VerzamelaarsJaarbeurs – verslag

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Afgelopen zaterdag ging ik met mijn vriendinnetje Merlin naar de VerzamelaarsJaarbeurs in Utrecht. Eerder kon je hier op de Groene Meisjes al een aankondiging van deze beurs lezen. We hadden gehoord dat het een enorme beurs zou zijn, met alle mogelijk denkbare spullen en verzamelingen. We konden ons niet heel goed voorstellen hoe deze beurs eruit zou zien en hoe het zou zijn om er rond te wandelen, dus we lieten ons maar gewoon verrassen zaterdag.

En wow, aangekomen in de Jaarbeurs in Utrecht werd het al gauw duidelijk: deze beurs is HUGE. We mochten ons melden bij de persingang en daar kregen we een plattegrond. Je moet denken aan een paar hallen (en als je wel eens in de Jaarbeurs bent geweest, dan weet je hoe groot deze hallen zijn) vól met stands. Op de plattegrond stond precies aangegeven wat je waar kon vinden. Ook hoorden we dat er tegelijk met de VerzamelaarsJaarbeurs een cd- en platenbeurs werd gehouden, ook in één van de hallen. Deze konden we dus meteen even meepakken. JEMIG, wat was er veel te zien. Om je even een beetje een beeld te geven van hoe de beurs eruit zag en wat we zoal voor mooie dingen hebben gespot, laten we je eerst even wat foto’s zien:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Merlin en ik zijn zelf geen echte verzamelaars, maar we houden al wel járen van mooie vintage spullen. En dan vooral van mooie vintage items in huis. Nou, daarvoor zaten we hier helemaal goed. Er was zóveel te bekijken, ongelooflijk. Als je op zoek bent naar iets heel specifieks, is deze beurs perfect. Bijvoorbeeld: je bent op zoek naar een mooie poster/prent voor aan de muur, maar je weet nog niet precies wat je wilt. Geloof ons maar; op deze beurs ga je zeker slagen. Of je bent gek op vintage wekkers en je zoekt nog een mintgroen exemplaar om je verzameling compleet te maken: gaat lukken! Als je hier niet kunt slagen, dan weet ik echt niet waar je dan nog naartoe zou moeten gaan voor meer keuze.

En wat een gezellige sfeer op de beurs! Het was druk, maar we liepen niet hutjemutje langs de stands. De standeigenaren hadden ook de tijd om eventjes kort een praatje met je te maken. Zo spraken we een meneer die wel 10.000 posters (waaronder filmposters) had. En een mevrouw die een verzamelwinkel had gehad, waar mensen hun verzameling compleet konden maken of hun verzameling mochten laten zien. Deze mevrouw vertelde ons dat er op een dag iemand bij haar langs kwam met een verzameling in spuugzakken. Nu hoor ik je denken; spuugzakken?! Dat was ook onze reactie. De mevrouw achter de stand vertelde dat zij net zo verbaasd was geweest, maar dat de eigenaar van de verzameling er echt iets moois van had gemaakt. Bij een verzameling gaat het voor een groot deel om de presentatie. En ja, dat hebben wij inderdaad ook gezien op de beurs. Het is maar net hoe je je spulletjes uitstalt. Je kunt eigenlijk van alles iets moois maken!

Je zou met gemak een hele dag op de VerzamelaarsJaarbeurs rond kunnen lopen. Overal zijn gelegenheden om een koffietje te drinken en zittend even uit te rusten. Ook waren er enkele plekken waar je een broodje kon krijgen. Wanneer je bij de uitgang een stempel vroeg, mocht je later gewoon weer terugkomen op de beurs. Je kunt er dus rustig een hele dag voor uittrekken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aan posters geen gebrek op de VerzamelaarsJaarbeurs! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Merlin scoorde érg goed op de beurs. Een prachtige vintage poster met vogels, een filmposter voor haar vriend en een mintgroen dienblad. Op dit moment heb ik mezelf een beetje een koopverbod opgelegd, maar ik heb veel inspiratie opgedaan voor in huis. Ik zag allerlei items die ik zó had willen hebben, zoals een dienblad met katten erop en een mintgroene ventilator. Uiteindelijk kocht ik alleen een vintage postertje op hard karton met een dennenboom erop. Bij wijze van kerstboom, zullen we maar zeggen. Waarom was vroeger alles mooier dan nu?!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Je vindt op de VerzamelaarsJaarbeurs niet alleen maar kleine artikelen of verzamelingen, maar ook meubels en lampen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dit vonden we ook zo leuk: vintage kerstspulletjes overal!

Kortom: je kunt hier de complete inrichting van je huis bij elkaar scoren! Of we volgende keer weer van de partij zijn? Zeker weten! Volgend jaar om deze tijd is de kans er groot dat ik bijna ga verhuizen naar een ander huisje in Amsterdam. Ik denk dat ik tegen die tijd een goede interieur-shopsessie goed kan gebruiken en ik zou geen geschiktere plek kunnen bedenken dan op de Verzamelaarsjaarbeurs!

We zijn benieuwd wie van jullie er ook naar de VerzamelaarsJaarbeurs is geweest! En: hebben wij verzamelaars in ons midden? We horen graag van je bij de comments!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

12 gedachten over “VerzamelaarsJaarbeurs – verslag

  1. Ik ben wel benieuwd hoe de prijzen (van vooral meubels) daar zijn. Zijn ze veel hoger dan in de gemiddelde tweedehandswinkel/marktplaats of valt het wel mee?

    1. Ze zijn wat hoger dan bijvoorbeeld bij de kringloopwinkel, omdat het echt mooie, goed onderhouden en verzorgde meubels zijn. Soms ook opgeknapt, tsja, dat kost natuurlijk geld. Maar ik moet zeggen dat ik niet heel erg schrok van de prijzen, als je het vergelijkt met wat het hier in de Randstad zou kosten.

  2. Eens per jaar loop ik heel snel de beurs binnen en race ik naar hal 12 voor de platenbeurs. Vinyl mijn grote liefde. Waarna ik zo blut raak dat ik niets meer kan kopen in de de overige hallen. Maar er zijn fantastische kramen! Ik denk dat iedereen er zou moeten kunnen slagen!

  3. Ik ben er geweest, ik vond het vooral erg leuk om te zien.
    Veel spulletjes vond ik erg duur.(op een van de foto’s zie je bijv kussentjes op een bank liggen, die vind ik erg leuk, maar doe kostten €25,- per stuk. Heh as did maar niet gekocht)
    Maar ach daardoor heb ik tenminste niet veel uitgegeven :)

  4. Heel mooie beurs, maar levert sowieso een dure dag op! Met zijn twee ben je 25 euro kwijt aan tickets en 4,40 per uur voor parkeren. Dus je kunt er makkelijk 20 euro per dag bij optellen. En dan heb je nog niks gekocht! Voor een koopjesjacht moet je echt ergens anders naartoe, want bij het eerste item dat je koopt moet je al 45 euro optellen. En dan je eigen drankje/hapje meenemen als je niet nog duurder uit wilt zijn. Schitterende beurs, maar echt heel duur om te bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *