Video: Alentejo (Portugal)

alentejo portugal

Zoals altijd wanneer we voor de Groene Meisjes op reis zijn, maken we een sfeervideo. Dus ook in Portugal! We verbleven in het prachtige Ecorkhotel in het groene Alentejo – een streek die bekend staat om zijn ontelbare kurkbomen. Het zal je dan ook niet verbazen dat we in Évora, de stad waar het hotel vlakbij lag, héél veel kurkproducten tegen zijn gekomen. We zwommen, aten lekker, rustten uit, aten nog meer lekkers, fietsten, wandelden en aaiden ezels. Kijk maar:

Kun je de video niet zien? Klik dan hier.

Het was voor het eerst in lange tijd dat we niet alleen maar naar een stad gingen, maar ook de natuur opzochten. Alentejo is een enorm wijdse en heuvelachtige streek. Door de gigantische hoeveelheden kurkbomen is je uitzicht, waar je ook bent, altijd groen-groener-groenst. Of we nou in het binnenbad van het Ecorkhotel ronddobberden of aan het ontbijt in het buffetrestaurant zaten, we keken altijd uit over de heuvels, waar de schapen stonden te grazen. We kunnen ons bijna niks relaxters voorstellen.

Naast dat Alentejo enorm groen is, is ons ook opgevallen hoe ontzettend vriendelijk en behulpzaam de mensen zijn. In het Ecorkhotel wil het personeel álles voor je doen en krijg je een heel welkom gevoel. Vegan eten? Geen probleem. Het zwembad eerder voor je openen omdat wij een belachelijk vroeg ochtendritueel hebben? (;)) Geen probleem. Het transferbusje bellen om te vragen of hij een uur eerder kan komen, zodat we nog langs een monument konden rijden? Ook geen probleem. En nog los van het feit dat het personeel van alles voor ons wilde doen, hebben we ook gewoon gelachen en gezellig gepraat met de jongere medewerkers. Ook in Évora, het stadje dat we bezochten, waren de mensen mega-mega vriendelijk. Het was gewoon echt opvallend.

Wat zijn we dankbaar dat we voor ons werk dit soort geweldige dingen mogen doen. We weten niet of we anders heel snel in Alentejo terecht zouden zijn gekomen – wat zonde zou zijn, want we vonden het er zo leuk, dat we zeker terug zouden willen gaan! Groene reisjes maken en vervolgens alle tips met jullie kunnen delen, is echt leukste wat er is en we hopen het in de toekomst nog veel te mogen doen.

Na twee dagen Alentejo, zijn we ook nog 24 uur in Lissabon geweest. Hierover heb je inmiddels al een fotoverslagje kunnen lezen, maar er komt nog meer aan. We zijn bezig met een artikel met al onze Portugal tips; Alentejo en Lissabon samen. Dus ben je op zoek naar hotspots in die buurt? Houd de Groene Meisjes in de gaten!

Wil je meer weten over het Ecorkhotel of de streek waar we verbleven? Check dan zeker visitalentejo.pt/nl voor meer informatie! En heb je onze plog, die we in Alentejo maakten en meteen online plaatsten, al gezien? Mocht je hem gemist hebben, dan kun je hem hier terug lezen.

Zijn er Portugal en/of Alentejo fans in de zaal? We horen het graag! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

14 gedachten over “Video: Alentejo (Portugal)

  1. Ja! Ik ben het helemaal eens met Karlijn, wat een mooie video weer. En Jamie, ik vind je schoenen geweldig <3!

  2. leuke video! die kurk-dingen zien er allemaal tof uit zeg :)! ik vind portugal ook een fijn land! ben er drie jaar geleden tijdens boom festival voor het eerst geweest en daarna zijn we nog twee weken gebleven. we hebben gekampeerd op een camping vlakbij oliveira do hospital (ook een hele mooie omgeving :D) en daarna in lissabon, almada en setúbal geweest. we waren toen met onze portugese vrienden en die wisten alle mooie plekjes :). alentejo ken ik nog niet!

    1. Die is een paar weken geleden al online verschenen :)

    1. Cool he! dat is dus echt een tas van kurk. Zoals ze daar álles van kurk maken. Echt awesome!

  3. Mooi filmpje! Ik was vorige week in Lissabon en mij is het ook opgevallen dat de mensen er super super vriendelijke zijn :)

  4. Wat mooi (: .. zelf zijn we een weekje in Faro geweest, ook zeker een mooie rustige uitvalsbasis als je de kust van de Algarve wilt af cruisen!

    1. Oeh, nice! Faro, daar horen we ook goede geluiden over inderdaad. Er is dus nog heel veel moois in Portugal te ontdekken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *