Who are you?

45305029dd59d799123c0e48b52ff3c9

Iets wat we op steeds meer blogs (zoals bijvoorbeeld bij My Paperblank) voorbij zien komen: een ‘who are you’ artikel, waarbij de lezers nu ook eens de kans krijgen om te vertellen wie zij zijn. En hoewel we denken dat jullie het leuk zullen vinden, moeten we natuurlijk eerlijk toegeven dat wij zelf gewoon ontzettend nieuwsgierig zijn om meer over jullie te weten te komen. Volgende maand zijn wij twee jaar bezig met De Groene Meisjes en in de loop van de tijd hebben we al heel wat lezers gesproken en/of ontmoet. Inmiddels hebben we zo’n 40,000 unieke bezoekers per maand en nee, zoveel mensen hebben we nog niet ontmoet helaas. En dat wordt misschien ook wat lastig, dus doen we het maar digitaal :)

Vandaar dat we we jullie vandaag vragen; wie ben jij? En nu is het jouw beurt! Leef je uit bij de comments hieronder. We hopen dat jullie het ook leuk vinden om van elkaar te lezen wie jullie zijn. Misschien ontmoet je wel heel toffe mensen. Wij denken van wel, want al onze lezers zijn tof. Ja, jullie!

Oke, hoe werkt het? Je beantwoordt de volgende vragen zo uitgebreid als je wilt. En dat is het!

De vragen:

 • Wat is je naam en leeftijd? En waar woon je? 
 • Welke studie volg je, of wat voor baan heb je?
 • Hoe ben je op De Groene Meisjes terecht gekomen?
 • Wat lees je het liefst op De Groene Meisjes?
 • Wat zijn jouw hobby’s of passies?
 • Heb je zelf een blog, site of portfolio om te showen? (dit is je kans!)

Wij hebben zin om jullie beter te leren kennen!

Liefs,

Merel en Jamie

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

171 gedachten over “Who are you?

 1. Ik ben Marije en ik ben 19 jaar. Ik kom uit Zeeland, maar ondertussen woon ik al een jaar in Rotterdam, waar ik geneeskunde studeer. Ik heb geen idee hoe ik bij jullie terecht gekomen ben, maar ondertussen is het een dagelijks ritueel om even (of heel lang ;) ) jullie site te bezoeken op zoek naar leuke (en vaak vooral lekkere) groene ideeën. Ik vind alles leuk waar jullie over schrijven! Ik vind het super hoe jullie niet alleen met lekkere recepten komen, maar me ook laten nadenken over hoe de wereld in elkaar zit, zodat ik ook bij kan dragen aan een iets mooiere wereld. Ik vind het heerlijk om lekker op de bank te zitten (zeker met dit weer!) en tv te kijken of lekkere receptjes op het internet te zoeken. Als ik zo lang zit dat ik helemaal gek van mijn luiheid word, ga ik af en toe een stukje hardlopen, wat ik sinds een tijdje erg graag doe :) Ik vind het ook heerlijk om met muziek bezig te zijn: Naar fijne bandjes kijken en natuurlijk mijn huisgenoten verblijden met het zingen onder de douche ;)

  Wat zijn jouw hobby’s of passies?

 2. Mijn naam is Denise en ik ben 23 zomers jong.
  Ik woon in Landgraaf samen met mijn vriendin en 3honden&2katten. (Wat houd ik toch van ze ^^) Ik werk als doktersassistente in een huisartspraktijk.
  Hoe ik op jullie site ben gekomen… Geen idee meer. Het liefste lees ik de recepten.
  Mijn passie is eten. Ook koken natuurlijk :P .
  Ik houd ervan om zo gezond mogelijk en zo lekker mogelijk te koken en het op te eten.
  De Groene Meisjes zijn top!

 3. Ik ben Willemijn, 25 jaar en woon in Rotterdam. Ik studeer journalistiek in Utrecht en ga vanaf 1 oktober stage lopen bij het Algemeen Dagblad Rotterdam op de vormgeefredactie. Ik kwam op de Groene Meisjes via jullie leuke instagramaccounts! Ik vind de huisjes met tweedehandsspullen en de vegan recepten het leukst, zelf ben ik niet vegan maar ik vind het wel fijn om een paar keer per week vega(n) te eten dus hier vind ik veel inspiratie! Mijn passie en hobby’s zijn vormgeven, hoewel ik mijn opleiding ben gaan doen voor het schrijven ben ik daar he-le-maal vanaf gestapt en ga ik nu vol voor het vormgeven, als ik daar mee bezig ben vliegen de uren voorbij en ik kan er al mijn creativiteit in kwijt, heerlijk! Mijn blog is http://www.mijnerzijds.nl, ik ben al een tijdje wat minder actief, maar dat komt wel weer! :)

 4. Ik ben Jo, 26, ik woon in Oegstgeest met mijn man en twee fluffy katten. Ik ben leerkracht en ben via mijn schoonzusje op jullie site gekomen (zij kende jullie twitter weer via boerenjongens oid). Ik lees het liefst de recepten en achtergrondverhalen van voeding, ook het sporten/diëtenverhaal!
  Ik hou van films, wandel veel maar zing ook in een band. De site is http://www.coralsprings.nl maar tis natuurlijk niet hetzelfde als een blog of portfolio haha (tenzij je muziek meetelt!).

 5. Hey mijn naam is Gaby ,ik ben 39 jaar,woon in Zeeland
  En ben mama van 3 meiden

  1. Hoi ik kom ook uit zeeland ben vader van een zoon en ben 45 jaar

 6. Wat is je naam en leeftijd? En waar woon je?
  Mijn naam is Judith, ben 23 jaar en woon in een dorpje in het “Wilde Oosten”
  Welke studie volg je, of wat voor baan heb je?
  Ik studeer aan de HU, master special educational needs. In het weekend werk ik met heel veel plezier in een kledingwinkel.
  Hoe ben je op De Groene Meisjes terecht gekomen?
  Ik eet zelf vegetarisch en ben volgens mij via-via op jullie blog gekomen. Ik vind het interessant om over jullie veganlifestyle te lezen.
  Wat lees je het liefst op De Groene Meisjes?
  De recepten! Ik eet graag “anders” en vind jullie recepten altijd erg leuk.
  Wat zijn jouw hobby’s of passies?
  Bakken, lezen en bloggen
  Heb je zelf een blog, site of portfolio om te showen? (dit is je kans!)
  http://teaoholic.wordpress.com

 7. Kiki, 44 jaar, tekstschrijver en ‘creatieve geest’. Groene meisjes gevonden toen ik speurde op internet naar homemade chocola (zag jullie tip voor choco-pindakaasbonbonnetjes, goddelijk).

  Ik word het meest blij van de recepten en tips op jullie site; vaak dingen die je zelf niet kan bedenken (zoals de bananen soft serve; wat een uitkomst!). Ook leuk om te lezen: de zoektocht in het leven.

  Mijn passies: de seizoenen (er komt een herfstfeestje aan!) – mijn lief – boekjes maken samen met mijn lief (die grafisch vormgever is) – van alles in elkaar flansen in de keuken (en soms daarna restaurantje spelen bij mijn miniproject ‘bijonsaantafel’).

  Ook een passie: mijn blog. Daar schrijf ik over van alles dat mij bezighoudt, blij maakt, raakt, etc. Het is een heel persoonlijk blog maar grappig genoeg blijk ik al aardig wat bezoekers te hebben. Ik word blij van de blogs van anderen. Herkenning, nieuwe inzichten, verrast worden; iedereen kan elkaar inspireren als je ervoor open staat. Dank daarom ook voor jullie Groene meisjes-inspiratie!

  Dit is mijn blog: http://www.bijonsaantafelblog.nl/
  Kiki.

 8. Wat leuk! Daar gaat ie dan:

  – Ik ben Sabine, 24 jaar, wonend in Utrecht.
  – Ik ben net twee weken afgestudeerd. Ik heb de bachelor wiskunde en de master Science and Business Management gedaan. En nu op zoek naar een baan, maar ik wil eerst een klein tijdje als vuilnisman werken, omdat dat van jongs af aan al mijn droombaan is. Daarna wil ik waarschijnlijk het bedrijfsleven in, maar ergens kriebelt het idee om wiskundedocent te worden ook wel.
  – Ik denk dat ik via Google ooit bij jullie categorie ’tweedehands liefde in huis’ ben gekomen, ik was op slag verliefd. :)
  – Tweedehands liefde in huis!!!
  – Mijn hobby is kringloopwinkelen en andere tweedehands een duurzame avonturen, verder nog: eten en slapen, heerlijk! En ik vind wiskunde dus echt een prachtige wetenschap.
  – Yes! Op mijn blog http://www.TrashFashion.nl schrijf ik over mijn grootste hobby kringloopwinkelen. Ideaal voor gierige fashionista’s zoals ik.

  Aangenaam kennis met jullie te maken!

 9. Mijn naam is Lot, 33 jaar, uit Tilburg.
  Moeder van een dochter van 2,5 jaar en 33 weken in verwachting van de 2e….ook een dame!
  Ik ben diergedragsdeskundige en visagiste.
  Qua voeding eet ik voor het grootste gedeelte (80%) paleo (oervoeding) maar ik kan ook losgaan op een pizza of patat.
  Volgens mij (mijn geheugen laat mij, door de hormonen, in de steek) ben ik viavia op jullie site gekomen en ik vind het helemaal geweldig.
  Ik houd van 2e hands (mijn woning is voor het grootste gedeelte 2e hands ingericht), interieur, kringlopen, vintage, voeding, gezondheid, tuinieren (moestuin), dieren, fotografie.

 10. Wat leuk dit!
  Mijn naam is Anne-Fleur, ik ben 22 en studeer en woon in Enschede aan het conservatorium. Een opleiding tot ‘singer-songwriter’. Daarnaast ben ik dus ook zelf singer-songwriter en coach ik mensen daarmee.
  Ik ben op De Groene Meisjes terecht gekomen.. ik weet het eigenlijk niet meer zo goed! Sinds een tijdje ben ik me heel erg aan het verdiepen in gezond eten (niet dat ik hiervoor van de extreme ongezonde dingen was) en ben ik aan het nadenken of ik van vegetarisch naar veganistisch wil overstappen. Dus ik denk dat ik jullie leuke blog ben tegengekomen in al het doorklikken en googlen naar gezonde en groene voeder.
  De recepten vind ik fantastisch om te lezen, en daarnaast alles waar een kat in voorkomt (hulde aan jullie super leuke instagram accounts!)
  Mijn hobbies en passies bestaan voornamelijk uit muziek maken en liedjes schrijven, en daarnaast vind ik koken en met gezonde voeding bezig zijn leuk. Ook het internet afstruinen naar inspiratie, en wandelen zijn hobbies.
  Mijn liedjes zijn te horen op https://soundcloud.com/0netrickpony

 11. Mijn naam is Hanneke, ik ben 25 jaar en ik woon samen met mijn vriend en 2 rode katers in Amsterdam-Noord. Nadat ik mijn diploma Grafische Vormgeving heb behaald, ben ik met de opleiding Ecologische Pedagogiek aan de Hu begonnen. Momenteel zit ik in het vierde en laatste jaar en volg ik de minor Voor- en Vroegschoolse Educatie en Zorg (voor kinderen van 0 tot 6). Als keuze richting verdiep ik mij in Reggio Emilia; een visie die perfect aansluit bij veel van wat ik mooi en belangrijk vind. Kort gezegd staat het kind hierbij centraal en wordt er veel aandacht besteedt aan natuur en creativiteit. Naast dieren, natuur en vormgeving ben ik ook gek op vegetarisch en gezond koken (en eten natuurlijk!). De Groene Meisjes geven mij boordevol nieuwe inspiratie om mee aan de slag te gaan. Het liefste lees ik dan ook jullie recepten, maar ook spiek ik vaak bij de hotspots omdat jullie daar een goede neus voor hebben! Ga zo door! :)

 12. Kort en krachtig: 33, omg. Nijmegen / adviseur bij een ingenieursbureau op gebied van water en natuur / via via, maar hoe precies weet ik niet meer / productrecensies / handwerken, genieten van muziek, koken en bakken, mijn tuin, wandelen en fietsen / nope

 13. Leuk!
  Ik ben Sytske, 29 jaar, getrouwd, moeder van een 2-jarig zoontje en een 9-jarige Tibetaanse Terriër.
  Ik ben neuropsycholoog en werk als Psychodiagnostisch medewerker in een forensische instelling. Oh zo graag zou ik de opleiding voor GZ-psycholoog doen, was er vorige week heel vlakbij, maar helaas… :-(
  Hoe ik ooit op jullie blog terecht ben gekomen weet ik al niet meer. Waarschijnlijk een een speurtocht naar lekkere veganistische recepten. Ik vind ook de recepten en reviews van producten het leukst. Mijn hobby’s en passies pfoe naast een gezin en m’n baan hou ik niet heel veel tijd over, maar vindt het leuk om te fotograferen en te lezen.

 14. Ik ben Mieke , 46 jaar, en ik woon in Antwerpen. Ik ben van opleiding een maatschappelijk assistente en werk in de sociale sector ( iets rond onderwijs en allochtonen, specifieker wil ik er niet over zijn ). Ik ontdekte jullie blog via margriet more waar ik ook instond en jullie ook. En mijn hobby’s, daar kan je alles over lezen op mijn blog : http://www.mooisvanme.blogspot.com

 15. Joehoe, ik doe mee!

  Ik ben Anne, net 25 jaar en woon in Berlijn. Ik werk bij een groot e-commerce platform voor handgemaakte designproducten, daar doe ik de marketing en PR. Heel leuk om te doen, lekker creatief.

  De Groene Meisjes volg ik al heel lang, ik ben ooit via FB bij jullie terecht gekomen. Het liefste lees ik artikelen gerelateerd aan gezond/vega/vegan eten. Voornamelijk ‘vernieuwende’ ingrediënten voor recepten of smoothies vind ik interessant.

  Mijn hobbies zijn bloggen, lezen (Engelse literatuur, geschiedenis/sociologie gerelateerde non-fictie), koken en de wereld ontdekken op alle mogelijke manieren.

  Ik blog nu iets meer dan een jaar op http://www.vierentwintiglentes.blogspot.nl
  Voornamelijk over het (werkende) leven, wonen in Berlijn en soms licht filosofische stukjes.

   1. Ja! Mocht je/jullie eens in de buurt zijn, laat het me weten! Wellicht kan ik jullie wat tips geven.

 16. Ik ben Aline, 21 jaar en woon in Utrecht in mijn tweedehands kringlooppaleisje samen met mijn vriend en 2 katten. Ik fotografeer graag, struin kringloopwinkels en vlooienmarkten af en kroel graag met mijn poekies. Ik ben onlangs begonnen met mijn droomstudie Fotografie. Hoe ik op jullie blog ben gekomen weet ik niet meer precies maar ik bleef hangen door de posts over tweedehands dingen en heb dankzij jullie de kringloop in Naarden ontdekt wat nu ook mijn favoriet is! Ik heb zelf ook een blog en blog over alles wat ik leuk vind!

 17. Wauw, super dat jullie al zoveel bezoekers hebben!
  Ik ben Jori, 18 jaar en kom uit Rotterdam. Ik studeer net 2 weken in Wageningen waar ik nu ook woon. Ik ben op jullie blog terecht gekomen via een interview in het tijdschrift van Milieudefensie. Het liefst lees ik de recepten voor vegan koekjes en taartjes en stukjes over eerlijke initiatieven. Behalve dat ik al een paar jaar aan roeien doe, is het sinds de ramp in Bangladesh mijn hobby geworden om naar eerlijke kleding te zoeken. Daar wil ik ooit nog een blog over beginnen maar het komt er maar niet van…

  1. Wel doen Jori! Er is nog niet zoveel te lezen over eerlijke mode. Doen dus! :)

   1. Nou… Kijk even bij de living like Larry-stukjes over kleding op mijn blog. Volgens mij heb ik er al aardig wat :)

    Dat was een beetje promotie, sorry ;)

 18. hallo allemaal,
  mijn vrienden noemen me Neel, maar ik heet eigenlijk Marion :-)
  ik ben 48 jaar en woon in haarlem met een muzikale vriend, 5 katten en een schuwe zwerfkat voor de deur. (die kat woont voor de deur, niet ik…) daarbij heb ik nog 3 katten-op-afstand geadopteerd van Stichting Dierenthuis. (www.stichtingdierenthuis.nl)

  ik heb de modevakschool gedaan en de witte lelie: textiele werkvormen, handvaardigheid en tekenen. Ik heb bij verschillende reclame bureau’s gewerkt en wegens omstandigheden ben ik nu ‘manager-thuus’, wat me errug goed bevalt!

  verder verander ik zeker 12x per jaar mijn woonkamer… ontwerp tuinen voor vrienden en ben bijna iedere dag in mijn eigen voor- of achtertuin te vinden. struin als sinds mijn 9e rommelmarkten af (tjee, wat een tijd alweer!) en ik heb de grootse lol om van niets, iets te maken.

  al meer dan 20 jaar geleden ben ik gestopt met vlees eten, nadat ik in de ogen van een kalf had gekeken in Artis, waar ik was vanwege een opdracht voor Tekenen. omdat vis gevangen wordt met zoveel onnodige bijvangst, at ik die al helemaal niet.
  sindsdien wordt ieder pakje, zakje of potje gelezen voordat het gekocht wordt. er mag echt niets dierlijks inzitten!

  sinds 2 jaar eet ik ook geen zuivel meer en sinds 2 maanden ook geen gluten. oja, drinken doe ik nog wel! :-)

  volgens mij heb ik gewoon een keer gegoogeld op een diervriendelijk onderwerp en ben toen bij jullie uitgekomen. of via een link op facebook. ik weet het niet meer precies, maar ik ben er wel heel blij mee!

  het maakt mij niet uit wat voor een onderwerp jullie beschrijven. ik vind de eerlijke, oprechte schrijfstijl, die recht uit het hart komt, gewoon zo inspirerend, dat ik alles lees!

  mijn website: http://www.webneel.nl (sinds m’n facebook pagina: https://www.facebook.com/marion.vanderveen heb ik het onderhoud een beetje laten versloffen, dus enkele linkjes werken niet naar behoren, oeps… :-)

  ik hoop dat er nu nog ruimte is voor anderen die zich willen voorstellen…

  alle liefs en blijf vooral nog heel doorgaan met jullie blog!
  Neel

 19. 1- Wat is je naam en leeftijd? En waar woon je?
  Kwong Sang is de voornaam! Ik ben 26 en ik woon in Tilburg. Een lelijke industriële stad met veel leuke culturele dingen.

  2- Welke studie volg je, of wat voor baan heb je?
  Ik studeer Food Design & Innovation in Den Bosch. Nog steeds derdejaars, want ik heb studievertraging van een jaar. Persoonlijk vind ik dat helemaal niet leuk, maar ik heb het bij neergelegd. Nu ga ik mijn stages nog beter doen, dat staat ook zo leuk op mijn CV later.

  3- Hoe ben je op De Groene Meisjes terecht gekomen?
  Een vriendin tipte me daarover toen ik naar receptenblogs vroeg.

  4- Wat lees je het liefst op De Groene Meisjes?
  De recepten dus! Verder het rubriek Tweedehands in huis en jullie lifestyle wat betreft veganistisch zijn. Want ik ben eigenlijk helemaal niet groen en ik denk dat ik het nooit word zoals jullie dat doen. Hoewel ik wel bewuster ben gaan eten. Veel vegetarisch en af en toe vlees, want daar kan ik nog wel van genieten. Net als junkfood eens in de zoveel tijd. Zelf geloof ik in een soort evenwicht en jullie levensstijl fascineert me enorm.

  5- Wat zijn jouw hobby’s of passies?
  *lingoverhaaltje* En mijn hobby’s zijn Postcrossing, koken, lezen, festivals en concerten bezoeken en Playmobilpoppetjes verven/costumizen. Verder houd ik heel erg veel van mode, (rommel)markten en kringloopwinkels afstruinen, tekenen, overal inspiratie zoeken, reizen (en daar hoort treinen in NL ook bij), slapen en thee.

  6- Heb je zelf een blog, site of portfolio om te showen? (dit is je kans!)
  Nee, maar ik zou *stiekem* wel leuk vinden als jullie mij toevoegen op instagram; theworldofcyanide

  1. hihihi ik moest echt lachen om je *lingoverhaaltje* hihi!

 20. Leuk!
  Ik ben Manja, 29jaar en woon in Nijmegen (en soms Utrecht, daar woont mn vriendje en studeer ik). Ik werk op een pathologie lab in Nijmegen en studeer daarnaast deeltijd fysiotherapie in Utrecht, ik ben net met mijn stage begonnen, dus heb het behoorlijk druk! Volgens mij ben ik op jullie blog gekomen door een andere blog, geen idee meer van wie, misschien Des (desschrijft). Ik vind de updates over gezondheid en sporten altijd erg leuk en de week in instagram.

  Ik ben gek op yoga, het is mijn passie, mijn leven, ik kan niet zonder. Als ik me even verveel ga ik gelijk yoga doen, ik zit ook het liefst op mijn yogamatje ipv op een bank (die staat er voor bezoek), eerst deed ik vooral poweryoga maar neig steeds meer naar yinyoga. Ik ben ook een blog/website begonnen met uitleg over houdingen enzo, hoe deze goed uit te voeren zonder dat je klachten krijgt of jezelf overbelast in bijvoorbeeld je lage rug (helaas ook niet echt meer tijd voor gehad de afgelopen paar weken) Naast yoga fotografeer ik, vooral analoog, ook hiervoor het afgelopen jaar weinig tijd voor gehad vanwege studie en werk etc.

 21. Leuk zeg!

  Wat is je naam en leeftijd? En waar woon je?
  Ik ben Marieke, 21 jaar en woon in Arnhem.

  Welke studie volg je, of wat voor baan heb je?
  Ik doe de pabo (laatste jaar) en heb een eigen bedrijf in film & tekst, WWW-producties. We maken vooral bedrijfsfilms, eventfilms en trouwfilms. Super leuk!

  Hoe ben je op De Groene Meisjes terecht gekomen?
  Géén idee, ik volg jullie al best lang! Via via, denk ik.

  Wat lees je het liefst op De Groene Meisjes?
  Diaries!

  Wat zijn jouw hobby’s of passies?
  Schrijven, filmen & presenteren. Oh, en ik speel viool.

  Heb je zelf een blog, site of portfolio om te showen?
  Jaaaaa! Ik blog op http://www.mariekevanwoesik.nl over mijn Bucket List, dromen najagen en reizen!

 22. Ik ben Muriël, 32 jaar, geboren en getogen Amsterdamse. Sinds mijn achtste eet ik vegetarisch. Ik woon samen met mijn man en twee katten en werk vanaf mijn vijftiende in de tweedehands kleding industrie. In 2004 zijn mijn man en ik samen de winkel Vind-It Vintage begonnen. De eerste 2 jaar huurden we een pand in de Kerkstraat, maar sinds 2006 zijn we te vinden in het hart van de Jordaan. Voor mijn plezier ga ik graag naar musea en ik reis graag (maar je zal misschien begrijpen dat dit met een winkel soms moeilijk te combineren valt). Ik hou erg van Art Deco en Art Nouveau, toegepaste kunst en uiteraard van oude kleding e.d. Met name de (historische) verhalen en de slimmigheidjes vind ik leuk om te zien bij oude kleding. Ik ben de Groene Meisjes tegengekomen via facebook en vind logischerwijs vooral de stukjes die over vintage en tweedehands gaan interessant.

   1. We maken binnenkort echt echt echt een afspraak hoor! Het is zo druk momenteel ,het komt er maar niet van! Sorry!

 23. Hallo! Ik ben Suzan en eenentwintig lengtes. Ik kom uit België en woon eigenlijk in Lokeren. Maar omdat ik op kot (kamers) zit, breng ik het merendeel van mijn tijd in Gent door. Daar volg ik pedagogische wetenschappen aan de Ugent, met als afstudeerrichting Orthopedagogiek. Dit jaar begin ik aan mijn 1e master, maar ik heb ook nog enkele vakken uit de bachelor (jammer genoeg…). Via Zoë (van zolea.be) ben ik op jullie blog terecht gekomen. Ik lees het liefst artikel over eetproducten (zeg je dit zo?), zoals bvb. over die kokossuiker. Zo leer ik een hele hoop bij! Mijn hobby’s zijn dansen (al volg ik nu geen les meer) en naaien. Aan naaien besteed ik momenteel denk ik het meeste tijd, maar ik lees ook heel graag. Oja, ik bak ook graag taarten en koekjes enzo! Zelf heb ik ook een blog, namelijk Potloodstrepen (http://potloodstrepen.blogspot.be/). Dit is eigenlijk een soort van lifestyleblog waarin ik vertel wat ik zoal allemaal doet en wat mij inspireert in het leven. Neem gerust een kijkje zou ik zo zeggen ;)

 24. Hoiii!
  1. Ik ben Marjolein en ik ben 17 jaar. Ik woon in het Noorden van het land, tussen Assen en Groningen in. Ik vind het er prima en leuk :D
  2. Ik zit in het zesde en laatste jaar van VWO. Volgend jaar wil ik erg graag Internationale Betrekkingen studeren aan de RUG :D Op een paar avonden per week werk ik bij de Albert Heijn als zowel vakkenvuller als kassa-meisje.
  3. Ik kwam op jullie blog via volgens mij Suzannes blog, die over jullie groene smoothies schreef. Ik weet het niet meer zeker. Maar vanaf dat moment ben ik jullie gaan volgen, want het blog is gewoon erg leuk!
  4. Ik vind het het allerleukst om te lezen over gezonde en lekkere recepten en dingen die jullie gedaan hebben.
  5. Ik hou van bloggen en gezelligheid.
  6. Ik heb zelf een blog samen met Floor: http://www.sweethippos.nl!

 25. Lieve Groene Meisjes, ik ben Floor! De Floor van Marjolein hierboven om precies te zijn, haha. Ik ben 17 jaar en woon in een dorpje vlak bij Assen. Op dit moment zit ik in 6VWO, en dat betekent dat ik volgend jaar (hopelijk!) mag gaan studeren! Door kranten rond te brengen in mijn wijk verdien ik een zakcentje bij.
  Ik geloof dat ik op jullie blog terecht ben gekomen via YouTube, volgens mij zag ik een keer een kringloop filmpje van jullie en was benieuwd naar jullie blog! De posts over kringloop aankopen, tweedehands huisjes/interieur etc. vind ik dan ook het leukst om te lezen.
  Zelf speel ik gitaar, vind ik mode ontzettend leuk en fotografeer ik graag, en bloggen vind ik natuurlijk ook geweldig! Dat doe ik samen met Marjolein op http://www.sweethippos.nl.

 26. Wat is je naam en leeftijd? En waar woon je?
  Ik ben Miranda, 23 jaar. Ik kom uit zeeland maar studeer nu in België. Hier woon ik in Leuven vlak bij de kringloop ;-)

  Welke studie volg je, of wat voor baan heb je?
  Ik studeer biomedische wetenschappen.

  Hoe ben je op De Groene Meisjes terecht gekomen?
  Geen idee… Maar kom hier elke dag wel een keer.

  Wat lees je het liefst op De Groene Meisjes?
  Ik vind eigenlijk alles wel leuk.

  Wat zijn jouw hobby’s of passies?
  Mijn hobby is Geocaching, daarover gaat dan ook mijn blog. Geocaching is het zoeken van een ‘schat’ met behulp van GPS coördinaten. Ook hou ik van de natuur en van koken en bakken.

  Heb je zelf een blog, site of portfolio om te showen? (dit is je kans!)
  Ja, ik heb een blog over Geocaching: http://lifeiswhatwemakeofit.nl/

 27. Ik ben Daniëlle en ik woon in Groningen. Fantastische plek om te wonen, al gelooft niemand uit het Westen dat.
  Ik werk op dit moment in de gehandicaptenzorg en ben net op een nieuwe werkplek begonnen. I looove my job!
  Ik heb geen idee hoe ik bij de Groene Meisjes terecht ben gekomen, maar het is al wel een tijdje geleden. Vast toen ik ergens naar googelde. Maar waarnaar?
  Ik vind -als vegan- de stukjes over vegan eten of producten natuurlijk erg fijn.
  Hobby’s heb ik niet echt. Geloof ik. Niet dat ik niets doe op een dag, maar wat ik dan wel precies doe, weet ik ook niet helemaal. Aanrommelen, noem ik het maar.
  Ik heb een blog over veganisme. Dat was gehackt. En toen nog eens. En toen kreeg ik het niet meer opgelost. Ik heb vorige week met wat pijn in mijn hart alles gewist en ben opnieuw begonnen. Er staat op dit moment dus niet niet erg veel, maar je vindt hem hier: http://www.legumo.nl

 28. Leuk dat we ons mogen voorstellen! :-)
  Ik ben Wendy, 39 jaar,, woon in Drunen, samen met mijn man en twee zoons.
  Ik werk als een chemicus op een lab, heb hiervoor een hbo opleiding gedaan.
  Een anderhalf jaar geleden kreeg ik reuma en sindsdien let ik erg op mijn voeding, ben zelfs een vegetariër geworden, en verder heb ik ook een slowjuicer gekocht, ja nadat jullie zo enthousiast schreven over jullie Versapers haha. Mijn zus kende jullie site al en sindsdien lees ik ook jullie blog. Gewoon omdat jullie leuk schrijven en ik leer er van, vooral over gezond eten. Mijn hobbies zijn haken, breien, koken, spelletjes spelen met mijn jongens. Ik schrijf geen blog, lees ze liever. Ik hoop dat jullie nog heel lang doorgaan met jullie blog! Groetjes.

 29. Hoi! Ik ben Laure en ik ben 16 jaar. Dit jaar zit ik het laatste jaar chemie in het middelbaar. Als een soort van bijverdienste haak ik beanies die ik verkoop om geld in te zamelen om een jaar op uitwisseling naar Zuid-Amerika te gaan.
  Ik ben op jullie blog gekomen door een artikel in Flair. Ik ben al een tijdje bezig met gezond eten omdat ik sinds een jaar chronisch vermoeid ben. De artikels over eten zijn voor mij dus het interessantst.
  Ook al ben ik heel moe, ik probeer toch nog tijd te vinden om cello te spelen. Vroeger deed ik dit ook in een orkest maar dat gaat nu niet meer helaas.
  En voor de geïnteresseerden: de facebookpagina van mijn mutsen heet Happy heads!

  1. Wow! Je werkt echt aan een mooi doel Laure. Te gek! Heel veel succes hiermee :)

 30. Hoi Groene Meisjes en andere lezers

  Ik ben Scallie, 40 winters maat in mijn hoofd 20 zomers. Ik woon dicht bij Antwerpen aan de Nederlandse grens. Ik werk als commercieel assistente. Ik ben jij jullie terecht gekomen (en op zijn Vlaams blijven plakken) door mijn zoektocht naar puurheid, vintage ideetjes, consuminderen en groener maat toch leuk en fris leven.
  Ik ben totaal verknocht aan mijn dieren (2 paardjes, hond border collie en een rits poezen). Ik ben gek op vintage achtige jurken, lezen, yoga en zumba. Getrouwd en geen kids.
  Bloggen vind ik ook steeds leuker, kom gerust eens piepen op http://www.scalliesworld.blogspot.com
  Heel leuk initiatief dit!

 31. Hi,
  Ik ben Lienke, 22 jaar en op mijn Instagram vind je alles over gezond eten zonder suikers en lactose. Ivm mij PDS heb ik besloten dit niet meer te nemen. Ook probeer ik steeds meer glutenvrij te leven.
  Mijn doel met Sundtrend; alle mensen die gezond en inspirirend zijn met elkaar verbinden. Ik zou het daarom leuk vinden nieuwe volgers te krijgen, zodat ik een netwerk kan opbouwen.
  Van de Groene Meisjes krijg ik motivatie om door te gaan met mijn droom verwezenlijken; een website waarop men alle gezonde en inspirerende personen kan vinden zodat ieder ander een gezonde levensstijl kan aannemen. Van alle berichten van de Groene Meisjes krijg ik inspiratie, bedankt hiervoor!

  Dus; follow my journey to the healthy lifestyle en volg http://www.instagram.com/sundtrend

 32. Hoi hoi, ik ben Joanne ik woon in een plaats wat na mijn idee niets te beleven is, genaamd Ede. Het is dat mijn school daar zit, dus mij hoor je daar niet over klagen dan maar. Ik ben 21 jaar en volg de opleiding Pedagogisch Werker KinderOpvang. dat is op een MBO school en dan het laatste jaar, daarna ga ik hopelijk naar een toneelschool of een Pabo als het lukt. Ik ben op jullie blog gekomen doordat ik een bloglovin account aanmaakte, daar zag ik jullie staan en heb mij meteen geaboneerd. ik lees bijna alle stukjes, maar vind voornamelijk de tweedehans dingen erg leuk om te lezen! ik hou erg van lezen, toneel, sporten en lekker gezelig wat leuks doen ket vrienden en vriendinnen. Ik heb eigenlijk helemaal niet qua dingen die mensen kunnen lezen. Ik had het wel, maar hielt het niet zo goed keer bij dus stopte ik ermee.

  Ik wens jullie nog heel veel succes!! En ik blijf lezen.
  XOXO Joanne.

 33. Poging twee..

  Dag groene volgers,

  De naam is Tamara, wonend sinds een half jaar in stad Rotterdam, wat prima samen kan gaan met Amsterdam;-) en met de rest van Nederland! Een stad met verschillende werelden, stylen en ieder zo zijn gewoonte:-) mijn werkzaamheden doe ik vrijwillig bij een onwijs leuke plek genaamd “Studio de Bakkerij” gevestigd in Rotterdam Noord, een plek met een visie gericht op theater, galerie en feesten/partijen.. Het werk heeft mij interesse sterk doen groeien in deze branch! ..genoeg reclame..
  De groene meisjes is ontdekt door Google, met de vele ooooo’s.. Onderzoekend in de wereld van vega/ vegan en puur heeft mij deze site doen vinden, wat tevens mij helpt in het verbeteren van een gezondheidproces:-) wat een verademing geeft mij deze ontdekking van levenstyle, het geeft mij een positieve gevoel en zet met in een goede flow! De vele recepten op de site, de leuke weetjes over vintage en cosmetica en de sneakpreview in het leven van de groene meisjes zijn stimulerend, motiverend en interessant.. Naast het verkennen van deze levenstyle, er valt nog veel dit leren voor dit groentje, vind ik de vele culturen de verschillende levenstylen interessant.. ontdekken is een soort hobby! Daarnaast is het bakken en koken van de gerechten uitdagend, is schrijven en beeld vastleggen mijn passie en doe ik tennis voor actie en yoga voor “ontspanning”..
  ..mijn dag zoveel mogelijk invullen met avontuur en vele nieuwe dingen ontdekken ..

  Um.. Misschien toch een blog aanmaken

  1. Haha, lijkt ons geen gek idee ;) Je hebt genoeg te vertellen!

 34. Wat is je naam en leeftijd? Nikki, 26 jaar
  En waar woon je? In Roosendaal
  Welke studie volg je, of wat voor baan heb je? Ik ben apothekersassistente
  Hoe ben je op De Groene Meisjes terecht gekomen? Via Beautylab
  Wat lees je het liefst op De Groene Meisjes? Recepten en personal

 35. Hoi! :) Ik ben Mirthe, 17 jaar oud en ik zit in 6vwo. Naast school hou ik van creativiteit, gitaar en piano spelen, taarten bakken, lezen en reizen en doe ik vrijwilligerswerk (taalles thuis geven aan een immigrante, schrijven voor een organisatie voor eerlijke handel en acties organiseren om duurzame mode te promoten, allemaal superleuk). Volgend jaar hoop ik geneeskunde of university college te gaan doen in Amsterdam.

  Ik heb eerlijk gezegd geen idee meer hoe ik op De Groene Meisjes terecht ben gekomen. Voor mijn gevoel volg ik jullie al heel lang, sinds mei/juni 2012? Het liefst lees ik de uitgebreidere persoonlijke posts, maar ook jullie recepten, hotspots en vintage adresjes/aankoopjes/tweedehandsliefde in huis vind ik erg leuk. Wat ik tof aan jullie vind is dat jullie heel erg positief en open zijn. Jullie zijn ook respectvol naar mensen die misschien nog niet bezig zijn met tweedehands kopen of vega(n) eten, maar juist daardoor bereik je heel veel mensen (waaronder ik).

  Zelf heb ik ook een blog, Dwaalsterren (http://dwaalsterren.blogspot.com), waarop ik schrijf over reizen, fijne dingen en eerlijke/duurzame lifestyle. Ik heb het bloggen pas net weer opgepakt maar ik ben de laatste tijd best wel bezig met eerlijke/duurzame kleding/producten, dus dat is iets waar ik veel over wil gaan schrijven.

  1. Wat leuk dat je ons al zo lang volgt Mirthe! We love that :)

 36. Heei! Ik ben Anniek en ik ben nu 14 jaar. (in oktober 15:)) Ik woon in Houten en ik ben net naar de 4e klas van het VWO gegaan, nog 3 jaartjes te gaan :) Ik weet niet meer precies hoe ik op de groene meisjes ben gekomen, maar ik denk dat ik op google een gezond recept zocht ofzo, en dat ik toen jullie site tegenkwam. Ik vind de recepten en het persoonlijke gedeelte superleuk om te lezen, en ook alles over inrichting. Ik krijg altijd veel inspiratie van dat soort plaatjes! Vooral de combinatie van alles vind ik leuk, er komt van alles wat langs. Ik houd super erg van koken en bakken, ik zou elke dag wel wat willen bakken, maar dan komen we thuis echt met een overload aan food te zitten :) Ik heb zelf ook een blog: http://www.glowofbeauty.wordpress.com en daar schrijf ik over beauty, fashion, lifestyle en plaats ik lekkere recepten. Ik vind het heel leuk om outfitsetjes te creeën en te schrijven voor mijn blog. Het lijkt me superleuk als mijn blog groeit, en ik bijvoorbeeld samenwerkingen aan kan gaan! Ik denk er ook wel eens over om een soort ‘bakken op bestelling’ voor mensen in de buurt te doen, dat lijkt me zo gaaf! Gewoon lekker vaak iets bakken en mensen daar blij mee maken.
  Blijf vooral zo doorgaan met deze site en plaats lekker veel recepten ;)
  XX Anniek

 37. Leuk! Ik ben nog maar net aan komen waaien op jullie blog, maar goed, hier gaat ‘ie

  Wat is je naam en leeftijd? En waar woon je?
  Sandra, 46, Noord-Holland.

  Welke studie volg je, of wat voor baan heb je?
  Ik ben Directiesecretaresse van beroep en zit helaas even zonder werk op dit moment.

  Hoe ben je op De Groene Meisjes terecht gekomen?
  Google, ik zocht meer info over snailmail.

  Wat lees je het liefst op De Groene Meisjes?
  Kan ik nog niets over zeggen, ik ben pas vorige week aan komen waaien.

  Wat zijn jouw hobby’s of passies?
  Lezen, schrijven, haken (geleerd in juni en helemaal verslaafd), fröbelen, Wii-en (tennis, woohaa!), websites bouwen, onderzoeken en fietsen.

  Heb je zelf een blog, site of portfolio om te showen? (dit is je kans!)
  Ik heb 5 websites waarvan er 3 “actief” zijn maar ik doe er op dit moment niet veel aan, niet het noemen waard dus.

 38. Wat is je naam en leeftijd? En waar woon je?
  Ik ben Gwen en ik ben 20 jaar. Ik kom uit Boxtel maar ik woon nu half/half in Breda bij mijn vriend. Ik studeer communicatie en informatiewetenschappen in Tilburg, ik zit nu in het 3e jaar. Ik denk dat ik op jullie blog terecht ben gekomen via een andere blog, ik weet het niet meer precies! Ik vind de recepten vaak heel leuk, maar ook de instagram posts. Ik vind het leuk om te koken, om lekkere dingen te bakken en om te bloggen. Ook ben ik met handwerken (haken, breien, borduren) bezig en leer ik steeds meer over fotografie. Ik heb eigenlijk een hele lijst met hobby’s, maar deze voer ik nooit tegelijkertijd uit. Ik heb fases waarin in het ene doe, en dan slaat het weer over in het ander ;)
  Ik heb zelf ook een blog, over van alles eigenlijk: http://www.spacelifethoughts.com

 39. Ik ben Joke, 32 jaar. Ik woon in Overpelt (Belgisch Limburg)samen met m’n vriend, hond Luka en katers Gust, Wilber en Toine. Ik zou niet meer weten hoe ik op jullie site terecht ben gekomen. Ik ben zelf vegan en vind het leuk om te lezen hoe jullie dit invullen, maar hou vooral van jullie posts over alle leuke kringloopvondsten, jullie persoonlijke ontwikkelingen,… Omdat ik zelf niet op instagram zit (wegens geen smartphone)kijk ik ook altijd enorm uit naar het overzichtje (vooral de foto’s van Beppie en pop)!
  Naast het werk hou ik me vooral bezig met onze tuin in te richten, ik probeer dit te doen volgens de permacultuur principes, het uiteindelijke doel is om het grootste deel van ons fruit en groenten zelf te telen, maar dat lukt momenteel nog niet zo goed… Ook ben ik bezig met naaien. Ik heb mezelf een aantal jaar geleden voorgenomen geen nieuwe kleding meer te kopen, maar alles zelf te maken of te kringlopen. Ik ben ook pas terug begonnen met sporten en dan spreken we vooral over lopen met Luka.
  Ik heb een kleine blog, waar ik veel te weinig op blog, maar waar uiteindelijk wel de vorderingen in de tuin en vooral mijn naaiprojectjes op te vinden zijn: http://vigourousxjo.blogspot.be/

 40. Hallo!

  Ik ben Zwaan, 17 jaar en woon in Delft. Ik zit nu in mijn eindexamen jaar TTO GYM 6, maar ondanks de drukte van school + baantje + sociaal leven, probeer ik altijd tijd te maken om zo gezond mogelijk te eten. Ik vind een gezonde voeding/levensstijl het niet alleen super belangrijk, maar ook hartstikke interessant en leuk! Ik ben volgens mij via een andere blog (was het Beautylab? Ik weet het niet meer) op jullie site terecht gekomen en ben daar enorm blij mee. Hoe leuk ik lifestyle blogs ook vind, de artikelen die daar sporadisch geplaatst worden over (gezond) eten, doen het gewoon niet voor mij. Jullie behandelen preciés de dingen die ik leuk vind en zorgen er voor dat ik nog wat gezonder ben gaan leven. Ik ben gek op eten en lees (en probeer!!) daarom ook met heel veel plezier de recepten die jullie plaatsen. Koken vind ik geweldig en ondanks het feit dat ik er nog niet zo super in ben, doe ik het wel graag en koop ik alvast lekker wat kookboeken. Hiernaast dans en zwem ik 1 keer in de week, vind ik het erg leuk om met vriendinnen af te spreken en verslind ik de nodige boeken als ik tijd heb. Op internet volg ik meerdere blogs en ben ik op een hele stoot youtube kanalen (beauty, lifestyle, vloggers) geabonneerd. Zelf heb ik geen blog, maar mijn zusje Zazie wel. Ze schrijft over fashion en lifestyle en je kan natuurlijk altijd een kijkje nemen: http://www.is-this-your-life.blogspot.nl.

  Ik weet dat jullie beiden heel druk zijn, maar ik hoop dat jullie nog lang niet stoppen met DeGroeneMeisjes. Jullie site is te leuk en inspirerend!
  xxx

  1. Oh en ik ben ook altijd op zoek naar nieuw artiesten en/of liedjes. Als je iets weet in de genres HipHhop/R&B/Soul, let me know (:

  2. Hi Zwaan. 1) wat een toffe naam! En 2) wat lief dat je het blog van je zusje noemt!

 41. Hoi, ik ben Margot, 20 jaar oude studente antropologie (Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie) en ik werk bij de weggeefwinkel in Geuzeveld (Nolensstraat 73, in case you’re wondering). Ik ben bij de Groene Meisjes gekomen toen ik mijn overstap naar vegan maakte. Ik lees het liefst artikelen over tweedehandsspulletjes en vegan receptjes waar de kilos van aanvliegen (koekjes, brownies en ander lekker spul :).
  Ik ben gek op lezen, reizen en koken. Ik vind mijn katten knuffelen ook een volwaardige hobby net zoals mijn werk in de weggeefwinkel (zeker langskomen als jullie van vintage houden, ladies :) We zitten wel helaas in Nieuw-West, Geuzeveld).
  Ja, ik heb ook nog een youtube kanaal waar ik over boeken praat! (ik moet nodig weer videos posten…)
  xxx
  Margot

  1. oei oei oei, wij kennen het: de recepten waar de kilo’s van aanvliegen… oepsie! Maar het is zo lekker he ;)

 42. Hoi!
  Ik ben Martine, 24 jaar en ik woon in Enschede. Ik werk als psycholoog bij een ggz-instelling in de regio. Ik ben op de Groene Meisjes beland omdat ik zelf al ruim 12 jaar vegetariër ben en op zoek was naar nieuwe inspiratie. Inmiddels eet ik ook regelmatig vegan en de Groene Meisjes heeft mij geholpen om véél nieuwe producten/recepten te ontdekken! Thanks daarvoor, ik hoop dat jullie nog lang zo door gaan! Het leukste onderdeel op jullie site vind ik ‘Mijn week in Instagram’ en de recepten.
  Mijn hobby’s zijn koken, leuke dingen ondernemen met vriendinnen, lezen, films en muziek, mijn cavia’s. :-)

  Liefs,
  Martine

  1. Graag gedaan en we zijn van plan om nog heeeeeeel lang door te gaan! :)

 43. Mijn naam is Rachelle Verhage en ik ben 35 jaar, mamma van drie geweldige kindjes. Trying to be al writer… Mijn debuutthriller komt in mei 2014 uit.
  Sinds begin dit jaar e-nummer vrij, biologisch en vegetarisch en altijd op zoek naar heerlijke recepten! Ik ben gek op de recepten van Groene meisjes en maak ze (en eet ze) met veel plezier.
  Nu 23 kilo minder, veel gezonder en elke dag heerlijk eten.. Kan ik zeggen dat koken echt een passie is geworden! Het was een zoektocht, maar het uiteindelijke doel is het waard.
  Ga zo door Groene meisjes xxx

 44. Ik ben Michelle, 34 jaar, kattenpersoneel, krullenbol, theeleut, kookgek, bewust eter van veel groenten maar nog niet vegetarisch, haakfanaat en kringloper. Al bijna twee jaar trouwe bezoeker, op zoek naar vegetarische recepten op jullie site terecht gekomen en blijven hangen vanwege de tweedehandsliefde in huis en jullie aanstekelijke enthousiasme!
  Mijn eigen blog gaat over vintage haken, ben heel erg fan van het mooie handwerk van de ouderwetse doilies!

 45. Hey hallo,

  Wat leuk, ik ben Maud, 37 lentes jong en moeder van een puber, tiener en kleuter. Scheikunde en natuurkunde juf aan de pubers van het vmbo en een bezige bij.
  Mijn dochter (de tiener) heeft me overtuigt om geen vlees meer te eten en zo ben ik, denk ik, bij jullie gekomen.
  Wat vind ik het leukst om te lezen, tja lastig, recepten, foto’s kijken, producten die jullie reviewen, alle dus zo’n beetje.
  Foto’s van de poezenbeesten zijn ook super want naast 3 kinderen en een man lopen hier ook 2 katten en een hond.
  Hobby’s zijn haken, brieven schrijven, glaskralen branden, hardlopen, hockey, lezen, kringlopen, koken, kortom genoeg om me nooit te vervelen. Nieuwsgierig, kijk eens op http://www.storminhuis.blogspot.nl

  Liefs Maud

 46. Het wordt even heel kort, want ik moet zo weer aan m’n schoolwerk, maar ik vond dit te leuk om geen antwoord achter te laten:

  Lieske, 19 jaar, Giesbeek
  Studie: Graphic Design op ArtEZ (Arnhem), erg leuk, maar zoooo druk, vandaar dat ik nu weer aan m’n opdrachten ga werken.
  Geen precies idee meer hoe ik hier terecht ben gekomen, waarschijnlijk via andere blogs die ik volg, maar ik ben altijd al wel geïnteresseerd geweest in gezond en diervriendelijk leven, geen veganist en ook nog geen vegetariër, maar flexetariër, 2x in de week vlees, de rest vegetarisch en altijd biologisch. Eet wel bijna nooit een ei, en drink alleen maar sojamelk. Op deze site kom ik geweldig leuke tips tegen voor eten, maar ook tweedehands spulletjes (al zou ik wel graag meer tips voor in het oosten van het land (Arnhem en omstreken dus, desnoods af en toe Utrecht, maar ook andere delen van Nederland). Amsterdam, erg leuk, maar ik kom er nooit, en niet alles vindt plaats in Amsterdam, daar zijn nog wel wat plekjes te vinden, maar de zeldzame plaatsen in het oosten waar je vegetarisch kan eten, die heb ik nodig. Heb zelf al een erg goede tip (misschien niet veganistisch {niet op gelet, doe ik de volgende keer als ik er ga eten}), maar restaurant De Liefde in Doesburg heeft 6 vegetarische gerechten op de kaart staan, en er wordt net zo veel aandacht aan besteed aan de vlees/vis-gerechten, echt erg lekker.
  Hobby’s: samengevat: kunstzinnig bezig zijn, maar wel met papier, potloden, stiften enz… geen hout en metalen. Ik houd van papier, ik wil nog altijd een typemachine (het liefst een mooie roze of lichtblauwe), postcrossing vind ik geweldig, en het tijdschrift ‘Flow’ lezen is ook nog altijd een hobby.
  Vast wel leuke dingen uit m’n portfolio om te laten zien, maar nu geen tijd voor, komt de volgende keer wel
  xxx
  Lieske

  1. Hi Lieske, als het goed is komt er binnenkort een gastblog over hotspots in Arnhem binnen! Misschien zit daar iets voor je tussen :)

 47. Tof dat jullie dit doen, hartstikke leuk om te lezen van iedereen!

  – Wat is je naam en leeftijd? En waar woon je?
  Ik ben Emilia, 20 jaar en ik woon in een dorpje in de buurt van Rotterdam (op fietsafstand van Spirit, mmm!).
  – Welke studie volg je, of wat voor baan heb je?
  Ik ben net begonnen met het tweede jaar van mijn opleiding huidtherapie en ik heb een bijbaantje in een kas, daar pluk ik gerbera’s.
  – Hoe ben je op De Groene Meisjes terecht gekomen?
  Iets meer dan 1,5 jaar geleden ben ik omgeschakeld van vegetariër naar veganist en ik kwam jullie op jullie blog toen ik via Google wat meer informatie zocht over veganisme. Toen ben ik jullie blijven volgen!
  – Wat lees je het liefst op De Groene Meisjes?
  Ik vind de Instagram diary’s altijd leuk om te zien (al volg ik jullie beiden al op Instagram, blijft leuk) en van recepten word ik ook altijd vrolijk.
  – Wat zijn jouw hobby’s of passies?
  (Online) shoppen! Haha, ik ben heel goed in geld uitgeven. Verder ben ik dol op bloggen, mijn vrienden en vriendje, fotograferen, snowboarden, skaten, eten, koken en thee.
  – Heb je zelf een blog, site of portfolio om te showen? (dit is je kans!)
  Jazeker! Ik blog op http://pixelsbyemilia.blogspot.nl/ over alles wat ik leuk vind. Mode, beauty, vegan eten, reizen (ik ben net terug uit Suriname), fotografie… Van alles en nog wat. :)

  1. Hi Emilia! Jij volgt ons inderdaad al heel erg lang, dat weten we precies :) Dankjewel daarvoor!

 48. Wat leuk!
  Ik ben Mandy, en ik studeer Communicatie. Woonachtig in Delft en ik ben via via op jullie blog gekomen. Lekker doorklikken en nieuwe blogs ontdekken, dat doe ik graag! Op http://www.mandyderoo.nl blog ik over lekker eten, mooie reizen, lifestyle, health en nog veel meer.

 49. Hoi hoi!
  Mijn naam is Rosanne en ik ben 24 jaar en ik woon in Utrecht in de fijne wijk Lombok. Ik heb een eigen bedrijfje als freelance illustrator en daarnaast werk ik wat uurtjes bij in een sieradenwinkeltje.
  Ik kwam op de Groene Meisjes terecht doordat ik ooit eens een vegan slagroom recept zocht en bij jullie recensie over Lombardia in Antwerpen terecht kwam. Ik ben er trouwens heen gegaan, mijn god ik voelde me bijna schuldig dat ik het zat te eten, zo goed echt smaakte het!
  Ik bekijk eigenlijk alles wat jullie plaatsen maar het meest kom ik op jullie recepten afdeling voor inspiratie. Ik ben zelf niet vegan maar ik vind het fijn om een paar keer per week vegetarisch of veganistisch te eten. Ook vind ik het prettig om met mijn vegetarische vrienden rekening te kunnen houden. Ik ben zelf een behoorlijk allergie kindje en niets is zo fijn als mensen die aan je denken.
  Mijn passie ligt heel erg bij mijn beroep. Ik hoop dat ik er ooit van kan leven, wie wil dat nou niet, het gevoel hebben dat je helemaal niet met werk bezig ben, want dat is illustreren vaak voor mij. Ik heb dan ook een eigen website: http://www.rosannegroeneweg.com
  Als ik ooit eens wat terug kan doen..

  1. Awesome dat je naar Lombardia bent geweest! We love that place!

 50. Oee ja dit vind ik leuk! Zit nu ziek thuis dus kan morgen lekker veel reacties lezen :)

  Ik heet Nirosha, en ik ben nu 17 jaar oud, doe nu 5VWO. Ik heb een Natuur en Gezondheid profiel, en wil later (waarschijnlijk)iets met voeding en gezondheid gaan doen.
  Ik ben op De Groene Meisjes terecht gekomen via Beautylab en Kittehscupcakes, de blogs en instagram.
  Wat ik het leukst vind? ‘De Groene Meisjes op instagram’ is altijd leuk om te zien, recepten en reviews. Maar ook hotspots en interieur dingen.
  Ik houd ontzettend veel van lezen, koken, bakken,reizen, naar concerten en festivals gaan of een filmpje kijken. Daarnaast natuurlijk veel leuke dingen doen met mijn vrienden en familie en ben ik fan van kleding, heb heel veel tweedehands (vooral van familie) en probeer altijd iets leuks te maken van iets wat ik al heb.

  1. Je houdt van precies dezelfde dingen als wij! :) leuk!

 51. Ah leuk! Bedankt ook voor het noemen van mijn blog! Yay! Natuurlijk vul ik hem ook even in.
  Ik ben Suzanne, 24 jaar en ik woon in het gezellige Assen. Ik volg een studie tot voedingsdeskundige en werk daarnaast in een super leuke schoenenwinkel. Ik ben op de groene meisjes terecht gekomen toen ik in januari mijn eigen blog startte en op zoek was naar ‘groen’. Ik vind recepten heel fijn! Vooral omdat ik echt GEEN keukenprinses ben, ik weet alleen het één en ander over voeding :P Mijn hobby’s zijn schrijven (bloggen), fotograferen, sporten, proberen te koken en lekker met vriendinnetjes zijn. Het klinkt misschien raar maar ook voeding is een soort van ‘hobby/passie’. Zeker nu ik er steeds meer over leer wil ik heel graag een keukenprinses worden. En natuurlijk mijn blog: http://www.mypaperblank.com

  Liefs Suzanne

  1. Dankjewel voor het goede idee Suzanne! En veel succes natuurlijk ook met jouw blog en je studie!

 52. Leuk! Ik ben Anne, bijna 26 en woon in Nijmegen. Ik werk nu nog als communicatiemedewerker bij een zorgorganisatie, maar vanaf volgende week ga ik daar aan de slag als persoonlijk begeleider. Lang verhaal ;-) ik volg de groene meisjes al een hele tijd en heb geen idee meer hoe ik hier ooit terecht ben gekomen! Ik vind de instagramupdates, tweedehandsliefde in huis en jullie verhalen over gezond leven (sporten&afvallen&gezond eten) het allerleukst om te kezen. Mijn hobbies zijn muziek maken, schrijven, fotograferen, winkelen, lezen en nog duizend dingen.. You get the point! Mijn blog vind je op http://www.etalles.nl :-)

 53. Dag! Ik ben Ida, ik woon nu in Malmö, Zweden maar ik ben in Nederland gewoond. Ik ben vertaler, maar niet uit het Nederlands! Mijn Nederlands is alvast niet goed genoeg… Ik heb De Groene Meisjes gevonden op Google, “nederlands vegan blog” of zo, want ik Nederlands wilde lezen. Ik hoep dat deze tekst niet heel onmogelijk was om te lezen!

  1. Hi Ida, we verstaan je loud and clear! ;) Wij vinden het heel leuk om te horen dat we ook lezers in het buitenland hebben. Je bent van harte welkom hier om meer Nederlands te leren!

 54. Wat is je naam en leeftijd?
  Mijn naam is Tamar en ben 39 jaar
  En waar woon je?
  In Haarlem
  Welke studie volg je, of wat voor baan heb je?
  Ik ben een huismama.
  Hoe ben je op De Groene Meisjes terecht gekomen?
  Ik zocht een tijd geleden een lekkere vegan recept en kwam zo bij jullie uit.
  Wat lees je het liefst op De Groene Meisjes?
  De recepten en tweedehands liefde in huis
  Wat zijn jouw hobby’s of passies?
  Mijn hobby’s zijn mijn gezin en samen met mijn man ben ik druk aan het uitzoeken over voeding. We willen graag laten zien aan onze omgeving en de school waar onze kinderen op zitten. Dat het ook anders kan dan kant en klare gerechten, snoep met troep en etc
  Heb je zelf een blog, site of portfolio om te showen? (dit is je kans!)
  Samen met mijn man deel ik een blog http://www.kindofwonderful.nl

 55. Leuk idee joh!

  Ik ben Juliette, 23, en in woon sinds anderhalf jaar in Leiden.
  Daarvoor woonde ik in Italië, waar ik ben opgegroeid. Ik ben afgestudeerd in Engelse en Duitse taal en Cultuur, en zu graag vertaalster willen worden (naar het Italiaans, mijn moedertaal) en ik werk nu bij Dille & Kamille (kennen jullie de winkel?). Ik ben jullie blog niet lang geleden beginnen te volgen, ik kwam er toevallig op, volgens mij omdat ik wel wat meer Nederlands-talige blogs wilde lezen.. ik vond de blog heel leuk, en volg het graag.
  Ik blog zelf ook op detailsjuliette.wordpress.com . Ik deel daar vegetarische recepten (die vaak door Italië geïnspireerd zijn) en soms blog ik ook eens over reizen, dingen die ik gezien of gedaan heb, etc. Ik hou ontzettend veel van fotografie, vooral als het food photography is, daar wordt ik ontzettend blij van. Ook kook en bak ik natuurlijk graag (wat fotografeer ik anders?) en ben ik graag op reis.

  Ik ben benieuwd of jullie ook 40.000 comments krijgen ;)

 56. Mijn naam is Sandy, 21 jaar en ik woon in Utrecht! Ik studeer geneeskunde en ben denk ik op De Groene Meisjes gekomen via kittehscupcakes of beautylab denk ik. Ik lees het liefst fotodiary’s, informatie over voeding, recepten en kijkjes in iemands huis! Eigenlijk vind ik alles heel leuk! Ik hou van het studentenleven, creatief bezig zijn, ik doe commissies en werk in het ziekenhuis! Ik heb zelf geen blog oid.
  Ik vind jullie blog de leukste van die ik momenteel volg!

 57. Waaaaauw! ZO LEUK om al deze comments te lezen! Het zijn de leukste comments die we ooit gekregen hebben :) Wat een leuke mensen zijn jullie allemaal zeg! hihi :) Blijf lekker door posten alsjeblieft! We willen nog meer leuke mensen leren kennen :)

 58. Mijn naam is Heleen en ik ben 21 jaar. Ik woon sinds drie jaar in Amsterdam en hier studeer ik culturele antropologie. Dit is tevens wel een van mn passies. Daarnaast speel ik korfbal en heb ik een bijbaantje in een lunchroom. Ik heb geen flauw idee meer hoe ik op jullie blog terecht ben gekomen, maar ik denk dat het vanwege jullie recepten kwam. Het is wel heel erg goed bevallen want momenteel lees ik jullie blog bijna dagelijks. Ik vind bijna alles wel leuk om te lezen; van jullie persoonlijke verhalen tot de gezonde groene artikelen. Ik ben zelf niet zo heel erg groen, maar vind het wel leuk om door middel van kleine tips toch zo groen mogelijk te leven. Ga zo door meiden!

 59. Ik ben Renate, ben 28, woon in Zuid-Holland en ben muziektheater dramaturg.
  Dankzij de homepage van bloglovin’ ontdekte ik jullie blog. Er stond een artikel op over vegetarisch eten in Londen en aangezien ik een vegetarische anglofiel ben sprak me dat wel aan. Ook ben ik dol op vintage dus ergens was het een raadsel dat ik jullie blog nog niet eerder had ontdekt. Ik lees het liefst over jullie steden trips en ben dol op jullie reviews.
  Mijn passies zijn musical/muziektheater, Engeland en fotografie. Ik verzamel vintage foto’s, ga zo vaak op reis als maar kan en ik blog op http://www.witblog.nl

 60. Hoi! Ik ben Tamara, 24 jaar en ik woon in het midden van het land. In het dagelijks leven werk ik als ontwerper/vormgever en heb mijn eigen bedrijf :-) En ik ben al een tijdje terug op jullie blog gekomen vanwege de leuke fotoseries van de inrichting van huizen van mensen met tweedehands spulletjes. Krijg ik altijd inspiratie van ;-) Dit soort artikelen, over tweedehands spullen & inrichting, lees ik dan ook het liefst op jullie site. Mijn hobby’s zijn fotografie, ontwerpen en creatief bezig zijn in zijn algemeenheid. En nu heb ik pas sinds heel kort een blog dus veel staat er nog niet op, maar de link is: http://www.softpixel.nl

 61. Leuk!
  Mijn naam is Susanne, ik ben 40 en ik woon sinds kort in Tilburg met mijn vriend. Hiervoor heb ik 13 jaar in Best gewoond (bij Eindhoven).
  Ik ben werkzaam als consultant in de IT op het gebied van management informatie bij een bedrijf dat zich specifiek op de zorgsector richt en draai momenteel projecten bij een kinderopvangorganisatie, een verslavingszorginstelling en een ziekenhuis. Erg afwisselend en interessant!
  Al een hele tijd bezoek ik regelmatig De Groene Meisjes, maar weet niet meer precies hoe ik hier terecht kwam. Waarschijnlijk was ik op zoek naar vegan inspiratie, want ik ben al zo’n 15 jaar vegetarier, maar ben ca. anderhalf jaar geleden beginnen overschakelen naar vegan. En die vegan inspiratie heb ik hier zeker gevonden trouwens!
  Net als mijn zusje Wendy die zich hierboven ook al voorgesteld heeft (om 18:14 uur), lees ik liever blogs dan dat ik er een schrijf. Verder hou ik van vegan kookboeken doorkijken, gezellig samen koken en eten, concerten, festivals en filmhuisfilms bezoeken en vakantie vieren in lekker warme landen.

 62. Hoi! Mijn naam is Anne, ik wordt bijna 15 (de jongste hier denk ik;-)) en ik woon in het mooie Noord-Brabant, vlakbij Heusden. Ik zit momenteel in 3 gymnasium en volg tweetalig onderwijs (heel handig, ik kan nu veel leuke Engelse blogs volgen!). Hierna wil ik een studie fotografie of journalistiek gaan doen. Volgens mij ben ik hier terechtgekomen door het lomography artikel, maar het kan ook wel het snailmail artikel zijn geweest. Mijn favoriete artikelen zijn kringloopliefde in huis, alle andere kringloop- en mode artikelen en ook wel jullie recepten! Mijn interesses zijn fotografie, kunst, kringlopen, films kijken, en koken! Het liefst met veel groente en fruit uit eigen tuin, daar word ik altijd blij van! In de vakantie liep ik ’s ochtends even naar de moestuin om wat boerenkool te halen voor mijn groene smoothie, en ik nam meteen wat verse munt mee!
  Ik houd ook heel erg van kringlopen en mode. Gecombineerd is het vooral leuk voor mijn beperkte budget.. ik heb op dit moment geen blog, helaas, omdat ik te druk ben met school.
  Als ik op kamers woon en die natuurlijk met leuke tweedehandse spulletjes ingericht heb, mogen jullie natuurlijk een keer komen kijken voor mijn lievelingsrubriek!

  1. Ik houd ook van ouderwets brieven schrijven, muziek en lp’s draaien! Ik ben ook begonnen met haken.. en ik heb teveel interesses en te weinig tijd. Ik wilde nog even zeggen dat ik jullie blog echt supergaaf vind, door jullie ben ik naar de kringloper in Naarden geweest en ik heb hele leuke dingen gescoord daar!

  2. Daar houden we je aan Anne! Mail je ons tegen die tijd? ;)

 63. Ik ben Sharon, 23 jaar en ik ben net begonnen aan mijn studie, docent Engels. Ik ben via Tara, Larissa, en Serena hier gekomen and i pretty much never left haha.
  Het leukst vind ik de recepten en persoonlijke updates, maar ook de artikelen over tweedehands spulletjes in huis.
  Zelf heb ik geen blog ofzo, ik schrijf wel graag, maar da’s toch anders dan bloggen. Ik lees ook graag en eigenlijk is alles “brits” mijn passie. Vandaar de studie haha.

  Verder wil ik nog ff kwijt dat jullie blog echt super is en dat jullie ook echt heel toffe meiden zijn :) always make me smile n_n

  1. Superlief van je Sharon! Dankjewel :) wij vinden jou ook te gek!

 64. Leuk dit voorstelrondje en jullie hebben heel diverse lezers zo te zien :)
  Ik ben Margreet, 34 jaar en woon in Amersfoort. Ik werk als zelfstandig communicatieadviseur. Voor mijn bedrijf blog ik ook over communicatie en taal op communicatiem.wordpress.com. Ik loop hard, mountainbike en verder houd ik van reizen, koken en lezen.
  Hoe en wanneer ik op de groene meisjes terecht ben gekomen, weet ik niet precies meer. Waarschijnlijk is het meer dan twee jaar geleden en was ik op bloglovin op zoek naar leuke vegetarische blogs. Ik ben nu zo’n 12 jaar vegetariër en mede dankzij jullie blog eet ik nu bijna vegan. De groene meisjes inspireren mij en zetten aan tot nadenken zonder daarbij te veroordelen.
  De leukste blogposts vind ik dan ook de persoonlijke ervaringen en informatieve artikelen, bijvoorbeeld over B12. Een van de mooiste artikelen ging over de dingen die je als vegetariër/ veganist wel eens mist en waarbij Merel schreef dat ze heel af en toe een uitzondering maakt. Die overweging vond ik heel herkenbaar. Ik vond het daarom jammer dat er zoveel nare reacties op het artikel kwamen. Vooral omdat jullie zelf heel open minded zijn.

  1. Hi Margreet, wat lief dat je dat zegt. Dat artikel heeft toen voor heel veel ophef gezorgd en ik was echt kapot van de negatieve reacties. Of eigenlijk vooral heel erg in shock. Achteraf kunnen we gelukkig zeggen dat het ons sterker heeft gemaakt. Het artikel wordt nog heel vaak aangehaald door mensen als we ze bijvoorbeeld ontmoeten (op straat, in een winkel…) en dan zijn de reacties altijd positief en steunend. Wij zijn heel blij met zo’n positieve en openminded doelgroep!

 65. Dag!
  Mijn naam is Debbie en ik ben 30 jaar oud (of jong, ik ben er nog niet helemaal uit). Ik heb met heel veel plezier theologie gestudeerd in Utrecht en woon in Zwolle, waar ik ben geboren en getogen. Via een vriendin ben ik een hele tijd geleden op jullie blog terecht gekomen en sindsdien kijk ik elke dag wel even of er wat leuks op staat. En gelukkig is dat eigenlijk altijd wel het geval :)
  Het is lastig aan te geven wat het allerleukste is om te lezen, juist de diversiteit spreekt me aan. Nieuwe producten ontdekken vind ik altijd interessant en recepten natuurlijk, altijd leuk! Sinds kort heb ik ook een blog, nog maar ruim een maand, waar ik vooralsnog vooral (vegetarische) recepten op zet (koken is mijn passie), maar het is de bedoeling dat het wordt uitgebreid naar meer verschillende dingen. Ik hou alleen zo van koken en eten, dat ik al gauw denk bij mijn probeersels: ‘dat moet er ook op staan!’ :) Ik ben ook geïnteresseerd in een vegan lifestyle en er staat nu ook een vegan couscous op die ik geregeld maak en waar ik dol op ben!
  Hier is de link naar mijn prille blog: http://lavieinspirante.wordpress.com/

  Ga zo door met jullie blog en blijf vooral inspireren, Groene Meisjes! Ik lees jullie blog graag en ben duidelijk niet de enige en heb al zoveel leuks ontdekt via jullie, dus bedankt! :)
  Liefs!

 66. Ik ben Karin, 25 jaar en woon in Drenthe. Ik werk als persoonlijk begeleidster op een woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking en in mijn vrije tijd blog ik op http://www.eenigwonen.nl, mijn passie is wonen/ inrichting en knuffelen met mijn kat. Ik ben geloof ik via een andere blog op de Groene Meisjes terecht gekomen en volg jullie al een hele tijd, ik was dan ook zeer vereerd toen jullie mijn blog aanhaalden op de site! Hiermee verdienen jullie eeuwige credits :P
  Het allerleukste vind ik ’tweedehands liefde in huis’, maar dat kan ook niet anders als woonblogger. Ik zou graag met jullie meegaan tijdens een shoot in die toffe huizen! Verder vind ik de recepten leuk, want ik kan altijd nieuwe vega inspiratie gebruiken. Al hoeft dat hele suikervrije voor mij niet zo. En ik kom natuurlijk voor de schattige kattenfoto’s.

 67. Wat is je naam en leeftijd? En waar woon je?
  Mijn naam is Joyce, ik ben 24 jaar en woon in Woerden. Ik deel mijn eigen appartementje met mijn twee poezenkinderen Zellie (14) en Taco (1).

  Welke studie volg je, of wat voor baan heb je?
  Ik ben werkzaam als kok in een restaurant in Utrecht. Ik ben verantwoordelijk voor de voorgerechten en nagerechten. De twee leukste onderdelen :D

  Hoe ben je op De Groene Meisjes terecht gekomen?
  Via bloglovin’ – ik was op zoek naar wat leuke blogs.

  Wat lees je het liefst op De Groene Meisjes?
  Recepten en leuke foto updates

  Wat zijn jouw hobby’s of passies?
  Koken is echt mijn passie en daarnaast ben ik gek op (mijn) katten, lezen en series/films kijken.

  Heb je zelf een blog, site of portfolio om te showen? (dit is je kans!)
  http://www.woahjoyce.nl :D

  1. Kattenliefde! Zo leuk om dat bij zoveel lezers terug te zien. En dus ook bij jou :)

 68. Mijn naam is Wendy, 30 en ik woon in Haarlem. Ik werk als ZZP’er onder de noemer By Wen.
  Ik ben op De Groene Meisjes gekomen via Kittehs Cupcakes en ik lees graag jullie persoonlijke blogs, de informatieve artikelen en jullie recepten & hotspots. Ook ben ik een ‘poezelfan’ dus ook de ‘poezelfoto’s’ vind ik erg leuk om te zien. ^^
  Ik loop graag hard of ik sta op mijn skates. Koken is mijn passie en het maken van een kookboek staat op mijn (wensen)lijstje.
  Ik blog op 2Z1G.nl. 2 Zielen 1 Gedachte ~ Geluk in een Blogje is een persoonlijke Mind- en Lifestyleblog en is er voor de ‘zielen’ die alles uit hun leven halen, maar bovenal hun dromen na durven te jagen. Overige gedachtekronkels kalk ik neer op mijn persoonlijke blog: bywen.wordpress.com.

 69. Wat een enorm leuk idee om je lezeressen wat over zichzelf te laten vertellen. En wat is het een gevarieerde groep jonge meisjes!
  Ik ben de uitzondering: Ik ben 75, woon al 38 jaar in Canada, heb 2 zoons en 1 kleinzoontje, en over twee weken komt er een kleindochtertje bij! :)
  Ik ben jullie enorm leuke filmpje tegengekomen toen ik een aubergine recept zocht op Pinterest, en ben jullie sindsdien met veel plezier blijven volgen. En wat heb ik veel nieuwe woorden en uitdrukkingen van jullie geleerd! Daarvoor veel dank!
  Ik ben al meer dan 65 jaar vegetarier.
  Mijn passies zijn reizen, kruissteekborduren, en tweedehands winkeltjes en rommelmarktjes aflopen. Mijn huis zit dan ook propvol vintage spullen!

  1. Zo leuk om “het verhaal achter Ina” eens te lezen! :)

  2. Wauw wat bijzonder, ook wel eens verfrissend iemand van een andere leeftijd in blogland!

 70. Hey ik ben Gaby,39 en mama van 3 meiden
  we wonen in Zeeland maar mijn droom is om naar het
  Buitenland te verhuizen..
  Ik ben jullie tegengekomen op Bloglovin
  En gelijk bij jullie blijven hangen,de manier waarop jullie schrijven
  En jullie recepten vind ik helemaal leuk!
  Vanaf volgende maand ga ik zelf een studie natuurvoedings-
  Adviseuse doen omdat voeding en dan vooral suikervrije
  Gezonde voeding een soort passie is geworden:-)
  Mijn andere passie’s zijn onze(mijn man) meiden en
  New York City!!heel veel succes verder

 71. – ik ben Birgit, 28 jaar en woon in Doetinchem, in de mooie Achterhoek :-)
  – ik ben medisch typiste in een ziekenhuis.
  – ik weet eigenlijk niet meer hoe ik op jullie site terecht ben gekomen, schandalig.
  – ik lees het liefst recepten en productreviews. Hierdoor ben ik ook op verkenning gegaan naar de gezonde raw energierepen, die van Life bar zijn nu mijn favoriet, en dan vooral de brazil nut variant.
  – mijn hobby’s en passies: onze 2 hondjes (franse bulldogs), lezen, films kijken, lezen over eten en koken, en ook zelf koken en experimenteren in de keuken, en ik begin nu ook hardlopen leuk te vinden (behalve met het slechte weer van de afgelopen dagen).

 72. Hoi, ik ben Corry. Ben 36 jaar en woon met vriend en onze dochter in Tilburg. Ik werk in een mannenwereld (IT) als projectmanager. Hoewel groen leven me met de paplepel is ingegoten merkte ik de laatste tijd dat ik er behoorlijk van was afgedwaald. Dichter bij mezelf komen is dus voor mij weer groener leven! Sinds dit voorjaar maak ik steeds stappen. Ben begonnen met mijn voedingspatroon (weg suiker, melkproducten en gluten en op naar biologisch) en voel me er fantastisch bij. Nu huidverzorging etc. Mijn vriend attendeerde me op jullie blog! Hij had over jullie gelezen. Van de week een variant op jullie bananenbrood gemaakt. Heerlijk en bewust….zo geniet het hele gezin mee!

 73. Hoi!
  Ik ben Olga (26) uit Groningen. Ik ben via via op De Groene Meisjes terecht gekomen toen ik op zoek was naar leuke lifestyle blogjes. Ik vind het leuk om te zien wat jullie meemaken en wat jullie aanraden, daarom ben ik blijven hangen :)

  Ik ben grafisch ontwerper, dat is mijn beroep en ook mijn grootste hobby (naast lekker eten, goede films en muziek). Samen met mede-ontwerper Meike ben ik een paar maanden geleden een blog begonnen. Onze blog heet http://www.teamconfetti.nl en bevat eigenlijk alles wat we zelf mooi en leuk vinden. Mooie vondsten, kiekjes van mijn poekies, zelf gefabriceerde bureaublad achtergronden en printables, DIY’s, filmreviews, marktplaatsvondsten en nog veel meer.

  Omdat Meike en ik beide grafisch ontwerpers zijn vinden we het erg leuk om zelf dingen te maken voor de blog. Of dat nu onze eigen layout is of een kek patroontje voor op je iPad. We zijn van plan nog veel meer moois te maken voor de blog en voor wie daar dan ook langs komt surfen. Stiekem droom ik van een webshopje, maar daar is het nog iets te vroeg voor.

  Groetjes!
  Olga

 74. Hey allemaal, mijn naam is Christiana van der sloot en ik ben bijna 29 jaar. Ik werk al senior juridisch medewerker bij de rechtbank Gelderland. Ik ben opgegroeid in Zuid Amerika (Argentinië en Chili). Mijn ouders hadden een boerderij met Hollandse kaasmakerij. We zijn twaalf jaar vegetarisch geweest, maar na de ziekte van hepatitis heeft de dokter ons aangeraden toch af en toe wat vlees te eten. Vlees is echte nooit ‘mijn ding’ geweest. Nu eet ik bijna weer helemaal vegetarisch, ook omdat mijn lichaam raar reageert op vlees. Ik word er gewoon misselijk van. Met de jaren word ik niet alleen ouder maar ook bewuster. Bewuster van alles. Ik wil een beter leven leiden, zeker in deze crisistijd. Bewust omgaan met energie en eten, is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor de portemonnee. Zo ben ik al het afval gaan scheiden en gooi ik bijna niets aan eten weg. Toen ik mijn schoonzusje Annelotte Pleij vertelde over deE veranderingen in mijn leven, wees zij mij op jullie site en zei ‘ik word zo blij van hen’. Sindsdien ben ik volger en fan van jullie. Ik vind het leuk om alles te lezen wat jullie plaatsen en ik vind de groene meisjes een super tof en goed initiatief! Jullie inspireren mij en vele andere ! Ga zo door en dank je wel voor alles! Groetjes, Christiana

  1. En ik ben het schoonzusje, die zo enthousiast werd van jullie site en posts! Al een dik jaar een groene aanhanger en nog altijd even enthousiast.

   Ik ben Annelotte, naast schoonzusje van Christiana en al haar broers en zussen (ze zijn er met acht!) zelf ook moeder van een dochter van 2,5 jaar. Ik ben werkzaam als verpleegkundige op een psychiatrische afdeling. Naast het hollen, spelen, voorlezen van mijn dochter, maak ik ook nog vaak tijd voor mezelf vrij. Amsterdam is daar erg geschikt voor. Ik vind het heerlijk om markten af te struinen, naar de (bio)winkel te gaan, lees veel over ‘groen’ leven en probeer dit steeds meer te integreren in mijn eigen leven. Wat eigenlijk heel gemakkelijk gaat en bovendien ook zo leuk is!

   Sindskort ben ik begonnen met mediteren. Ik volg een cursus en heb nu thuis een eigen bankje staan. Ik ben net een week bezig en het levert het me nu al veel op. Voornamelijk rust, een betere concentratie en bewuster leven. Hoewel dit vrij abstracte dingen zijn.

   O ja, en ik heb een hele leuke vriend, broertje van Christiana ;-), die mij iedere dag inspireert om wat van het leven te maken!

   Ik wil jullie ook hartelijk danken voor de inspiratie!
   Ps. Ik heb net mijn eerste was met Seepje gedaan. Heel fijn, heel leuk, kan ik erg enthousiast van worden!

 75. Oooh, superleuk, zo’n kleine voorstelronde :)

  Mijn naam is dus Kim, ik ben 23 en woon in Mortsel. Ik deel mijn appartementje met mijn vriend, zoontje en 2 poezen.
  Ik studeer Informatica aan de hogeschool in Antwerpen, wat wel redelijk awesome is, behalve voor mijn portemonnee (de school zit namelijk vlak aan de groenplaats, dus sja..).
  Mijn hobby’s: latin- en ballroom-dans, yoga, lezen (ik verslind boeken) en experimenteren in de keuken :).

  Ik kwam op jullie site terecht toen ik een plaats zocht waar ze ecofriendly kledij verkochten in België, en sindsdien bezoek ik de blog elke dag.
  De leukste artikels vind ik de reviews van vegan food en de artikels over uitstapjes van de Groene Meisjes. Daarnaast zijn de persoonlijke artikels of de wat meer “diepgaande” artikels ook erg mooi om te lezen, al neem ik voor dezen wel wat meer de tijd dan “even lezen op de tram”.

  Ik heb geen blog, want zulke dingen laat ik liever over aan de mensen met talent en liefde voor schrijven. Zelf lees ik liever mee (is dat nou wat ze een ‘lurker’ noemen? Ja?)

 76. Ik ben Eef, ben 22 jaar en woon in Alphen aan den Rijn.
  Net als Jamie (toch?) doe ik de studie CMV aan de HvA. Momenteel zit ik in mijn derde jaar.
  Volgens mij ben ik op jullie site terecht gekomen via google, zoekende naar een recept. Sinds begin van dit jaar leef ik veganistisch en De Groene Meisje vind ik super vrolijke site om inspiratie op te doen. Leuk om te zien dat jullie positief zijn ingesteld en veganisme super hip maken. Mijn favoriete onderdelen zijn de recepten en “mijn week in instagramfoto’s”. Zelf vind ik het ook leuk om in de keuken te staan en foto’s te maken. Verder dans ik nog graag salsa (+ bachata/merengue/kizomba…).
  Zelf heb ik geen site, maar mijn moeder verkoopt hele leuke dingen op http://www.oplage1.nl (ook op facebook). Niet alles zal vegan zijn, maar wel is bijna alles van hergebruikt materiaal. Binnenkort zal ze weer meer zelf gaan naaien en maken (net verhuizing achter de rug….).

  1. Hihi wat leuk dat dat van je moeder is, dan heb ik haar wel eens ontmoet! (Via hartendief) Die was één van de eersten die tassen met postzakken, oude stoffen en geborduurde schilderijen maakte. :)

   1. Hahaha, ja dat kan!
    Heeeel vroeger heeft ze daar inderdaad tassen gehangen.
    Tja, toen was het nog een stuk orgineler. Nu lijkt iedereen er mee aan de haal te zijn gegaan. Maar goed, zo gaat dat XD.

    1. Haha ja klopt! En later stond ze toen eens met een standje op de jaarmarkt en zag ik eindelijk wie nou achter al die leuke spulletjes zat :) Je moeder is voor mij nog steeds de enige echte wat betreft dat soort ontwerpen!
     Ik kom zelf ook uit Alphen, je naam zegt mij even niets maar denk dat ik je wel herken als ik je gezicht zie.

 77. Mijn naam is Mariska, 27 jaar En woon in Lewedorp (een klein dorpje in Zeeland)
  Ik volg de hbo studie Social Work waarvoor ik momenteel op een woonvorm stage loop. Verder werk ik in het weekend bij de Etos. Wat ik voordat ik weer terug naar school ging bijna 7 jaar fulltime heb gedaan..(andere locatie maar toch)

  Poeh hoe ik hier terechtgekomen ben weet ik eigenlijk niet meer precies, via via doorklikken denk ik want ik ben altijd op zoek naar nieuwe blogs.
  Het liefst lees ik hier recepten en de vintage vondsten die jullie scoren bekijk ik ook graag.

  Mijn hobby’s en passie.. tsja alles wat creatief is eigenlijk van eten tot schilderen tot mijn postproject e.d. Hierover blog ik dan ook op http://curlycreative.wordpress.com

 78. 1. Wat is je naam en leeftijd? En waar woon je?
  Hoi, mijn naam is Lysanne en ik ben achttien jaar. Ik woon samen met mijn ouders en zus in de buurt van Haarlem.

  2. Welke studie volg je, of wat voor baan heb je?
  Op dit moment zit ik in het tweede studiejaar van Communicatie in Den Haag. Daarnaast ben ik weekendhulp bij een schoenwinkel in Haarlem.

  3. Hoe ben je op De Groene Meisjes terecht gekomen?
  Ik ben al zo lang fan van jullie dat ik dat inmiddels al ben vergeten! :$ Ik denk dat ik jullie toevallig een keertje ben tegengekomen tijdens het surfen op internet. Daarnaast heeft mijn moeder het vaak over jullie, dus dan ben ik steeds benieuwd en ga ik op jullie blog kijken!

  4. Wat lees je het liefst op De Groene Meisjes?
  Ik vind jullie recepten echt geweldig en deze inspireren mij heel erg. Je kunt zulke lekkere dingen bakken zonder vlees of zuivel! Elke keer motiveert het mij om gezonde, maar ook lekkere recepten te maken. Daarnaast vind ik het erg leuk om reviews van de natuurwinkel of een restaurant te lezen. Vintage is ook altijd welkom!

  5. Wat zijn jouw hobby’s of passies?
  Mijn hobby’s zijn onder andere bloggen, koken, tekenen, dansen en mooie foto’s maken. Daarnaast vind ik make-up erg bijzonder en ik heb een passie voor geschiedenis. Vooral de tijd rondom de twee wereldoorlogen en de Romeinse tijd vind ik interessant. Nieuwe dingen leren vind ik erg leuk, om zo mijn kennis te verbreden (haha, nerdie 8) ).

  6. Heb je zelf een blog, site of portfolio om te showen? (dit is je kans!)
  Ik heb mijn eigen blog: http://www.joansstory.blogspot.nl Hier blog ik over mijn gezonde levenstijl met gezondere keuzes. Daarnaast schrijf ik ook nog voor http://www.lekkertafelen.nl

  Ik hoop echt dat jullie door gaan met De Groene Meisjes. Jullie zijn zo top en zo inspirerend! Vegan is helemaal niet boring of geitenwollensokken. Het is juist onwijs gaaf om vegan/vegetarisch te zijn!

  Liefs en een dikke kus,

  Lysanne

  1. Dank voor je lieve woorden Lysanne! Jij bent ook heel erg goed bezig, dus ga vooral zo door! Green powerrrrr!

 79. Hoi Ik ben Ellen. Een 29-jarige Belgische die de liefde is gevolgd naar Nederlands (zuid)Limburg.
  Ik heb voornamelijk gewerkt in de verkoop en evenementensector. Na, in augustus ’12 een ongeluk hebben gehad en een klein jaar revalideren, ben ik weer op zoek naar werk.
  Ik weet niet meer hoe ik -in jullie prille begin- hier terecht ben gekomen. Waarschijnlijk door iets op te zoeken in google. Ik volgde al heel lang verschillende Engelstalige health- en foodblogs en het was verfrissend om eens een leuke Nederlandstalige tegen te komen.
  Ik vind het altijd fijn als jullie artikels schrijven a la “Wonen in de stad vs. wonen buiten de stad”, “How to survive the vegan life” en persoonlijke updates. Recepten, recensies en hotspots worden ook gretig gelezen.
  Mijn grote passie is alles wat te maken heeft met healthy lifestyle (vega/vegan koken, yoga, meditatie, conscious living, natuurlijke genezingswijzen,…) vermengd met een vleugje hipheid en glamour :-) Mijn droom is om ooit met deze veggie-in-pumps-levenstijl mijn boterham te verdienen. Ben mijn weg nog aan het zoeken in het “hoe dan?”
  Keep up the good work, groene meisjes!
  xex

 80. Hey Groene Meisjes, ik ben Karlien, 31 (maar in denial ;-)), ik ben freelance eindredacteur bij Flair (de Vlaamse), en het is ook door een vermelding in Flair dat ik jullie heb leren kennen.
  In januari las ik ‘Eating Animals’ van Jonathan Safran Foer, een ongelooflijke eyeopener voor mij… Ik werd vegetariër en begon ook informatie te zoeken over fair fashion, natuurlijke cosmetica… Alles wat samenhangt met een groenere lifestyle. Ik kom vaak bij jullie langs voor de prachtige foodfoto’s en reviews van beautyproducten. Persoonlijke stukken zijn ook altijd fijn om te lezen.
  Omdat ik ook graag schrijf, deel ik mijn groene ervaringen en ontdekkingen via greencarlene.wordpress.com. Het is niet altijd eenvoudig (vooral de cosmeticawereld vind ik erg verwarrend), maar intussen is lezen en schrijven over eco-onderwerpen mijn passie!

  1. Same here: Eating Animals was voor mij echt doorslaggevend. Ik denk voor heel veel veggies :)
   Tof dat je voor de Vlaamse Flair werkt! We vonden het een hele eer dat we in jullie blad werden genoemd!

 81. Leuk initiatief! Mijn naam is Lisa, ik ben 21 (morgen jarig whieee) en ik woon in Amsterdam! Ik weet niet meer hoe ik op jullie website terecht ben gekomen maar ik werd heel vrolijk van de posts en de sfeer op de website waardoor ik vaker terug ben gekomen!

  Ik heb een grote passie voor gezond eten! Ik eet voornamelijk veganistisch en ook veel rauw. Ik doe dan ook veel inspiratie op via jullie website! Ik doe een business studie aan de Vrije Universiteit, maar ik hou er in mijn vrije tijd een studie voeding op na.

  In de toekomst wil ik ook heel erg graag een blog beginnen, wellicht zelfs in combinatie met een YouTube kanaal. Vooral omdat ik mensen (en ouders!) wil inspireren tot een gezondere levensstijl en laten zien hoe dat op een gemakkelijke en zeer toegankelijke manier kan! Helaas past dat nog niet in het drukke schema dat ik nu heb, dus in de tussen tijd experimenteer ik er flink op los met receptjes en post ik regelmatig foto’s op instagram http://www.instagram.com/ohmysmoothie – suiker vrij, e-nummer vrij, gluten vrij, vegan!

  Ik blijf jullie lekker volgen op Instagram, Twitter & Facebook. Dus keep up the good work :)

  p.s. mochten jullie nog op zoek zijn naar een gastblogger die veel te vertellen heeft over groene smoothies en raw food. Jullie weten me nu te vinden ;) haha!

 82. Hoi meiden,
  ik volg jullie nog maar kort, maar wat een ontzettend leuke site en heerlijke recepten en tips! Ik kan er letterlijk niet genoeg van krijgen :)
  Ik ben Marieke en ben 39 jaar, moeder van een zoon van 7 en een van 9 maanden. Daarnaast ben ik Zhineng Qigong docent en Shiatsu therapeut. Ik ben geen veganist, maar eet wel bewust en zeker niet elke dag vlees. Met jullie veelzijdige recepten is het zoveel makkelijker om een lekkere en aantrekkelijke maaltijd op tafel te toveren! Helaas kan ik niet alles maken voor mijn zoon, want die heeft een notenallergie (naast nog wat andere allergieen) dus is het altijd weer zoeken naar een weg. Daarom juist erg leuk om een gast uit te nodigen zoals laatst, heel leuk en ik denk ook wel vraag naar. Kunnen jullie niet op 24 kitchen met een leuk programma!?! Ik weet zeker dat het een succes gaat worden! Keep up the good work ladies! Namaste, Marieke

  1. Haha, een eigen kookprogramma… wow, ik weet het niet hoor. Misschien moeten we eerst zelf maar eens filmpjes gaan maken ;)

 83. Ik ben Tessa, 24 jaar, woonachtig in zuid-limburg. Ik ben momenteel werkloos maar ik heb een HBO rechten opleiding gevolgd. Via beautylab en jullie instagram accounts ben ik op jullie site terecht gekomen. Ik houd vooral van de tweedehands en vintage onderwerpen op jullie site! Tevens heb ik via jullie ook nieuwe ingredienten/producten leren kennen die ik nog niet kon haha (het was meer een eyeopener dus bedankt bij deze!).
  Keep up the good work dames! jullie zijn te gek!

 84. Mijn naam is Miranda, ben 28, werkzaam als psycholoog en woon in Maastricht samen met mijn vriend en twee katten!
  Ik ben een tijdej geleden jullie blog tegengekomen via het welbekende Instagram en was meteen fan! Zelf probeer ik sinds dit jaar bewuster te leven (valt nog niet mee!) en daar sluit jullie blog mooi bij aan. Ik lees het liefst jullie heerlijke recepten en vintage onderwerpen, maar eigenlijk is alles leuk en inspirerend.
  Zelfs houd ik erg van fotografie (net een cursus begonnen :D), interieurinrichting en vintage/kringloop winkels en markten bezoeken. Daarnaast houd ik erg van mijn katten (en Instagram spammen met foto’s van ze) en geniet ik van het afspreken met vrienden! Ik ben al een tijdje het denken een blog te starten, maar nog niet ’the guts’gehad om dit te doen!

  Jullie vooral zo blijven doorgaan, want jullie blog is erg inspirerend (voor velen zo te lezen)!

  1. Zo leuk om te lezen hoeveel kattenliefhebbers hier zijn!! :)

 85. Hoi! Mijn naam is Marlous, ben 26 jaar en woon in het gezellige Friese stadje Sneek. Dit samen met mijn vriend en drie katten! Ik ben grafisch ontwerper en heb mijn eigen ontwerpstudio onder de naam ZOEE grafisch ontwerp & illustratie. Ik kan ingeschakeld worden voor diverse ontwerpklussen en houdt me ook bezig met het oprichten van een accessoires/kledinglabel. Met dit label richt ik mij vooral op duurzaam, slow fashion en grafisch ontwerp/illustratie. Ik wil een verhaal vertellen en daarbij kleding inzetten als communicatiemiddel. Ik ben op jullie blog terecht gekomen omdat ik iets aan het opzoeken was via Google, wat dit was weet ik niet meer zo goed maar had vast met iets groens te maken haha! Waar ik heel blij mee was want ik ben zelf ook een groen meisje! Dit ontstond in mijn afstudeerjaar van de kunstacademie, mijn afstudeerproject stond in het teken van de modebewuste vrouw bewuster maken als het gaat om het kopen van kleding. Het liefst lees ik op jullie blog beauty, fashion & vintage! Ik ben gek op kleding en alles daarom heen! Hobby’s?? Het zien van films, blogs afspeuren, kringloopwinkels/tweedehands winkels afgaan en het lezen van tijdschriften! Vooral woonmagazines zijn erg inspirerend. Mijn passie is mijn eigen onderneming, ik ben hier eigenlijk 24/7 mee bezig. Ben net een creatieve bom, ik heb zoveel ideeën in mijn hoofd.

  Nieuwsgierig geworden naar mijn werk of meer informatie? Neem een kijkje op mijn website http://www.zoeedesigns.nl

 86. •Wat is je naam en leeftijd?
  Mijn naam is Laurie ik ben 23 (bijna 24) jaar.
  Ik heb sinds kort een huis gekocht met mijn vriend :)
  •Welke studie volg je, of wat voor baan heb je?
  Ik werk als accountmanager.
  •Hoe ben je op De Groene Meisjes terecht gekomen?
  Volgens mij via Serena’s twitter of blog. Daarnaast stond er ooit een artikel op LLG over healthy lifestyle blogs als ik me goed herinner.
  •Wat lees je het liefst op De Groene Meisjes?
  Uhm, nou ik vind eigenlijk alles erg leuk maar vooral de recepten spreken me aan.
  •Wat zijn jouw hobby’s of passies?
  Ik lees graag, zowel boeken als blogs en daarnaast sport ik met grote regelmaat

  Leuk om zo jullie bezoekers (en lurkers… guilty) te leren kennen :)

 87. Wat is je naam en leeftijd? En waar woon je? Emma, sinds heel recent 30 (auw) en ik woon in Arnhem!
  Welke studie volg je, of wat voor baan heb je? Ik studeer Communicatie en Multimedia Design in deeltijd aan de HAN.
  Hoe ben je op De Groene Meisjes terecht gekomen? Ik geloof via Beautylab? Kan dat?
  Wat lees je het liefst op De Groene Meisjes? Recepten en kijkje achter de schermen, en interieur artikelen.
  Wat zijn jouw hobby’s of passies? Muziek, eten, dansen en ontwerpen!
  Heb je zelf een blog, site of portfolio om te showen? (dit is je kans!)
  jazeker: http://itssofluffy.nl/

 88. Ik ben Andrea, ik ben 19 jaar en ik woon in Amsterdam. Ik studeer Nederlandse taal en cultuur aan de UvA. Ik heb echt geen idee meer hoe ik jullie ontdekt heb, maar ik vond jullie waarschijnlijk via een andere blog!
  Ik lees het liefst jullie recepten en de recensies van eettentjes.
  Mijn hobby’s zijn schrijven, gitaar spelen, heeeel veel en lekker lunchen/picknicken/borrelen met vriendinnetjes en stiekem ook wel op internet zoeken naar receptjes/liedjes/nieuwtjes en inspiratie.

 89. Hoi meisjes,

  Ik ben Stefanie, 25 jaar, uit Gent!
  Ik ben afgestudeerd als maatschappelijk assistent, maar werk nu voor twee (groene) schepenen in Gent (wethouders genoemd in Nederland)
  Via veel doorgeklik ben ik op jullie Facebookpagina terecht gekomen. Dat beviel mij wel, en van het een kwam het ander :-)
  Ik hou van de veelzijdigheid van jullie pagina. Ik lees dus eigenlijk alles erg graag! Misschien ben ik iets minder geïnteresseerd in recepten of mode, maar dan ook maar een klein tikkeltje minder.
  Mijn hobbies? ‘Kringlopen’, koken, gezelligheid met vrienden en ik hou ook enorm van theater.

  Een eigen blog heb ik (nog) niet. Ik wil er altijd eens een keertje aan beginnen, maar… uitstelgedrag zeker? En stiekem weet ik ook gewoon dat ik nooit zo’n leuke pagina als die van jullie kan creëren :-)

 90. Dag groene meiskes!
  Mijn naam is Wieke en ik ben 22 jaar. Ik woon in Utrecht op kamers in het oude provinciehuis.
  Oorspronkelijk ben ik een echte Bosschenaar, en ik denk dat mijn zachte ‘g’ daardoor nooit echt zal verdwijnen, haha!
  Ik doe de master van de studie sociologie aan de uu. Erg leuk, sociologie wordt voornamelijk gezien als een studie voor wereldverbeteraars en ja.. dat is ook wat ik wil bereiken haha! Voornamelijk op het gebied van een mooie multiculturele samenleving en het promoten van gezonde voeding.
  Ik ben bij jullie terecht gekomen via beautylab.nl! En mede door jullie ben ik zo enthousiast geworden over pure, gezonde voeding, het eten van minder vlees en het afstruinen van tweedehands winkels haha!

 91. Ik lees al een heel tijd mee. Vooral op het gebied van veganisme vind ik ’t leuk de dingen te lezen :) Maar ook eco, groen & bewust leven.
  Ik ben Elske, 24 jaar en woon in ’t Noorden van ’t land. Ik werk in de kinderopvang en in m’n vrije tijd ga ik graag wandelen met mijn hondje, lezen, schrijven of gezellig theetjes drinken met vriendinnen. Ik zou ook wel iets willen doen op ’t gebied van veganistisch/bewust leven, maar weet nog niet zo goed wat. ;)

 92. Ik ben Pauline uit Amsterdam, 52 jaar, jurist en moeder van twee zoons. Ik probeer zoveel mogelijk plantaardig te eten en te leven, met name vanwege de bio-industrie. Ben geen diehard veganist, maar vind dat persoonlijk ook niet haalbaar. Heel leuk dat jullie blog en enthousiaste benadering zo’n grote groep verschillende mensen inspireert om diervriendelijk[er]en duurzamer te eten en te leven. Ga vooral zo door met fijne recepten, [instagram]foto’s en reviews. Een tas van ABC staat op mijn verlanglijst!

 93. Ik ben Esmee, 19 jaar en kom uit Amsterdam, maar ondertussen woon ik alweer een jaar in Maastricht. Ik studeer hier aan UCM, een liberal arts college waarbinnen ik focus op museumstudies, kunst en filosofie. Daarbij heb ik, eigenlijk altijd al, interesse gehad in eten en voeding, wat het doet je lichaam, hoe de voedselindrustrie in elkaar zit en hoe je het zo lekker mogelijk kunt klaarmaken natuurlijk! Met name taarten bakken is één van mijn grootste passies.

  Ik heb geen idee meer hoe ik op de Groene Meisjes terecht ben gekomen… Ik gok zo’n anderhalf jaar geleden, via een andere blog denk ik? Ik ben in ieder geval heel blij dat ik jullie ken want ik heb al zoveel geleerd van jullie! Met name de informatieve artikelen vind ik erg fijn om te lezen, zeker als beginnende veganist, de recepten om inspiratie op te doen en jullie persoonlijke stukjes over hoe jullie je leven inrichten vind ik erg leuk om te lezen. Kortom alles haha.

  Mijn hobby’s zijn, zoals al eerder gezegd, eten (in alle vormen), lezen (Vogue Paris!, Engelse literatuur), reizen (Marokko en Lissabon deze zomer), koken en eten met vrienden, alles wat met kunst te maken heeft (vooral musea bezoeken), sporadisch iets sportiefs ondernemen en Frankrijk (het land, de mensen, Paris, ik heb zelf een jaar in Frankrijk gewoond vandaar).

  Zelf geen blog, misschien ooit weer, maar op het moment erg druk met studeren en genieten van het leven!

  Ga zo door, jullie zijn geweldig!

 94. Hay Jamie & Merel!
  Wat fijn dat jullie al jullie reeds bekende maar ook onbekende lezers (die opgaan in het enorme (!) aantal bezoekers) zelf een stukje laten schrijven :)
  Mijn naam is Miètta, ik ben 21 jaar en kom uit Maastricht. Hier heb ik een klein maar fijn kamertje in de binnenstad en studeer ik Cultuurwetenschappen aan de universiteit. Ook werk ik bij WAAR; de verleiding is hier zo groot, heb jij dat niet Jamie? Er ontstaan bij ons altijd tasjes die steeds voller worden (deze staan stiekem in het aanrechtkastje..) en we dan wanneer we salaris hebben eindelijk mee naar huis mogen nemen. Ook de Tony’s prikken de hele dag in mijn ogen, ik ben enorm benieuwd naar de nieuwe smaken! Vegan ben ik dus niet, maar wel geweest. Toch kan ik me naar hartenlust laten inspireren door jullie recepten en ontzettend fijne verhalen over good food :)
  Ik kwam bij jullie terecht toen ik opzoek was naar een review over eco-poetsmiddelen. En tada: ik was verkocht!
  Het liefst lees ik echter niet de reviews, als wel de persoonlijke verhalen (over Merels afvalrace bijvoorbeeld; herkenbaar herkenbaar) en alle thriftshop-verhalen (Oh wat is Tim leuk!)
  Mijn hobby’s zijn verder: alleen naar de film gaan, naar huis gaan en me dan omringen met familie en vrienden, ouderwets brieven schrijven (liefst met een vulpen op echt postpapier), koken en bakken en verliefd worden (in de breedste zin van het woord; dus ook me intens laten inspireren door anderen waardoor je zo’n onderbuik-gevoel van geluk ervaart).
  Ik heb verder regelmatig een site gehad waarop ik schreef, maar na lange tijd niks te hebben gepost en op zoek te zijn geweest naar wat ik graag zou willen, ben ik een aantal dagen geleden maar met iets nieuws begonnen in de hoop mensen fysiek actiever te maken (ga de wereld in, ipv achter een scherm te zitten).
  Op http://nachtenendagen.wordpress.com/ kunnen jullie hier enkel pas een ‘about’ van lezen, nog even geduld..

  Verder moet gezegd worden dat de eigenheid van dit blog jullie enorm siert! Het is veelzijdig en geeft een andere kijk op het vaak ‘ver van mijn bed-show’ veganisme, jullie doen het goed!

  Liefs

  1. Wat leuk dat jij ook bij WAAR werkt!! Al die leuke spulletjes.. zo moeilijk om te weerstaan. Herkenbaar dus ;)

 95. Hoi! Ik ben Jessica, 27 en woon in Delft. Eigenlijk lees ik al heel lang jullie blog, maar reageer niet zoveel. Ik weet niet meer hoe ik jullie blog heb gevonden, waarschijnlijk via bloglovin of via een andere blog. De reviews, recepten, 2ehands liefde thuis en updates vind ik het leukst om te lezen. Met veel plezier probeer ik wekelijks nieuwe vegan recepten uit, waaronder die van jullie. Bedankt daarvoor! Groetjes

 96. Kirsten, 39 jaar jong. Woonachtig in Almere en werk bij een Hogeschool. Ik ben op jullie site terecht gekomen toen ik mijn versapers ging aanschaffen. Jullie schrijven op een leuke manier en door de updates in Facebook blijf je terugkomen hè. Van huisuit heb ik een gezonde levensstijl meegekregen. Ik ben parttime vegatariër, mijn gezin krijg ik nog niet zo mee, anders was ik wel fulltime-time vegatariër. Ik hou er van om op een bewuste en gezonde manier te leven, en probeer dat ook steeds meer te doen. Ik lees alles graag, van recepten tot leuke adresjes. Ga zo door met jullie blog!

 97. Hee!
  Mijn naam is Lies, ik ben 22 jaar en woon voor een jaar in Genève, waar ik Theologie en een beetje Frans studeer.
  Ik volg jullie al best lang, anderhalf jaar denk ik. Volgens mij ben ik bij jullie terecht gekomen via een andere blog, maar dat weet ik niet meer.. Het liefst lees ik recepten en artikelen over groen en gezond leven, maar ik vind de stukken over ‘schone’ kleding en interieurspulletjes van de kringloop ook heel leuk. Door jullie ben ik ook meer gaan koken en ben ik parttime-veganist geworden. Koken is zo langzamerhand best een grote hobby geworden. Ik vind het ook leuk om vriendinnen te laten zien dat lekker eten zonder pakjes en zakjes best mogelijk is. Verder is studeren een passie. Daarnaast houd ik van drankjes doen met vriendinnen en van (salsa)dansen.
  Omdat ik nu in Genève woon heb ik een blog aangemaakt, vooral om het thuisfront op de hoogte te houden, vaneteren.wordpress.com.
  Blijf zo voortgaan met jullie blog, ik lees de posts altijd met veel plezier!

 98. Leuk idee! Ik ben Anne-Miep, 27 jaar, samenwonend in Tilburg met mijn lovah (en binnen 2-3 weekjes onze kat) in een anti-kraakwoning. Geboren in Duitsland, getogen in Zeeland, in Tilburg beland voor de studie. Op papier pedagoog maar in de praktijk doe ik kwaliteitsmeetingen in het callcentre van een grote kabelmaatschappij.

  Ik ben viavia op de Groene Meisjes terecht gekomen. Volgens mij in het kader van gezonde voeding e.d. Ondertussen alweer ruim anderhalf jaar geleden. Wat ik het liefste lees is lastig. Ik vind de “diary” op zaterdag altijd heel leuk maar ook de recepten en recenties. Eigenlijk is jullie site mijn guide in het bereiken van een groener (meer vega) leven. Het is nogal overweldigend als je niet iemand hebt die er al enigsinds in thuis is ;)

  In mijn vrije tijd lees ik graag, suf ik op het internet en kijk ik TV (Masterchef Australia <3) Mijn passies liggen echter bij het bereiken van een biologischere levensstijl. Zo ben ik, als mijn tijd het toelaat elk weekend te vinden op een biologische boerderij in de regio waar ik meehelp in de moestuin. Verder bak/kook ik graag. Ik probeer nu verschillende baksels uit waar bijvoorbeeld geen suiker, lactose of ei inzit. Mede met dank aan de Groene Meisjes en tot gemengde gevoelens van mijn lovah die soms gewoon een stuk vadsige cake wenst maar wel gecharmeerd is van mijn vega pompoencake. Druktedrukte dus ;)

  Helaas geen eigen site/blog/portfolio. Ik kijk liever :) Ga vooral door met schrijven! Ik word altijd blij als mijn bloglovin aangeeft dat er meerdere stukjes van de Groene Meisjes staan sinds ik de laatste keer keek :)

 99. Ik kom me ook even voorstellen :-)
  Ik ben Mounya, 26 jaar en ik woon in een schattig oud huisje in Leiden met mijn vriend en onze hond. Ik heb hiervoor in Utrecht gestudeerd en gewoond (maatschappelijk werk) en heb de afgelopen jaren als hulpverleenster gewerkt. Helaas is er weinig werk te vinden dus ben ik me aan het omscholen naar nanny. En daarnaast schrijf ik freelance teksten voor verschillende websites.

  Eerlijk gezegd weet ik niet meer hoe ik bij de Groene Meisjes terecht ben gekomen. Maar sindsdien kijk ik een paar keer per week wat voor artikelen jullie hebben geschreven. Het leukst vind ik de tweedehands huizen en de leuke foto’s.

  Als ik niet studeer of teksten schrijf ga ik graag salsadansen of kringloopwinkels en markten af. Ik lees veel boeken, schrijf korte verhalen, probeer van alles uit in de keuken en lekker thuis een film kijken met mijn vriend en hond op de bank vind ik ook heerlijk. Minimaal eens per jaar maak ik een verre reis, waardoor ik al veel van de wereld heb mogen zien. En natuurlijk ga ik ook regelmatig wat leuks doen met vrienden.

  Zelf heb ik geen blog of website, maar wie weet komt die er nog wel eens. In de tussentijd lees ik hier lekker verder :-)

 100. Wat is je naam en leeftijd? En waar woon je?
  Ik ben Manon, ik ben 24 jaar en ik woon nu nog in centrum Utrecht (daar waar ik Merel een keer tegenkwam ^_^) en binnenkort ga ik (hoogstwaarschijnlijk) verhuizen naar Perth, Australia.

  Welke studie volg je, of wat voor baan heb je?
  Ik heb net mijn scriptie ingeleverd voor de Master Global Criminology aan de Universiteit Utrecht. Bijna afgestudeerd dus, en zit nu tegen het zwarte gat van werkloosheid aan te hikken. Maar we zullen zien wat Perth te bieden heeft. Mijn droombaan zou iets met schrijven te maken hebben (en film en criminologie, maar goed).

  Hoe ben je op De Groene Meisjes terecht gekomen?
  Ooit lang geleden… Via google denk ik.

  Wat lees je het liefst op De Groene Meisjes?
  Ik heb geen specifieke voorkeur, ik vind het allemaal leuk :)

  Wat zijn jouw hobby’s of passies?
  Ik ben een erg groot filmliefhebber, en kijk ook veel tv shows. In de criminologie ben ik gespecialiseerd in visual analysis, dat houdt in dat ik naar diepere betekenissen en representaties in film kijk om onze ideeën over criminaliteit e.d. beter te begrijpen. Verder houd ik van muziek en lezen en mijn grootste passie is schrijven. Academisch schrijven, fictie schrijven of bloggen, het maakt niet uit. :) Verder heb ik de allerliefste maar ook meest gestoorde kat op de wereld, een bengaal genaamd Poh… En verder ben ik verzot op reizen en de wereld verkennen. En lekker (gevarieerd) koken.

  Heb je zelf een blog, site of portfolio om te showen? (dit is je kans!)
  The Movie Scrutineer – themoviescrutineer.com. Op deze blog doe ik dus wat ik hierboven omschreef, ik review films maar op een wat langere en diepere manier door betekenissen en representaties in de films te bespreken. Ik hoop dat ik wat discussie op gang kan brengen, maar aangezien de site net nieuw is (na het inleveren van mijn scriptie gestart) is er nog niet heel veel daarvan. Hopelijk in de toekomst.

  <3

  1. Wat tof dat je (waarschijnlijk) naar Australie gaat verhuizen! Wow, dat is een hele stap. Heel veel plezier en succes met de voorbereidingen/voorpret!

   1. Ja het is echt immens spannend hoor! Een hele stap inderdaad. Maar ik (we) heb(ben) er veel zin in! ^_^

 101. Mijn naam is Anouk, 26 jaar en ik woon in de Achterhoek.
  Ik werk als officemanager bij een groenbedrijf.

  Lang geleden via google ben ik bij jullie site terecht gekomen.
  Meestal kijk ik twee keer per week op jullie site en kan dan genieten van jullie nieuwe post. De recepten en nieuwe artikelen hebben mijn voorkeur. vooral om thuis de recepten uit te proberen en er mijn eigen draai aan te geven.
  In mijn vrije tijd sport ik graag en wroet ik in mijn eigen moestuin.
  Ook houd ik ervan om de kleinere festivallen te bezoeken

 102. Hallo Groene Meisjes! Hierbij mijn antwoorden:
  Ik ben Christel, 25 jaar. Ik woon in een mooi dorp naast Alkmaar.
  Ik ben alweer meer dan een jaar geleden afgestudeerd van de studie Europese Studies. Nu ben ik nog steeds op zoek naar een baan. Helaas wil dat in deze tijd niet vlotten.
  Ik volg jullie al heel lang. Ik heb jullie blog zijn veranderen en groeien. Waarschijnlijk zocht ik iets over tweedehands spullen/kleding of een recept oid, dat ik jullie vond. Of via een comment die jullie gaven op een andere blog!?
  Tweedehands liefde in huis, jullie kledingaanwinsten, de recepten, jullie weekoverzicht, de hotspots, vind ik het leukst om te lezen.
  We hebben nu net een puppy, dus ik loop graag met hem door het bos en als hij straks groot is over het strand. Ik volg sinds kort een cursus edelsmeden, wat erg goed bevalt. Verder houd ik van kringlopen en (tweedehands) markten bezoeken, naar festivals gaan, concerten bezoeken, eten met vrienden, sporten, lezen, blogs lezen.

 103. Dit soort artikelen zijn leuk! Zo ontmoet je misschien wel weer nieuwe online vrienden, haha.

  Wat is je naam en leeftijd?
  En waar woon je? Ik heet Ellen, ik ben 18 jaar en woon in Noord-Brabant!

  Welke studie volg je, of wat voor baan heb je?
  Ik studeer fotografie in Den Bosch, maar wil hierna wel verder studeren, misschien iets met grafisch, of communicatie ofzo.

  Hoe ben je op De Groene Meisjes terecht gekomen?
  Volgens mij via-via. Ik speur graag Bloglovin’ af naar leuke blogs. Daar stonden jullie tussen! Oh ja, en via KittehsCupcakes!

  Wat lees je het liefst op De Groene Meisjes?
  Ik vind recepten erg leuk om te lezen :) of diary’s.

  Wat zijn jouw hobby’s of passies?
  De laatste tijd vind ik het erg leuk om te bakken en/of te koken. Of mijn kamer opruimen, ja. Ik word daar rustig van, haha.

  Heb je zelf een blog, site of portfolio om te showen? (dit is je kans!)
  Ik heb een lifestyle blog, waar ik sinds kort weer wat actiever op ben (www.ellenvanlent.blogspot.nl) en een fotografie portfolio, waar al mijn beste werk op staat. (ellenvanlentphotography.tumblr.com)

  Ik ben benieuwd naar alle anderen die reageren, even kijken of ik nog leuke blogs ontdek!
  :)

 104. Ik ben Marjolein Kucmer, 23 jaar. En ik woon in Oosterhout:)
  Ik volg geen studie en ik ben hartstikke werkloos, maar ik voel me zeer happy :D Ik heb nu zo veel vrije tijd om te ontdekken wat voor meer dingen er zijn die ik leuk vind :)
  Hoe heb ik jullie gevonden, door een musli winactie. Ik was namelijk op zoek naar gezonde/biologische/natuurlijke bloggers en daar waren jullie :D
  Ik lees het liefst over receptjes, biologische hapjes en ja eigenlijk alles wel :)

  Mijn Hobbies/passies zijn:
  -Spelen/wandelen/knuffelen met mijn hondje; Tara.
  -Biologisch eten zoeken en eten ;) ik ben u 50% overgestapt op biologisch..
  Mijn reden daarvoor was niet omdat het beter voor je is.(wel leuk extraatje natuurlijk;)Maar omdat ik niet veel lus (echt flink probleem) en biologisch eten(met name brood) lus ik wel. Het doet mij erg denken aan hoe mijn moeder vroeger alles bakte en ik lustte dat. Ik ben met biologisch eten opgevoed en ik ga nu terug naar mijn roots zeg maar haha :D
  -Bloggen (ik stond even stil en heb dat nu weer opgepakt)
  -Tuinieren, ik moet de tuin nog winterproef maken, het weer helpt alleen niet mee haha plus ik ben dol op pompoenen! Ik heb dit jaar ze ook zelf proberen te kweken en ik heb nu 3 mini pompoentjes in de tuin liggen :D
  -Bakken, vooral zo basis mogelijk, ik hou niet van die roze suiker/cupcake toestanden, vind het niet lekker) geef mij maar een lekkere notencake:)
  -Ik ben dol op antiek/apart bewerkte meubels, vaak in licht grenen of donker eiken. (maar het is absoluut niet oud bollig ;)
  -Meubels oppoetsen met bijenwas vind ik super relaxend:)
  verder zal er nog 100 dingen zijn die ik geweldig vind maar dat wordt zo lang :)

  En ja ik heb dus een blog http://marjoleinkucmer.blogspot.com/
  Mijn blog gaat eigenlijk een beetje over alles. Biologische producten en eten (eten komt nog), Glossybox (daar stop ik over poosje mee en ga over op Truly Yours) Fashion, Beauty, Bakken, Tuinieren, Mijn Tara, leuke dingetjes die ik gedaan heb op een dag:) gewoon waar ik zin in heb om over te bloggen:D

  Ik ben dus weer net begonnen met bloggen dus ik heb nog maar 4 nieuwe posts:) Deze post is natuurlijkst :D http://marjoleinkucmer.blogspot.nl/2013/09/cattier-paris-haul-review-25-korting.html

  Dus dit ben ik :D
  Liefs
  Marjolein

 105. Wat is je naam en leeftijd? En waar woon je?
  Fien, 24, Arnhem.
  Welke studie volg je, of wat voor baan heb je?
  Ik ben helaas arbeidsongeschikt en werk en studeer daarom niet.
  Hoe ben je op De Groene Meisjes terecht gekomen?
  Via Google. Ik was op zoek naar groene recepten, kwam op deze leuke blog en ik volg jullie nu alweer een jaar.
  Wat lees je het liefst op De Groene Meisjes?
  Recepten! Ik maak ze regelmatig. Vooral de chili met guacamole maak ik regelmatig. Mijn vriend is er ook dol op en vraagt vaak of ik het weer eens wil maken. :-)
  Wat zijn jouw hobby’s of passies? Groen eten (met een klein budget), lezen, filosofie, wereldreligie (ik haal het moois uit allemaal), natuur, fietsvakanties (ik ben net terug van een maand fietsen in Schotland!), yoga en ik besteed veel tijd aan het bestuderen van de tarot & numerologie.

 106. Ik ben Marleen, ik ben 20 jaar en ik woon in de Indische buurt in Amsterdam. Vlakbij jullie dus waarschijnlijk, stiekem hoop ik jullie nog een keertje tegen te komen!
  Ik ben op jullie site terechtgekomen omdat ik op zoek was naar gezonde recepten en inspiratie voor een gezonde levenswijze en die inspiratie vond ik hier! Ik lees het liefst jullie diaries, ik vind het heerlijk om te zien wat jullie allemaal voor gezonde en originele dingen eten. Ik studeer neuropsychologie en dat is daarmee ook gelijk mijn passie. Verder ben ik gek op onontdekte plaatsen ontdekken en ik denk dat ik tegenwoordig hardlopen bij mijn hobby’s kan scharen!

  1. Oh wat leuk at je ook in Oost woont! Als je ons ziet lopen/fietsen: wel even roepen he! ;)

 107. Halloo!! Ik ben Liza, ben 19 jaar en ik woon in Deventer. Ik ben derdejaards studente Voeding & Dietetiek en ik verzorg momenteel vegetarische en vegeanistische cateringen voor grote groepen mensen. Ik ken de Groene Meisjes via een andere veganistische blog, welke weet ik niet meer precies. Ik volg jullie al zo lang! k vind het altijd heel leuk om de receptjes van jullie te lezen, omdat ik zo weer inspiratie kan opdoen. Zo heb ik jullie dadelballetjes als basis gebruikt (en hier vervolgens mijn eigen draai aan gegeven) voor productontwikkeling voor vegetarische ouderen in een verzorgingstehuis. They loved it! Mijn hobby’s en passies zijn koken (doh), cateringen verzorgen, sporten, elke dag weer leren over gezonde voeding, leuke dingen doen met vrienden en shoppen. Mijn blog heet alaliza.wordpress.com waar ik vertel over gezonde receptjes (vegan!) en een gezonde leefstijl.

  XO

  ps. (misschien herkennen jullie mij nog als dat blonde meisje wat jullie aansprak op het Viva las Vegas Foodfestival ;-)

 108. Joehai, hier Barbara, 23 jaar. Heb vorig jaar een opleiding tot docent beeldende kunst en vormgeving aan de kunstacademie in Utrecht afgerond en woon sindsdien in Rotterdam. Nu werk ik bij, jawel… Gimsel in de Groene Passage. Maar inmiddels ook erg toe aan een nieuwe job waar ik meer m’n ei in kwijt kan. Grappig om af en toe een stukje voorbij te zien komen waarin Spirit/DGP/Gimsel genoemd wordt. Ik vind het interessant om te weten wat er allemaal in mijn voedsel zit, daar is mn werk en deze blog dus bruikbaar voor. Wat ik leuk vind om te lezen zijn uitstapjes die jullie maken en de plaatjes van jullie recepten bekijken hih :) Oja hobbies; festivals afstruinen, op pad/avontuur en ik vind lindyhop dansen ook erg leuk.

  1. Ooh wat leuk dat je bij de Groene Passage werkt! We love that place. Gimsel… Spirit… geweldig!

 109. Hoi Groene Meisjes, wat leuk dat jullie dit doen!
  Ik heet Maaike, 21 jaar en woonachtig in Amsterdam. Daar woon ik in een vegetarisch (studenten)huis. Ik zoek mijn nieuwe huisgenoten niet alleen uit op hun leukheid en opgeruimde levensstijl, maar ook op hun voedselvoorkeuren. Via de Groene Meisjes heb ik in december ook naar een huisgenote gezocht (jullie hadden een oproepje op facebook geplaatst, superleuk!). Ik studeer geschiedenis en werk daarnaast als bijlesdocent voor middelbare scholieren. Ik weet niet precies meer hoe ik op de site terecht gekomen ben, maar vooral de recepten vind ik altijd erg leuk om te lezen! Koken (en bakken) is dan ook een grote hobby van mij, net als lezen, alles wat met geschiedenis, kunst en cultuur te maken heeft, muziek maken en voetbal.
  Ik wil jullie en de bezoekers hierbij nog een leuke tip meegeven: het leukste vegetarische restaurant van Rotterdam, het Lachende Varken, gaat vanaf dit weekeinde weer open. Ze serveren een dagmenu (2 gangen) voor 19,50. En ik vind dat ik hiervoor best even reclame mag maken omdat het een supertof restaurant is én omdat mijn vader er vrijwilliger is!
  P.S. ook superleuk om over andere bezoekers te lezen :-)

  1. Dankjewel voor de tip! Zetten we op ons “een x bezoeken” lijstje!

 110. Nee toch? Ik ben toch niet de enige man die jullie leest? Ik heb de (tot nog toe 160!) reacties even gescand, maar kon geen kerels ontdekken. Nou ja, zeg!
  Goed, ik heet Olav, ben 46 jaar (oef…), woon in Haarlemmermeer met mijn vriendin (beide geboren in Utrecht) en Binkie, een diabetische, rooie je-weet-wel-kater uit de opvang in Hoofddorp. Ik ben ZZPer in de groenvoorziening (nee, dat is geen vegetarische catering). Wanneer ik niet werk (wat steeds vaker voorkomt) ben ik in de keuken of in de garage te vinden. In de keuken bak ik no-knead brood, al dan niet met bier, in de garage bouw ik electrische gitaren. Beide met name voor mezelf en mijn lief. Op twitter las ik voor het eerst berichten van De Groene Meisjes, ontdekte de blog/site dus wat later pas. Met name de recepten zijn aan mij besteed. Op Nederland’s grootste gitaristenforum houd ik een klein blogje bij waar ik recepten van de leden daar verzamel. Langzamerhand komen er ook recepten van buiten het forum op het blogje (uiteraard met bronvermelding), snel ook iets van De Groene Meisjes.

  1. Nee joh, ben je niet! Maar je bent wel de enige man tot nu toe die reageert. Vinden we tof!

 111. Ik ben Elma, 29 jaar uit Den Haag. Ik werk als onderzoeker en projectleider bij de rijksoverheid. Dit is mijn eerste baan na mijn studie sociologie.
  Hoe ik op jullie site terecht ben gekomen weet ik niet meer precies. Ik denk via via. Dat is ook alweer even geleden want ik volg jullie inmiddels al een poos.
  De leukste artikelen vind ik tweedehands liefde in huis, artikelen over hotspots in verschillende steden en lifestyle.
  Wat mijn hobby’s en passies zijn? Oef, lastig. Ik probeer daar momenteel achter te komen. Sinds begin juli zit ik thuis met een burnout. Het gaat momenteel nog erg op en af, maar volg een intensief traject om er weer bovenop te komen. Ik ben hierdoor erg met mijzelf bezig en ik wordt gestimuleerd te ontdekkken wat ik nu echt leuk vind, wat mij drijft. Wat ik erg leuk vind en waar ik energie van krijg is het speuren naar en opknappen van meubels en op andere manieren creatief bezig zijn. Ook vind ik het fijn om te sporten en hou ik me bezig met gezonde voeding/leefstijl. Daarnaast breng ik heel wat uurtjes door op instagram en lees ik veel blogs. Ik heb de laatste uurtjes ook doorgebracht met het lezen van blogs die genoemd werden in de reacties. Erg leuk om zo eens wat nieuwe blogs te ontdekken!
  In het verleden heb ik wel een blog gehad, wat meer een soort persoonlijk dagboek was. Het knaagt steeds meer om te gaan bloggen, maar iets weerhoudt me. Ik zie veel blogs langskomen die erg op elkaar lijken en ik zou niet weten waarmee ik me zou onderscheiden van anderen. Nou ja, wie weet ooit nog eens. Zoals gezegd zit ik vaak op instagram, vooral om foto’s van anderen te bekijken. En soms ook om zelf foto’s te plaatsen, vooral van m’n obese kat Frits Febo (@elmadh)

 112. Ik ben Jorinde, 25 jaar en wonend in Castricum naast de duinen. Ik heb Fotografie gestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Hier ben ik in 2011 afgestudeerd maar helaas is er niet superveel werk in te vinden. Ik blijf natuurlijk foto’s maken en eigen projecten (series maken). Ik heb al verschillende exposities gehad en hier en daar wat opdrachten. Om toch wat vast inkomen te hebben werk ik bij de post als postbode. Naast foto’s ben ik ook bezig met verschillende andere projecten. Zo help ik bij de organisatie van het Uit Je Bak Festival, een leuk festival met muziek, theater, kunst en meer. (www.uitjebak.nl). Sinds begin dit jaar ben ik samen met een vriendin van mij een project over duurzaamheid gestart ‘De Groene Bak’ (degroenebak.vriendenvandebakkerij.nl). Hiervoor organiseren we verschillende activiteiten waaronder workshop moestuinieren, Repair Cafe, Kleding Ruil Dag, Crafting Nights, workshop eigen cosmetica maken, een netwerkavond voor moestuinders en er staat nog veel meer in de planning. Ook zijn we een blog begonnen waarop we met een groepje verschillende dingen schrijven omtrent duurzaamheid. Ook hebben we een facebook account waarop we duurzame initiatieven die we tegenkomen delen.

  Voor de Groene Bak ging ik op zoek naar leuke duurzame websites en kwam via via bij jullie terecht. De leukste artikelen op de site vind ik denk ik de recepten en voedingsmiddelen tests. Ik ben zelf al langer bezig met duurzaamheid en heb sinds begin dit jaar een eigen ‘makkelijke moestuin’. Ook ben ik steeds meer op mijn eten aan het letten, eet meer biologisch en wil steeds meer zelf gaan maken omdat je dan tenminste weet wat er in je eten zit. Van jullie site heb ik al een aantal lekkere recepten afgehaald waaronder de ontbijtmuffins die ik regelmatig maak. Verder vind ik de artikelen waar binnengekeken wordt in huisjes met tweedehands spulletjes erg leuk.

  Mijn eigen hobby’s en passies zijn: Fotografie, Muziek (vaak in combinatie met fotografie), organiseren van festivals (Uit Je Bak Festival) en activiteiten (zoals workshops voor De Groene Bak), aan de slag gaan met mijn ‘eigen’ eten (mijn eigen moestuin, zelf cruesli maken, etc), films kijken, korfballen, in de natuur wandelen en foto’s maken (duingebied zit ongeveer naast mn deur), bezig zijn met de inrichting van mijn huisje (appartementje in een boerderij), de duinen in met mijn vriend, in de zomer ’s avonds op het strand naar de zonsondergang en sterren kijken, knuffelen met mijn konijn Huppie, interessante blogs lezen, voor mijn eigen blog en de blog van de Groene Bak schrijven, knutselen, lezen, en vast nog wel wat meer :)

  Ik heb zelf een website waarop mijn foto’s te zien zijn: http://jorindephotography.nl/
  Ik schrijf en plaats foto’s over mijn fotografie, muziek ,natuur en andere dingen die mij intersseren: http://blog.jorindephotography.nl/
  Verder schrijf ik ook voor de blog van de Groene Bak en houdt de site verder ook bij (agenda e.d.): http://degroenebak.vriendenvandebakkerij.nl/

 113. oh oh ohhh, wat leuk!

  ik heet cheyenne, 22 jaar en ik woon in utrecht! hier heb ik een bachelor kunstgeschiedenis gedaan, en ben ik net begonnen aan een researchmaster art history. in navolging van mijn stage bij museum boijmans van beuningen ben ik daar nog een paar dagen werkzaam tot het einde van deze maand, om te helpen bij de afbouw van de tentoonstelling in de onderzeebootloods :) qua hobbies hou ik het rustig: ik lees graag, kijk veel films & series, ben een ware liefde voor hardlopen aan het ontwikkelen, hou van bakken, koken, schrijven, fotograferen en reizen. en natuurlijk kunst & geschiedenis! als ik al dit zou kunnen combineren en er op de een of andere manier een ‘baan’ van maken, zou ik een heel gelukkig meisje zijn. ik werk er nu al hard aan om dat waar te maken, en ben van plan dit bij te houden op http://wanderfulways.blogspot.com, een blog die ik binnenkort lanceer!

  ik ben op De Groene Meisjes terecht gekomen, omdat een van mijn voornemens ‘meer, beter en gezonder koken’ was. ik ben heel erg geïnteresseerd geraakt in het groenere leven, en daarvoor ben ik precies op mijn plek bij De Groene Meisjes! de leukste onderdelen vind ik de recepten, maar ook de instagramoverzichtjes! altijd leuk om iets meer van de meisjes achter het groen te leren :)

  xo, cheyenne

 114. Tof dit! Heb heel wat nieuwe blogs gevonden voor bij m’n favo’s ;)
  Ik zal me even voorstellen: ik ben Lisa, 30 jaar en woon in Den Haag. Momenteel helaas, zoals ze zeggen ‘in between jobs’ maar met heel veel energie en goede hoop dat ik snel een leuke online communicatie/social media baan vind. Ik voer ook eigen opdrachten uit. Dat begint te lopen en is supertof om te doen en te ervaren.

  Geen idee meer hoe ik de Groene Meisjes heb gevonden, maar lees jullie inmiddels zo’n twee jaar. Ik lees het liefst jullie Instagram-posts (volg jullie daar ook)en die over tweedehandsliefde in huis. Mijn passies zijn koken en bakken (veggie), DIY-en (haken, breien, naaien, van-alles-en-nog-watten), tweedehands schatten scoren, social media, wandelen en kroelen met mijn vriend en mijn poezenbeesten.

  Ik las een reactie over een artikel wat Merel had geschreven. Dat ging over hoe je ook flexibel kunt omgaan met vegetarisch/vegan eten en dat hier veel negatieve reacties op zijn gekomen? Ik heb dat artikel ook gelezen en het heeft mij juist erg geholpen met het zetten van de stap naar vegetarisch eten. Nu meer dan een half jaar en ik mis vlees totaal niet (terwijl ik er toch groot liefhebber van was). Dus Merel, bedankt daarvoor!

  Ik heb een (foto)blog op Facebook: http://www.facebook.com/mabichevintage . Met foto’s en berichtjes over veggie recepten, vintage en de fijne dingen des levens <3.

 115. Hey! Mijn naam is Anni, ik ben vijftien jaar oud en ik woon in een klein dorpje naast Tilburg. Ik kom uit Utrecht en ik ga ook zo snel mogelijk terug verhuizen. Ik doe een tweetalig atheneum opleiding en werk momenteel in de horeca, al wil ik zo snel mogelijk beginnen in een kledingwinkel.

  Ik weet niet meer zo goed hoe ik op jullie blog terecht ben gekomen, maar sinds een jaar ben ik helemaal in de ban van een gezond leven leiden en toen ben ik ooit eens bij jullie blog beland. Ik eet zo gezond en biologisch mogelijk en ik sport vijf à zes keer per week. Zo ga ik verder op hobby’s en passies: een van mijn grootste is dus sporten en gezond eten. Verder houd ik erg veel van muziek, tekenen, fotograferen, schrijven (ik heb een paar keer ook toneelstukken geschreven die echt zijn opgevoerd), reizen, kleding, make-up en concerten en festivals bezoeken. Ik heb ook een voorliefde voor katten, piercings en tatoeages.

  Op Instagram plaats ik wel eens foto’s van mijn tekeningen en op mijn blog wil ik dat ook gaan doen zodra ik er weer een paar af heb. Ik ben een paar maanden geleden ook een actie begonnen voor Serious Request: mensen vragen vaak of ik tekeningen voor ze wil maken tegenover een bepaald bedrag dus ik dacht dat het misschien een tof idee zou zijn als ik het geld zou doneren aan een goed doel. Mijn doel is 100 euro, ik ben ongeveer op een derde nu! :)

  Op jullie site lees ik het liefst de recepten, reviews, gezond-leven-updates en zo en ik bekijk erg graag jullie Instagram foto’s! Eigenlijk lees ik altijd alles van jullie blog en dat komt niet vaak voor bij mij, haha.

  Ik heb ook een blog: http://papierwerken.blogspot.com/. Het is een persoonlijke blog waar ik schrijf over van alles dat ik leuk vindt. Ik rolde de bloggerwereld in toen ik ongeveer tien jaar oud was dus dit is ook niet mijn eerste blog. Voor mensen die geïnteresseerd zijn in mijn actie voor Serious Request: http://www.kominactie.nl/annitekent

  Liefs! XO

 116. Mijn naam is Kim, 23 jaar en ik woon samen met mijn vriend in Wormerveer.
  Ik werk sinds een paar maanden in een gordijnenatelier waar ik gordijnen naai.
  Via Google ben ik bij De Groene Meisjes terecht gekomen en sindsdien kijk ik er elke week op! Het liefst lees ik de recepten (mijn vriend en ik eten allebei vegan), over de hotspots en de reviews die jullie sinds kort doen vind ik ook erg leuk.
  Ik heb een moestuin wat echt mijn grote passie is. Het is zo leuk en leerzaam om je eigen groenten te verbouwen. Ook vind ik het erg leuk om rommelmarkten en kringloopwinkels af te speuren om leuke spullen/kleding te scoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *