Video: lowbudget kokos-linzensoep


Klik hier als je video niet kunt zien.

Eén van de verzoekjes die wij van jullie kregen, was of we misschien video’s wilden maken van onze allergrootste succcesrecepten. Maar natuurlijk willen we dat! We beginnen vandaag met ons nummer 1 recept: pittige (rode) linzensoep met kokos. Deze soep verschijnt hier regelmatig op tafel en we vinden het dan ook heel erg leuk om bijna dagelijks een berichtje binnen te krijgen van jullie, over dat jullie de soep ook hebben gemaakt. Het is echt een hit. En dat terwijl het zó’n makkelijk en ook nog eens lowbudget recept is! Dat is toch extra fijn in januari, na de dure feestmaand? Deze soep moet je écht een keertje gemaakt hebben.

Veel kookplezier! Welke Groene Meisjes recepten zouden jullie graag in videovorm willen zien? We horen het graag van je!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

40 gedachten over “Video: lowbudget kokos-linzensoep

 1. YESSS! Dit is echt mijn all time lievelingssoep, zo lekker! Heb hem al opgedrongen aan mijn moeder, mijn lief, mijn schoonzus en mijn beste vriendin en bij allen viel hij enorm in de smaak! Topsoepje :)

 2. Ja deze in de vakantie ook gemaakt! Heb er zelfs drie keer van kunnen eten, nou ja het hielp dat 1 van die 3x mijn man ziek was en niet at.. Maar erg lekker,
  ik laat alleen de koriander weg, sinds een vakantie naar Egypte zijn we daar een beetje “allergisch” voor :-)

 3. Die ga ik binnenkort maar eens maken :-)!
  Ik vind jullie video’s echt tof, geeft jullie blog weer iets extra’s!

 4. Leuk om het filmpje zo te zien. Die soep ziet er echt onwijs lekker uit. Als ik ‘m een keer heb gemaakt zal ik sowieso een foto op instagram plaatsen.

 5. Oh dit ziet er lekker uit! Sowieso een leuk filmpje! Ik loop nog een beetje achter, dit is pas het eerste filmpje dat ik van jullie zie. Maar wat is hij duidelijk en goed gemonteerd! Vooral ‘als je nu een screenshot maakt heb je je boodschappenlijstje’ vond ik erg slim en leuk bedacht! :D

  1. dankjewel :) dat ‘screenshotmomentje’ was een idee van Tasos, een goede vriend van ons die altijd heel goede feedback geeft. Tof idee he?!

 6. Leuk filmpje! Ik zou graag het bananenbrood willen zien in een filmpje :)

 7. Kokosmelk is altijd zo lekker in een soepje! Geeft elke soep een bijzonder smaakje. Ga deze zeker eens maken, klinkt lekker!

  1. Ja, dat vind ik ook! Ik doe heel vaak kokosmelk door een soep. Heerlijk!

 8. Ik zou graag de curry linzensoep ook eens willen zien! Groetjes Yvon

 9. Alles met linzen in deze tijd van het jaar doet het bij mij goed, ben er echt gek op en kan dus niet wachten om dit uit te proberen! Mmmm!

 10. Aah, ik vind de filmpjes écht een leuke toevoeging! Pas heb ik heerlijke linzensoep gegeten in een turks restaurant, en daar zat komijn in. Ben dus druk aan het experimenteren met dit soepje.

 11. Ik houd van recept filmpjes! Super leuk! Deze ga ik zeker eens een keertje uitproberen. Eetsmakelijk!

 12. Dat ziet er heerlijk uit! Heel leuk dat jullie dit in videovorm laten zien en mooi gemonteerd weer. Wat een geweldige snijplank gebruiken jullie trouwens!

  1. Dankjewel! :) De snijplank komt van Allnaturals.nl, mocht je interesse hebben :)

 13. Wat zijn jullie filmpjes leuk en in één keer zo professioneel! Heel erg fijne kwaliteit om naar te kijken en gewoon straight to the point. Zalig.
  Dit was de eerste keer ooit dat ik kokosmelk gebruikte en jeetje, er gaat een hele nieuwe wereld voor me open!

  1. Dankjewel voor je compliment Femke! Kokosmelk is zooooo lekker. Vooral in soepen en curry’s!

 14. Ik heb eigenlijk nog nooit linzensoep gehad, maar ben wel erg benieuwd! Deze ga ik een keer maken! :) Die mintgroene pan is super mooi! <3
  (ps. als ik heel eerlijk mag zijn wordt het liedje wel een beetje vervelend na een tijdje)

  1. Dankjewel! De pan is van Riess. Supergoede pannen zijn dat en helemaal niet zó duur. Ik snap wel wat je bedoelt met dat liedje ;) We zijn nog een beetje aan het experimenteren met de filmpjes: wat past bij ons, wat niet? We zijn natuurlijk ook nog maar net begonnen. Het volgende filmpje wordt weer heel anders, en zo kijken we een beetje wat bij ons past!

   1. Haha, dat snap ik hoor! Het is ook heel moeilijk om leuke (en rechtenvrije) muziek te vinden voor onder je filmpjes. Wilde het alleen even kwijt, meer als tip. Verder vind ik de filmpjes echt heel erg leuk!

 15. Ah, lekker! Dit ga ik echt een keer maken. Wat ik graag zou willen zien in videovorm zijn de springrolls! Hmm.

 16. Ah, wat heerlijk, ik ben echt zo’n soepmeisje! Prachtige video alweer. Mag ik vragen met welke camera jullie jullie foto’s en video’s maken? Ik ben fan!

  1. Dankjewel! :) We filmen met een Canon 700D, een spiegelreflexcamera dus.

 17. Hoi Meisjes! Zojuist heb ik deze soep gegeten, erg lekker en gezond :) Heel leuk gedaan het filmpje. Ook handig dat we een screenshot kunnen maken. Wat ik persoonlijk nog handiger zou vinden is dat we ook de hoeveelheid bij de ingrediënten lijst zouden kunnen zien waar we een screenshot van maken. Want ik wist in de winkel wel dat ik rode linzen nodig had maar niet meer precies hoeveel.

  Verder super leuk, hoop dat er nog veel meer leuke filmpjes gaan komen.

  Veel liefs,

 18. Heerlijk! Heb er nog een bak kerstomaatjes door gedaan na het staafmixeren en ipv een gewone aardappel een zoete gebruikt. Stom genoeg was de kerrie op maar wat ras-al-hanout werkte ook prima. Dacht, ik geef deze tips nog even mee. Groet!

 19. Bij mijn gezin viel hij in de smaak.
  Zelf hou ik helemaal niet van kokos maar in deze spep was het heerlijk.
  Alleen de koriander en de rode peper heb ik eruit gelaten, wel naar smaak chilipoeder toegevoegd ;)

 20. Heerlijke soep, ik had hem echter al een paar keer gemaakt.
  Ik wilde het recept nog ff opzoeken voor o.a de ingrediënten. In dat geval is een geschreven recept toch makkelijker, maar super leuk en duidelijk gedaan hoor!

 21. Heb dit gisteren gemaakt maar had er iets teveel rode paprika in gedaan, de soep werd echt te scherp van smaak. Oplossing: 2e blikje kokosmelk, halve ipv hele liter bouillon, ietsje langer op het vuur laten staan, beetje maizena erbij Basmatirijst gekookt en je hebt een heerlijke curry voor 6 à 8 personen. Lekker met een groene salade.

 22. Deze soep ziet er heerlijk uit! Alleen vraag ik me af of je de rode linzen ook kan vervangen door een groene variant? Ik heb namelijk nog een zakje liggen en ik krijg het maar niet verwerkt in een ander gerecht omdat mijn vriend dit niet lust. Dit zou dus misschien wel de perfecte oplossing kunnen zijn. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *