkomen dat je nagels geel gaan worden. Gebruik bijvoorbeeld een basecoat van Etos huismerk (dierproefvrij) of Barry M (dierproefvrij én gechikt voor vegans.) Laat de basecoat goed drogen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stap 3: breng een laag effenkleurige glanslak aan in een heel donkere kleur. Dit kan bijvoorbeeld zwart of heel donker blauw of paars zijn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stap 4: breng over de donkere kleur een laagje van een ietwat doorschijnende, metallic glanslak aan. Let op: op de foto zie je een flesje Stargazer nagellak. We kunnen nergens vinden of dit een dierproefvrij merk is. Iedere andere olievlek lak van een wél zeker weten dierproefvrij merk is natuurlijk even goed. Het mooiste is dus een lak met een olievlek-achtige glans. Je zou hiervoor een lakje van China Glaze kunnen zoeken en gebruiken. Als je niet zo’n olievlek-lakje hebt, geen probleem. Dan breng je gewoon een tweede laag van de donkere nagellak die je al had aangebracht aan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stap 5: als de eerste twee lagen goed gedroogd en stevig zijn, pak je een goed dekkende witte lak en een schuurspons-stokje. Haal het sponsje langs het lakkwastje en dep eventueel de overtollige lak af op een papiertje. Stempel wat witte lak in een ‘random’ baantje over het midden van de nagel. Probeer dat op iedere nagel in het midden van de nagel te doen voor het optimale galaxy-effect.
Heb je teveel met de witte lak gestempeld? Geen paniek. Draai het sponsje naar de droge kant en dep nogmaals over de lak om wat weg te nemen of uit te vagen. De techniek die je nu hebt gebruikt met de witte lak, gaan we ook met de gekleurde lak gebruiken.
Schrik ook niet als je nagellak ‘spetters’ op de huid rondom je nagels hebt; dit poets je straks gemakkelijk weg met een wattenstaafje en wat remover.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stap 6: pak je gekleurde lakjes, het liefst allemaal met een andere finish. (finish betekent: de ene lak glanst, de andere heeft een glittertje, weer een andere is mat, enzovoorts) Door verschillende kleurtjes met verschillende finishes te gebruiken, creëer je diepte en krijg je een mooier effect. Gebuik je een glitterlakje met vrij grove glitters? Breng deze als eerste aan en dep er dan met andere kleurtjes subtiel overheen. Op deze manier is de glitter wat minder hard aanwezig.

Wat je doet is het volgende: stempel om de beurt met de kleurtjes wat lak rondom het wit op de nagel. Er zijn eigenlijk geen regels voor, kijk gewoon naar wat jij mooi vindt. Ook de glitterlak breng je aan met een sponsje. Je kan voor iedere kleur een ander spons-stokje pakken.

Eventueel kan je nu nog, voordat de lakjes droog zijn, wat losse glitter in een matchende kleur (bijvoorbeeld paars) over de nagel strooien.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stap 7: we gaan STERREN maken! Giet wat witte nagellak op een papiertje en pak een cocktailprikker zónder sponsje. Dip de prikker in de nagellak en daar gaan we: maak een wat grotere stip en daar omheen kleine witte stipjes, zodat er een clustertje van sterren ontstaat. Stippel ongeveer 2 tot 3 (op de duimen) clusters op iedere nagel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stap 8: als alle kleurtjes en sterren heel goed droog zijn. lak je je nagels af met een mooie glanzende transparante topcoat. Doe dit met vlugge streken, zonder het design uit te vegen. De blanke lak zorgt ervoor dat alle lagen mooi in elkaar zinken en je de diepte van het galaxy design mooi te zien krijgt. Een goede schone en verse topcoat is hiervoor een must!

Heel veel succes en maak er n feestje van…. IN SPACE!

Liefs, Mandy&Merel

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

22 gedachten over “Tutorial: Galaxy nails

 1. Super mooi, maar hoe wat moet dat lang duren zeg om al die lagen te drogen?.. maar goed: het resultaat is het stilzitten waard! Prachtig.

  1. Nou ,valt wel een beetje mee hoor. De gestempelde laagjes drogen heel snel, omdat ze maar dun zijn.

 2. Wat leuk! Ik ga het ook proberen hoor. Dan zal mijn linkerhand er weer beter uitzien dan de rechter maar ach, who cares! Bedankt voor de tutorial. Ziet er makkelijker uit dan wat je af en toe op internet ziet, bovendien had ik zelf nog niet eens bedacht om die sponsjes op een prikkertje te doen!

  Liefs,
  Nancy

 3. Waaaauw wat gaaf! Gaat me nooit lukken om na te doen, maar ziet er wel heul tof uit!

 4. Gaaf! Mijn zusje maakt ook altijd van die kunstwerkjes op haar nagels, ik heb er niet echt het geduld voor.

 5. Oh wauw, ZO vet!!

  Ik ga het eens proberen, maar heb betreft nagels lakken altijd twee linkerhanden. :’)
  Heel mooi gedaan dit!

  1. cool he? ben er zelf ook helemaal niet goed in hoor!

 6. Echt superrrrrvet! Heb alleen net die kleur die als basislak word gebruikt de deur uit gedaan omdat hij niet meer goed was maar kan het ook gewoon met zwart doen als basislaag :D

 7. Leuk! Even een vraagje, waar komt die super vette oogbal ring vandaan? XXX

  1. Ik zal de vraag doorspelen naar Mandy, mijn leerling :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *