Weekmenu 3 – 7 oktober

Vegan weekmenu met recepten voor 5 heerlijke italiaanse maaltijden zoals portobello’s en gnocchi in romige saus, pasta met courgette-walnootpesto, sinaasappelrisotto met munt, koolpakketjes met vegan ricotta  #vgan #weekmenu #italiaans
italiaansweekmenu

Twee weken geleden deelde ik een weekmenu met het thema ‘end of summer’ met jullie. Alle credits gingen naar mijn vriendin Maartje, omdat zij het menu had samengesteld. Nu blijkt dat Maartje hier gewoon heel goed in is, want ze schudde zo weer een nieuw weekmenu voor jullie uit haar mouw. Dit keer met een Italiaans thema. Het meisje heeft smaak, hoor! Dus, voor jullie: een week lang pasta en anderszins eetplezier. Ciao!

Maandag – portobello’s en gnocchi in romige saus 

portobellos2-1024x682

Het is lang geleden dat ik gnocchi heb gegeten, dus het lijkt me een ontzettend goed idee om hier maar meteen de week mee te beginnen. Oh en voor wie het zich afvroeg: gnocchi spreek je uit als ‘njog-kie.’ Kun je mooi indruk mee maken tijdens een date in een Italiaans restaurant. You’re welcome.

Dinsdag – pasta met courgette-walnootpesto 

pastacourgette2-1024x682

Ja voor pasta en ja voor pesto. Gewoon doen dus.

Woensdag – salade met boekweit en gemarineerde champignons 

Voor wie denkt: te veel koolhydraten deze week (mij hoor je niet hoor, ik doe niet aan koolhydraten schrappen,) even een balansdagje met een salade. Of is boekweit ook helemaal geen goed idee als je geen koolhydraten wilt eten? Nou ja, jullie horen het. Diëtist zal ik nooit worden. Lekker is dit wel, dat weet ik dan weer wel!

Donderdag – sinaasappelrisotto met munt 

risotto2

Risotto. Good one, Maartje. Maar risotto is altijd lekker. Of je er nou sinaasappel en munt doorheen doet, of rozemarijn en paddestoelen… heerlijk!

Vrijdag – koolpakketjes met vegan ricotta 

koolrol9

Normaal gesproken ben ik op vrijdag helemaal voor het vegan fastfood, maar ik vind het ook wel een keer leuk om juist lekker uit te pakken aan het begin van het weekend. Dit is een recept uit het kerstmenu van vorig jaar, dus behoorlijk uitgebreid, en zó lekker. Echt een gerecht om vrienden (of je geliefde) voor uit te nodigen aan tafel.

Geniet ervan en maak er een mooie week van! Maartje, bella, dankjewel voor je input. <3 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

4 gedachten over “Weekmenu 3 – 7 oktober

  1. Wat zien de kookpakketjes er leuk uit zeg! Heerlijk kleurrijk, voedend en perfect voor dit kouder wordende weer.
    Ik ga weer eens experimenteren. Bedankt!

  2. Zo handig deze menu’s! Dit geeft mij weer echt inspiratie voor de komende week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *