Vegan BBQ – deel 2

BBQ hoeft voor een vegan absoluut niet saai te zijn. Er is een heleboel mogelijk, gelukkig! Graag deel ik enkele suggesties met jullie, zodat je kunt zien hoe kleurrijk en lekker het allemaal kan zijn!

Geniet als vegan van een heerlijke BBQ. Dat die beslist niet saai hoeft te zijn laten we zien met onze kleurrijke tips.
Tips voor een lekkere Vegan BBQ met Tival. Ga snel naar de blog en duim voor een zonnig weekend.
IMG_8583

Vorig jaar, in juli, schreef ik een artikeltje over een vegan BBQ. Want wie denkt dat je als vegetariër of veganist tijdens een gezellige avond met vrienden alleen maar droge stokbroodjes en radijsjes kunt eten, die heeft het mis. Er is een heleboel mogelijk, gelukkig! Vandaag deel ik enkele suggesties met jullie, zodat je kunt zien hoe kleurrijk en lekker het allemaal kan zijn!

IMG_8481 IMG_8507 IMG_8538 IMG_8567

Wat je nodig hebt?

– Een plek: balkon/park/strand/achtertuin.

– Gezelschap: familie/ vrienden / de buren / collega’s / je geliefde / gewoon jezelf, want hey, waarom zou je níet in je eentje gaan barbecuen?!

– Een BBQ, obviously. Dit kan gewoon zo’n klein campinggevalletje zijn. Sterker nog, dat vind ik persoonlijk wel zo charmant.

– Lekker eten. Zoals je hierboven op de foto ziet: Tivall heeft een ruim assortiment aan lekkere vegan en vegan burgers in allerlei smaken. Wat denk je van een linzenburger? Of een quinoa-boerenkoolburger? Oeh en vergeet de falafel niet. Falafel mag nooit ontbreken. Verder denken we aan salades, sowieso heel veel groenten en natuurlijk sausjes en dips. It’s ON!

Serveersuggesties

IMG_8524

De burgers van Tivall zijn heel geschikt voor op een broodje, maar ook voor bij een salade. Ze hebben namelijk heel veel smaak van zichzelf en ze zijn gewoon heel erg lekker. Misschien denken mensen dat de burgerhype inmiddels een beetje over is, maar niet in mijn hoofd hoor. Ik ben nog steeds op het veggieburgerspoor. Ik bedoel, kijk dan hoe lekker dit eruit ziet! Een linzenburger met rucola en aardbeien. Het zoete van de aardbeien en de wortels, gecombineerd met de linzen. Een goede combi!

IMG_8536

Maar de linzenburger is ook erg lekker met hummus – zoals deze rode bietenhumus die je heel gemakkelijk maakt met dit basisrecept en door een bietje toe te voegen. Easy!

IMG_8585

Falafel is eigenlijk al helemaal goed van zichzelf. Dip ze in humus en je kunt je afvragen wie er ooit nog bitterballen nodig heeft.

IMG_8542

Maar ok, je kunt ook een beetje meer uitpakken. Zoals met falafel op een pitabroodje, met rucola, kerriehumus en tomberries. Heb je daar ooit van gehoord? Het zijn heel kleine, zoete en juicy tomaatjes. Leuk zijn ze!

IMG_8563

Tot slot: de quinoa-boerenkool burger. Deze is lekker crispy en hoeft niet per se op een broodje. Doet het goed bij een salade – bijvoorbeeld van rucola, aardbeien en pijnboompitjes, met een dressing van truffelolie, balsamico, mosterd en citroensap.

IMG_8579

Reece, de vriend die deze kleurrijke foto’s voor me maakte, en dus ook al deze lekkere combinaties bedacht, heeft een grote liefde voor barbecuen. Hij  is 18 maanden met zijn vriend Roderick op reis geweest, onder andere door Nieuw Zeeland en de USA, en heeft onderweg heel wat gegrild.

Reece vertelt: “Je pikt een disposable bbq net zo makkelijk op als de burgers en de rest van de boodschappen. Je neemt eigenlijk gewoon mee wat je tegenkomt onderweg. Dat is de leukste uitdaging: koken met wat je hebt. Je hebt weinig voorbereiding nodig, je begint gewoon. Grab some friends, a bbq, some burgers and fresh veggies and you’re all set.” 

Winactie

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik krijg niet alleen trek van deze verhalen, maar ook zin om op reis te gaan. Tivall heeft nu een actie waarbij je kans maakt op een reis voor 2 personen naar NYC! Het enige dat je daarvoor hoeft te doen, is de actiecode van een verpakking van één van de producten van Tivall in te voeren op de speciale actiesite. Informeer je je vrienden ook over deze actie, dan maak je ook nog kans op een compleet georganiseerde  barbecue voor jou en je vrienden. WOW. De actie loopt tot en met 31 juli en iedereen mag 8 keer meedoen om kans te maken. Succes!

Jongens, nog zóveel combinaties uit te proberen deze zomer! Ik denk dat jullie me nog heel wat keren in een park kunnen spotten, veggieburgers omdraaiend en heel erg genietend van zon, goed gezelschap en lekker eten. Wie doet ermee? En wat is jouw favoriete vega(n) barbecue-combinatie? Laat het me weten bij de comments!

– Foto’s: Reece Backhouse / Dit artikel is geschreven in samenwerking met Tivall

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

9 gedachten over “Vegan BBQ – deel 2

  1. Wat ben ik blij met jouw artikel! Mijn gezin is natuurlijk ook heel erg gewend aan het feit dat ik geen vlees meer eet en zij maken dan ook geen enkel probleem van alternatieven op de bbq te leggen, maar mijn ruimere familie doet al eens moeilijk. Ze zeggen dan dingen als ‘wat eet jij dan? Enkel groenten?’ en zo van die suffe opmerkingen. Ik ga hen gewoon eens dit artikel tonen :) (Want van mij nemen ze het toch niet aan…)

  2. Ik vind het zo tof dat bij jouw gesponsorde artikelen het niet meteen in de eerste zin al duidelijk is dat het artikel is gesponsord :-) Maar bij de foto met de Tivall producten zo duidelijk in beeld, wist ik het :P Wat een gave actie zeg!

    En inderdaad, falafel is altijd goed ^^

  3. Ik heb eigenlijk nog nooit de producten van Tivall geprobeerd. Ik ga nu toch eens kijken. Ben wel benieuwd! Overigens bbq ik nooit maar doe ik het altijd op een grillplaat. Volgens mij kan dat ook prima met deze burgers.

  4. Dat ziet er goed uit! Nu heb ik zin in BBQ (om 9 uur ’s ochtends…)

  5. Wat tof dat zo veel burgers ed. van Tivall vegan zijn!
    In veel van die vega supermarkt producten zit toch vaak kippenei-eiwit of iets dergelijke..

  6. Bij Jumbo heb je nu ook veggie spiesjes van SoFine voor op de BBQ. Super lekker ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *