Coconut latte

Een heerlijk vegan warm drankje: coconut latte! Een lekker romig, zoet drankje met een kokosroom laag en kokosflakes.
coconut latte

Na het succes van de kurkuma latte en happy hormones hot chocolate is het tijd voor een nieuw warm drankje: coconut latte! Een lekker romig, zoet drankje met een kokosroom laag en kokosflakes. En we willen niet te veel op de zaken vooruit lopen, maar dit begint ook alweer een beetje naar lente en zomer te klinken…en toch is het juist ook in de winter zo lekker, omdat het warm en romig is. Klinkt goed, toch?

coconut latte

Dit drankje is in minder dan 5 minuten klaar. De kokosroom is optioneel maar heel erg aan te raden. Het recept maakt genoeg voor 2-3 kleine glaasjes, dat is dan ook meer dan genoeg want het drankje is nogal machtig.

coconut latte

Wat heb je nodig voor 2-3 glaasjes  Coconut Latte?

100 ml water
100 ml amandel -, haver- of sojamelk
100 ml kokosmelk, uit blik of pak
scheutje zoetmiddel (agave, maple syrup of suiker)
(extra) blik kokosmelk, een nacht in de koelkast gezet, optioneel
geroosterde kokosflakes, optioneel
koffie, optioneel

Wat ga je doen?

1. Verhit het water met de amandelmelk, kokosmelk en agave in een pannetje op het vuur.
2. Haal het blik kokosmelk voorzichtig uit de koelkast (kijk uit: niet schudden!) en maak het blik open. Schep het hard geworden kokosvet van de bovenkant af en klop dit op met een mixer. Voeg eventueel wat zoetmiddel toe om het zoeter te maken.
3. Schenk het drankje in 2-3 kleine glaasjes. Schep een flinke lepel opgeklopt kokosroom erop en top af met kokosflakes.
4. Schenk nog een espresso erbij voor een bijzondere koffie!

coconut latte cocolatte2

Ga jij dit lekkere drankje maken? Groot gelijk! We zouden het super leuk vinden als je een foto met ons zou delen via Instagram, met #degroenemeisjes! 

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

40 gedachten over “Coconut latte

  1. Ah, ik vind jullie drankjes zo leuk! Keer op keer zijn ze weer origineel. Ik ben heel benieuwd naar deze latte, ga ‘m vandaag meteen eens uitproberen. Bedankt voor het delen! :)

    1. hey Marlotte! Ik heb laatst je website bekeken en ik vind hem echt supergaaf! (Ik stalk mensen die reageren op degroenemeisjes wel vaker, no worries about that haha) maar ik zag jouw naam toch wel vaak voorbij komen de laatste tijd x

  2. Welke kokosmelk bedoelen jullie precies bij de kokosmelk die je verwarmt in de pan met amandelmelk, water en agave? Is dat ook uit een blik en dan wel geroerd? Of is dat de kokosmelk van Alpro bijv, die net zoiets is als amandelmelk of sojamelk, maar van van kokos (maar wel dezelfde dikte als die andere). Snappen jullie wat ik bedoel? :)

    1. Ik gebruikte kokosmelk uit blik, dus de echt romige variant. Je zou ook de meer ‘melk’-achtige soort kunnen gebruiken, die jij bedoelt. Ik zou dan wel de hoeveelheden wat aanpassen, dus 100 ml en 200 ml kokos’melk’. Anders zal het niet romig worden.

  3. Heb het gemaakt, alleen met normale melk (sorry! had geen alternatieven is huis), en wat is het lekker! Bedankt voor het delen van dit lekkere recept! :)

  4. Ziet er super uit. Moet ik zeker eens proberen. Wat ook een tip kan zijn is om er een paar eetlepels Brinta aan toe te voegen maar dan wel koud drinken. Je moet eens 200ml koude melk met 4 soeplepels Brinta en wat honing in een beker shaken. Je hebt dan meteen een heerlijke vezelrijke luchtige smoothie. ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>