Vegan blondies met vegan Ben&Jerry’s ijs

Recept vegan blondies met pacannoten en ik serveerde er non-dairy ijs in de smaak Chocolate Fudge Brownie bij. Ook kun je er zelf vegan slagroom bij maken. Dan is het feestdessert wel echt compleet. #blondies #vegan #bakken #pecan
Recept vegan blondies met pacannoten en ik serveerde er non-dairy ijs in de smaak Chocolate Fudge Brownie bij. Ook kun je er zelf vegan slagroom bij maken. Dan is het feestdessert wel echt compleet. #blondies #vegan #bakken #pecan
Recept vegan blondies met pacannoten en ik serveerde er non-dairy ijs in de smaak Chocolate Fudge Brownie bij. Ook kun je er zelf vegan slagroom bij maken. Dan is het feestdessert wel echt compleet. #blondies #vegan #bakken #pecan
B&J-voor-blog

Vorige week had ik de enorme eer om het nieuwe non-dairy ijs van Ben&Jerry’s te lanceren. Hoe vaak krijg je zo’n kans nou? Dat is echt once in a blue moon. Het was een groot feest, met bloggers en andere influencers, lekkere drankjes en natuurlijk een heleboel ijs. En dat allemaal in mijn hometown Rotterdam. Het leukste van alles vond ik om te zien wat anderen van het ijs vonden. Spoiler: Heel Erg Lekker. En terecht, want dat is het ook.

Ik was ook vooral heel erg opgelucht om het nieuws eindelijk met anderen te kunnen delen, want het ijs stond al weken in mijn viezer en ik moest mijn mond erover houden. Zoiets valt niet mee, als je een blogger bent die graag alles deelt. Maar nu het ijs gewoon in de vriezers ligt bij Albert Heijn, mag ik het gewoon van de daken schreeuwen.

Een tijdje geleden maakte ik al een recept bij het ijs. Aline maakte er foto’s van, zodat het op een flyer gedrukt kon, die vervolgens meegegeven kon worden aan de genodigden op het evenement. Omdat ik het zonde zou vinden om het recept, met die mooie foto’s, niet met jullie te delen, doe ik dat vandaag alsnog. Ik bakte blondies en serveerde met het non-dairy ijs in de smaak Chocolate Fudge Brownie. Maar met de smaak Chunky Monkey zou het ook heel lekker zijn, hoor. Ook kun je er zelf vegan slagroom bij maken, als je dat lekker vindt. Dan is het feestdessert wel echt compleet. Dus doe dat maar.

(en nee, dit is geen gezond recept. En het ijs is ook niet per se gezond of gezonder dan wanneer je non-vegan ijs eet. Maar hey, soms moet dat gewoon niet uitmaken – vind ik. Dus geniet ;)) 

B&J-voor-blog2

Vegan blondies met pecannoten

Wat heb je nodig voor ongeveer 9 stukken? 

250 gram bloem
300 gram suiker
150 gram pecannoten (gehakt)
1 zakje bakpoeder
1/2 theelepel zout
1 theelepel maizena
250 ml plantaardige melk (zoals soja, haver of amandel)
100 gram kokosolie (gesmolten)
60 ml maple syrup
2 theelepels vanille extract

Wat ga je doen? 

– Verwarm je oven voor op 180 graden – 

Meng alle droge ingrediënten in een kom. Dat wil zeggen: bloem, suiker, bakpoeder, zout en maizena. Schep goed door.

Maak een beslag door de plantaardige melk, gesmolten kokosolie, maple syrup en vanille extract door de droge ingrediënten te mixen. Let op: doe dit met de hand, met een garde of een spatel. Schep het beslag rustig door.

Schep de gehakte pecannoten door het beslag.

Giet het beslag in een ingevette brownie-bakvorm en versier met wat extra pecannoten.

Bak de cake in 40 minuten in je voorverwarmde oven. Check met een satéprikker of de cake gaar is.

Laat de cake een beetje afkoelen en snijd in ongeveer 9 blokjes. Het lekkerste is het als de cake nog een beetje warm is, zodat het ijs over de cake kan smelten.

Vegan slagroom

Wat heb je nodig?

1 blik kokosmelk
poedersuiker
vanille extract

Wat ga je doen? 

Voorbereiding: zet een blik kokosmelk minimaal voor 1 nacht in je koelkast

Haal het blik kokosmelk na een nacht uit de koelkast, maak het blik voorzichtig (!) open en schep de dikke witte room uit het blik. Doe dit in een mixkom.

Schep ook 1 grote eetlepel van het transparante vocht uit het blik en voeg dit toe aan de room.

Voeg vanille extract en poedersuiker naar smaak toe.

Klop de slagroom op met een elektrische mixer.

Serveer over de warme cake en het ijs.

B&J-voor-blog3

Kunnen jullie hier iets mee? Ja wel, toch? Ik ben benieuwd wat jullie van het ijs vinden en wat jullie lievelingssmaak is. Wie van jullie heeft het al geprobeerd? En wie heeft er zin om dit dessert te maken, inclusief blondies en slagroom? Vergeet vooral geen foto’s te delen op instagram, met #degroenemeisjes erbij. Ik kijk ernaar uit! 

Foto’s: Aline Bouma 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

18 gedachten over “Vegan blondies met vegan Ben&Jerry’s ijs

 1. Alleen nog de fudge brownie geprobeerd, want de andere smaak is nergens nog voorradig hier in de omgeving.
  En, als géén fan van B&J, vond ik deze ook niet lekker. Helaas.

 2. O god Merel, dit ziet er zo lekker uit! En ik heb sowieso bijna alle ingrediënten voor de blondies al in huis! Uitstekend excuus om binnenkort ook het ijs te kopen en de keuken in te duiken ^^

 3. Ik ben héél benieuwd naar de chocolade omdat ik nog nooit zoiets op heb! Hoewel ik pas een paar jaar volledig vegan eet ben ik wel al mijn hele leven lactose-intolerant. Helaas ook nooit een vegan/lactosevrije chocoladevariant gevonden dus ik ga deze zeker proberen.

 4. Ooohh, dat ziet er lekker uit! Ik bak niet vaak maar deze wil ik zeker eens uitproberen!
  Zou je de blondies evt. ook kunnen invriezen en later opeten? (Misschien een overbodige vraag hoor, als ze inderdaad zo lekker zijn…;))

 5. Klinkt goed, zeker in combi met de b&j :) Ik heb de chunky mucky al geprobeerd, de rest is steeds (nog) niet voorradig, maar er staat ook een bordje met dat de peanut brittle smaak ofzo gaat komen (“binnenkort op voorraad”) :0 Is die ook gelanceerd, ik zag steeds alleen die andere 2 online?

 6. Oeh deze ga ik maken met valentijnsdag voor de non-vegan vriendlief.
  Ik was vroeger al super verliefd op blondies (origineel zijn het peanutbutter/witte chocolade smaak toch?), dus zal misschien pb2 poeder toevoegen aan jouw recept!

  Verder alleen de fudge geprobeerd (de rest moet hier nog komen, cant wait for the peanutbutter cookie one), maar ondanks de hevige chocosmaak, vond ik die echt lekker.
  Ben zo benieuwd hoe de andere smaken zijn!

   1. Ja, maar dus net gehoord dat AH het uit het assortiment gehaald zou hebben…Was al bik diverse met lege schappen geconfronteerd en dus maar eens gevraagd hoe dat zat
    Nou zo dus. Ik voel me dus behoorlijk in het ootje genomen (dit is de gekuiste versie van wat ik eigenlijk wil schrijven 😉).

    1. He, vandaag ook in mijn AH. Een kaartje met “binnenkort weer verkrijgbaar”. Op maandag stonden ze er wel gewoon. Wat flauw… Of wat positiever, misschien wilden heel veel mensen ze proberen en raakten ze door hun voorraad heen. Op maandag kon ik ze niet meenemen. Hopelijk komen ze in de zomer nog eens in de aanbieding.

 7. Dit is serieus een van de lekkerste cakes die i k ooit op heb! Heb zo genoten! Mijn favo smaak tot nu toe is peanutbutter & cookies helemaal gelukkig dat ik eindelijk lekker melkvrij en romig ijs kan eten! Deze combi is zeker voortaan mijn favoriete toetje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *