Winacties ’10 dagen voor kerst’ – dag 3

wijn-2

Wow, jullie hebben gisteren (en vandaag) MASSAAL gereageerd op de Lush winactie! Ik vind het zo tof om te zien dat jullie net zo blij worden van de 10 dagen voor kerst winacties, dus we gaan vrolijk verder met een nieuwe prijs. Maar niet voordat ik de winnaar van het Lush pakketje bekend heb gemaakt natuurlijk!

img_2683

Laat ik jullie niet langer in spanning laten zitten…. wie heeft het Garden Party pakket gewonnen?
Nicky Schraven gefeliciteerd! Ik stuur je een mailtje!

Winactie van de dag

wijn-5 wijn-1 wijn-6

Wijnliefhebbers opgelet! Van DKP Wine & Dine mag ik een mooie set wijnen verloten. Een lekker wijntje gaat er natuurlijk altijd in, maar nu, met de feestdagen voor de deur zéker. Zelf geen grote wijnliefhebber? Dan kun je er misschien iemand anders heel blij mee maken!

Hoe zit dat met wijn? Is dat wel vegan? Sommige wijnen wel, andere wijnen niet. Check hier het artikel dat gastblogger Merlin in 2014 schreef, waarin ze uitlegt hoe je kunt weten of een wijn veganistisch is of niet. De wijnen die ik vandaag verloot, zijn uiteraard veganistisch.

wijn-4

DKP Wine & Dine levert wijn en olijfolie uit Toscane en verzorgt op maat gemaakte catering, aangeklede bedrijfsborrels en huisdiners. Zelf hebben we de Toscaanse wijnen ‘getest’ (een zwaar leven, ik weet het, maar iemand moet het doen ;)) tijdens een brunch met vrienden. Het feit dat ik vandaag twee flesjes verloot zegt denk ik wel genoeg – wij vonden de wijnen súper lekker! En misschien denk je: een wijn is een wijn, maar dat is toch niet helemaal waar. De wijnen die DKP Wine & Dine verkoopt zijn duurzaam geproduceerd. Dat kan betekenen biologisch en/of veganistisch gecertificeerd, of klimaatneutraal geproduceerd.

Zin om deze kerst verantwoord een beetje teut te worden? ;) Dan weet je dat je mee moet doen aan deze winactie!

Wat moet je doen om kans te maken op het wijnpakket? 

1. Laat een reactie achter onder deze post. Let op: gebruik een geldig mailadres, zodat ik je gemakkelijk kan bereiken + vergeet niet het hokje met ‘aanmelden voor de nieuwsbrief’ aan te vinken. (mijn nieuwsbrief is gratis en wordt iedere twee weken verstuurd)

2. We zouden het heel erg waarderen als je DKP Wine & Dining en De Groene Meisjes op Facebook zou willen volgen.

Let op: je kunt deze prijs alleen winnen als je 18 jaar of ouder bent, anders krijg ik de Rijksoverheid (klik!) op mijn dak. Geen knipoog. :)

Foto’s: Aline Bouma.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

97 gedachten over “Winacties ’10 dagen voor kerst’ – dag 3

 1. Wat een leuke actie!
  Mijn man en ik vinden een wijntje op z’n tijd erg lekker
  Helemaal straks tijdens de kerst maaltijd is het wel leuk om een goede wijn te mogen drinken.
  Ik ben reuze benieuwd naar deze wijn, dus ik maak graag kans.

 2. Wat een heerlijke actie om het jaar af te sluiten. En een toast uit te brengen op het nieuwe jaar!

 3. Duimen voor lekkere wijntjes! Ik volg je al een tijdje Merel, en ondanks dat ik totaal niet veganistisch/ vegetarisch ben vind ik het vooral mooi om te zien hoe jij in t leven staat.. qua lichaam, geest etc. Ik worstel af en toe ook met mijn gewicht en ik vind het altijd fijn om te lezen hoe de wat ‘bekendere’ mens onder ons daar ook last van heeft. ( en dan af en toe erop proosten met een wijntje dat ik een gezonde maat 42 is totaal niet erg haha)
  Ik wens je alvast een heel mooi kerstfeest toe met je familie en geliefden om je heen! <3

 4. Jaaa dat is leuk! Ik doe zeker mee, want ik ga over twee dagen naar mijn ouders in Nederland (ik woon in Leipzig zelf) en dan zou ik hier onwijs van gaan genieten met mijn moeder :)

  1. Aaahhh Leipzig ❤️❤️❤️❤️
   Wat leuk dat je je daar woont! Ik ben er deze zomer met mijn vriend geweest en helemaal verliefd geworden op de stad!!

 5. Ohh hoe tof is dit als kerst cadeau voor mijn lieve moeder. Die al jaren veganistisch eet ( ik weet eigenlijk niet anders ) en op z’n tijd ook graag een goed wijntje lust.

 6. Hoe leuk om bij de recepten van de groene meisjes ook lekkere wijntjes te drinken! Nu al zin in:)

 7. Leuke actie :) Wijn is altijd welkom hier en “groene” wijn al helemaal!

 8. Wijn is altijd fijn, vooral tijdens de de feestdagen en het samenzijn.
  Iedereen mooie feestdagen gewenst. Proost!

 9. Wat een fantastische winactie weer! Het lijkt wel of ze allemaal voor mij zijn gemaakt. Komende kerst(vakantie) zal ik genoeg tijd hebben voor lekker borrelen met een wijntje en fijn gezelschap, dus deze zou ik heel graag winnen!

 10. Yes, ik drink regelmatig wijntjes met vrienden en gratiesj vegan(!) wijn is meer dan welkom. :)

 11. Yesss lijkt me superlekker! Altijd op zoek naar lekkere nieuwe wijnen om te proeven

 12. Whoehoeeee ik als ultieme wijn drinker haha zal hier heel blij mee zijn. Dat moet ik geprobeerd hebben :)

 13. Hard werken in de horeca met kerst voor Erwin. Dus ook dit jaar geen kerst samen.
  Om hem te verrassen zou dit fantastisch zijn. 3e kerstdag een avondje samen met een lekker wijntje en wat hapjes.

 14. Ja ik doe mee! Samen met mijn vriend en vrienden heerlijk dineren met deze wijnen erbij mmmm!

 15. Dat gaat er altijd in, een lekker wijntje. Lijkt me heerlijk om te winnen, vooral als ik Kees dat deze wijn zeker vegetarisch is!

 16. Eigenlijk nog nooit over nagedacht of wijn veganistisch is…. goed artikel!

 17. Ik zou heel graag een paar fijne vegan wijnen winnen. Met een kleine beurs en veel kerstdiners deze week zou ik graag mijn dierliefhebbende vrienden verblijden met een goed glas wijn (lees: veel meer dan 1 glas :D)!

 18. Jaaaaa! Deze wil ik heel graag winnen ?, ik heb voor eerste en tweede kerstdag m’n recepten al klaar liggen, maar een lekker wijntje ontbreekt nog in mijn kerstmenu.

 19. Er was het appelsap met dubieuze manieren om te klaren. Bier blijkt ook niet standaard vega(n). Een wijn waar we niet meer zelf over na hoeven te denken zou welkom zijn :D

 20. Lijken me heerlijke wijnen, perfect voor bij het kerstdiner met huisgenootjes dat ik binnenkort heb :) zo veel zin in!! :)

 21. Wat verloten jullie prachtige items. Als “bewuste” wijndrinkster kan ik helemaal achter de wijnen staan. Proost!!

 22. Oeh lekker wijn. Drink ik eigenlijk te weinig. Ik zou heel graag zo een lekker wijnpakketje winnen zo voor de feestdagen :-)

 23. Hmm voor mijn moeder en mij! Die ondanks de grote familie met z’n tweeën zijn 1e kerstdag

 24. Ik zou heerlijk genieten van de wijn met mijn vrouw en mijn familie!!! Ben op zoek naar mooie duurzame wijnen…

 25. Oeh dat zou perfect zijn voor kerst. We mogen gaan eten bij mijn schoonzus, en het zou leuk zijn als wij voor de drankjes erbij zouden kunnen zorgen. ;)

 26. Oh verdikkie, ik heb echt pas net op het Lush artikel gereageerd en zie nu dat ik een dag te laat ben… Ik drink nauwelijks alcohol meer, dus deze laat ik schieten!

 27. Ja ik heb zin om de kerst/ oudjaarsdag/ het nieuwe jaar goed te beginnen met deze Toscaanse wijnen!

 28. Oke met een wijnwinactie móet ik wel meedoen, dus bij deze!! Xx

 29. Ik ben dol op mijn slaapmutsje maar ik vind het moeijk om goede wijnen te vinden in een vegan lifestijl maar misschien brengen deze wijnen me op goede ideeen. En kan ik ze op deze manier proeven!

 30. Ah wat geweldig! Ben een echte wijnliefhebber, maar dan wel graag duurzaam en zo ‘groen’ mogelijk :)

 31. Ik doe graag me. Niet om teut te worden, wel om het gezellig te maken ;-)
  O ja…18+? Geen probleem.

 32. Wijn hoeft nuet duur te zijn maar duurzaam is toch zo fijn.

 33. Nou vooruit, wat hier wordt verloot is (op een heel ander vlak) nèt zo lekker als dat LUSHpakketje van gisteren ;)
  Ik doe graag mee dus!

 34. Lisanne van der Hoeven schreef:

  Dat klinkt heerlijk! Lekker om het nieuwe jaar mee in te luiden in ons nieuwe huisje!

 35. Ja ik doe weer trouw mee, misschien is driemaal scheepsrecht ?
  Zou zeker leuk en lekker zijn als ik deze wijntjes komende vrijdag op tafel zou mogen zetten om er vervolgens van te genieten voor, tijdens of na het eten. Fingers crossed!

 36. Voor Mn zus en mij! Allebei mannen die met kerst moeten werken dus daar hoort wel een lekker wijntje bij!

 37. Jaaa Lijkt me heerlijk en bovendien leuk om te nuttigen samen met mijn familie :) Fijne kerst Merel!

 38. Wat een lekkere prijs. Zou ik graag winnen. Heb geen Facebook maar neem aan dat volgen via Twitter ook ok is?

 39. Oooooooooh die willen wij best wel heel graag proeven hoor ?

 40. Ik ben geen grote drinker…maar lekker wijntje met de feestdagen is absoluut welkom!

 41. Oeeeh heerlijk ik doe mee lekker wijntjes drinken met vriendinnetjes tijdens de feestdagen en in het nieuwe jaar!

 42. Ik doe mee! Ben wel toe aan een wijntje zo met deze drukke stressweek volr de vakantie…

 43. Heerlijk, ik doe weer graag mee.
  Ik volg jou al en DKP Wine&Dining nu ook op Facebook , ik ben heeel ver boven de 18 ;)

 44. Lekker genieten van veganistiache wijntjes in de kerstvakantie lijkt me heerlijk :)

 45. Wat een heerlijke actie weer, ik wist niet eens dat het bestond ?. Ik ben de Groene Meisjes gaan volgen sinds mijn broer vega is geworden. En doe nu zelf ook graag mee. Ik ontdek elke keer weer nieuwe dingen ?
  Fijne dagen! Groetjes, Ros

 46. Super leuk, een paar goede wijntjes! Zeker met deze dagen en de verjaardag van mijn vriend (groot wijnliefhebber) op komst!

 47. Ik drink zelf geen wijn maar wat zou het leuk zijn om dit mijn vader cadeau te geven die een echte wijnliefhebber is!

 48. Ooh wat lekker! Dit zou goed van pas komen bij onze eerste kerst in ons nieuwe vriendinnenhuisje!

 49. Heerlijk voor de feestdagen!! En vandaag is mijn man jarig, dus zou ook een leuk cadeautje zijn!!

 50. Dit zou wel heel leuk zijn om te winnen zo vlak voor de feestdagen!

 51. Like, dit wijntje zou ik wel willen winnen! Heerlijk op de bank met een dekentje, vijgenbroodje en een goed glas wijn deze donker dagen, daar houd ik van!

 52. In januari ga ik beginnen met de vegan challenge. Fijn om daarvoor de oh zo noodzakelijke wijn vast in huis te hebben!

 53. Die wijn ziet er zo lekker uit op de foto’s! ik drink niet heel vaak en het is 9 uur ’s ochtends maar ik krijg er al zin in :P

 54. In mijn tienerjaren heb ik wijn afgezworen als grote mensen drank.
  Nu ik bij de twintigers hoor gaan die wijntjes er steeds makkelijker in!

 55. Ik hou wel van een lekker wijntje dus hier zou je mij een heel groot plezier mee doen! Duimen maar :)

 56. Het feit dat je meestal niet goed kan checken of drank vegan is, is voor mij een reden om nu niet te drinken. Maar dit zou wel eens een hele goede reden kunnen zijn om het wel eens te doen.

 57. Ik wil absoluut meedoen! Ik heb nog altijd moeite met het kiezen van veganistische wijnen…

 58. Hilde Vander Elst (Hilde VE) schreef:

  Oh, jammie, zie ik helemaal zitten hoor. Ik doe graag mee !

 59. Nooit geweten dat wijnen ook niet-veganistisch konden zijn.
  Verder ben ik dol op af en toe een heerlijk, liefst biologisch wijntje.

 60. Mijn lieve vriendin Iris wens ik deze wijn toe. Zojuist heeft ze een cruiseschip mogen dopen voor een dag. Zwaar werk, met niet al te veel waardering. Terwijl ze zo haar best heeft gedaan. Beetje cryptische omschrijving maar …Iertje, goed gedaan hoor! Nergens voor nodig om onder die tafel te gaan zitten. Kom er maar onder vandaan en neem een slokje. x van mij.

 61. Ik wordt al helemaal blij van die mooie foto’s! Het is nog vroeg in de middag, maar krijg er nu al zin in! Wat een leuke acties weer zo voor de kerst!

 62. Lijkt me heerlijk om dit pakket te winnen. Mijn man en ik gaan eindelijk met de kerst weer eens op vakantie. Een aantal dagen romantisch aan zee met z’n twee. Daar kunnen we wel een lekker wijntje bij gebruiken.

 63. Lees altijd met plezier je blog prachtige foto’s en lekkere recepten, die het hele gezin lekker vinden..nu de kans om een heerlijk wijntje te winnen en uit te proberen..wie weet ;-))

 64. Ben heel benieuwd naar deze wijnen dus lijkt me leuk om te winnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *