Vegan vakantie in Spanje

IMG_1602
Afgelopen week was ik er paar dagen tussenuit. Ik ben op vakantie geweest in Spanje. Nu wil ik jullie niet vervelen met honderden vakantie-foto’s maar het lijkt me wel leuk om te laten zien hoe ik een vegan vakantie heb gehad op een toeristische bestemming.

IMG_1545

Achter de douane op Schiphol zit een juicebar. Ik nam een lekker mangosapje en had ook wat leesvoer gekocht.

IMG_1551

Niet zo eco-friendly maar toch wel erg leuk: vliegen. Ik heb begrepen dat de overheid de CO2-uitstoot van vliegtuigen compenseert maar ik vind het toch fijn om ook nog via GreenSeat de uitstoot de compenseren.

IMG_1579

Het fijnste gevoel: voor het eerst het heldere water inlopen!

IMG_1610

Qua eten was het soms nogal een uitdaging! De plek waar ik zat bestond vooral uit toeristische eettentjes met geen veganistische opties. Uiteindelijk kon ik overal wel een salade/pasta met groenten/pizza zonder kaas etc. krijgen. Ik heb ook heel veel (gedroogd) fruit gegeten want dat was HEERLIJK daar!

IMG_1621

We hadden ook de mogelijkheid om zelf eten te maken: pasta met zelfgemaakte pesto en een salade. Jum!

IMG_1633

Ohmèn, perziken waren zo juicy in Spanje! In bijna elk stadje is er wel 1x in de maand een markt met veel fruitkramen. Ik had meer fruit gekocht dan dit ik eigenlijk op kon.

IMG_1649

Ook bij een Mexicaans restaurant kan je altijd wel terecht. Hier had ik fajitas met gekruide groenten. Natuurlijk altijd zouter dan dat ik het zelf zou maken maar ik dronk er veel water bij :-)

IMG_1683

Veel fruitas!

IMG_1628 IMG_1629

Na een half jaar trok ik weer eens mijn hardloopschoenen aan om te gaan hardlopen. Ik was nogal trots op mezelf want ik liep 3,5 km hard! (Ik liep trouwens niet 3,5 km op het strand hoor.) Ik loop op deze schoenen van Saucony. Ze zijn goed stevig en lopen super lekker! Daarnaast vind ik de kleuren erg mooi.

vintagewinkelcollage

In een dorpje in de buurt kwam ik een vintagewinkel tegen! Het was een hele leuke winkel met goede prijzen. Dat verwachtte ik echt totaal niet in zo’n klein stadje.

IMG_1635

Ook zo onverwacht: een winkel met allemaal natuurlijke en biologische cosmetica. Ik kocht een pure aloΓ« vera gel & een nagellakje zonder ’the big 5′ van Lola Barcelona. Ze verkochten ook producten van o.a. Natura Siberica!

IMG_1733

Mijn Waka Waka kon goed opladen op het strand. Normaal duurt het zeker 2 dagen in de Nederlandse zon voordat hij is opgeladen, hier een halve dag.

IMG_1704

Mijn dagen bestonden veel uit zwemmen, lezen & zonnen. Heerlijk :-)

Ik heb het heel erg fijn gehad. Qua eten was het prima te doen: ik ben niet zo kieskeurig als ik weet dat er niks vegans op de kaart staat. Ik ben allang blij als er iets te krijgen is voor me. Ik hoop dat ik hiermee een beetje heb laten zien dat je ook op vakantie waar niet direct vegan opties te vinden zijn er toch mogelijkheden zijn!

Als je ook nog op vakantie gaat: veel plezier!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

9 gedachten over “Vegan vakantie in Spanje

  1. Ik kan me voorstellen dat er in Spanje weinig vega/vegan dingen op de kaart staan, dus je laatste boodschap vind ik een goede: er zijn mogelijkheden!

    (verder: even gezocht naar dat boek, ziet er tof uit :))

  2. Ziet er heel fijn uit!

    Maarre, compenseren van CO2 uitstoot, dat doet de Nederlandse overheid echt niet hoor! Of eigenlijk, vriendelijker gezegd ;), waar heb je dat gelezen?

  3. Hihi je Waka Waka kijkt heel geshockeerd ‘whoaa strand!’. En leuke tips, meteen Green Seat gecheckt, wat een goed initiatief! En toen ik je hardloopfoto zag realiseerde ik me ook meteen dat ik vandaag ook eigenlijk moet hardlopen (maar helaas zonder mooi weer of strand, bummer).

  4. En ik vind het af en toe al lastig vegetarisch te eten in Spanje. Komen ze met tonijn aan….maar dat is toch vegetarisch?? Leuk om te lezen!

  5. Oh ben je lekker gaan kamperen in Spanje? Zo ziet het er wel uit op het laatste plaatje (lekker hoor). Ik moet toch echt nog zo’n waka waka light regelen hoor, superhandig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *