Viva Las Vega’s Foodfestival 2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ieder jaar weer een feest: de 100% vegan foodmarket van Viva Las Vega’s. De markt is een onderdeel van eendaags festival dat helemaal in het teken van plantaardige voeding (en lifestyle) staat. Te gek! We waren er natuurlijk weer bij en schoten wat plaatjes. En.. kuch.. we aten wat lekkere dingen.

We wilden traditiegetrouw beginnen met The Dutch Weedburger, maar de rij voor deze stand was zo ontzettend lang! Wow, we hebben het nog niet vaker zó druk gezien. Gelukkig hebben wij The Dutch Weedburger al heel vaak gegeten, dus we kunnen er al over meepraten. Een andere burger (zie eerste foto in dit artikel) ging er ook zeker wel in! Dit was een linzenburger met humus en rauwkost. Yumm! We kochten hem bij een kraam die ‘Flexitaria’ heette.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En ook hiervoor stond men enthousiast in de rij: jonge Thaise kokosnoten. En geef die mensen eens ongelijk! Vers kokoswater is het allerlekkerste drankje dat er is. Ook deze rij lieten wij eventjes voor wat het was en we kozen voor een lekker drankje met elderflower siroop, bruisend water, sinaasappel en munt. Helaas zijn we vergeten hier een foto van te maken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op deze markt is echt altijd voor elk wat wils te koop. Van burgers tot cupcakes en van paella tot curry. En het leuke is natuurlijk dat je als veggie zijnde geen seconde hoeft te denken: kan ik dit wel eten? Tenzij je een allergie hebt, natuurlijk. Maar alles is vegan en dat is te gek!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dit konden we niet laten. Tortilla chips met groene salsa. Die salsa was heerlijk! Er zat duidelijk iets van munt doorheen, wat een verrassend frisse twist aan de salsa gaf. Lekker!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hadden we al gezegd dat je op deze markt echt van álles kan eten? Soep, salades, popcorn, poffertjes…het hield maar niet op. En dan hebben we nog lang niet alle kramen op de foto gezet! (plus dat we nooit teveel mensen ongevraagd herkenbaar op de foto willen zetten, dus vandaar dat we niet zoveel overzicht foto’s hebben. Als we die wel hadden, had je kunnen zien hoe druk het was!)

De sfeer is ontzettend gezellig. Mensen lopen vrolijk rond, want hallo: FOOD EVERYWHERE. Worden wij ook vrolijk van. Er zijn workshops om te volgen (hebben wij niet gedaan, maar dat is zeker wel aan te raden!) en ook voor de kinderen is er genoeg vermaak. Kortom: volgend jaar zien we jullie (ja, ál onze lezers ;)) graag allemaal daar! En zeg ons dan ook gedag, want dat vinden we heel erg leuk. Aan de lezers die ons aanspraken op de markt; we vonden het te gek om jullie te ontmoeten!

Liefs, twee blije veggie-meisjes die weer even hun hart op konden halen.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

21 gedachten over “Viva Las Vega’s Foodfestival 2014

 1. oeh leuk! Toevallig heb via mijn werk ook gehoord over deze markt, super initiatief. Jammer eigenlijk dat het maar eens per jaar is…

  1. Vinden wij ook! Zou van ons wel 2 keer per jaar mogen!

 2. Oh wat leuk! Is de datum voor volgend jaar al bekend? Ik ga meteen even googelen. Dit zijn zulke leuke dingen om te doen :-)

  1. Nog niet :) Sterker nog, het was dit jaar maar de vraag of het door kon gaan. Ze moesten een crowdfunding starten – die werd wel heel snel behaald en het was erg druk op de markt. We hebben goede hoop voor volgend jaar :)

 3. Hee dus jullie zijn toch geweest! Mijn zus en ik zeiden nog van ‘wat gek dat de Groene Meisjes er niet zijn!’. Maar we hebben jullie gewoon misgelopen. Het was voor ons de eerste keer en vanaf nu komen we elk jaar! Wat een leuk en gezellig festival :D

 4. Was een mooie locatie (met al die volkstuintjes er omheen, genieten), lekker weer en toch weer nieuwe dingen gevonden en gekocht. Ik hoop dat het volgend jaar gewoon weer door gaat. Een topinitiatief!

 5. Alleen jammer dat die burger dan op wit brood zit:-(. Lekker hoor, maar ik eet eigenlijk alleen volkoren brood.

  1. Tja, wij zagen hem ook liever op een speltbroodje ofzo.. maar dat zal denk ik te duur worden. De burger kostte zo al 5 euro!

 6. Ik wilde er ook heel graag naar toe maar had al iets anders. Volgend jaar ben ik er zeker ook bij. Ziet er namelijk heel gezellig uit…. en mjammie lekker eten.

 7. Had jullie wel gezien, maar wist niet wat ik moest zeggen haha!

  1. Ah, volgende keer gewoon even hoi zeggen hoor! vinden we leuk :)

 8. Ooh! Dat ziet er lekker en gezellig uit!
  Waar en wanneer is dat festival eigenlijk? Ik heb er eerlijk gezegd
  nog nooit van gehoord..

  1. Het is ieder jaar zo rond eind juni/begin juli. Google maar eens: Viva Las Vega’s Nederland!

 9. Ik baalde best wel dat dit gelijk viel met down the rabbithole. Volgend jaar hopelijk wel in de planning te passen. Klein gelukje was wel dat de vega met veganopties stand op dtrh het lekkerste eten verkocht.

 10. Hebben jullie geen agenda voor alle bloglezers voor alles leuk dingen en festivals die komen? Fan kunnen we er zelf ook heen:D al die verhaaltjes maken me zo teleurgestled dat ik het eerder niet wist

  1. Hi Josja, daar hebben we helaas geen tijd voor.. om dat allemaal bij te houden. Er is teveel leuks! De belangrijkste dingen delen we altijd op Facebook met jullie! (van tevoren dus)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *