Vergeet Londen: ga voor het groene noorden van Engeland!

Yorkshire, England---will be returning to Yorkshire to visit my Dad this summer!

– Deze gastblog, met veggietips, is geschreven voor Anne –

Onder de schaduw van het drukke, grauwe Londen wordt het mooie Noorden van Engeland vaak vergeten. De zuidelijke bewoners vinden het noordelijke accent vaak lachwekkend, maar denkend aan de Arctic Monkeys (en hun Britrock voorgangers), is de tongval van Yorkshire eigenlijk veel stoerder. Als je je wilt verdiepen in de Engelse taal en cultuur – bijvoorbeeld met een taalcursus van ESL Taalreizen.com – is dit dus de ‘place to be’! Vaak doet het Noorden denken aan grauwe hemels, ‘working class’ perikelen en oude mensen. Maar alhoewel het er vaak genoeg regent, vind je in werkelijkheid voornamelijk groene heuvels, groene gewoontes en één-pond-pints in Yorkshire: the North heeft genoeg te bieden voor jong volk!

Grauw en saai

Het zware industriële verleden van Yorkshire is reden voor haar bruuske bekendheid. En de stad doet nog wel denken aan de tijd waar het thuis was voor de vele kolenmijnwerkers – maar dat is in het verleden. Het Noorden is namelijk helemaal niet vies en grauw meer: Yorkshire is groen! Op driehonderd kilometer ligt York veilig verwijderd van het vuil dat Londen uitstoot. Als hoofdstad van de grootste country van het land, bewaakt de stad de prachtige Yorkshire Dales: een gigantisch natuurgebied met de mooiste valleien. Helemaal in toon met de waardering van het natuurschoon is deze locatie zelfs geselecteerd voor de proloog van de Tour de France voor komend jaar!

Sheffield, een van de andere hoofdsteden van de county, is uitgeroepen tot de meest groene stad van het Verenigd Koninkrijk. Trots presenteren ze hier de meer dan 200 openbare parken, tuinen en bossen, waar je lekker kunt picknicken met de brede selectie aan héérlijke houmous en falafel – gewoon in de supermarkt te verkrijgen (met dank aan de invloed van de immigranten uit India).

Growing green

Maar Yorkshire is niet alleen groen in aanblik, het is ook groen in cultuur. Dat maakt York, Leeds of Sheffield de fijnste plekken om echt te leren kennen. Met een enkel bezoek aan deze steden kom je niet veel verder dan de architectuur bewonderen en een lekkere organische cider te drinken. Ideaal is een langer verblijf: door de eigen sound en goedkope prijzen (in vergelijking met de rest van het land) is Yorkshire de meest prachtige plek om je in het Engels te verdiepen met een goede taalcursus!
York ligt op een half uurtje van Leeds en driekwartier van Sheffield, dus zo kun je jezelf het hart van Yorkshire eigen maken. Met een taalvakantie, of zelfs tussenjaar, kun je je onderdompelen in de cultuur van York en de ‘Shire’: van de lange Britrockhistorie tot aan de beste organische supermarkten en vegan restaurantjes.

Tiptoptips

Voor je Engelse avontuur vind je hieronder de toptips van vega-foodstudio’s die je echt niet mag missen:

734008_358352524283373_934727821_n

YORK
• In York heb je El Piano, een volledig vegan en glutenvrij restaurant met zelfs drie kamers beschikbaar voor overnachtingen! Er zijn maar liefst drie verschillende locaties, en alle hoofdgerechten worden standaard in biologisch afbreekbare pijnboombootjes geserveerd;
• Leuk is ook Goji, een vegetarisch café en deli, met een hele relaxte sfeer en de mogelijkheid om lekker buiten te zitten;
• Maar wat je echt niet mag missen is Millers Yard, een vegetarisch lunchcafé waar je naast massage en reflexologie, ook pilates en danssessies kunt doen!

SHEFFIELD
• Sheffield heeft het superleuke Kum Quat Mae, een restaurant met vegetarische Oosterse keuken en waanzinnige recensies;
• Daarnaast is het Blue Moon Café een aanrader met fantastische curries, maar ook lekkere scones en huisgemaakte jams.

LEEDS
• Leeds heeft Anand Sweets, een superleuk winkeltje met Indiase veganistische snoepjes;
• Ook Hansa’s Restaurant mag je niet missen, met veel vegetarische Indische gerechten in Gujarati stijl!

Voor meer informatie over een taalcursus in Engeland, kijk op de site van ESL Taalreizen en vergelijk op je gemak alle mogelijkheden!

Wie van jullie is er wel eens in het Noorden van Engeland op veggietour geweest? We zijn heel benieuwd naar meer leuke adresjes!

Dit is een gesponsorde post.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

14 gedachten over “Vergeet Londen: ga voor het groene noorden van Engeland!

 1. YORKSHIIIIRE DAAAAAAAAAAAAAAAAAAALES
  Als je toch iets moois wil zien moet je daarheen gaan. Wat een plek, je waant je echt in de hemel zo mooi!

  1. Hou op hoor! Nu wil ik helemaal gaan! Ik zie mezelf al helemaal met een take-away veggiemeal aan het water/groene landschap zitten. Zucht..

 2. Ziet er weer uit als een advertorial, als dat het geval is, moet je dat er echt bij zetten…

  1. Het staat er bij :). Onder het artikel staat: Dit is een gesponsorde post.

   Ondanks dat het een advertorial is vind ik dat ze wel leuke adresjes geeft voor als ik er ooit heen ga!

   1. Thanks. We proberen alleen advertorials te plaatsen die ook daadwerkelijk aansluiten bij onze onderwerpen. Fijn dat je dat opgemerkt hebt!

 3. Ahhh Engeland is echt prachtig! Maar ik snap niet zo goed wat er specifiek groen is aan een taalcursus ofzo… Is it me?

  1. De taalcursus is ook niet groen, maar het Noorden van Engeland (waar dit artikel over gaat) en de veggietips onderaan het artikel wel!

 4. Ik vind het stuk leuk om te lezen en ik heb ook geen problemen met een advertorial, maar waarom al die uitroeptekens gebruiken? Ik begrijp wel dat het leuk is, daarvoor hoeft er niet eindeloos “!” geschreven te worden.

  Verder: Groot-Brittannië is een paradijs voor vega(n)s vanwege het Britse koloniale verleden en de vele kookinvloeden die daarbij mee gekomen zijn.

 5. Superleuk! Ik heb een half jaar in Sheffield gestudeerd en de omgeving is ontzettend mooi! Het Peak district is ook zeker een aanrader :)

 6. Oooooh wat een leuk artikel! :D Ik hou van de UK. Ik ben zelf net terug uit Edinburgh en ben toevallig bezig met een artikel over vega(n) eten in Embra :)

 7. […] fine scenery met vele dales en moors. Nou, daar kan ik mezelf wel in vinden. Op de website van De Groene Meisjes las ik bovendien dat  Yorkshire veel te bieden heeft als het gaat om groen eten en nog meer […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *