VEGAN DINER WITH FRIENDS #2

Gisteravond was het weer tijd voor een nieuwe editie van ‘Vegan diner with friends,’ bij de Groene Meisjes thuis. We nodigden goede vrienden Maarten en Kors uit om eens bij ons te komen proeven hoe lekker vegan eten kan zijn. Volgens de principes van het Vegan Diner With Friends namen de heren enkele boodschappen (de groente en de wijn) mee en zorgden wij voor de rest. Groen meisje Jamie maakte haar inmiddels al fameuze vegan tiramisu en ook groen meisje Merel sloofde zich uit in de keuken.

We gingen voor ‘flapjes vouwen,’ ofwel; rijstvellen vullen. Deze rijstvellen zijn te koop bij de toko en kosten 1 euro per pak. (maatje: nodig ook nog maar wat buren uit, want we houden over) Voor de vulling kan je denken aan; gemarineerde tofu, in sojasaus gebakken champignons, paprika, mais, pittige sperziebonen, zoet-zure komkommer, bamboescheuten, cashewnoten en alle andere dingen die, volgens jou, in dit rijtje passen. Voor erbij; emping met wat zout, sojasaus, loempiasaus en ketjap. En natuurlijk; een lekker wijntje.

1

Je zet een grote pan met heet water op tafel. Hierin doop je de rijstvellen totdat ze zacht zijn geworden en dan vis je ze er deskundig uit. Dit gaat de eerste paar keren fout, maar uiteindelijk moet het wel lukken om de vellen heelhuids op je bord te laten belanden. Je vouwt het vel uit en dan leg je er van alles op wat je maar lekker vindt! Rijstvellen vullen is leuk om te doen met vrienden omdat je lekker bezig bent aan tafel. Een soort gourmetten, maar dan heel anders.

2

Het is ongelooflijk, maar Maarten bleek meteen een natuurtalent te zijn. Zijn rijstvellen lagen zonder kleerscheuren op het bord en ook het vouwen ging prima. Je zou bijna denken dat hij ervaring had. Maarten, bij deze; de Groene Meisjes kronen je tot Flapjeskoning. Hulde!

4

De Groene Meisjes hebben een kleine eettafel en dat kan bij dit soort etentjes nog wel eens vervelend zijn. Immers, voor dit eten heb je véél bakjes op tafel nodig…Het is dus aan te raden om deze maaltijd aan een grotere tafel te nuttigen.

5

Na het flapjes vouwen lieten we het Aziatische gebeuren weer voor wat het was en stapten we over op Jamie’s vegan tiramisu. Binnenkort komt dit recept ook online.Maarten en Kors waren het met de Groene Meisjes eens dat deze tiramisu minstens net zo lekker is als de ‘normale’ versie. MMMM! Het is voor ons heel erg leuk om te horen dat twee mensen die normaal gewoon ”alles” eten, het toch zo kunnen waarderen dat vegan eten ook hartstikke lekker is. En zo is het ook!

5 6

De rest van de avond bestond uit koffie, wijntjes, chocolade en goede gesprekken.

6

Lieve Kors en Maarten, dankjulliewel voor deze goede start van het weekend en we hopen dat jullie vaker vegan bij ons willen eten. Iedereen een heel fijn weekend gewenst!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

16 gedachten over “VEGAN DINER WITH FRIENDS #2

 1. Ik geloof dat ik ook vriend wil worden, haha ;)
  Ziet er heel smakelijk, en gezellig, uit!

 2. Klinkt goed :D Jammer dat ik mijn vriend niet zover krijg, die moet z’n vlees hebben ’s avonds en heeft een hekel aan alles wat hij niet kent ‘wat de boer niet kent..’. Maar goed, ik ben wel erg benieuwd naar het recept van de tiramisu!

  1. Nou, dan eet je het een keer in je eentje als lunch :) Dat kan namelijk ook heel goed! Het vegan tiramisu recept komt er nog aan :)

 3. Ik ga zooo hard naar de toko rennen om rijstvellen te scoren! :)

 4. Wat een leuk idee, het lijkt me inderdaad een origineel alternatief voor gourmetten! Enne ik ben ook erg benieuwd naar het vegan tiramisu recept!

  1. Daar zeg je wat! Het vegan tiramisu recept gaan we ook nog eventjes delen :) (we hebben dit recept overigens niet zelf bedacht hoor, hihi)

 5. Het recept van de vegan tiramisu staat inmiddels ook online, voor de liefhebbers!

 6. Die rijstvellen gebruiken ze in Vietnam om summerrolls van te maken. Om het vegan voor jullie te houden dacht ik aan: mihoen, ijsbergsla, komkommer, koriander, munt, wortel Julliene, tofu (bakken in olie met soja). Rol dit op als een loempia. Als dipsaus kan je idd de loempiasaus gebruiken, doe daar beetje citroensap doorheen nog. Dit is zo lekker. Naast sushi m’n lievelingseten!

  1. Wow, dankjewel voor de tips! Klinkt absoluut ook heerlijk allemaal. MMM, we krijgen alweer trek! ;)

 7. Lieve mensjes die de reacties navolgen, Ik was een van de gelukkigen die heerlijk mocht aanschuiven bij de Groene meisjes die avond. Ik ben echt een dikke carnivoor ( no vegan) en ik was uiterst verrast over het lekkere eten en het vodane gevoel daarna. Ik las reacties ver relaties die echt vlees moesten hebben. Het was voor mij de instelling dat de soja ( in blokjes) als vlees fungeerde, Beste Amber, ik zou het toch eens proberen met je mannetje om eraan te krijgen. Ik was ook erg optimistisch maar ik moest uiteindelijk gewoon kappen met eten omdat het tegen het randje van asociaal zat ( zoveel naar binnen gewerkt) amper plaats voor een toetje.

  Groene meisjes, alsnog bedankt voor het koken, jammer van de boontjes en extra credits voor Merel want die knalde nog even doodleuk voor het eten 2 vingers open aan een plank ( held)

  kussen

 8. Ik kwam hier via de kittehscupcake, maar wat een ongelooflijk leuke site!
  En jullie servies en en en <3

 9. Super leuk dat je samen een vegan diner kan doen! Mijn vriendinnen staan er helaas minder voor open. Of ze denken dat het lastig is in ieder geval. Daarom heb ik mijn 21-diner helemaal vegan gehouden, om ze te laten zien dat lekker en niet moeilijk hoeft te zijn! Ik heb hier ook een blog over gemaakt: https://leslievdvijver.wordpress.com/. Hoop dat meer mensen het gaan inzien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *