Vegan ’tonijnsalade’ (en mijn favoriete vegan YouTube kanalen)

Vegan tonijnsalade volgens het recept van Bonny Rebecca, één van mijn favoriete vegan Youtubers. Welke kanalen volg ik nog meer? Ik deel mijn favorieten!
vegan tonijnsalade

Wat die twee dingen met elkaar te maken hebben? Nou, het recept voor deze vegan ’tonijnsalade’ ontdekte ik op één van mijn favoriete YouTube kanalen. Simpel dus eigenlijk :) En toen ik afgelopen weekend met Mariët (check haar Instagram!) het had afgesproken, om foto’s te maken voor een campagne die onderweg is, kletsten we honderduit over onze favoriete vegan YouTubers en alle recepten die we nog eens wilden maken. Deze tonijnsalade stond al op het ’to cook’ lijstje van Mariët en ik had hem toevallig de dag ervoor net gemaakt. Je snapt: ook Mariët ging aan de slag en maakte een paar prachtige foto’s van het eindresultaat en nu wil ik – per direct- deze sandwich ook weer eten!

Welke vegan kanalen op YouTube volg ik?

Maar voordat ik het recept voor de vegan tonijnsalade met je ga delen, eerst even dit: wie zijn dan die favoriete YouTubers van mij? Dit is een vraag die ik geregeld krijg, omdat ik wel eens laat zien dat ik YouTube video’s zit te kijken. Dus ik snap dat je nieuwsgierig bent! Hier volgen een paar van mijn lievelings YouTubers die ik trouw volg:

Bonny Rebecca. Deze Australische volg ik al jaren, zowel op YouTube als op Instagram. Bonny is altijd vrolijk en bubbly, ik word blij van haar. Zij en haar vriend eten al jaren vegan en ik vind het altijd weer leuk om te zien wat ze dan zoal koken. Ook word ik heel gelukkig van het kijken naar welke vegan producten er allemaal in Australië te krijgen zijn, en als ze een video maakt over haar favoriete vegan adressen in Melbourne of Sydney zit ik al helemaal te stuiteren op de bank. Ooit hoop ik al die adressen langs te kunnen gaan. Alles wat ze maakt vind ik leuk en haar video’s vervelen me niet.

Sarah Lemkus. Totaal andere video’s, veel rustiger bijvoorbeeld dan die van Bonny, en vaak ook mooier gefilmd. Sarah woont met haar gezin (man en dochtertje Beth) in Nieuw Zeeland en laat zien hoe haar leven eruit ziet. Ze is een stay at home mom, die haar kindje ook vegan opvoedt, en zij en haar man zijn momenteel bezig om nog een kindje te adopteren. Sarah is een prachtige vrouw, die heel veel rust en geluk uitstraalt en ik vind het fijn om naar haar video’s te kijken, ook omdat zo leuk met hun kindje omgaat. Verder vind ik het leuk om naar natuurbeelden van Nieuw Zeeland te kijken, omdat ik hoop dit jaar ook die kant op te gaan, samen met mijn vriendin.

DariaDaria. Ik ben sowieso MEGA Dariadaria-fan. Haar blog, haar instagram (stories,) haar video’s… ik vind eigenlijk alles wat ze maakt en doet geweldig. Maddie (zo heet ze,) deelt alles over haar groene lifestyle. Van vegan eten tot verpakkingsvrij winkelen en van vrijwilligerswerk doen in het buitenland tot ecofriendly reizen. Alles wat Maddie maakt is van hoge kwaliteit en altijd interessant, maar los daarvan komt ze op mij heel sympathiek over (ze is iemand met wie ik maar wat graag een keer een vegan taartje zou willen eten in Wenen, waar ze woont,) en laat ze ook de minder mooie/echte kanten van haar bloggerbestaan zien. I simply love her.

Ellen Fisher. Als je benieuwd bent naar hoe je je kinderen vegan kunt opvoeden, kan ik je van harte aanraden om de video’s van Ellen Fisher te gaan kijken. Zij en haar man voeden hun twee zoontjes 100% vegan op. Ze hebben een typical ‘Hawaiian lifesyle,’ wat betekent: heel veel fruit, heel veel spelen in watervallen en heel veel zon, zee en strand. Hun leven lijkt één grote vakantie, maar ik weet natuurlijk dat het dat niet is – dit is ook maar wat ze laten zien. Ik denk dat Ellen’s video’s vooral heel interessant zijn voor moeders die vragen hebben over het vegan opvoeden van kinderen, maar ook ik vind het leuk om de video’s zo nu en dan te kijken voor wat inspiratie. Ellen kookt namelijk ook heerlijke vegan gerechten, zoals een pad thai die ik al maanden wil proberen, maar waar ik nooit aan toekom. Binnenkort toch echt eens doen!

Bonny’s vegan tonijnsalade

vegan tonijnsalade

Goed, dan nu toch echt de tonijnsalade van Bonny, waar Mariët en ik elkaar letterlijk hysterisch over appen, omdat het ZO lekker is. Natuurlijk is het geen echte tonijnsalade, want je gebruikt geen tonijn. En ook geen neptonijn. Het is dus niet een ‘nep tonijn salade’ zoals je die bijvoorbeeld van de Vegetarische Slager zou kopen. Het is een salade die doet denken aan de tonijnsalade die je vroeger misschien op je broodje at, maar verder heeft het er vrij weinig mee te maken. De basis is kikkererwten en tahin – die combi alleen al – en je voegt allerlei lekkere dingen toe, zoals augurken, bleekselderij, tomaat en mosterd. Oh, en Mariët en ik hebben ontdekt dat het ook heel lekker is om kappertjes toe te voegen!

Omdat ik het niet netjes vind om het recept hier zomaar te delen, verwijs ik je graag naar Bonny’s video. Ze laat precies zien hoe je de salade in een handomdraai maakt – het is echt heel makkelijk en zo klaar. Je moet dus bedenken: het recept in deze video + kappertjes. Het brood dat Mariët hier gebruikt is het het Liefde&Passie speltbrood van Albert Heijn. Dit brood is vegan, dus ook dat kun je met een gerust hart gebruiken.

[iframe id=”https://www.youtube.com/embed/NvSBrZkOjao” align=”center” maxwidth=”1000″]

Laat je het weten als je dit receptje ook hebt geprobeerd? Ik ben heel benieuwd wat jij ervan vindt! Ook ben ik benieuwd naar wie jouw favoriete vegan YouTubers zijn! Laat het me weten :)

Foto’s: Mariët Mons 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

54 gedachten over “Vegan ’tonijnsalade’ (en mijn favoriete vegan YouTube kanalen)

 1. Hé Merel! Dankje voor de vegan youtubers. Ik volg al een tijdje een aantal vloggers, maar het is fijn om er meer te kunnen volgen. Ik ga ook zeker binnenkort dit recept maken. Ik weet niet of je Liv’s Healthy Life op youtube kent, maar ze is een dikke aanrader :-)

 2. 1. Thanks voor de tip, ik ga de ’tonijnsalade’ zeker proberen! :D
  2. Melbourne en Sydney zijn geweldig en ohmygod als ik aan het eten terug denk…
  3. Absoluut naar Nieuw Zeeland gaan. Het is daar zo mooi <3 Als het kan, zou ik als jullie was rond januari/ februari gaan. Het klimaat in NZ is vrij mild en zomer/lekker weer kan lang op zich laten wachten.

  Fijne dag! (:

 3. Wat leuk dat Maddie een van je favoriete bloggers is. Ik zat vorige zomer met haar vriend en haarzelf op het vegan surf camp en ze is inderdaad een super sympathiek en leuk persoon! :)

 4. Dat recept ziet er heerlijk uit zeg! Ik moet zeggen dat ik nog nooit een vlog heb gevolgd, maar de omschrijvingen van deze vlogs klinken toch wel erg leuk, misschien toch maar eens gaan kijken dan :) bedankt voor de tips!

  1. Ik ben ook niet zo van de vlogs, behalve wanneer het ergens over gaat :) En dat is zeker het geval bij deze kanalen, dus daarom denk ik dat je het wel leuk zult vinden :)

 5. ik volg nog niet zo lang youtubers maar ik vind de ‘what i eat in a day’ videos van Jessthebeautician heel mooi en inspirerend, niet zo schreeuwerig of ultrafit als veel andere youtubers, gewoon gezellig, realistisch eten en zo’n fijne stijl! ik vind ook cam & nina (een vegan koppel) heel leuk en soms Jenny Mustard omdat ze zo apart is :) dichter bij huis vind ik Nina the vegan student erg vrolijke video’s maken

 6. Ik gebruik youtube tegenwoordig voor 90% om vegan youtubers te volgen, haha. Ik vind het zo’n fijne community meestal.
  Die ’tonijn’salade ziet er super lekker uit!

 7. Ik vind overigens de ‘what I eat in a day’ videos van thrivingonplants zo mooi en inspirerend. Ken jij haar kanaal? :)

 8. I live Bonny! Ik zit momenteel in Melbourne als uitwisselingstudent en was een paar dagen in Sydney en naar aanleiding van Bonnys video over haar favoriete plekken, naar Speedos cafe geweest en guess what?! Ze zat daar!! Hoe toevallig. En niet te geloven maar de volgende dag ijsje halen bij een vegan ijssalon die zij ook aanbeveelde en zag ik haar weer! Omg mega fangirl hier!

  1. OMGGGGGGGG ik zou echt gillen. Ik weet het, ik klink als een doorgeslagen puber, maar ik denk echt dat ik me niet zou kunnen inhouden hahahah. Wat te gek voor je! En ook dat je in Melbourne bent! Een vriendinnetje van mij heeft een tijdje bij Veggiebar gewerkt (ze is daar ook voor een paar maanden) Ben je daar toevallig ook geweest?

   1. Jaaa was echt gaaf! Ik durfde alleen geen hoi te zeggen! Ze was ook met Tim en Emily en haar vriend omg!!
    Vegiebar nog niet geprobeerd maar het staat zeker op mijn lijstje om te proberen! Er is zooo veel hier om te proberen!!

 9. Oeh lekker! Hotforfood is super leuk!! Ze maken zulke lekkere dingen !! Echt een aanrader!

  1. Ga ik naar kijken! Maartje, hieronder, tipt hetzelfde kanaal, dus ben benieuwd! Dankjewel :)

 10. Wow, dit zijn echt precies alle Youtubers/ Instagrammers die ik ook altijd volg!
  Ik woon zelf in Wenen, dus ben ook groooooot fan van Maddie. (sidenote: Wenen is echt een geweldig stad voor vegans, je zou het niet zeggen met alle schnitzels en sachertorten, maar we hebben hier geweldige vegan hotspots.- bijv heerlijkste ijs van @veganista).
  Wanneer ik zie hoe liefdevol Sarah en Ellen hun kinderen groot brengen, gaan spontaan mijn eierstokken rammelen. Zo mooi om te zien hoe al deze mensen met hun positiviteit en instelling een voorbeeld kan zijn voor zovele mensen :) Verder kijk ik samen met mijn vriend altijd hotforfood, als we zin hebben in eten :)

  1. Saaaame sister. Mara etch precies dezelfde ideeën en gevoelens heb ik erbij. Ik wil zo graag een keer naar Wenen! Staat heel hoog op mijn lijstje :)

 11. Een hele leuke vega YouTubers die nog niet genoemd is: Sarah’s Vegan Kitchen
  https://www.youtube.com/channel/UCAbKLYEuTR1riockIgAWBiw

  Ze kookt vaak simpele groenterecepten , maar test ook regelmatige bijzondere recepten. Bijv maak je eigen hotdogs van wortel of gerookte zalm van tomaten. Ik vind dat ze een hele leuke persoonlijkheid heeft, daarom 1 van mijn favo YouTubers.

  Mocht je nog nieuwe/bijzondere vegan recepten zoeken, dan kun je een kijkje nemen op het kanaal van EverydayDishTV.
  https://www.youtube.com/user/everydaydish/featured
  (Ze maakt nu helaas geen filmpjes meer, maar er staan een heleboel recepten op haar kanaal!)

  1. Jaaa Sarahs Vegan Kitchen is superleuk!
   Caitlin Shoemaker maakt ook goede video’s.

 12. ik kijk alleen hot for food <3 maar zal de youtubers op jouw lijstje ook eens gaan kijken!

  1. Ik moet hun dan toch ook eens gaan volgen, iedereen heeft het hier over Hot for Food en ik ken het niet eens?!

 13. Toevallig, ik als niet vegan maar sinds kort wel vegetariër ben ook helemaal geobsedeerd met de video’s van Ellen Fisher en Sarah Lemkus had ik inmiddels ook al ontdekt. De vlogs van Ellen zijn al het bekijken waard om de schattigste peuter ter wereld: Sandy!! <3
  Maar sowieso, super inspirerend hoe zij hun kinderen opvoeden op een plant based diet. Ik weet nog wel toen ik zelf nog kind was en er dikke drama was over die moeder die haar kind alleen maar 'rauw' voedsel gaf. Toen dacht ik zelf ook: "jeetje wat stom." Maar nu ik zie hoe hun het doen vind ik het helemaal zo gek nog niet. Eerder raar hoe het normaal is om je kind maar vol te proppen met vette, zoete zooi waar niks natuurlijks aan is. Nu ben ik nog niet aan kinderen toe maar het zet je wel aan het denken over hoe je het zelf zou doen.

 14. Wooow! Ga ik zeker eens bekijken! :D Ben er de laatste tijd ook meer in geïnteresseerd, omdat een vriendin ook een vegan youtube kanaal begonnen is :)

   1. Hallo merel ☺

    Ik heb nog even mijn lijstje van abonnementen doorgespit en hier zijn nog wat vegan YouTube kanalen:

    veganlovlie (mauritiaans/indiaas eten)

    avantgardevegan (hoge kwaliteit receptvideo’s)

    The fairly local vegan jonge canadese vrouw met gezin schattige kinderen

    sweetpotatosoul jonge vrouw mooie filmpjes recepten what i ate in a day ook over mode vlogs

    the happy pear mannelijke tweeling uit ierland hebben ook een vegan cafe restaurant. Recepten

    Ela gale niet alleen eten ook over beautyproducten zelf maken etc. Ik geloof uit nieuw zeeland.

    YouTube is echt geweldig voor vegan recepten ❤

 15. Ik volg Dariadaria ook, ik wist niet eens dat ze Maddie heet…ik dacht Daria hihi. Lijkt me ook een leuke meid, maar helemaal vegan is ze niet volgens mij? Ik zag nog niet zo lang geleden dat ze een jas/blazer had gekocht van lamswol. Geeft niet, iedereen moet doen waar hij/zij zich goed bij voelt, vind sowieso dat zij een goed voorbeeld geeft op een leuke/positieve manier. :)

 16. Welke pitten of noten en hoeveel gebruikt ze? En hoeveel selder? Heb ik niet verstaan op de video. Alvast bedankt. Grtjs, nathalie

  1. Ja, vind ik ook jammer dat hier het recept toch niet is uitgeschreven. Ik vind al dat Engels best moeilijk en ik ben ook nog eens slechthorend. Dan kom je met de huidige vlog-trend toch best wat tekort :-(
   Hopelijk reageert iemand nog inhoudelijk op Nathalie’s vraag!

   1. Goed, ik heb de ondertiteling aangezet en het stukje -tig keer herhaald. Ik ben eruit!
    Ze gebruikt
    een kopje kikkererwten, gedeeltelijk fijngemaakt
    1/2 grote augurk, in kleine stukjes
    2 kleine tomaten, in kleine stukjes
    ongeveer één stengel bleekselderij
    een halve rode ui, gesnipperd
    geroosterde zonnebloempitten
    flinke eetlepel Hey (is dat mosterd?)
    3 eetlepels tahin
    1/2 eetlepel ahornsiroop
    Mengen en op je brood smeren en smullen maar! :-)

    1. Ow, en op het laatst gooit ze er nog iets in, vanuit een zakje. Mogelijk hennepzaad? Maar daar wordt geen ondertiteling bij gegeven. Ik weet dus niet wat dat is. Iemand anders wel?

     1. Een snufje zout :)
      Die flinke eetlepel is Dijon mosterd
      en ze gebruikt één blik kikkererwten (ik weet niet of dat overeenkomt met één kopje)

    2. Dankjewel Jenny! En Merel natuurlijk ook :)

     Ik ga geen video’s kijken over ‘a day in the life of’ iemand die ik niet ken, laat staan een video met een titel geschreven met caps-lock aan, haha.

     Dat wordt morgen een heerlijke picknickdubbeldate! Wederom bedankt voor de moeite.

 17. Hot for food is super leuk! Lauren Toyota maakt echt de lekkerste dingen en de filmpjes zijn heel leuk om naar te kijken. Haar vriend is voor haar vegan geworden en doet ook mee met kookuitdagingen. Leuk!

 18. Ohh wat lekker, die ga ik zéker maken! Heel grappig, want toen ik voor het eerst hummus proefde vond ik het precies als tonijnsalade smaken ;) De kikkererwten-tahincombi heeft dus inderdaad wat weg van tonijn!

 19. Thanks Merel, voor (de link naar) dit recept. Deze salade is echt zoo lekker; sinds ik ‘m heb ontdekt is dit veruit mijn favoriete lunchgerecht!

 20. Dank je wel voor delen van dit heerlijke recept. Het inspireerde mij om een variatie te maken: met zwarte olijven erbij (zonder pijnboompitjes en augurk) en als topping gebruikte ik ingemaakte citroen (een kwart in heel kleine stukjes gesneden) die ik van mijn Turkse groenteboer heb gekregen om “te proeven”. Wij vonden het heerlijk!

 21. Hoi Merel,
  Ik was benieuwd hoelang deze salade lekker blijft in de koelkast. En kan je hem invriezen? :)

  1. Hi Anouk, ik denk dat invriezen best wel zou kunnen. Om eerlijk te zijn vond ik de salade zó lekker dat ik hem vrij snel op had, hihi! Gewoon in de koelkast blijft hij wel een paar dagen goed hoor, als je hem goed luchtdicht verpakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *