Tweedehandsliefde in Huis #16

IMG_0003

Welkom in Kim’s (en Tijgers) casa! Afgelopen weekend hadden we de eer om dit te gekke 70’s huisje in Haarlem te mogen bewonderen en we weten zeker dat jullie ook erg benieuwd zijn naar dit kleurrijke retro-interieur. Op Facebook plaatsten we een foto van de inhoud van een kast in Kim’s woonkamer. De oranje retrospulletjes knallen je tegemoet… en dat was alleen nog maar de inhoud van één kast. Benieuwd naar de rest van het huis? Lees dan gauw verder!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kim is 34 jaar oud en heeft al zo lang ze zich kan herinneren ‘iets’ met de jaren ’70. Het begon met de liefde voor de film Woodstock en de muziek uit die jaren, maar later sloeg dit over naar de voorliefde voor de kleuren, materialen, spulletjes en meubels uit die tijd. Kim vertelt: “Vroeger, toen ik nog in een ander huis woonde, had ik een Queen Ann interieur.  Lekker girly, met sierlijke stoeltjes met van die gebogen pootjes en vooral heel veel kitsch. Op een gegeven moment had ik er genoeg van. Omdat ik altijd al hield van de stijl van de 70’s, dacht ik: waarom niet langzamerhand overstappen op een retro interieur? Het begon met mijn oude eettafel met stoelen. Deze zette ik op Marktplaats en met het geld dat ik daarmee verdiende, kocht ik een retro eettafel met stoelen terug. Daarna was de bank aan de beurt, de stoelen, de accessoires… en uiteindelijk, toen ik dit huis kwam wonen (nu zo’n 5 jaar geleden,) ben ik helemaal ‘all the way retro’ gegaan. Inclusief retro behang en bijpassende kleurtjes op de muur. Sindsdien is het hek van de dam: hoe meer retro, hoe beter.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zo tof, zelfs de planten kloppen met het tijdsbeeld. Inclusief de door Kim zelf gehaakte cactussen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ook de keuken en de badkamer zijn volledig in stijl. Kim zoekt nog meer van deze handdoekringen. Ze zijn van Brabantia. Heeft iemand er toevallig nog een paar liggen?

De mooiste spullen scoort Kim ‘per toeval’ op de rommelmarkt. Het aantal keren dat Kim, tijdens ons gesprek, zei: “hier liep ik een keertje tegenaan op de rommelmarkt,” is niet bij te houden. Dit is een echte schatgraver, obviously. Ook kringloopwinkels en Marktplaats zijn favoriet. Marktplaats is vooral handig wanneer je iets specifieks zoekt, vertelt Kim. Datzelfde geldt voor de geniale site Ik2a.nl, waar wij persoonlijk nog nooit van hadden gehoord. “Ik2A is een site waarop mensen hun tweedehands IKEA spullen aanbieden. Een vriendin van me zocht onlangs een specifiek IKEA-kastje. Het moest precies dié afmetingen hebben, omdat het anders niet in haar huis zou passen. Nieuw kostte het kastje €120. Ja dag, dat is natuurlijk veel te veel. Uiteindelijk hebben we het op IK2A voor €40 gevonden. Dat is toch de moeite waard!”

Vroeger ging Kim regelmatig naar de IJ-hallen. “Dat vind ik nog steeds een leuke plek om wat rond te struinen tussen de tweedehandsspullen, maar de prijzen die gevraagd worden, worden alsmaar hoger. Verkopers hebben natuurlijk heel goed door dat hipsters en andere vintagelovers uit de Randstad met liefde een fortuin uitgeven, als het maar bijzondere spullen zijn. Vaak zijn deze spullen helemaal niet zó bijzonder en kom je ze veel goedkoper op een andere rommelmarkt tegen. Ik ga graag naar de rommelmarkt in het Sportpaleis in Alkmaar. Deze is in de wintermaanden iedere maand en echt de moeite waard.Ik denk omdat deze rommelmarkt nog niet zo ontdekt is.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kim’s slaapkamer.In het kleine fotolijstje: Kim’s moeder.

Dat schatzoeken heb ik van mijn moeder. Samen met haar kan ik ontelbare rommelmarkten afstruinen en ze is ook nooit te beroerd om samen met mij een geweldig meubeltjes ergens op te halen. We hebben wel eens gedoe gehad hoor, bijvoorbeeld met de jaren ’60 slaapbank die ik een paar jaar geleden had. Een openklappende slaapbank in een auto: geen pretje. Maar hey, je moet er iets voor over hebben! Er zijn mensen die niet zo goed snappen wat ik met al ‘die spullen’ moet. Soms krijg ik wel eens de vraag waar het toch allemaal voor nodig is, of: “deze had je toch al?” Maar voor mij is het een sport om toffe dingen te vinden, ze soms op te knappen en ze een leuk plekje te geven. En soms verkoop ik ook weer zelf spullen op Marktplaats, als ik er genoeg van heb, of als ik iets dubbel blijk te hebben. Ik heb gewoon een diepe liefde voor retrospullen en dat snapt niet iedereen.”

Op dit moment zit Kim ‘in between jobs’ en verricht ze twee dagen in de week vrijwilligerswerk. “Ik werk bij een kledingssorteringscentrum van Paswerk. Samen met een aantal dames zoeken wij kleding uit voor bijvoorbeeld kringloopwinkels in de omgeving. Ook maken we een selectie van kleding die naar ontwikkelingslanden gaat; winterjassen hoeven natuurlijk niet rechtstreeks naar Afrika, enzovoorts. Het is heel dankbaar werk en het belangrijkste vind ik: er gaat niks weg. Regelmatig maken we zakken (uit kledinginzamelbakken) open die echt heel erg vies zijn. Zelfs deze kleding gaat niet weg. Het wordt gewassen en weer naar een ander kledingsorteringscentrum gestuurd, waar ze bijvoorbeeld kleding zoeken waar andere dingen van kunnen worden gemaakt. Dan gebruiken ze delen van de stof. Kortom: je oude kleding wegbrengen naar een inzamelbak is áltijd een goed idee. Je hoeft niet bang te zijn dat er niets mee gebeurt.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We vragen Kim naar haar favoriete items in huis. Dit zijn er een aantal. Ten eerste de tulpenpoef. Deze scoorde Kim samen met haar moeder, ook weer op een rommelmarkt, jaren geleden inmiddels alweer. De poef heeft jarenlang bij haar moeder in de woonkamer gestaan, maar nu heeft hij een mooi plekje bij Kim thuis gekregen. Ze gebruikt de poef ook echt zoals waarvoor hij gemaakt is: in de poef bewaart Kim haar haakspulletjes. Hoe retro!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ook de bank is een favoriet item in huis. Dit is een echte Jan Des Bouvrie bank, van het model ‘Gelderland.’ Ze heeft de bank van haar ouderbuurman (tevens groot retroverzameleraar) overgenomen en Kim is er nog iedere dag blij mee.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Verder verzamelt Kim retro vazen. In allerlei kleuren en maten. Met motiefjes en zonder motiefjes. “Het gaat een beetjes in fases. Op dit moment zoek ik vooral naar effen gekleurde vazen, het liefst zelfs wit, met een mooi werkje erin. Het is dan dus echt een sport om hiernaar op zoek te zijn!”

Lieve Kim, de Groene Meisjes zijn onder de indruk van je prachtige huis. We hebben het 70’s-thema nog niet eerder zo goed doorgevoerd gezien, daar mag je trots op zijn! We zijn heel benieuwd wat onze lezers van je huisje vinden! Dankjewel voor je gastvrijheid :)

Mocht jij na het lezen van dit artikel denken: ‘ik ben/ken iemand met ook zo’n tof vintage/retro/tweedehands interieur en ik woon een beetje in de buurt van Amsterdam!’ dan horen wij heel graag van je. Misschien verschijnt jouw huis dan wel in de volgende editie van Tweedehandsliefde in Huis.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

49 gedachten over “Tweedehandsliefde in Huis #16

 1. Echt te gek! Het ziet er prachtig uit, alsof alle spullen nieuw zijn!

 2. Echt een super leuk stukje geworden! Heel leuk om mijn eigen verhaal te lezen. Super bedankt! Erg leuk om het eens met meerdere mensen te delen. X

  1. Hoi Kim! Wat een leuk huis heb je! Ik heb uit de Brabantia serie van je handdoek ringen nog 2 kleine badkamer kastjes (om op te hangen) en een wcrol houder, helaas geen ringen. Maar als je interesse in deze spulletjes hebt zou je ze mogen hebben, ze matchen niet met mijn badkamer en liggen hier te verstoffen!

   1. Mijn badkamer zit eigenlijk al vol voor kastjes maar misschien moet er iets voor wijken als het mogelijk is want ik ben wel heel nieuwsgierig Susette. Zijn het van die medicijnkastjes toevallig? zou je me misschien een foto kunnen mailen? ook van de wcrol houder? kimmarktplaats@hotmail.com dan kunnen we daar wel even prive heen en weer mailen ;) Erg leuk al die reacties.
    Gr. Kim

  1. Weet niet of je van katten houd maar misschien kan je eens op mijn huis en kat passen als ik eens op vakantie ben :) Gr. Kim

 3. Oh geweldig! Lijkt echt op één van de woonkamers in het Huis van Alijn in Gent waar ik laatst was (hebben jullie vaaast al van gehoord), geweldig! Oh die oranje telefoon, douchehaakje, potjes, vaasjes, .. zucht :-)

  1. Kende het niet Yvette maar klinkt super leuk!! zal het onthouden als ik eens in Gent ben Thnx voor de tip!

 4. Wat een leuk en sfeervol huis! Ik heb helaas niet die handdoekringen maar wel 2 badkamer kastjes en een wcrol houder uit dezelfde serie. Mocht ze interesse hebben hoor ik het wel, aangezien ik via de woningbouw een standaard grijze badkamer heb hang ik ze niet op!

 5. Oh dat servies met die tomaten! Geweldig!
  En wat een fijn huis, al zijn de printjes op de muur iets too much voor mijn smaak. En die vaasjes zijn trouwens ook heel leuk, die witte en groene met narcissen erin :)

 6. Oooh! Wat een paleisje is dit <3 Ik vind echt alles prachtig, van het behang tot de tulpenpoef. Heel tof en zulke fijne kleurtjes, en dan nog steeds rustig. Heel erg mooi!

 7. Als of ik een grote stap terug ging in mijn jeugd, mijn ouders hadden vroeger ook heel veel van deze spullen. Mooi gedaan.

 8. Super huisje! ik ben zelf echt een ikea mens, geef niet zo veel om inrichting enzo. maar vind dit wel super.
  Ben zelf in de jaren 80 geboren maar ik herken hier zoveel van! Hadden wij vroeger ook allemaal thuis, mijn ouders hadden ook nog een heel groot retro wandkleed (bruin en oranje), vraag me af waar dat is gebleven.

 9. Zalig! Hoewel ik zelf meer naar de jaren 60 nijg vind ik dit ook super! Héérlijk zo’n vintage interieur! En altijd als ik die oproep lees voor meer retro-interieurs voor het rubriekje vind ik het toch oh zo jammer dat we zo ontzettend ver van Amsterdam wonen ;-)

 10. Altijd leuk om bij iemand binnen te kijken!

  Het is niet mijn stijl, maar ik heb wel nog een vaas in die stijl die ik heel graag kwijt wil!! Nog van m’n oma, echte vintage dus!

  Ik weet dat dit geen marktplaats is ;) maar misschien kunnen we iets regelen, als Kim hem wilt hebben? :)

  Hihi.

 11. Wat een prachtig huis! Die spulletjes zijn stuk voor stuk zo mooi allemaal, heel fijn om naar te kijken.

 12. Opgegroeid in de jaren 70, herken ik veel. Maar wat ben ik blij dat ik niet meer in een oranje, paars en groen gedecoreerd huis woon. Geen macramé of sansevieria’s. Blij dat we nu meer te kiezen hebben in modekleuren!

 13. Wat een heerlijk huis zeg! En zo goed doorgevoerd ja, het zou zo een museumwoning kunnen zijn, en dat bedoel ik als een groot compliment! Ik begrijp haar passie volledig, zelf heb ik dit met de jaren 40/50. Ik heb overigens ook een hoekje 70s in huis ;-)

  1. Aukje woon je niet in de buurt van Amsterdam?? nu ben ik ook wel benieuwd naar jou huisje en ik ben denk ik niet de enige haha Jaren 40/50 klinkt ook heel gaaf! ouwe meuk is leuk!! Ik zou me opgeven als ik jou was ;)

 14. Oh wat leuk! Mijn moeder heeft zelf ook nog heel veel items van de jaren 70. Mijn ouders zijn in de jaren 70 getrouwd dus heel veel spullen die ze heeft thuis, zijn nog van die tijd. Mijn ouders gingen wel met de tijd mee, maar bepaalde vazen en andere dingen komen mij heel erg bekend voor :) Zoals de vazen, de potten, de Brabantia schoenenpoetsdoos (ja die heeft mijn moeder ook nog!) en alle keukenspulletjes (zoals de oranje borden met vakjesverdeling voor je fondue of gourmet-eten). Leuk hoor! Ik vind het interieur inderdaad ook heel erg goed doorgevoerd, dat zie je niet zo vaak maar wat enorm gaaf.

  Heel veel spullen doen mij aan vroeger bij ons thuis denken (ik ben geboren in ’84 maar mijn ouders waren niet van het type elke 2 jaar een nieuwe inrichting) dus ofwel het heeft altijd in onze woonkamer gestaan ofwel op de zolder. Waar ik zelf overigens nog een boel retro-pareltjes aan over heb gehouden. Zoals mijn moeder zou zeggen: Wie bewaart, heeft wat! Hahaha! :)

  Ik word altijd zo vrolijk van deze rubriek! Ik hoop dat er nog mensen reageren op jullie oproepje.

 15. Helemaal te gek. Alles borrelt boven leuke en minder leuke. Zoals de waterkoker, die zou ik niet gebruiken. Mijn zus had er een , er zit nl geen droogkook beveiliging op. Hele huis zat onder de zwarte vette rook. Maar voor de rest geweldig leuke dingen. Veel oh s en ah s

   1. Haha ging even iets te snel :) maar wou even zeggen dat mijn waterkoker wel beveiliging heeft, tenminste hij is een keer uitgeslagen nadat ik hem had aangezet met te weinig water. Maar nare ervaring lijkt mij, daarom koop ik ook bijna nooit retro elektrische apparaten, de meeste zijn nog niet eens geaard.

 16. Fantastisch interieur! Ik herken veel uit het huis van mijn grootouders (mijn oma woont daar nog steeds, en ze heeft een zitkuil, jawel). Het huis ziet er ook heel gezellig en huiselijk uit zonder direct heel klein aan te voelen. Good job!

  1. Dat is toch nog wel een droom!! een huis met een zitkuil! erg leuk!!

 17. Wat een goeie tip, die Ik2a website, die kon ik ook nog niet! En het viel mij ook meteen op dat zelfs de planten uit die tijd komen. Leuke afwisseling zijn die gehaakte cactussen. Nice!

 18. Kim:
  Wat heb je je huis fantastisch ingericht! Vooral met al dat felle oranje zou je denken dat het een onrustig geheel zou worden, maar het eindresultaat is vrolijk en warm. Mijn pet af!

 19. Wat een goed gestyled huis in de perfecte seventies stijl…ik hou d’r van!! Mooie hoekjes/setjes en andere hebbedingen!! Super leuk en heel leefbaar…ben zelf ook een seventies fan!

 20. Kim, wat heb je een enig en warm huis. Heel bekend deze stijl en wat leuk dat alles zo goed bij elkaar past.

 21. Wat een heerlijk huisje zeg! Hier word je toch spontaan verliefd op. Het straalt zo veel sfeer uit. Het lijkt me heerlijk om zo’n plekje jouw huis te kunnen noemen.

 22. Wat een onwijs leuk artikel, Kim.
  Maar ik ben vooral onder de indruk van de foto,s. Wat heb je het leuk en gezellig. Zelfs MrT voelt zich geheel op zijn gemak.
  X

  1. Monchichi! zo heten ze! ooooh ik vind ze zo schattig <3

 23. Lol, mijn vriendje (vooral heel erg fan van 70’s auto’s/chevy vans) is helemaal enthousiast! Hij is perfectionistisch en heeft een neus voor details dus weet precies wat periodecorrect is e.d. Dikke chapeau voor jou Kim! Alles klopt. Nu maar snel op jacht op rommelmarkten en kringloopwinkels denk ik! Haha!

 24. Hoi, leuk hoor al dat oranje! Dacht heel even dat het om een second hand kat ging door de eerste foto en de kop! In het kader van second hand. Ik heb zelf twee konijnen en twee cavia’s die allemaal uit een opvang komen. Cavia’s zijn er ook in een jaren 70 kleur! Zou fijn zijn als veel meer mensen niet alleen hun kleding en meubels secondhand kopen maar ook hun huisdier. P.s. Ze zijn allevier heeeel erg lief.

 25. Wat een prachtig huis! Echt liefde!
  Het liefst ga ik nu de zolder van mijn ouders overhoop halen en alle rommelmarkten afstruinen, haha.

 26. Karin Lotterman-de Nijs schreef:

  Jeetje Kim, wat heb je een geweldig huis zo, alsof de zo de jaren 60 en 70 inloopt. Alle kleuren passen ook zo mooi bij elkaar. Het doet me denken aan ons oude huis in Wijk aan Zee. Ik vind het echt fenomenaal!

 27. Nico en Diny Bindervoet schreef:

  Hallo Kim,
  Heel erg leuk om de inrichting van je huis te zien, wij zijn zelf ook verzamelaars van spulletjes uit de jaren 60 en 70. Wij hebben die jaren zelf ook meegemaakt, wij 1976 getrouwd, maar onze inrichting van toen is allang verdwenen, maar een jaar of acht geleden zijn we door retro behang weer helemaal teruggegaan naar vroeger. We waren o.a. klant bij Funky Stuff in Haarlem, we wonen in Zeeland en het was altijd weer fijn een dagje naar Haarlem te gaan. We hebben nog meer adressen en vinden soms ook iets in de kringloopwinkel of een rommelmarkt, het blijft altijd zo leuk weer iets te vinden! We zouden je wel foto’s willen sturen, maar dat lukt niet bij dit berichtje.
  Groetjes,
  Nico en Diny

 28. Hoi,
  Wat een geweldig mooi huis.
  Wij hebben ook een jaren 60 70 inrichting maar jammer genoeg woon ik in Brabant anders konden julli e hier vast ook mooie foto,s maken. Ben helemaal verlifd op de seventies
  Ga zo door

 29. Hai Kim,
  Wat een gezellig huis hebben jullie zeg.
  Heerlijk, die jaren 70.
  Ik heb zelf ook spulletjes uit de jaren 60 en 70, en ben nog steeds fan van de Franse jongensgroep Les Poppys, ook vanaf 1971, ben zelf van het jaar 1960.
  Ben ook druk aan het verzamelen voor nog meer spulletjes jaren 60 en 70.
  Groetjes van Greet.

 30. Ik vind het heel cool! Maar wel bij iemand anders. Ik houd zelf meer van een landelijke stijl (niet van action of xenos). Ook een soort van Retro dus ;-)

 31. Hoi, wat een leuke site hebben jullie.

  Weten jullie soms een betaalbare herstoffeerder van 2 vintage kuipzeteltjes?

  Hier in belgie vragen ze 300€ voor een zeteltje.

  Thx

  1. Hi Sandra, sorry, daar kan ik je niet mee helpen. Misschien iemand van onze lezers die dit weet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *