Vegan Kip Korma

vegankorma2

Ik (J) krijg vaak de vraag waar ik de inspiratie voor de recepten vandaan haal. Eigenlijk overal vandaan! Blogs, tijdschriften of maaltijden die ik in een restaurant eet. Het leukste vind ik om een “vlees-recept” te veganizen. Zo is ook dit recept voor een vegan kip Korma ontstaan. Ik kwam een recept tegen voor kip Korma op de website van AH: een curry met griekse yoghurt en kip.  Omdat wij geen zuivel eten, koos ik een plantaardig alternatief voor yoghurt en de kip verving ik door kikkererwten en aardappel te gebruiken. Het resultaat was verrassend goed!

Voordat we overgaan naar het recept, nog een tip van mijn kant: serveer dit gerecht met naanbrood. Helaas bedacht ik mij dit te laat, maar achteraf gezien lijkt dat de perfecte combinatie. Overigens is het ook lekker om deze vegan kip korma te serveren met rijst. Zo’n lekker kruidige, romige saus met rijst en brood… We kunnen nu al niet wachten om het gerecht opnieuw te eten!

Wat heb je nodig voor twee porties? 
300 gram aardappel
1 blik kikkererwten, uitgelekt
1 rode peper
1 stuk gember
een halve theelepel kurkuma (optioneel)
2 theelepels garam masala
250 gram sojayoghurt naturel/ongezoet
sap van een (grote) halve citroen
200 ml kokosmelk
50 gram amandelschaafsel
verse koriander

Wat ga je doen?
1. Was de aardappelen en snijd ze in middelgrote stukken.
2. Snijd de peper in de lengte doormidden en haal de zaadjes eruit. Snijd in kleine dunne reepjes. Rasp de gember.
3. Mix de rode peper, gember, kurkuma, garam masala, sojayoghurt, citroensap en kokosmelk in een kom.
4. Verhit een wok/hapjespan op het vuur en rooster het amandelschaafsel voor 3-4 minuten. Haal de helft van het amandelschaafsel uit de pan en bewaar op een bord.
5. Voeg de aardappel en de soja-kokossaus toe. Breng licht aan de kook, zet het deksel op de pan en laat 10 minuten rustig koken.
6. Voeg de kikkererwten toe aan de saus en kook nog 3-4 minuten door (zonder deksel) zodat de saus iets indikt.
7. Serveer met de verse koriander en de andere helft van het amandelschaafsel.

vegankorma3

That’s it! Dit super makkelijke en ontzettend lekkere gerecht gaat nog vaak op tafel verschijnen hier, dat is wel zeker! En zo zie je maar dat je helemaal geen ‘ingewikkelde’ vleesvervangers nodig hebt om een lekkere vegan maaltijd te serveren. Het kan heel eenvoudig zijn.

We hopen dat jullie deze vegan kip Korma net zo lekker vinden als wij en natuurlijk zouden we het te gek vinden als je weer een foto van het eindresultaat met ons zou willen delen! Dit kan via Twitter (@degroenemeisjes) of via Instagram (#degroenemeisjes) Alvast bedankt en eet smakelijk! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

29 gedachten over “Vegan Kip Korma

 1. Ehm, de hoogte tijd voor mijn ontbijt want ik ziet hier te watertanden achter mijn laptop.

 2. Mmm dat ziet er heerlijk uit! Ik vind het echt inspirerend om te zien dat je gerechten kan ‘veganizen’ met zo’n eenvoudige ingrediënten… Komt hier deze week nog op tafel, mét naan ;)

 3. Hoi dames..
  Ziet er weer heerlijk uit..
  Maar……
  Vind het jammer dat ik niet een knopje heb van pinterest, waarbij ik vanuit Facebook gelijk jullie recepten kan pinnen..
  Misschien een idee?

  Gr Clarinda

  1. Hey Clarinda,

   Je kunt als je inlogt bij Pinterest een Pinterest-knop in je browser installeren!

  1. Maaike, je kunt vrij eenvoudig zelf naan maken. Ik heb op internet recepten gevonden. Even googelen en je vindt zeker iets. Ook nog lekekkerder dan die uit de supermarkt!

   1. Oke, dankjewel! Ik zal eens googlen. Heb je al ‘ns een recept uitgeprobeerd?

  2. Bij Marqt hebben we ze gevonden! Maar het lastig, want in de meeste naans zit yoghurt.

 4. Mmmmmmmm ziet er lekker uit! welk merk soyaprodukten raad je aan? In de supermarkt koop ik het nooit omdat er een hele waslijst aan ingrediënten in zit die ik liever wil vermijden

  1. Provamel heeft nu een suikervrije, die is best okee! En ook Sojade heeft vrij weinig ingrediënten dacht ik. Die is wel iets minder lekker als je er niks bij doet vind ik…

   1. Wij gebruiken idd de ongezoete variant van Provamel.

  2. Wij gebruiken de producten van Provamel graag. Deze zijn biologisch.

 5. Hier ben ik wel benieuwd naar, moet ik zeggen! Het ziet er in elk geval erg lekker uit. Bij deze staat ie alvast op mijn food list ;).

 6. Gisteren uitgeprobeerd. Ik zou volgende keer meer aardappels doen en minder kikkererwten. Oh en meer saus! Want dat heb je nodig om je naan in te dopen :-)

 7. Ik ben deze week bezig met het weekmenu en wil deze graag morgen eten! Maar aan welke hoeveelheid moet ik denken bij “een stuk” gember? Ik heb thuis een heel stronkje liggen waar ik laatst 5 cm van gebruikt heb. Maar lijkt me niet dat ik zoveel moet gebruiken toch?

  1. Zoveel als je lekker vindt, maar een centimeter of 2,3 kan vaak al genoeg zijn!

 8. Waar kopen jullie de garam massala (liefst ergens in A’dam Oost)? Ik heb een potje Masala-kruiden van Marqt, maar weet niet of dat hetzelfde is. :/

 9. Hebben jullie ook een tip voor vervanging soja yoghurt? Hier een soja (en lactose) allergie :-(

  1. Hoi Yvette,

   Lijkt mij ook lekker met kokosmelk, past ook bij de kruiden.

 10. Ik vind m behoorlijk zuur met de yoghurt en citroen! Is dat de bedoeling?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *