Vijf verkoelende drankjes

verkoelende drankjes

Eerder deze week deelde ik een blogpost met vijf zomerse gerechten. Makkelijk om te maken, veel groenten, licht en fris…maar natuurlijk willen we ook iets lekkers drinken. Hoewel ik het hele jaar door kan genieten van mijn warme haverlatte en thee, drink ik natuurlijk ook wel eens iets anders en in de zomer is dat bij voorkeur iets dat verkoelend en verfrissend is. Ik dook in mijn receptenindex om vijf van mijn favoriete koude drankjes met jullie te delen. Lekker voor de komende dagen, zodat je koppie goed fris blijft de komende mooiweerperiode.

Matcha milkshake 

verkoelende drankjes

Gezond? Nee joh. Lekker? Ja! Toen ik nog zuivel at, dronk ik echt heel geregeld een milkshake. Ik hou er ook echt heel erg van, maar helaas is het vrij lastig om aan een goede vegan milkshake te komen. Het allerleukste is het toch wel om zelf een milkshake te maken en dat kan dan weer heel makkelijk, gelukkig! Nu is dit een milkshake met matcha, een vrij exotisch ingrediënt, maar je kunt dit natuurlijk ook gewoon met fruit of bijvoorbeeld cacao maken. Simpel zat en ook heel erg lekker.

Mocktail met grapefruit en basilicum 

verkoelende drankjes

Ik vind dit nog steeds zulke mooie foto’s! De kleur van grapefruit is echt prachtig, vind ik. En natuurlijk hebben de mason jars een hoog hipstergehalte, maar voor de gelegenheid mag dat wel een keertje. Deze cocktail zonder alcohol (die ook prima met een beetje wodka zou kunnen, denk ik) is een grote aanrader voor als je binnenkort een feestje te vieren hebt. Hmm, dat laat me nadenken over mijn eigen verjaardag in augustus…

Coconut latte 

verkoelende drankjes

Natuurlijk mag een lekkere iced latte niet ontbreken in dit rijtje. En ja, dat kan ook zeker prima met havermelk, maar in een ijskoffie vind ik rijst-kokosmelk nog wel eens een lekker alternatief. Warm vind ik die drink echt níet lekker in mijn koffie, maar als ik het koud drink vind ik wel dat het iets toevoegt. Een ijskoffie maken is trouwens echt heel erg eenvoudig. Hoef je echt geen barista voor te zijn. En het kan met een blender, waarbij je de koffie, de melk en de ijsblokjes tot een soort koffie-smoothie blendt, maar het kan ook prima zonder – zoals je hierboven op de foto ziet.

Iced kurkuma latte 

verkoelende drankjes

Dit is wel echt een drankje dat je een beetje moet liggen. Zelf vind ik het heel erg lekker en drink ik ook graag warme kurkuma lattes, maar ik weet dat niet iedereen ervan houdt. Koud smaakt het wel een beetje anders, minder kruidig en meer verfrissend. Dus misschien moet je dit eens proberen als je de warme variant niet per se een succes vond!

Watermelon cooler

verkoelende drankjes

Zooo, deze komt uit de oude doos joh! Deze is al drie jaar oud. Dat zie je ook wel aan de kwaliteit van de foto’s :’) Grappig om te zien wat voor ontwikkelingen de recepten hier op de Groene Meisjes ook weer hebben doorgemaakt. De foto’s mogen misschien niet meer helemaal naar mijn huidige eisen zijn, maar het recept is nog steeds lekker! Alles met watermeloen en limoen vind ik lekker, dus dit ook. Wist je trouwens ook dat watermeloen en passievrucht echt een gouden combinatie is? Ook een aanrader dus.

Heb je wat ideeën op kunnen doen? Laat het me vooral weten als je één van de recepten hebt geprobeerd! Je kunt bijvoorbeeld een foto van jouw eindresultaat delen op Instagram en mij taggen (@merelwildschut) zodat ik je foto makkelijk terugvind. Vind ik leuk. Geniet van de zon en van de drankjes!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

2 gedachten over “Vijf verkoelende drankjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *